Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax zakt ook tegen Vitesse door het ijs en wint niet


Tijdstip
9 november 2022
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Ajax zakt ook tegen Vitesse door het ijs en wint niet; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax zakt ook tegen Vitesse door het ijs en wint niet

Ajax is woensdagavond tegen Vitesse niet verder gekomen dan een gelijkspel. In eigen huis eindigde het duel tegen de degradatiekandidaat in een beschamende 2-2. Dusan Tadic en Lorenzo Lucca zorgden voor de doelpunten.

Ajax begon uitstekend aan de wedstrijd. De eerste kans was direct raak. Uit een uitstekende voorzet van Steven Bergwijn kon Dusan Tadic eenvoudig de bal binnen tikken.

In de periode daarna kreeg Ajax kans op kans. Mohammed Kudus was nog het dichtst bij een treffer, maar de Ghanees raakte de paal. Vitesse had nog geen serieuze aanval laten zien, maar maakte volledig uit het niets gelijk. Jurriën Timber gaf een slechte pass, waarna Manhoef er vandoor kon. Niemand kon de snelle middenvelder van Vitesse bijhouden en ook Remko Pasveer wist zijn inzet niet te keren.

Ook na de gelijkmaker was het Ajax met de mogelijkheden. Opnieuw kreeg Kudus een grote kans, maar wederom wist hij niet te scoren.

In de tweede helft was het spelbeeld exact hetzelfde. Ajax drong aan en kreeg kans op kans, maar wist de bal maar niet in het doel te krijgen. Daley Blind wist als invaller met een afstandsschot de lat te raken.

Een kwartier voor tijd kreeg Ajax de deksel vol op de neus vanwege de gemiste kansen. Manhoef kon er weer vandoor en Ajax stond achterin volledig verkeerd. Dat gecombineerd met slecht keepen van Pasveer en Vitesse stond volledig uit het niets met 1-2 voor.

Alfred Schreuder bracht direct Lorenzo Lucca binnen de lijnen. De jonge Italiaan wist tegen PSV al snel te scoren na zijn invalbeurt en ook nu was het al heel snel raak toen hij een voorzet van Blind binnen kopte.

Er waren nog tien minuten te spelen en tot verrassing van iedereen kwamen er ook nog acht minuten blessuretijd bij. Ajax had nog alle tijd dus om de winnende te kunnen maken, maar werd nauwelijks nog gevaarlijk. Diep in blessuretijd was Brian Brobbey nog het dichtst bij een doelpunt, maar ook hij raakte de paal.


Alfred Schreuder: 'Dit is nu de fase waarin we zitten'

In gesprek met ESPN gaf Alfred Schreuder aan vooral een gek gevoel overgehouden te hebben aan de wedstrijd tegen Vitesse. "Zoveel kansen creëren en dan maar 2-2...", aldus Schreuder. "De uitslag is absoluut niet goed, maar de manier hoe de jongens hebben gespeeld en wat ze hebben laten zien. We hebben veel kansen gecreëerd en we moeten hier gewoon veel dikker winnen."

Volgens de trainer is het vooral een kwestie van pech. "Dat is nu de fase waarin we zitten. Ze doen er alles aan", zo gaf hij aan. "Uiteindelijk gaan die ballen er vanzelf wel weer een keer in. In aanvallend opzicht moeten we dit gewoon blijven doen."

Over het verdedigende deel was de trainer niet te spreken. "In de eerste helft stonden we heel knullig met dat balverlies en moeten we daar beter naar toe gaan", zei hij daarover. "De tweede goal vind ik wel kwetsbaar. Als we over de linkerkant aanvallen, moet de rechterkant naar binnen komen. Dan mag er niemand van hun zo vrij staan. Dit is niet de eerste keer dat dit gebeurt en dat moeten we zeker gaan verbeteren."

Schreuder maakt zich geen zorgen over zijn eigen positie. "Dat is niet aan mij", reageerde hij. "Dit hoort bij de voetballerij. Iedereen weet hoe het kan gaan. Ik maak me daar geen zorgen over, ik heb dat niet in mijn eigen hand. Ik ben bezig met mijn team en ik vind dat ze vandaag een goede reactie hebben laten zien. Dat je niet wint is wel heel teleurstellend."


Remko Pasveer: 'Restverdediging is het verhaal van de wedstrijd'

Remko Pasveer kreeg in gesprek met ESPN de vraag wat het verhaal van de wedstrijd was. "Restverdediging, dat is het enige", aldus Pasveer. "Als je ziet hoe makkelijk die tweede bal soms verloren wordt en we dan met z'n allen weer terug moeten sprinten. We staan gewoon niet goed. Hoe dat kan, weet ik niet. Maar ik zie het wel gebeuren vanuit mijn positie."

Volgens de doelman is er qua afspraken niets veranderd in vergelijking met de speelwijze onder Erik ten Hag. "We moeten hier de komende tijd heel veel tijd aan gaan besteden", zo gaf hij aan. "Het kan een kwestie van verzaken zijn, dat we het simpelweg niet zien of elkaar niet coachen. Het is wel zorgelijk."

Dat er veel mutaties in de spelersgroep zijn geweest speelt volgens Pasveer wel mee. "Martínez was de Ajax-speelstijl gewend en hij zette de boel op scherp. Dat is wel een groot gemis centraal op het veld", zei hij daarover. "Hij kon de boel goed scherp houden en hij wist precies wanneer hij door moest dekken. Dat moeten we nu centraal nog meer leren met Calvin. Daar is veel werk aan."


Steven Berghuis: 'Over het geheel is het op dit moment gewoon niet goed genoeg'

In gesprek met ESPN gaf Steven Berghuis aan vooral teleurgesteld te zijn. "Natuurlijk kun je deze wedstrijd gewoon winnen met de kansen die je hebt gecreëerd", aldus Berghuis. "Qua spel om structureel drie punten te halen en om kampioen te worden zal het wel beter moeten. Het spel moet breder en sneller, al creëren we wel veel kansen. De restverdediging is wel iets waar zij twee keer uit scoren en nog een paar keer een vrije doorgang hebben."

De international vindt niet dat het bij Ajax helemaal weg is. "Dit hadden we vorig seizoen ook wel soms", zo gaf hij aan. "Over de hele breedte hebben we gewoon niet goed gespeeld. We hadden wel kunnen winnen, laat dat duidelijk zijn. Maar over het geheel is het op dit moment gewoon niet goed genoeg."

Berghuis vindt niet dat Ajax tevreden mag zijn met het spel. "Het moet gewoon veel beter en dat kan ook", zei hij daarover.


Karakteristieken

Uitslag: 2-2 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Dusan Tadić ('6)
Goal
1-1 Manhoef ('25)
Goal
1-2 Manhoef ('74)
Goal
2-2 Lorenzo Lucca ('79)
Scheidsrechter
Lindhout
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Vitesse: Reiziger ('84)
Kaart
Ajax: Francisco Conceição ('90)

Opstelling Ajax

Steven BergwijnMohammed KudusDusan Tadić


Steven BerghuisDavy KlaassenKenneth Taylor


Owen WijndalCalvin BasseyJurriën TimberDevyne Rensch


Remko Pasveer

Wissels:

'59 Daley Blind voor Owen Wijndal
'59 Brian Brobbey voor Mohammed Kudus
'59 Francisco Conceição voor Davy Klaassen
'73 Jorge Sanchez voor Devyne Rensch
'78 Lorenzo Lucca voor Steven Bergwijn


Opstelling Vitesse

Vidovic


ManhoefTronstadBeroKozlowskiYapi


WittekCornelisseFlamingoArcus


Reiziger

Wissels:

'62 Hajek voor Vidovic
'75 Ferro voor Wittek
'75 Domgjoni voor Yapi
'90 De Regt voor Kozlowski


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 3 2-0 (1-1)
 2 1-1 (0-1)
 2 2-0 (0-0)
 2 2-0 (0-0)
 1 1-0 (0-0)
 1 2-1 (1-0)
 1 2-1 (1-0)
 1 2-1 (1-0)
 1 4-2 (2-1)
10  1 2-1 (1-0)
11  1 4-2 (2-1)
12  1 2-1 (0-1)
13  1 2-1 (1-0)
14  0 3-0 (2-0)
15  0 4-0 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.06. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Niemand (18 -> 5,0)
2. Steven Berghuis (17 -> 3,5)
2. Lorenzo Lucca (17 -> 3,5)
4. Dusan Tadić (11 -> 2,0)
5. Francisco Conceição (10 -> 1,0)
6. Daley Blind (7 -> 0,0)
7. Remko Pasveer (2 -> 0,0)
7. Calvin Bassey (2 -> 0,0)
9. Brian Brobbey (1 -> 0,0)
9. Mohammed Kudus (1 -> 0,0)
9. Owen Wijndal (1 -> 0,0)
9. Kian Fitz-Jim (1 -> 0,0)
13. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
13. Jurriën Timber (0 -> 0,0)
13. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
13. Edson Álvarez (0 -> 0,0)
13. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
13. Davy Klaassen (0 -> 0,0)
13. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
13. Antony (0 -> 0,0)
13. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
13. Jay Gorter (0 -> 0,0)
13. Kenneth Taylor (0 -> 0,0)
13. Victor Jensen (0 -> 0,0)
13. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
13. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
13. Kristian Hlynsson (0 -> 0,0)
13. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
13. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
13. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
13. Youri Regeer (0 -> 0,0)
13. Youri Baas (0 -> 0,0)
13. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
13. Charlie Setford (0 -> 0,0)
13. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)
13. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
13. Jorge Sanchez (0 -> 0,0)
13. Lucas Ocampos (0 -> 0,0)
13. Florian Grillitsch (0 -> 0,0)
13. Ahmetcan Kaplan (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden (gewijzigd)
"Ajax bij zege weer gewoon nummer één van Nederland"

Het is toch eigenlijk haast niet te geloven, dat de rest van de 'top 5' nóg wisselvalliger presteert dan Ajax...

Eerst nog maar zien te winnen van Vitesse.
+2/-1

 
stuy (geschorst)
5 maanden geleden
Het moet binnen alle geledingen van Ajax rommelen. Ze zijn volkomen de weg kwijt en er is niemand die weet hoe verder. Overmars wordt enorm gemist.
+3/-2

 
5 maanden geleden
Eerste stap is dat RvC € Directie ASAP des te meer druk gaan voelen van de buitenwacht die zwaar ontevreden, kwaad en of teleurgesteld zijn hoe het beleid afgelopen zomer is verlopen.

Opdat ze van het pad zijn afgewandeld die Johan Cruijff samen met Marc Overmars en anderen aangaande voetbalzaken destijds hadden opgesteld en enigzins al aan het vormgegeven waren tot het vertrek van Overmars helemaal mis ging. Er grote fouten zijn gemaakt die herkend moeten worden en aangepakt aanstaande winterstop nog. Basta!

Volgende stap is kijken naar het functioneren van coach Schreuder maar eerst bovenaaan beginnen svp! Daar begint het, staat of valt alles mee.
+1/-2

 
5 maanden geleden
Het geeft aan dat wij het vooralsnog het minst slecht doen van de 'top-ploegen' en dan hebben we al verloren van AZ en van PSV. Er is echt wel het nodige aan te merken op het spel van Ajax en alle keuzes e.d. maar zo slecht doen we dus ook weer niet. Winnen van Vitesse en Emmen en als PSV dan nog punten zou morsen tegen AZ, staan we er prima voor.
+1/-2

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
PSV speelt voor de winterstop tegen de hele top vijf en Ajax alleen tegen PSV en AZ. Dus na de winterstop is het programma van Ajax gewoon zwaarder. Jij gaat er van uit dat PSV punten gaat morsen tegen AZ, daar ga ik niet van uit.

Ten tweede is het voordeel van op dinsdag of woensdag spelen in de CL weg t.o.v. PSV donderdag. Feyenoord is nog een ronde vrij dus heeft daar in eerste instantie helemaal geen last van. Dus de belasting wordt gelijk met een zwaarder programma.

Als laatste is Feyenoord bijna geen spelers tijdens het WK kwijt, dus die kunnen lekker doortrainen en juist tegen die ploeg moeten we nog twee maal. Tevens geldt dit voor Twente.

Ik bewonder je positiviteit maar hier is helemaal geen gegronde reden voor, we hebben veruit het makkelijkste programma gehad van de top drie. En dan mag je nog uit naar PSV wat historisch bijna standaard een nederlaag oplevert.
+2/-0

5 maanden geleden
Weer zo n zaadpot zeker met een totaal gestoorde opstelling.
+2/-1

 
5 maanden geleden
Als hij Blind op de bank houdt en Alvarez is geschorst ben ik enorm benieuwd wie we in de verdediging kunnen gaan verwachten.

Misschien gaat Schreuder het eens proberen met Stekelenburg als linksback? Youri Baas in de spits?
+3/-1

stuy (geschorst)
5 maanden geleden
Het is tijd dat de supporters massaal laten horen dat het zo niet langer en kan. De druk moet opgevoerd worden.
+4/-2

5 maanden geleden (gewijzigd)
Het zou interessant zijn om eens een middenveld te zien zonder 'defensieve dommekracht'. Maar goed, het zal wel weer Grillitsch worden voor Alvarez.
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Ben wel benieuwd hoe jij dan het middenveld zou invullen? Roepen hoe iets niet moet is altijd makkelijk vanaf de zijlijn, maar suggesties geven (meer kan het in dit geval niet zijn en de kans dat Schreuder hier meeleest is nihil) klinkt al meteen een stuk vriendelijker en is voor de discussie ook een stuk constructiever.

Om zelf een duit in het zakje te doen, zou ik Blind op de positie van Alvarez zetten. De verdediging en het middenveld zou ik verder zo laten als bij de aftrap van de laatste wedstrijd. In de aanval zou ik Conceicao een kans geven op rechts. In de rust dan Tadic er uit en Bergwijn er in of vice versa als het bij de aftrap andersom was.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Blind op het middenveld is een paar keer geprobeerd maar altijd mislukt. Ik zou gewoon Klaassen wat meer op 6 zetten met Kudus en Berghuis er voor. Dat moet wel kunnen tegen Vitesse.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Is ook een optie, al vind ik Klaassen meer in zijn recht komen op 10 (middenveld met de punt naar voren) dan op 6 (middenveld met de punt naar achter). We gaan zien wie er straks speelt en hoe het staat. Hopelijk een aantrekkelijke wedstrijd met de nodige doelpunten van ons aller Ajax.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Taylor op 6 zou ook interessant kunnen zijn. Ik vind hem doorgaans aanvallend weinig toevoegen en in theorie kan hij, met zijn tweebenigheid, met pass'jes strooien. Maar in theorie kan een heleboel. We wachten het rustig af.
+2/-0

5 maanden geleden
En dan te bedenken dat Tagliafico voor 4.2 miljoen aan Lyon is verkocht 😢😭😱
+3/-0

 
stuy (geschorst)
5 maanden geleden
Het is toch duidelijk dat er momenteel sprake is van totale mismanagement. Teveel figuren die niets van voetbal begrijpen maar graag in de belangstelling staan. En laat v d. Sar ook opstappen. Slapjanus. Laten ze Keje molenaar voorzitter maken en Edo ophof technisch directeur.
+2/-1

5 maanden geleden
Laten we hopen dat Wijndal fit is, dan Rensch weer naar rechts. Blind op positie van Alvarez net als bij kampioenschap van trainer Frank de Boer. Ik verwacht dat hij Klaassen daar laat spelen, maar vind ik minder geschikt. Met 3 linkspoten (Blind, Kudus en Berghuis) is het ook afwachten hoe dit verloopt. Voorin zal Tadic/Brobbey/Bergwijn het toch een keertje moeten laten zien. Lukt het niet Taylor voor Blind en Concesaou voor Tadic en knallen.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Ik zou Conceicao op rechts zetten, voor Bergwijn dus. Heb nu wel genoeg gegoochel gezien met spelers op links die op rechts horen.
+2/-0

5 maanden geleden
Ga nou verdomme is normaal zitten met de spelers en doe niet zo lomp Schreuder!!

Gorter-Rensch-Timber-Bassey-Baas-Blind-Berghuis-Kudus-Bergwijn-Brobbey-Concenciao.
Zo moeilijk is het echt niet!!
+2/-1

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Bijna goed 😉

Pasveer
Rensch-Timber-Bassey-Baas
Berghuis-Kudus-Blind
Conceicao-Brobbey-Tadic

En alsjeblieft logische wissels!!!
Bijv. Wijndal voor Baas
Klaassen voor Kudus
Taylor voor Blind
Bergwijn voor Tadic
Lucca voor Brobbey
+5/-0

5 maanden geleden
Pasveer; Sanchez, Timber, Bassey, Rensch; Klaassen, Kudus, Taylor; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.
Dusan een keertje laten banken, Berghuis omdat ik verwacht dat je die breedte nodig hebt.
Blind nog lekker laatste potje rust en dan mag hij bij Oranje zijn vorm hervinden. Wijndal zou ik alleen opstellen als hij 100% fit, alles minder dan dat geen risico nemen.

Klaassen verwacht ik dat hij met inzet de rol vandaag wel in kan vullen, met Taylor er ook bij.
+1/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Ons aller Ajax is tegenwoordig een supermoderne en peperdure sportwagen.
Je gaat erin zitten, je start 'm en je kunt rijden. Nog niks aan de hand.

Dus je rijdt een tijdje, valt er opeens een spiegel van de wagen af.
Teleurstelling dus niet leuk maar je denkt nou ja kan wel gerepareerd worden dus ik rij verder.

En dan opeens pech onderweg. Maar toch weer proberen en ja hoor. Uiteindelijk starten lopen. Opluchting!

Je rijdt weer een tijdje en boem! Weer pech onderweg. Nou ja, proberen te starten en na enige tijd weer starten en lopen.

Nou niks aan de hand toch want hij rijdt immers weer en je bent er mee thuisgekomen.

De volgende dag. Je gaat van huis, stapt in de trotse bolide, starten ho maar! Hij heeft er helemaal geen zin in!

Nou ja een tijdje later op goed geluk nog maar eens proberen en ja hoor rijden maar!

Enzovoort enzovoort. Voortkabbel de voortkabbel.

En ja dan hebben we ook nog eens een bestuurder die er eerst zelf aan gaat lopen knutselen en als dat niet lukt hem ook nog eens naar de verkeerde garage brengt.

Moraal van het verhaal:

ik ga vanavond wel kijken en de boel aanmoedigen maar ja gezien de vele raakvlakken met bovenstaand verhaal heb ik echt zoiets van:

Waarom zou ik überhaupt nog?

Juist. De verveelde twijfel heeft inmiddels ook al toegeslagen.
🙄😠

Tsja...
+3/-0

5 maanden geleden
Alleen winst telt. Hoe ik over de huidige trainer denk, is wel duidelijk, maar van Vitesse hoor je te winnen, ook al stel je de 11 slechtste spelers op.
+3/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Ook vanavond zit ik weer voor de buis om te kijken of we en gaan winnen en acceptabel voetbal laten zien. Hoe slecht het ook gaat (ook voor mijn hart -:))). Ik ben en blijf Ajacied. Dan moet ik altijd aan de uitspraak denken na dat Cruijff als trainer weg was en het ook een bende was. Een Ajacied dat ben je niet voor even. Een Ajacied dat ben je heel je leven.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Zou ook wel bizar zijn dat je geen Ajacied meer bent omdat het voor het eerst sinds jaren weer wat minder gaat. Het is onmogelijk om altijd aan de top te staan. Ups en downs zijn onvermijdelijk. Times are a-changin' zei Bob (niet Marley) ooit treffend.
+4/-0

 
5 maanden geleden
Al ruim 40 jaar Ajacied en tijden meegemaakt die veel slechter en donkerder waren dan nu. Onder Harmsen kon er nooit wat en altijd gezeik met geld, trainers en spelers.
+3/-0

5 maanden geleden
Daar gaan we weer. Tegen een mindere tegenstander (die in een vormcrisis zit) winnen ze wel. En dan na de wedstrijd weer die zelfvoldane kop van Schreuder.
+1/-1

5 maanden geleden
Gaat gewoon weer een vervelend potje rond tikken worden, waarin Vitesse uiteindelijk breekt.
+2/-1

5 maanden geleden
Daar gaan we weer, Tadic in de spits. Zo begonnen we het seizoen ook al erg succesvol... Waarom niet Bergwijn in de spits? Dat is de enige die sterk is, snel in de afronding en genoeg techniek heeft om die positie aan te kunnen. Verder had ik graag Blind op het middenveld gezien als 6, Conceicao op rechtsbuiten en Berghuis rechtshalf. Die Grillitisch is niet veel. Marja, we gaan het zien. Hoop op een mooi resultaat om die egos weer een beetje omhoog te krikken.
+1/-0

5 maanden geleden
Mijn god, Schreuder gooit de 11 namen weer eens door elkaar. Tadic op rechts is volstrekt zinloos, dat weten we inmiddels toch wel? en Bergwijn heeft op de eerste twee wedstrijden na nog geen pepernoot geraakt, dus waarom staat hij er nog steeds in? Blind had prima op het middenveld gekund, maar Schreuder zorgt er gewoon weer voor dat er NIEMAND achterin staat die een opbouwende pass heeft. Wat bezielt die man? Is hij gvd omgekocht? Waar is Conceicao? Dit wordt gewoon de zoveelste k%t wedstrijd. Man, ik ben die trainer zó ontzettend beu...
+3/-1

5 maanden geleden
Het volgende hebben we inmiddels Schreuder ook al duizend keer horen zeggen en ga we nog vaker horen;

"We waren voetballend niet goed genoeg."

Dat kan kloppen. Als een zestal spelers vertrekt die het wel konden, je een handvol spelers er voor terughaald die minder zijn. Het nog niet kunnen brengen of helemaal niet bij Ajax passen. Ja dan ben je voetballend niet goed genoeg.
+3/-0

 
5 maanden geleden
We hebben de wedstrijd gecontroleerd maar zij scoorde uit 1 of 2 kansen, dit moet beter.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Als dit zo door gaat krijg je gelijk ! We zijn weer tenenkrommend slordig en hebben al 3 honderd procent kansen om zeep geholpen. Bij Kudus kun je nog van pech spreken , maar de kansen van Klaassen ! Man man die is het scoren volledig verleerd. En dan zo’n pass van Timber man man en hij is niet de enige. Waar trainen die gasten eigenlijk op
+4/-0

 
5 maanden geleden
Ja het wordt zo langzamergand lachwekkend. Zorgt puntverlies tegen Vitesse er dan eindelijk voor dat we verlost worden van Schreuder?
+3/-0

 
5 maanden geleden
Hij begint ook weer met Kudus in de spits en Brobey op de bank en dan krijg je Taylor en Klaassen op het middenveld met nul ideeen. Berghuis niet best vandaag en dan wordt het wel erg mager op het middenveld.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Ha ja, allemaal mooie teksten om op een spandoek te plaatsen en op te hangen in de Arena. Om Schreuder er aan te herinneren wat hij later kan zeggen.
+2/-0

5 maanden geleden
Wat een kut pot weer. Hoe kinderlijk gecounterd en daarna weer 2x.
+3/-0

5 maanden geleden
Het begint alweer bij de opstelling, gewoon wegwezen met die gek…het ziet er toch niet uit dit.
+3/-0

5 maanden geleden
Los zand, geen bezieling, geen karakter, geen vechtlust. Ook lopen er allemaal ezels rond want we stoten ons constant aan dezelfde stenen.
+3/-0

5 maanden geleden
Eigenlijk heb ik helemaal geen zin meer om te reageren, het is weer slecht en steeds meer spelers worden besmet met dit slechte spel. Vitesse heeft gewoon een summiere ploeg en nog weten ze het weer te verkloten, die Pasveer ook man, man.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Zeg dat wel. Tempo van niks. 70% balbezit kan niemand wat mee want er word niks mee gedaan. Inspiratieloos, zielloos, nog meer loos, van alles loos, Herr Schreuder nog niet clubloos...
+2/-0

5 maanden geleden
Ouwe wijven tempo, slordig en onnauwkeurig. Ongeconcentreerd en ondanks dat ,worden er voldoende kansen geschapen , maar het ontbreekt aan de scherpte bij het benutten. Ik vind Berghuis vanavond zeer zwak en die leek juist op weg naar een betere vorm.
+4/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Degelijke eerste helft waarin voldoende is gecreëerd. Prima goal van Tadic, pech voor Kudus (paal) en Klaassen die er 2x net niet bij kan. En dan zal je zien dat zij één uitbraak hebben en dat precies dat meteen een goal is. Op basis van de eerste helft, zou je er toch vanuit moeten gaan dat de 3 punten in Amsterdam blijven, maar dan moet er nog wel wat gebeuren.
+1/-8

 
5 maanden geleden
Erg bijzonder hoe jij het positieve kan zien van werkelijk iedere wanvertoning van dit zooitje.
+7/-0

 
5 maanden geleden
Ik zei degelijk en niet dat het goed was. Vanaf minuut één heb je de wedstrijd onder controle en kom je snel 1-0 voor. Daarna kan Klaassen net niet bij die voorzet om er 2-0 van te maken. Kudus die fantastisch snel handelt maar pech heeft om op de paal te schieten. Klaassen die er door de lucht net niet bij kan. Kudus recht op de keeper, al was dat mogelijk afgekeurd vanwege buitenspel. Ja, het tempo is overwegend laag (te laag) en ja, er zijn ook veel foute passes, maar dan nog heb je alles onder controle. Zij krijgen één uitbraak, het is niet eens een kans, en daarbij doet Manhoef alles goed en valt het ook precies goed. Zit je zelf in een lekkere flow de afgelopen tijd, dan valt zo'n goal niet of heeft Pasveer een (wereld)redding en aan de andere kant waren dan wel één of twee goals gevallen. Het zijn momenten die wel of net niet goed vallen zowel voor als tegen ons en dan zie je ook de bibbers weer in de ploeg kruipen.
+1/-5

 
5 maanden geleden
Degelijk?…. Serieus? Welke wedstrijd kijk jij terug 😉
+4/-0

 
5 maanden geleden
Tel eens even de niet aankomende passing over korte en lange afstand en de lange ballen van Pasveer die geen enkele keer aankomen want Bergwijn en Kudus hebben niets te vertellen in de lucht.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Yisc echt respect Hoe jij positief kunt blijven , ik heb er bewondering voor. Ze hebben inderdaad voldoende kansen gehad , naar die worden niet afgemaakt, maar ik zie toch vooral een elftal dat slordig en onnauwkeurig voetbalt en zichzelf weer in de nesten werkt, dat weinig fantasie aan de dag legt . Zeker het middenveld moet veel meer brengen
+3/-0

 
5 maanden geleden
Ik had respect voor zijn positiviteit, maar nu niet meer, want dit soort positiviteit zorgt ervoor dat men het maar voor lief neemt tot het te laat is. Wij zijn Ajacieden, wij horen kritisch te zijn, we horen te zeiken als het slecht gaat, anders worden we een tweede Feyenoord die maar blij is met kleine successen.
+1/-0

5 maanden geleden
Tadic eruit, Conceicao erin!!! Wanneer leer je het eens.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Tadic op links juist. Wat een verschil na de wissels.. tadic mag nooit meer op rechts.
+1/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Hoe slecht kan het nog worden. Elke keer hoop je na een drama wedstrijd dat Schreuder toch ook zou moeten denken ik doe iets niet goed.
Nee hoor, weer middenvelder Kudus in de spits, weer Tadic op rechts, weer geen middenvelder met opbouwende kwaliteiten. En dus weer een giga bagger eerste helft. Met als toppunt de Vitesse goal waar na een foutje van Timber de Vitesse speler gewoon 50 meter door kan lopen om te scoren. Wat in godsnaam Taylor bezield om niet vol terug te sprinten en richting speler met bal te lopen is mij een volledig raadsel. Deze lieveling van Schreuder is gewoon nog niet klaar voor een basisplaats en al zeker niet om als tussenschakel/aanvoerman te functioneren. Dat kan Blind wel vanaf het middenveld maar Schreudertje is boos op Blind dus die heeft straf en Schreuder's boosheid in belangrijker als het Ajax belang..
Wat een puinhoop, wat een drama, wat een slaap kindje slaap tempo. En wat een giga drol die trainer. Wat de uitslag ook gaat worden, ik ben er helemaal klaar mee. Hoe kan deze flapdrol in godsnaam een team als Ajax trainen? Hij weet echt totaal niet wat balans in een team is en weet de boel totaal niet op scherp te krijgen.
Ik ben hier voorlopig even uitgeschreven. Ik zie handenvol schrijvers die een betere balans/opstelling voor elkaar krijgen als onze trainer. Heel Nederland zit verbaast te kijken hoe Ajax Amsterdam zichzelf hopeloos voor schut zet door zo'n superdombo voor de groep te zetten waardoor heel Nederland buiten Amsterdam gniffelend voor de tv zit te genieten. Ik blijf wel kijken uiteraard maar zit zo vol frustraties dat ik de pen even neerleg.
Een zinnetje nog. Onze superkneus heeft uiteraard weer niet gewisseld in de rust. Hij denkt ook nog steeds dat een keertje uitleggen hoe hij denkt dat het moet genoeg moet zijn. Man man , wat doet dit pijn en dan niet alleen aan mijn ogen.
En mocht het dan straks fout gaan dan zal hij zeggen we hadden de kansen moeten afmaken. En laat ik nou denken dat je een spits in de spits moet zetten om de kansen af te maken en geen middenvelder.
+6/-0

 
5 maanden geleden
Ik denk dat we straks van Schreuder te horen krijgen dat hij positieve aanknopingspunten zag om op verder te borduren;-)

Ik zet er alvast 100 euro op mocht het woord aanknopingspunten vallen dan wel niet lichtpuntjes!
+3/-0

5 maanden geleden
Schreuder , de man van de “hoop op zegen “opstellingen !
+3/-0

5 maanden geleden
En daar gaat Timber voor de 2x gruwelijk in de fout. Zelf raak je 2x de lat, maar 2 counters om de oren en je loopt achter de feiten aan, maar feitelijk begint alles in de eerste helft met weer een verkeerde opstelling !
+3/-0

 
5 maanden geleden
Niemand in deze selectie heeft nog vertrouwen. Ze lopen allemaal op glas. Het is een wereldprestatie, hoe Schreuder in een paar maanden het collectieve zelfvertrouwen van deze selectie gesloopt heeft. Een terugval was te verwachten na afgelopen transferzomer, maar Schreuder amplificeert em met factor 6. Zijn sloopwerk is vakmanschap, hij is actief in de verkeerde business.

Maar volgens die faalhaas van een Hamstra levert hij een topprestatie. Het heeft meer tijd nodig, we zijn nog een lerende organisatie. Het klassieke excuus van falend management. Het houdt niet op, niet vanzelf.
+2/-0

5 maanden geleden
Ik spreek jullie volgend seizoen weer. Of op de dag dat Schreuder E I N D E L I J K wordt ontslagen.

Het waren drie onvergetelijke maanden. Hoe snel kan je een team volledig naar de kl%ten helpen? Met de juiste trainer in ongeveer drie maanden dus.
+2/-0

5 maanden geleden
8 min… en wat doen we! Vitesse laten voetballen…. Net als de 7 bij PSV.
+2/-0

5 maanden geleden
Tot ziens mr Schreuder jij bent de zwakste schakel.
+3/-0

5 maanden geleden
Timber is de weg kwijt, zit geen enkele progressie in. Maar dit Ajax is ziek. Ondanks de kansen leggen we te weinig op de mat. Tadic behoudens zijn goal weer te wenig dwingend aanwezig. Ook de spelers mogen zich weer aanrekenen dat ze zonder bezieling voetballen.
+2/-0

5 maanden geleden
Als je naar de statistieken kijkt had je hier dik moeten winnen, maar enerzijds pech en Anderzijds te veel spelers uit vorm en twee gruwelijke fouten door Timber doen je de das om . Wederom begint de trainer echter met ipv een echte spits een gemaakte spits en laat je echte spitsen op de bank. Je stelt een middenveld op zonder ideeen . Tadic heeft een goede bal geraakt en voor de rest ontzettend zwak en mag toch blijven staan . Ach laat ook maar ik heb eigenlijk geen zin meer mijn zienswijze neer te pennen. Gelukkig ligt de competitie een tijdje stil en beginnen we na het WK met frisse moed aan het vervolg , wel hopelijk zonder deze trainer .
+2/-0

5 maanden geleden
4 van de laatse 12 wedstrijden gewonnen. Maar professor Schreuder zit er nog.
OPROTTEN S.V.P !!!!
+1/-0

 
5 maanden geleden
Die is de titel professor niet waard lijkt me…
+2/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Tsja.. Zijn de mensen die het beleid verdedigen nu eindelijk om?

Mensen die hart hebben voor de club hebben pijn als Ajax weer een wanprestatie levert. Wij houden van de club en daarom blijven we zeiken tot die idioten die de club kapot maken opgerot zijn. Wie dit beleid nog verdedigt mag wat mij betreft fan worden van een club die de lat op 1.5 meter hoogte legt.
+2/-0

5 maanden geleden
Dit seizoen kan je afschrijven, de club is dollend op vele vlakken, we worden 3e of 4e.
Eerst maar is een zwaargewicht als TD aanstellen die als eerste taak heeft om een nieuwe trainer aan te stellen.
Verkoop Alvarez en Kudus maar in de winterstop als ze zo graag weg willen, nu kan je er nog voor vangen.
Laat maar wat meer jeugd spelen de rest van het seizoen en pas van de zomer na goed scoutingswerk en analyseren wat je echt nodig heb een paar gerichte aankopen doen.
Afscheid nemen van Pasveer, Blind, Tadic en misschien ook wel Klaassen.
Haal Ziyech en Donny van de Beek maar terug om het nieuwe Ajax voetballend weer een smoel te geven.
+1/-3

 
5 maanden geleden
Of heel simpel: zet een trainer neer die verstand heeft van aanvallend voetbal en spelers opstelt op hun juiste positie en dan in de Eredivisie vooral aanvallend ingestelde spelers. Als je dat doet ben je al een heel eind verder.
+4/-0

 
5 maanden geleden
Ja precies dat. De boel ging eindelijk draaien met blind en tadic op links. Dat waren de enige automatismen.
+4/-0

5 maanden geleden
Morgen 3e, en prachtig interview, het ging goed volgens Schreuder. Geen zorgen en een goede reactie van het team. Topper.
+3/-0

5 maanden geleden
T s nu toch wel klaar met Schreuder!
+4/-0

 
5 maanden geleden
Nu pas? Volgens mij roep ik dit al zo een beetje sinds zijn aanstelling :)
+2/-0

5 maanden geleden
Blij dat het er dadelijk erop zit, verheug me eigen op het WK en vlieg maar gelijk door naar Amsterdam Louis. Stel maar orde op zaken, wat en bagger zooi is het.
+1/-1

 
5 maanden geleden
De kans is dan groot dat Van Gaal en Blind de macht grijpen; 2 mensen die absoluut niet gewenst waren na de Cruijff Revolutie. Maar ja, zo zie je maar welke richting we gaan, want nu denkt men "erger kan toch niet".
+1/-0

 
5 maanden geleden
Bedoel als interim trainer, Blind is sowieso niet gewenst. Maar goed met deze half bakken directie kun je alles verwachten.
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Als het daarbij blijft, prima. Maar Van Gaal zou Van Gaal niet zijn als hij zich niet met meer gaat bemoeien, want wie zou in staat zijn hem tegen te houden? De hele leiding bestaat op dit moment uit mensen die over zich heen laten lopen..
+1/-0

5 maanden geleden
Zoals Perez zegt . De lat wordt laag gelegd door deze trainer. Berghuis is iets realistischer
+1/-0

 
5 maanden geleden
Juist, die Schreuder boeit het niet schijnbaar of hij mag blijven of ontslagen wordt. Wat een zak hooi.
+2/-0

5 maanden geleden
Dit was zo'n wedstrijd die gewoon niet gewonnen kon worden. Maar liefst 4x op paal/lat en twee uitbraken die beide keren een doelpunt opleveren. De statistieken over de expected goals zeiden genoeg, maar de realiteit is dat je gelijk gespeeld hebt tegen de op dat moment nummer 15 van de Eredivisie. Dat is onder de maat en daar doet een heel behoorlijke 2e helft (onder de huidige omstandigheden) en heel veel pech in de afronding, niks aan af. Nog één keer alles bij elkaar rapen en proberen tegen Emmen de punten mee te nemen (maar ook zij zullen bloed ruiken) en dan hopelijk na het WK de boel weer op de rails.
+1/-5

 
5 maanden geleden
Een wedstrijd tegen Vitesse, die zo een beetje door de hele ED naar de klote wordt gespeeld, die niet gewonnen kon worden en dan nog goedpraten ook.. Oké.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Jij kunt beter de pers chef van Ajax worden. Recht praten wat krom is.
+3/-0

5 maanden geleden
Morgen schuift Feyenoord boven ons, dankjewel Schreuder en de ezels op t veld! Lever salaris in want dat geld zijn jullie absoluut niet waard! Ben een beetje boos 😡
+2/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Tijd dat ik ook maar weer eens een poging doe om wat slims hier te zeggen, want wat is het toch slecht met onze cluppie.
Timber is teveel bezig met het zgn. leiderschap in de verdediging, middenveld en aanval tegelijkertijd, denkt teveel aan die belachelijke videoland documentaire (teveel afleiding, niet gezien overigens) en maakt dit seizoen teveel (en cruciale) fouten.
Taylor liet weer eens zien dat hij er nog lang niet is en voorlopig maar weer plaats mag nemen in de wachtkamer. Lijkt mij een poging waard om na de winterstop Blind op het middenveld te laten ballen maar dan wel met Alvarez naast en achter hem.
Conceicao heeft in de laatste wedstrijden laten zien dat hij de rechtsbuiten positie aan kan, geef hem gewoon die kans want er komt maar weinig positiefs uit de rechterflank. samen met Kudus, Berghuis of Tadic daarachter en Rensch weer daarachter. Sanches moet maar even wennen in de wachtkamer.
Maar waar is de precisie gebleven? Trainen ze niet meer op het in de voeten (de juiste voet) of in de loop passen? Wat een slordigheid, haalt het tempo uit het spel? Wie is de huidige veldtrainer, die rode duitser? Miss moet schreuder maar weer veldtrainer worden of de materiaalman?
Nou tot zover mijn eerste en laatste reactie.
WZAWZDB, en worden gewoon kampioen, logisch.
Tot volgend seizoen.
+3/-0

5 maanden geleden
En nu ben je plek 1 in de Eredivisie dus ook alweer kwijt. Is het nu genoeg geweest? Gaan we nu wel ingrijpen? Of moeten we het eerst echt helemáál weggegeven hebben?
+2/-0

5 maanden geleden
Het herstel gaat heel lang duren, er is teveel stuk gemaakt!!
+3/-0

5 maanden geleden
Het is nog slechter met Ajax gesteld dan ik van te voren dacht. Ik vond het na de slachtpartij tegen Napoli al dat het duidelijk was dat Ajax aan Schreuder de verkeerde coach had. Maar ik denk dat we inmiddels kunnen spreken over een van de slechtste coaches die we gehad hebben in de Ajax historie. Hoe kun je met een recordinvestering van meer dan 70 miljoen zo slecht spelen? Het lijkt erop dat Schreuder het voor elkaar krijgt om de grootste talenten van Ajax het voetballen totaal kan laten verleren. Dat WK in Qatar komt voor Ajax op een ideaal moment. Hij zal hoogstwaarschijnlijk niet geïnteresseerd zijn, maar vragen kan altijd: Van Gaal na het WK als interim aanstellen zou ons club wellicht uit de brand kunnen helpen. De Europa League heeft hij nog niet met Ajax gewonnen ;). Maar ik sta inmiddels open voor elk ander trainer dan Schreuder.
+5/-0

Lax (geschorst)
5 maanden geleden
Dus volgens Schreuder is dit gewoon een fase met pech waar Ajax in zit.
Nou ik zeg snel door naar de volgende fase, de Schreuder-loze fase.
+7/-0

 
5 maanden geleden
Schreuder is als B100, "Ik heb ook altijd pech" (Zinkend in een lek bootje)
Moeten we nu ook nog van Emmen verliezen voordat er eindelijk eens keihard ingegrepen wordt?
2-2 tegen een Vitesse dat helemaal, maar ook helemaal niets voorstelt. Schandalig!
+2/-0

5 maanden geleden
De selectie is in een paar maanden tijd zo 250 miljoen minder waard. Geen club die ze nog wil hebben. Van 8 punten voor naar achter in 2 wedstrijden.....
+3/-0

 
5 maanden geleden
Juist, die richting uit zag ik al een tijdje aankomen
+2/-0

5 maanden geleden
Ik heb al twee keer nu.nl opnieuw geïnstalleerd, maar kan het bericht nog steeds niet vinden dat Schreuder is ontslagen.

Of willen ze misschien wachten tot na het puntverlies tegen Emmen?
+3/-0

stuy (geschorst)
5 maanden geleden
Wat kunnen we doen? De hele club gaat er nog aan. Alles van de afgelopen jaren in no time kapot gemaakt.Hoe is het mogelijk dat na gisteravond Schreuder nog niet is ontslagen.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Zet een kopje thee, met een dekentje op de bank, Three Little Birds uit de speakers en laat het los tot januari. Meer zit er niet op. Hou taai.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Die wedstrijd in en tegen Emmen dan maar schriftelijk af doen?
+1/-0

 
5 maanden geleden
Weer blijft het stil!
Een andere trainer en een nieuwe TD graag!
Ga redden wat er nog te redden is dit seizoen.
+3/-0

5 maanden geleden
Ze durven Schreuder niet te ontslaan!
+3/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Ajax niet van plan Schreuder te ontslaan!!🫣media
+1/-0

5 maanden geleden
Ha geweldig, dat riep Harmsen ook altijd, hij is als een zoon voor mij, ontslag is niet aan de orde want we hebben nog een trainer die op het strand zit en een zak geld krijgt. Een week later was de trainer exit.
Intern wordt er dus aan de stoelpoten gezaagd -:)
+1/-0