Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenZwak Ajax zakt na rust door het ijs in Klassieker


Tijdstip
19 maart 2023
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Zwak Ajax zakt na rust door het ijs in Klassieker; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Zwak Ajax zakt na rust door het ijs in Klassieker

Ajax is zondag onderuit gegaan in de Klassieker. Na een zwakke wedstrijd ging de ploeg met 2-3 onderuit. Edson Álvarez en Dusan Tadic zorgden voor de doelpunten van Ajax.

Ajax begon uitermate zwak aan de wedstrijd. Steven Bergwijn verspeelde heel laconiek de bal en Calvin Bassey liet zijn man vervolgens lopen zodat na een paar minuten spelen al de 0-1 volgde.

Die achterstand leek de ploeg echter wakker te schudden. Het nam het heft in handen en na een kwartier spelen volgde de verdiende gelijkmaker toen Edson Álvarez na een hoekschop raak kopte.

Ajax bleef de betere op het veld en ging vol op zoek naar de voorsprong. Halverwege de eerste helft volgde al de eerste wissel toen Hartman met al geel op zak opzichtig werd gespaard door Makkelie en hij snel van het veld werd gehaald. Twee minuten later ontsnapte ook Idrissi aan een rode kaart na een smerige overtreding op Wijndal, maar ook hij werd gespaard.

De terechte voorsprong volgde uiteindelijk wel. Na een geweldige lange pass van Steven Berghuis werd Steven Bergwijn diep gestuurd en uit zijn pass zorgde Dusan Tadic voor de 2-1.

In de tweede helft was Ajax het echter volledig kwijt. Na wederom slecht verdedigen volgde al snel de gelijkmaker. Vervolgens was er een lange periode waarin het spel vooral veel stil lag vanwege overtredingen en er nauwelijks kansen volgden.

In de slotfase leek Ajax zich toch weer op te richten en volgde er na een uitstekende aanval een enorme kans voor Mohammed Kudus. Zijn schot werd echter knap gekeerd door de doelman van Feyenoord.

Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Wederom volgde uit een hoekschop een tegentreffer. In de resterende minuten wist Ajax geen kans meer te creëren en was de eerste nederlaag in eigen huis tegen Feyenoord in bijna 18 jaar een feit.


Dusan Tadic: 'Als je dit soort wedstrijden verliest is het altijd moeilijk'

In gesprek met ESPN was Dusan Tadic erg teleurgesteld. "Als je dit soort wedstrijden verliest is het altijd moeilijk", aldus Tadic. "We willen iedere wedstrijd winnen en dat is niet gelukt. We voelen ons nu heel verdrietig."

Gevraagd werd aan de aanvoerder of hij de 2-3 van Feyenoord voelde aankomen. "Wij en Feyenoord hadden in de eerste helft een paar goede momenten. In het eerste kwartier na rust was Feyenoord beter en scoren ze de 2-2", zo gaf hij aan. "Daarna krijgen wij een enorme kans met Kudus. Als die er in gaat wordt het 3-2 en wordt het een andere wedstrijd. Maar dit is voetbal. De wedstrijd kon beide kanten op."

Tadic wilde niet in gaan op de beslissingen van scheidsrechter Makkelie. "Daar moeten we niet mee bezig zijn", zei hij daarover. "We moeten ons focussen op het voetbal. Dit is niet de reden dat we hebben verloren. De wedstrijd kon beide kanten op."


Steven Berghuis: 'Als je reëel bent is het moeilijk om dit nog in te halen'

Steven Berghuis was in gesprek met ESPN te spreken over het spel van Ajax in de eerste helft. "We hadden goede fases en komen daarin goed terug op 2-1", aldus Berghuis. "Er was alleen nog een helft te spelen en dat hebben we ook tegen elkaar gezegd. We begonnen halfslachtig aan de tweede helft en dat gaf veel brandstof aan Feyenoord en nam het bij ons een beetje weg."

De middenvelder was bij beide doelpunten van Ajax belangrijk. "Dit hadden we van te voren besproken", zo gaf hij aan. "Als ik op het middenveld aan de bal kwam en hem direct voor mijn linker had liggen, moest Bergwijn diep gaan en dat deed hij. Dan hebben we ook de kwaliteit om het af te ronden."

Na rust had Ajax moeite met het spel van Feyenoord. "Zij gingen goed met hun backs naar de binnenkant en wij hadden moeite met de kantwissel om door te kunnen stappen", zei hij daarover. "Doordat Feyenoord dat goed doet, hadden wij het niet meer onder controle en maken ze al snel de 2-2. Dan krijgen zij vertrouwen en wij wat minder. Kudus krijgt dan een grote kans, maar die pakt de keeper goed. Dan denk je dat het naar 2-2 gaat, maar pakken zij hem alsnog met een standaardsituatie weg."

Berghuis werd gevraagd naar de titelkansen van Ajax. "Het is zes punten. Als je reëel bent met het programma van beide teams is het moeilijk in te halen", reageerde hij daarop. "Je weet het nooit. We zullen er alles aan doen om onze wedstrijden te blijven winnen en dan gaan we kijken of het genoeg is. Feyenoord heeft het alleen goed voor elkaar. Soms geef je credits aan de tegenstander en zij hebben het goed gedaan."


John Heitinga: 'Van binnen kook ik nog steeds'

In gesprek met ESPN was John Heitinga woedend over het spel van zijn ploeg. "Van binnen kook ik nog steeds", aldus Heitinga. "We zijn met momenten slordig geweest en dat kost veel energie. Steeds dat balverlies en dat moet je dan gaan herstellen. Je komt al vroeg op achterstand en dat repareer je. Na rust moet je doorstappen en had je fases waarin Feyenoord lang de bal had. Zij hadden net zoveel spelers als ons op het veld, wat ook anders had kunnen zijn, en dan moet je zorgen dat het overal een-op-een is en je duels winnen. Dat doen we bij die goals niet goed."

Heitinga zei daarbij dat de persoonlijke afspraken niet werden nagekomen bij de 2-3. "Bij een standaardsituatie mag de bal nooit verlengd worden", zo gaf hij aan. "Je hebt dan gewoon koppeltjes en dan moet je zorgen dat je jouw persoonlijke duel wint. We wilden daarvoor al wisselen en met Lorenzo Lucca vol voor de winst gaan, maar nu werd het dus 2-3 en dat voelde je wel."

De trainer werd gevraagd naar de beslissingen van Makkelie in de eerste helft. "Dat hebben we zelf niet in de hand", zei hij daarover. "Er zijn wel momenten geweest, maar daar heb je ook de VAR voor en die zitten er niet voor niets. Zij moeten er kritisch naar kijken. Maar wij verliezen hierdoor niet de wedstrijd. Ik ga er vanuit dat de mensen met de kennis en kunde er kritisch naar gekeken hebben en zij juist gehandeld hebben."


Danny Makkelie: 'Ik zou hier ook geen eerste gele kaart voor geven'

Scheidsrechter Danny Makkelie werd na afloop gevraagd naar enkele beslissingen die hij had genomen tijdens Ajax - Feyenoord. Hij wilde alleen reageren op de tweede overtreding van Hartman. "Het gaat erom of het een onbesuisde of een onvoorzichtige overtreding is", aldus Makkelie. "Dit was een onvoorzichtige overtreding. Dat zou alleen geel zijn als hij er een veelbelovende aanval uithaalt. Het was in dit geval nog op de helft van Ajax bij de zijlijn, dus voor mij is dit geen gele kaart. Ook voor al mijn collega's. Ik fluit ook internationaal en ook daar geef ik zo'n kaart niet, dus ook nu niet."

Makkelie vond dan ook dat hij de juiste beslissing had genomen. "Als ik de wedstrijd overnieuw mocht doen, deed ik het weer niet", zo gaf hij aan. "Mensen zeggen altijd dat het door de tweede gele kaart kwam, maar ik zou hier ook geen eerste gele kaart voor geven."


Karakteristieken

Uitslag: 2-3 (2-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Gimenez ('5)
Goal
1-1 Edson Álvarez ('17)
Goal
2-1 Kenneth Taylor ('37)
Goal
2-2 Szymanski ('52)
Goal
2-3 Geertruida ('86)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling Ajax

Steven BergwijnDusan TadićMohammed Kudus


Kenneth TaylorSteven BerghuisEdson Álvarez


Owen WijndalCalvin BasseyJurriën TimberJorge Sanchez


Gerónimo Rulli

Wissels:

'64 Francisco Conceição voor Owen Wijndal
'77 Brian Brobbey voor Steven Bergwijn
'77 Davy Klaassen voor Kenneth Taylor
'87 Lorenzo Lucca voor Jorge Sanchez


Opstelling Feyenoord

IdrissiGimenezJahanbakhsh


KokcuSzymanskiWieffer


HartmanHanckoTraunerGeertruida


Wellenreuther

Wissels:

'25 Lopez voor Hartman
'64 Pedersen voor Trauner
'76 Paixao voor Idrissi
'76 Dilrosun voor Jahanbakhsh
'76 Danilo voor Gimenez


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 2-3 (1-1)
 2 2-1 (1-0)
 2 2-1 (1-0)
 2 2-1 (1-0)
 2 2-1 (1-0)
 2 2-1 (1-0)
 2 3-2 (2-1)
 2 2-1 (1-0)
 2 3-2 (2-1)
10  2 3-2 (2-1)
11  2 3-2 (2-1)
12  2 2-1 (1-0)
13  2 2-1 (1-0)
14  2 1-2 (0-0)
15  2 2-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.63. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Steven Berghuis (44 -> 5,0)
2. Edson Álvarez (21 -> 4,0)
3. Mohammed Kudus (19 -> 3,0)
4. Dusan Tadić (16 -> 2,0)
5. Steven Bergwijn (4 -> 0,5)
5. Kenneth Taylor (4 -> 0,5)
7. Niemand (3 -> 0,0)
7. Jurriën Timber (3 -> 0,0)
7. Calvin Bassey (3 -> 0,0)
10. Jorge Sanchez (2 -> 0,0)
11. Francisco Conceição (1 -> 0,0)
12. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
12. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
12. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
12. Davy Klaassen (0 -> 0,0)
12. Brian Brobbey (0 -> 0,0)
12. Antony (0 -> 0,0)
12. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
12. Jay Gorter (0 -> 0,0)
12. Daley Blind (0 -> 0,0)
12. Owen Wijndal (0 -> 0,0)
12. Victor Jensen (0 -> 0,0)
12. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
12. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
12. Remko Pasveer (0 -> 0,0)
12. Kristian Hlynsson (0 -> 0,0)
12. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
12. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
12. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
12. Youri Regeer (0 -> 0,0)
12. Youri Baas (0 -> 0,0)
12. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
12. Kian Fitz-Jim (0 -> 0,0)
12. Charlie Setford (0 -> 0,0)
12. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)
12. Lorenzo Lucca (0 -> 0,0)
12. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
12. Lucas Ocampos (0 -> 0,0)
12. Florian Grillitsch (0 -> 0,0)
12. Ahmetcan Kaplan (0 -> 0,0)
12. Gerónimo Rulli (0 -> 0,0)
12. Christian Rasmussen (0 -> 0,0)
12. Silvano Vos (0 -> 0,0)
12. Olivier Aertssen (0 -> 0,0)
12. Jaydon Banel (0 -> 0,0)
12. Jorrel Hato (0 -> 0,0)
12. Victor Jensen (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

1 jaar geleden
Twee dingen staan mij tegen nu al. 1 de praatjes overal en alles (inclusief Heitinga en Tadic) dat wij wel even winnen. Het zou ons sieren om even pas op de plaatst te maken gezien wij dramatisch draaien dit seizoen en in Europa voor lul staan en het intern een amateurvereniging is. Laten we ons lekker koest houden en zondag de voeten laten spreken.
Makkelie bewijst iedere week een vreemde scheidsrechter te zijn en komt uit de omgeving Rotterdam, Bas Nijhuis mag om die reden Twente niet fluiten, wat mij fair lijkt.

De 7-0 heeft zand in de ogen gegooid bij Fey. Hun veldspel is zwaar beroerd al weken en zij winnen net aan tegen de kleintjes.
Mocht het Ajax lukken om volle bak druk te zetten (wat ik mij afvraag met Kenneth, Owen Wijndal en Rensch) Dan sta je bij de rust 2-0 voor.

Rulli-Rensch-Timber-Bassey-Wijndal-Alvarez-Klaassen-Kudus-Bergwijn-Tadic-Berghuis.
+8/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
De Klassieker is nationaal de mooiste wedstrijd van het seizoen, helaas al heel lang zonder uitsupporters. Misschien wachten ze tot een hele generatie uitsterft en de stadions gevuld zijn met ja-knikkende schaapjesvolk. Maar goed, in welke vorm Ajax ook verkeert, Feyenoord wint zelden. Het zal niet makkelijk worden, maar ik verwacht een overwinning voor ons. Want vaak als Feyenoord de favoriet denkt te zijn, gaat het mis :)
+4/-2

1 jaar geleden
Dat gaat hoegenaamd geen makkie worden als je naar beide elftallen kijkt. Feynoord mag dan geen uitzonderlijke klasse hebben, Slot heeft er toch een degelijk team van weten te maken met een groot zelfvertrouwen. Dat een en ander bij hun in een aantal wedstrijden niet tegen heeft gezeten is ook wel glashelder. Zoals wij bij Ajax toch ook vaak genoeg zeggen geluk dwing je af. Bij Ajax hebben we de pech dat het organisatorisch in de club een en ander niet goed zit. Miskleunen wat betreft aankopen , te lang Schreuder aan laten modderen. Ook de jeugdafdeling is niet je van het, daar hoeven we voorlopig ook niets uit te verwachten. Wat er nu op het veld staat wint sinds Heitinga voor het team staat, maar het voetbal geeft nog geen reden om te veel arrogantie en zelfvertrouwen in een goede uitslag te rechtvaardigen. Voor zondag geldt maar een ding en dat is winnen hoe dan ook. Het elftal zal scherp moeten zijn , gedreven en het koppie moeten gebruiken, het hoofd koel houden, want onder spanning laten sommige spelers van dit elftal nogal eens verleiden tot onnodige gele kaarten en rode kaarten kun je je in deze wedstrijd al helemaal niet permitteren. Ik hoop dat Heitinga bij de spelers de juiste snaar weet te raken en iig met een juiste opstelling en tactiek komt waarop Feynoord zich stuk bijt
+5/-0

 
1 jaar geleden
Over de jeugdopleiding valt inderdaad ook wat te zeggen. Moet op de schop of gewoon over een andere boeg zoals het ooit er aan toe ging, door de jeugd sneller in te passen.

Ik copy & pasta de tijd-link waar Kale en Kokkie het er vorige week ook over hadden. Veel wat ze vertellen over de Ajax opleiding destijds ben ik het mee eens;

https://youtu.be/pnCujofEHZI?t=1240link
+1/-1

1 jaar geleden
Ik durf pas te kijken wanneer blessuretijd ingaat en Ajax een marge heeft van 3 goals.
+3/-2

 
1 jaar geleden
Ah joh komt wel goed hè. Wat er vanmiddag ook gebeurd, het lijkt me stug dat Feyenoord na ons alle wedstrijden wint en wel even fluitend het kampioenschap binnenhaalt.

Twee wedstrijden de roemruchte eer, 36 wedstrijden het kampioenschap.

En trouwens:

Eén veeg uit de pan van AS Roma (wat echt wel aannemelijk is) en ook in Rotterdam zijn ze terug op aarde met de nodige bijkomende en puntenkostende twijfels.

Anyway. Laat het maar aan Johnny over. Die zal de boel wel eens even heel goed het veld op sturen want hij snapt de Klassieker als geen ander!
💪😎👍
+1/-0

1 jaar geleden
Wat een angstige reacties. Ajax heeft dit jaar in een verschrikkelijke vorm nog gelijk gespeeld in de Kuip. Ajax speelt elke week beter, zelfs Bergwijn begint zijn vorm terug te vinden. Feyenoord wint al weken met de geluk en met de hakken over de sloot (op de wedstrijd van gisteren na). Ajax heeft beschikking over een fitte en uitgeruste selectie en, niet onbelangrijk, een volle Arena wat een echte heksenketel zal zijn! De laatste overwinning van Feyenoord in de Arena is 18 jaar geleden, en dat zal na dit weekend niets anders zijn. Met dezelfde overtuiging als de eerste helft tegen Heerenveen en je staat met de rust 3-0 voor. Wij zijn Ajax, wij zijn de beste!
+4/-1

 
1 jaar geleden
Zoiets had ik een tijdje geleden niet durven zeggen maar die tijd bestaat gelukkig niet meer. Ik hou het op 3-1 met opnieuw een hoofdrol voor Tadic, Bergwijn en Kudus.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Exact! Wij zijn Ajax. Wij zijn de beste!

Dus heel goed geschreven.

Als de spelers echt goed getriggerd zijn dus ze snappen voor de volle 100% wat er op het spel staat en ze zitten vol in de motivatie en adrenaline, nou nou, met de buitengewone kwaliteiten die we echt zeker wel hebben, dan hoeven we ons (notabene in eigen huis) toch niet druk te maken over het hakkelende Feyenoord?

Wij zijn Ajax. Wij zijn de beste. Helemaal in de eigen supersfeervolle en supermagische Johan Cruijff ArenA!

3-1, 3-2, of een spectaculaire 4-2 draai om de oren!

Zo.
+1/-0

1 jaar geleden
Hoop op winst ajax maar zal moeilijk worden. Maar als de trainer als een speler niet goed is of na de rust niet meer mee kan ook maar durft te wisselen. De uitslag is moeilijk 2-2 of 2-3 of 3-2. Maar bij deze uitslag krijg in ieder geval een mooie wedstrijd. Maar het aller belangrijkste is dat ajax wint.
+2/-3

1 jaar geleden
Soms zijn deze klassiekers afhankelijk van HOE bepaalde spelers de wedstrijd beginnen en nog belangrijker is om niet de emoties de overhand te laten krijgen, deze zijn niet altijd volledig te beheersen, vooral met Mexicaans temperament, maar er dient wel te worden gerealiseerd dat je met zulk gedrag je hele team kan duperen. Alvarez dient in z'n oren te worden geknoopt dat hij zich niet laat intimideren en zeker niet zelf bij iedere onenigheid er tussen dient te springen.

Veel zal afhangen HOE goed je de wedstrijd begint, van onderschatting mag natuurlijk geen sprake zijn alhoewel dat er soms vanzelf insluipt.

Laten we hopen dat Ajax het zeer goede spel uit de wedstrijd met Heerenveen vandaag kan evenaren en laat Feijenoord maar achter de feiten aanlopen.

Succes!!
+4/-0

1 jaar geleden
Dat had dus gewoon 2e geel moeten zijn…. Snap dat niet hoor.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Had inderdaad gewoon 2e geel en dus rood moeten zijn.
+4/-0

 
En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden
Die Makkelie, daar heb je toch echt helemaal niks aan.
+1/-0

1 jaar geleden
Goed herpakt na de vroege achterstand. Berghuis speelt een geweldige wedstrijd. Bassey oogt heel nerveus en geeft veel verkeerde passes. Nog ~45 minuten te gaan en dan misschien wel de nieuwe koploper (al is het maar op doelsaldo).
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Berghuis en Kudus zeer goed. Tadic, Timber, Alvarez en Sanchez degelijk. Bergwijn ook wel oke. Bassey heeft flink wat pech vandaag maar hopelijk herpakt hij zich. Opbouwen blijft toch zijn zwakke plek.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik zeg je Timber (en ook Rulli) laten Bassey enorm in de steek. Je weet wat ie wel kan en vooral wat niet, maar ingrijpen/helpen he maar. Maar blijven inspelen op hem mate alle gevolgen van dien. Juist Timber als exponent van de Ajax school en dus met meer voetbalvermogen gezegend moet hier zijn rol pakken, maar ik zie hem nooit qua opbouw en passing over grote afstand. Wat dat kan hij een voorbeeld nemen aan Berghuis.
+5/-1

1 jaar geleden
Ikbwil niet vervelend doen maar feijenoord voetbalt wel veel veel beter als ajax veel rustiger. Ajax moet niet zo statisch voetballen maar meer een tweetjes aangaan
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ja sorry, het Schreuder syndroom doemt mogelijk af en toe nog op maar we wachten op de winnende treffer😉

Ps. Of niet
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Helemaal mee eens. Waar is de beweging? De felle en agressieve kom maar op je gaat achter ons aan lopen mentaliteit?

Zonder beweging geen creatief voetbal dus ja.

Wil je de tegenstander kapot spelen is het van essentieel belang om te bewegen. Meters maken. Verwarring veroorzaken. Kom op zeg, hup!

Je kunt echt niet simpelweg maar wat balletje rondspelen, wat dribbelen en uit eindelijk wat schieten, hopende dat er wat gebeurd.

Verklaring: Alfred Schreuder heeft echt heel veel kapot gemaakt zeg.

Gebrek aan overtuiging en gebrek aan zelfvertrouwen waaruit voortvloeid dat Ajax veel te lief en te dom klooi maar wat aan voetbalt.

Johnny leert de jongens al wat bijten en dus de tegenstander echt pijn te doen (is echt wel zichtbaar vind ik) maar de jongens zitten echt nog veel te veel in een, naar wat lijkt, een onnodige twijfel we weten niet wat we moeten doen roes dus we durven niet zo goed.

Zo onnodig maar ja. Van een verliezende weg een winnende weg bewandelen naar overtuigende winst kost blijkbaar best wel wat tijd.

Man. Voetbal is leuk, trainen is leuk, voor elkaar lopen is echt leuk teamwork, samen creatief voetballen en goals maken is ook waanzinnig leuk!

dus ik vind het één en ander eerlijk gezegd best wel onbegrijpelijk.

Goed. Eerste helft best wel aardig maar de tweede helft onbegrijpelijk en wederom onnodig slecht.

Nou ja. Johnny's eerdere woorden snijden vind ik wel nog steeds hout.
Gewoon stoïcijns op dezelfde weg verder gaan is de enige weg om wedstrijden te winnen om het zelfvertrouwen en de overtuiging flink te laten groeien.

Goed. Nu geen weg meer terug.

Nu alles winnen is de enige weg om vol de druk op Feyenoord te zetten zodat het voor hun echt zwaar wordt en ze het echt gaan voelen.

Ik zeg: kom maar op. Acht wedstrijden zijn er voor Feyenoord een paar teveel.

Zo.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
We zijn tactisch/technisch en vooral op karakter (zeker de 2e helft) op alle fronten afgetroeft!!!! Een zeer kwalijke zaak.
Kuduz bijvoorbeeld wat een doffe ellende zeg. Tadic si veel te zwak in deze wedstrijd.
+1/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ja, er is veel kwaliteit en karakter verkocht. Te veel middelmaat voor terug gekomen. Dan ga je het gewoon lastig krijgen tegen tegenstanders waar kwaliteit word gevraagd omdat alles een trap sneller gaat en des te zorgvuldiger moet worden gespeeld. Dat ontbrak er te vaak aan vandaag.
+4/-0

1 jaar geleden
Die makkelie mijn hemel niet eens een elleboogstoot zien
+2/-1

1 jaar geleden
Ik heb naar complete imbicielen zitten kijken.
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ondanks dat Ajax het in de 2e helft helemaal weggeeft is er natuurlijk een grote rol weggelegd voor Makkelie, Hartman had zn 2e geel moeten hebben, Idrissie had rood moeten krijgen. Vervolgens voor gelijkwaardige overtreding (als die van Hartman) van Sanchez geeft ie weer geel en aan het einde geeft ie Timber geel terwijl overduidelijk de Feijenoorder op de bal stapt. Het is toch triest dat Scheidsrechters totaal niet consequent zijn? Enfin doet er niks aan af dat de 2e helft een (zoals door iemand anders reeds opgemerkt) een Schreuder 2e helft was, je zag aan NIKS af dat dit 1 van de laatste kansen was voor Ajax (gezien hun programma).

Enfin uithuilen en verder gaan.. 't is jammer

PS: Wederom Sanchez en vooral Bassey ONTSTELLEND zwak echt ik heb het idee dat een jeugdspeler het er (vooral opbouwend)vele malen beter van af zou hebben gebracht en dan hebben we het nog niet eens gehad over de 'verdedigende" kwaliteiten bij alle 3 de tegendoelpunten kortom als er versterking komt dan graag vooral voor deze 2 spelers.
+3/-0

1 jaar geleden
Op basis vd 2de helft terecht verloren, gelijkspel zou het meest recht doen puur kijkend naar de heke wedstrijd. Neemt niet weg dat je een compleet andere wedstrijd had gehad als Hartman en wellicht idrissi gewoon rood hadden gekregen. Niemand die dat kan ontkennen, maar zal wel het geluk vd kampioen zujn, want dat is nu wel beslist. Niet onterecht gezien het seizoen.
+4/-0

En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ongelofelijk dat ze niet snappen dat dit de laatste kans was op CL voetbal. Gezien het speelschema verwacht ik dat PSV en AZ nu uit gaan maken wie als 2e eindigt.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ongelofelijk hoe Ajax de rust uitkomt en in de 1e fase van de 2e helft de wedstrijd weggeeft. Dat is ook niet de 1e keer dat Ajax dit overkomt. De gezeur over de arbitrage is secundair. Primair geven we het zelf weg. Na de 2-2 was Ajax ook niet in staat om de wedstrijd weer naar zich toe te trekken ondanks de kans voor Kudus. Erg mager allemaal.
+4/-0

1 jaar geleden
Ik denk niet dat ik veel aan mijn eerste reactie hoef te veranderen . Dus houd ik het maar daarbij. Het is niet eens meer teleurstelling of boosheid dat ik voel , eerder gelatenheid.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Zeker. Hier ook. Je ziet het alweer aankomen gelatenheid. Maar toch ook wel lichte frustratie omdat het zo ontzettend onnodig is maar ja.

En Johnny's woorden in het interview bevestigen dat helemaal.

Nou ja.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Gelatenheid heb ik ook. Wel de pest er in maar toch. Alles bij elkaar opgeteld heb ik er vrede mee. Al had er wel meer in mogen zitten zoals Donpedro ook al eerder aangaf; "Ongelofelijk hoe Ajax de rust uitkomt en in de 1e fase van de 2e helft de wedstrijd weggeeft."

Daar ging het mis maar wel in een seizoen dat van alles al mis ging. Van aankoopbeleid t/m de capriolen van Schreuder. Daar had Ajax het uiteindelijk al laten liggen.

Ik berust er in maar wel met de fighting spirit dat dit de laatste keer moet zijn dat de organisatie hapert. Iets waarmee ze de club, het voetbal, en zijn supporters ernstig te kort mee deden. Dat nooit weer.

Uiteindelijk, en nu Feyenoord na lange tijd weer eens in de Arena wint waren alle ingrediënten ook aanwezig om ze het makkelijk te maken. Deze ene wedstrijd staat daar verder los van. Of het nou wel een gele of rode kaart was ook.
+4/-0

1 jaar geleden
Schandalig van makkelie had 2 maal rood aan feijenoord moeten geven 2 maal 2 maal geel hartman en indrissie. En of dat nu vroeg in de wedstrijd is maakt niets uit is geen sorry om die niet te geven .hij heeft meer geel gegevenwaar de overtreddingen niet zo erger waren. Maar ja ik denk dat de knvb ook wil hebben dat feijenoord kampioen moet worden. En dan de trainer van ajax moet nog heel veel leren niet die grote mond dagen voor de wedstrijd doe dat na de wedstrijd als je wint. En weer de verkeerde wissel je moet winnen haal je bergwijn er weer uit en zet je die ouwe trage tadic links komt geen man voorbij.vorige week ging het ook bijna fout met deze wissel. Tadic heeft de tweede helft geen vijf ballen geraakt die moest echt gewisseld worden maar ik denk weer net als bij schreuder dat hij nooit gewisseld wil worden. Vandaag had hij zelf in de rust moeten zeggen als aanvoerder wissel mij aub want ik heb geen waarde aan dit elftal. Ik zie tadic nog wel eens in doel staan !!! Sommige mensen denken dat ik een hekel heb aan tadic maar dat is echt niet waar maar als iemand niet voldoet moet hij tadic ook gewissld worden
+2/-3

 
En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden
Je bedoeld de Tadic die de 2-1 maakte?
+2/-0

1 jaar geleden
Klopt dat is het enige wat hij goed gedaan heeft maar die had iedereen kunnen maken als hij daar stond
+2/-4

 
1 jaar geleden
Ga lekker een ander shirt aandoen joh. Als er iemand is die belangrijk is, is het Tadic wel.
+4/-1

 
1 jaar geleden
En natuurlijk had ook iedereen die kleine 200 goals en assists kunnen maken in net zo veel wedstrijden.
+4/-1

 
Sjakie8 (geschorst)
1 jaar geleden
Daar heeft ie 6 jaar over gedaan. Knappe prestatie.

Maar dat betekent dat ie ook alweer 6 jaar ouder is, en hij was al geen 18 toen hij bij Ajax kwam.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Idioten.

-edit met wat minder emoties-

Thuis verliezen van Feyenoord doet altijd pijn en het was absoluut niet nodig gisteren. Wat een puinhoop, man. Over de scheids praat ik liever niet, want ik vind dat we Feyenoord naar de klote hadden moeten spelen, vooral na een 2-1 ruststand. Wat een schandalige tweede helft, zeg. Die gasten hebben afgelopen donderdag nog gespeeld!!!
+1/-0

1 jaar geleden
Je moet niet terug kijken daar is hij dik voor betaald. Je moet nu en vooruit kijken. En nu zeker nu we geen kampioen meer worden. Denk aan de jeugd bv ook conceicao laat die ook meer spelen trekt wel 2 of 3 spelers naar zich toe net als toen anthony en laat links bergwijn staan en brobby in de spits met kudus entadic op de bank
+1/-3

1 jaar geleden
Er moet heeel veel veranderen! Ajax moet op de schop !! Nieuwe trainer, spelers! We zijn terug bij af! Schreuder zette t verval in! Heitinga is te licht voor deze job!!
+2/-2

 
Sjakie8 (geschorst)
1 jaar geleden
Nee, het verval kwam in het laatste seizoen van Ten Hag. Ten Hag zag al signalen dat hij moest doorselecteren, maar dat deed hij niet omdat dit verval inluid en hij wilde een stap hoger op maken.

Dat Schreuder het niet goed heeft gedaan staat buiten kijf, maar Schreuder was niet de oorzaak maar het vervolg.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Pijnlijk, maar wel de waarheid. Ik kan me nog heel goed herinneren hoe vaak ik vorig seizoen (vooral in de tweede seizoenshelft) riep "wat een k*twedstrijd, maar de 3 punten tellen.. hopen op beter."
+1/-0

1 jaar geleden
Ajax is dood sinds Overmars is weggecanceld.
+3/-2

1 jaar geleden
Spelers waar je niets aan hebt: Kudus, Bassey, Wijndal, die zullen het niveau nooit halen of kunnen niet in een team spelen. Zelfs al maakte Overmars veel fouten in zijn beleid en kon het veel beter, is het wel heel erg duidelijk dat Sar de zwakste schakel is. De jeugdopleiding is gewoontjes geworden, we kopen verkeerde spelers aan en nu gaan we ook nog een Engelsman als TD halen, zonder Ajax bloed of kennis. Het is de zoveelste foute stap die Ajax verder terug zal werpen. We dachten het Bayern va NL te worden, maar nu wordt dat het Juve van NL. En het is zo klote dat niemand er iets aan kan doen. Het is een catch 22 met de niet voetbalgeorienteerde rvC en een incapabele AD. De enige redelijke oplossing is Sar lozen. Iemand een idee?
+3/-4

 
1 jaar geleden
Kudus? Je maakt een grap of wat? Beste speler vd selectie...by far..
+6/-1

 
1 jaar geleden
Nou ik zie er weinig van terug anders. Schreuder zette hem in feite op de enige plek neer waar hij kan renderen, in de spits, waar je niet echt mee hoeft te verdedigen. Buiten het feit dat hij zijn elke bal verliest, zijn passing matig is, laat hij constant zijn man lopen. Hij mag in potentie de beste zijn, de realiteit is dat hij niet in het teambelang speelt en dus nutteloos is.
+1/-1

 
 
1 jaar geleden
Totaal niet mee eens aangaande Kudus. Alhoewel kwam Kudus vandaag ook niet best uit om zijn kwaliteiten optimaal te gebruiken. Geld ondermeer ook voor Conceicao.

Maar allereerst denk ik dat de halfbakken organisatie de grootste zucht van opluchting maakt nu AZ en PSV ook niet hebben gewonnen. Staan we er toch nog goed voor om tweedes te worden.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Nou die 2de plek is zo weg ! Als dit zo doorgaat! Laat Heitinga t maar afmaken en na t einde seizoen een nieuwe coach met ervaring aantrekken! Nogmaals hij is te licht voor dit werk!!! Dit is uit nood geboren! We mogen van geluk spreken dat de concurrentie niet profiteerde , want dan waren we de plek allang kwijt! De eerste de beste krachtmeting en john heeft geen antwoord op basis van de 2de helft !
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
We hebben geen makkelijk programma inderdaad maar heb er wel vertrouwen in. De wedstrijd van gisteren staat daar los van.

Feyenoord heeft voor het moment het beste team. Heeft tot dus ver minder laten liggen en daarom staan zij bovenaan maar als Ajax gisteren de 3-1 er in gelegd had, had ik het ook nog wel willen zien. Stonden we gewoon weer gelijk met het zelfde programma voor de boeg.

Over een nieuwe goede trainer ben ik het eens. Zo had ik elders al voorgesteld om voor 20 miljoen jaarsalaris Pep Guardiola of Xavi naar Ajax te halen. Veel te duur natuurlijk laat staan dat ze willen komen, maar het idee - en daar ging het mij om - dat er bij Ajax weer eens een ervaren trainer uit de Cruijff school voor de groep staat, de jeugdopleiding begrijpt en verbeterd, omdat hij weet dat ze belangrijk zullen worden. Ik kijk er na uit.

Heitinga heeft ten opzichte van Pep en Xavi nog niet alles meegekregen. Met sommige uitspraken druipt de onervarenheid er ook van af. Dat mag dan ook of kan een keer gebeuren.

Nog niet zo lang geleden tegen Volendam verspilde Ajax weer punten. Werd Schreuder ontslaan. Ik dacht toen ook dat Volendam niet de laatste ploeg zal zijn waar Ajax het tegen zou laten liggen. Heitinga won sindsdien alles. Gewoon knap gedaan.

Dat Ajax een toptrainer nodig heeft lijkt me duidelijk. Ook eentje die de club en opleiding begrijpt. Heitinga zou ik wel eerst assistent maken om zich verder te ontwikkelen. John van 't Schip is ook Ajax. Hem zou ik er sowieso bij halen vanwege zijn ervaring, desnoods als verbindingsman tussen Ajax 1 en de jeugdopleiding. Of gewoon als tweede assistent in plaats van Reiziger die vertrekt.

Blijft over de hoofdcoach en dan ga ik alsnog voor Pep. Kost mogelijk 20 miljoen maar als daarvoor in plaats een paar middelmatige spelers van de club geweerd kunnen worden kom je qua bedrag mogelijk al snel op het zelfde uit. Tel uit je winst.

Dan komt het ook in dat geval neer op de juiste keuzes maken. Blijft de hoofdtrainer/coach in principe op het voetbal gebeuren de belangrijkste persoon van de club.
+2/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Zijn echtgenoot is zeer ernstig ziek, dus ik denk zelf dat John van t Schip wel wat anders aan zijn hoofd heeft in plaats van langdurig van huis te zijn.

Zo langzamerhand word die drang naar oud-Ajacieden wel een beetje sneu. Van t Schip is inmiddels 58. Wat gaan we doen straks, Wim Meutstege en Piet Wijnberg vragen? En dan ons afvragen wat de toekomstvisie is? Als je het al hebt over een voetballer die het Ajax dna bezat zonder daadwerkelijk de opleiding te hebben gehad, praat je over Felix Gasselich. Maar inmiddels is ook hij al 30 jaar met pensioen.

Dat plan Cruyff is allemaal leuk en aardig maar het is te laat voor een feitelijke invulling.

Bovendien, we zijn net 4x achter elkaar kampioen geweest. En nu even niet. Ik durf te zeggen: waar hebben we het over zeg, alsof de wereld vergaat en heel Ajax overhoop gehaald moet worden.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Nou ja overhoop halen? De organisatie bleek een puinhoop. Als je het daar bij laat krijgen we van de zomer nog een stel halfbakken spelers die het niet kunnen bijbenen. Het is maar waar je op zit te wachten..
+1/-0

 
1 jaar geleden
Niet de mijne, zwaar overschat
+1/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
1 jaar geleden
Maar volgens de mensen met vakinhoudelijke kennis is Heitinga, samen met Slot en Jansen, met afstand de beste van de nieuwe lichting.

En ik ga zelf liever af op kennis dan sentiment.
+1/-1