Ajax in slotfase langs De Graafschap

24 april 2005
-
-

Ajax heeft in een hele moeizame competitiewedstrijd in de Arena met 1-0 gewonnen van De Graafschap. Die goal kwam pas vier minuten tot stand via een kopbal van Anastasiou. In de 34ste minuut werd het elftal van De Graafschap teruggebracht tot tien man. Kalezic werd van het veld gestuurd na een overtreding op Sneijder. Ajax had eigenlijk de gehele wedstrijd het balbezit. Tegen een stug verdedigend De Graafschap had de ploeg moeite om echte kansen te creeren. Toch waren die er meer dan voldoende. Tot twee keer toe werd om dubieuze redenen goals van Ajax afgekeurd. In de slotfase was het dan toch Anastasiou die de verlossing bracht met zijn kopbal, een moeizame maar verdiende overwinning van Ajax.

Winnende doelpunt opgedragen aan Maxwell

Anastasiou droeg zijn winnende doelpunt op aan de pechvogel Maxwell. Direct na zijn doelpunt kreeg hij naast de goal een shirtje aangegeven van Maxwell. Daarmee gaf de 'papa' van de selectie de Braziliaan een moreel steuntje in de rug.

Tiental De Graafschap houdt lang stand

De Graafschap bleek veel taaier dan verwacht. Nadat na 34 minuten De Graafschap vanwege een rode kaart verder moest met 10 man, leek het duel gespeeld. De ploeg uit Doetinchem hield echter heel erg lang stand door alles te richten op de verdediging. Met behulp van Van Fessem en de scheidsrechter hield de club tot de 86ste minuut stand. Toen trof Anastasiou beslissend doel.

Ajax profiteert optimaal van nederlaag AZ

Ajax heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag van AZ tegen RKC Waalwijk. De voorsprong van Ajax op AZ bedraagt nu vier punten. Beide ploegen hebben nog vier duels te gaan.

Blind: aantal zaken werden vergeten

Volgens Blind was de matige prestatie van het elftal inherent aan het proces waarin de ploeg zit. Als de score uitblijft en de ruimtes kleiner en kleiner worden, dan blijkt dat een aantal zaken vergeten worden waardoor je makkelijker zou voetballen. In tegenstelling tot het duel tegen Feyenoord bijvoorbeeld geeft zo'n duel een andere druk, je moet winnen. Dat soort factoren doet iets met spelers. Dit is weer een signaal dat dingen er niet zo eenvoudig in te pompen zijn. Door omstandigheden heb je zulke wedstrijden er tussen zitten. Maar vanaf het moment dat ik begonnen ben, maakt de ploeg een positieve ontwikkeling door. En met dank aan AZ die een hele slechte serie heeft en wij een goede, staan we nu op de tweede plaats.

De Graafschap: Kalezic ('34)

Hans Vonk, Johnny Heitinga, Zdenek Grygera, Julien Escud?, Emanuelson ('46 Daniel de Ridder), Nigel de Jong, Hedwiges Maduro, Wesley Sneijder, Steven Pienaar, Ryan Babel ('75 Yannis Anastasiou), Nicolae Mitea ('57 Angelos Charisteas)

Opstelling De Graafschap

v.Fessem, Bot, Kalezic, Bus, Berck Beelenkamp, Vandenbroeck, Leerdam, De Graef, Valeev ('68 Ten Brinke), v.Beukering ('74 Magno), Zongo ('52 Roelofsen)

Ajax Foto Side: sfeerverslag Ajax-GraafschapOFA.nl: Ajax-de-GraafschapF-side.nl: Foto's Ajax-De Graafschap

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.