Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenZwak Ajax verliest op bezoek bij AZ


Tijdstip
18 september 2022
Stadion
AFAS Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Zwak Ajax verliest op bezoek bij AZ; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Zwak Ajax verliest op bezoek bij AZ

Ajax is de koppositie in de Eredivisie kwijt geraakt. Na een zwakke wedstrijd verloor de ploeg van Alfred Schreuder met 2-1 op bezoek bij AZ. Via Mohammed Kudus was Ajax nog wel op voorsprong gekomen, maar uiteindelijk ging de ploeg toch onderuit in Alkmaar.

Ajax begon slap aan het duel in Alkmaar. Na enkele minuten kreeg de thuisploeg al een grote kans, maar door een uitstekende redding van Remko Pasveer werd een tegentreffer voorkomen.

De eerste kans voor de ploeg van Alfred Schreuder was wel direct raak. De verdediging van AZ stapte op buitenspel na een verre bal van Daley Blind. Van buitenspel was echter geen sprake, zodat Kenneth Taylor alleen op het doel af kon lopen. Hij gaf de bal vervolgens op zij aan Mohammed Kudus en de Ghanees zorgde na een klein kwartier voor de 0-1.

De voorsprong veranderde echter weinig aan het spelbeeld. Ajax kwam veel te slap voor de dag, zodat AZ eenvoudig overeind kon blijven. Uiteindelijk wist de thuisploeg ook op gelijke hoogte te komen nadat Devyne Rensch flink in de fout ging. In blessuretijd van de eerste helft werd het bovendien nog erger. Nu lette Calvin Bassey niet op na een diepe bal van AZ en hief buitenspel op. Omdat Pasveer vervolgens ook niet goed stond opgesteld, werd in de korte hoek de 2-1 binnen geschoten.

Ook in de tweede helft was AZ de betere ploeg en kreeg het dan ook de kansen. Na een uur spelen greep Schreuder daarom in en bracht met Brian Brobbey een extra aanvaller binnen de lijnen. Al snel volgden er weer kansen voor Ajax toen Kudus een bal van de lijn gehaald zag worden.

Ajax ging vervolgens vol op jacht naar de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd had Steven Bergwijn de bal voor het inschieten, maar ook zijn poging werd van de lijn gehaald. In de blessuretijd kreeg Ajax nog een paar mogelijkheden, maar ook deze werden niet benut. Het betekende voor Ajax de eerste nederlaag in de competitie van dit seizoen.


[video] Highlights AZ - Ajax


Alfred Schreuder: 'Van deze wedstrijd moeten we leren'

In gesprek met ESPN gaf Alfred Schreuder aan dat Ajax moest leren van de wedstrijd tegen AZ. "Dit was een harde nederlaag. Ook onnodig vind ik", aldus Schreuder. "Aan het eind van de wedstrijd heb je nog een aantal kansen gecreëerd, maar zeker in de eerste helft vond ik ons niet fris spelen. Dan ga je ook heel onnodig met 2-1 de rust in."

Gevraagd werd aan de trainer wat de grootste teleurstelling van de wedstrijd was. "Gewoon het resultaat", zo gaf hij aan. "Van buiten lijkt het alsof het aan de instelling ligt, maar daar ligt het helemaal niet aan. Soms ligt het aan de kwaliteit die je op dat moment brengt. AZ vond ik wel frisser en scherper ogen. Dat was zeker niet goed in de eerste helft. In de tweede helft kreeg AZ nog twee of drie mogelijkheden, maar daarna domineerden wij wel."

In de slotfase speelde Ajax extreem aanvallend. "Daar hebben wij ook vaak op getraind en dat hebben wij volgens mij uitstekend gedaan", zei hij daarover. "We creëren nog vijf opgelegde kansen."


[video] Ajax verliest koppositie na nederlaag bij AZ


Davy Klaassen: 'Teleurstellend als je tegen Liverpool niet mag spelen of hier slechts een helft'

Davy Klaassen werd in gesprek met ESPN meteen gevraagd of hij teleurgesteld is dat hij de afgelopen weken vaak op de bank moet beginnen. "Natuurlijk. Zeker als je twee keer achter elkaar hebt mogen spelen, is het teleurstellend als je tegen Liverpool niet in mag vallen of hier slechts een helft", aldus Klaassen. "Daar word je niet echt vrolijk van. Dat weet de trainer ook. Als ik dan speelminuten krijg, moet ik laten zien dat ik er gewoon in hoor."

Gevraagd werd aan de middenvelder waarop Ajax de wedstrijd had verloren. "Wij laten ons te makkelijk aftroeven", zo gaf hij aan. "We kwamen wel goed op 0-1, maar de hele wedstrijd had ik niet het gevoel dat we aan het domineren waren zoals we wel graag willen. Dan probeer je in de tweede helft wat te forceren en krijg je wat kansen, maar dat is niet genoeg."

Ajax kent daardoor een teleurstellende week. "Je verliest twee keer. Dat is onnodig en daar schaam je je wel voor", zei hij daarover. "Het is nu wel lekker dat ik even naar Oranje mag, maar aan de andere kant wil je ook zo snel mogelijk weer met Ajax gaan winnen."


Jurriën Timber: 'We geven het al weg in de eerste helft'

In gesprek met ESPN was Jurriën Timber teleurgesteld na de wedstrijd tegen AZ. "We geven het al weg in de eerste helft", aldus Timber. "De trainer zei in de rust al dat er een tandje bij moest, want dit was niet goed genoeg. We gingen vandaag niet even hard als zij. Als je dat wel doet, kom je er met onze voetballende kwaliteiten veel beter uit."

Veel spelers kenden individueel een moeilijke wedstrijd. "We moeten zorgen dat het de volgende wedstrijd weer beter is", zo gaf hij aan. "Nu verliezen we dinsdag en vandaag. Dat is niet goed. We speelden de afgelopen weken heel goed, maar het kan heel snel omkeren. Iedere wedstrijd moet je scherp blijven en minimaal brengen wat ook de tegenstander brengt."


Karakteristieken

Uitslag: 2-1 (2-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Mohammed Kudus ('12)
Goal
1-1 M.de Wit ('40)
Goal
2-1 Odgaard ('45)
Scheidsrechter
Nijhuis
Toeschouwers
18.772 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Kenneth Taylor ('26)
Kaart
AZ: Kerkez ('42)
Kaart
AZ: Odgaard ('45)
Kaart
Ajax: Edson Álvarez ('77)
Kaart
AZ: Reijnders ('87)

Opstelling Ajax

Steven BergwijnMohammed KudusDusan Tadić


Kenneth TaylorSteven BerghuisEdson Álvarez


Daley BlindCalvin BasseyJurriën TimberDevyne Rensch


Remko Pasveer

Wissels:

'46 Davy Klaassen voor Kenneth Taylor
'63 Brian Brobbey voor Devyne Rensch
'81 Lorenzo Lucca voor Mohammed Kudus
'81 Lucas Ocampos voor Steven Bergwijn


Opstelling AZ

M.de WitOdgaardSugawara


D.de WitClasieReijnders


KerkezMartins IndiBeukemaHatzidiakos


Verhulst

Wissels:

'45 Dekker voor Martins Indi
'85 Lahdo voor Odgaard
'85 Bazoer voor M.de Wit


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 2-1 (1-0)
 3 2-0 (0-0)
 2 1-1 (1-0)
 2 2-2 (1-0)
 1 2-2 (1-1)
 1 2-4 (1-1)
 1 0-1 (0-0)
 1 0-1 (0-1)
 1 1-2 (1-0)
10  1 2-2 (1-1)
11  1 0-1 (0-1)
12  1 2-3 (1-1)
13  1 2-2 (1-1)
14  1 0-1 (0-1)
15  1 2-3 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.90. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Remko Pasveer (56 -> 5,0)
2. Daley Blind (14 -> 4,0)
3. Niemand (12 -> 3,0)
4. Mohammed Kudus (11 -> 2,0)
5. Edson Álvarez (6 -> 1,0)
6. Davy Klaassen (4 -> 0,0)
6. Kenneth Taylor (4 -> 0,0)
6. Lorenzo Lucca (4 -> 0,0)
9. Jay Gorter (2 -> 0,0)
9. Steven Berghuis (2 -> 0,0)
11. Brian Brobbey (1 -> 0,0)
11. Calvin Bassey (1 -> 0,0)
11. Charlie Setford (1 -> 0,0)
14. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
14. Jurriën Timber (0 -> 0,0)
14. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
14. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
14. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
14. Dusan Tadić (0 -> 0,0)
14. Antony (0 -> 0,0)
14. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
14. Owen Wijndal (0 -> 0,0)
14. Victor Jensen (0 -> 0,0)
14. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
14. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
14. Francisco Conceição (0 -> 0,0)
14. Kristian Hlynsson (0 -> 0,0)
14. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
14. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
14. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
14. Youri Regeer (0 -> 0,0)
14. Youri Baas (0 -> 0,0)
14. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
14. Kian Fitz-Jim (0 -> 0,0)
14. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)
14. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
14. Jorge Sanchez (0 -> 0,0)
14. Lucas Ocampos (0 -> 0,0)
14. Florian Grillitsch (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Nou ik ben benieuwd na afgelopen dinsdag ! Bas de scheids van dienst !!!! Altijd weer spannend !
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Ik hoop op een getergd Ajax en spelers die spelen om wat recht te zetten. Dat zijn ze ons verschuldigd na het kansloze optreden van afgelopen dinsdag.
+1/-1

7 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ben vooral heel benieuwd of Schreuder iets geleerd heeft van de kansloze missie in Liverpool. AZ en de staf hebben ongetwijfeld goed opgelet en gezien dat Ajax niet onder de hoge druk van Liverpool uitkwam.
Klopp had zijn huiswerk goed gemaakt. Achterin is Bassey qua opbouw bij lange na geen Martinez en dus komt er voor die opbouw nog meer druk op het middenveld. Daar hadden we eerst Frenkie en daarna werd die opbouw door Gravenberch gedaan.
Nu is het de taak van Taylor geworden want Alvarez kan dat niet en die vervult de stofzuigtaak. Berghuis is de ene week oke en de andere week afwezig dus de druk op Taylor is groot qua opbouw. Te groot want Taylor is wel een talent maar echt nog niet zo ver dat hij in toppers als verbindingsschakel kan functioneren die ook nog eens op zijn tijd een man moet uitspelen om de man meer situatie te creëren.
De enige middenvelder die dit allemaal wel kan wordt als spits ingezet wat hij trouwens qua goals zeer goed doet. Maar dat deed Brobbey eigenlijk ook. Kortom, deze twee talenten die toch echt een stuk verder zijn als Taylor zouden alle twee moeten spelen.
Kudus op het middenveld en Brobbey in de spits. Of het dan Taylor, Berghuis of Klaassen is die de derde middenvelder is maakt niet eens zo veel uit. als we maar iemand hebben die de schakel tussen middenveld en aanval is en zelf ook goed kan aanvallen. Kudus dus.
Doen we dat niet dan vrees ik dat AZ er vol op klapt om de opbouw van Ajax meteen in de kiem te smoren en de kans dat ze dit lukt is groot. Taylor is een prima speler maar voor de toppers komt hij nog te kort om deze taak alleen op zich te nemen. Dan kunnen we evengoed nog wel winnen van AZ maar de kans is een stuk kleiner als met Kudus op het middenveld.
+6/-1

 
7 maanden geleden
Fraaie analyse!

En mocht het niet lopen dan hoop ik dat Schreuder dit keer wél tijdig wisselt.
+2/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Sorry hoor, maar op zijn goal na tegen Liverpool, deed Kudus werkelijk alles fout. Iedere bal schoof hij bij de tegenpartij in de voeten. Diverse gevaarlijke tegen aanvallen kwamen door het balverlies van Kudus.
Ik ben zeker een Kudus fan, kan echt een topper worden maar is er bij lange na nog niet.
Ik zou ook Kudus op 10 wel is willen zien met Brobbey op 9. Bij de aftrap al direct
+5/-1

 
7 maanden geleden
Klopt wat je zegt Nico en hij is inderdaad veel beter op 10 als in de spits. Ook dan staat hij al op het middenveld en kan hij zowel in de opbouw als in de aanval van nut zijn. Ik zou dan wel kiezen voor Klaassen of Berghuis als derde middenvelder er van uitgaande dat Alvarez sowieso speelt.
+3/-2

 
7 maanden geleden
Het probleem is dat de trainer Tadic koste wat kost in het elftal wil opstellen. Kudus hoort op het middenveld en Brobey in de spits en van Taylor wordt nu al te veel verwacht, maar die is er nog lang niet
+3/-3

 
7 maanden geleden
Gek he, als dat al seizoenen lang onze meest waardevolle speler is.
+5/-3

 
7 maanden geleden
Als ik trainer van Ajax zou zijn, zou Tadic ook altijd in de basis beginnen, ook als hij even wat minder is. Tadic is onwijs belangrijk met assists en doelpunten (dat laatste even wat minder, maar dat is een gevolg van een mindere periode), zet zich altijd maximaal in, neemt de ploeg op sleeptouw, zweept de ploeg op als dat nodig is, houdt het geloof er bij het hele team in bij tegenslag (koppies omhoog) en - ook onwijs belangrijk - zorgt dat successen samen worden gevierd. Ik heb dat weinig spelers op zo'n manier zien doen, hij roept spelers op om mee te komen juichen en knuffelen als er wordt gescoord. Kortom, Tadic is ontzettend belangrijk voor Ajax en daarom zou ik hem altijd in de basis zetten. Ik vind wel dat hij vaker/eerder mag worden gewisseld als we verse krachten nodig hebben.
+6/-1

 
Lax (geschorst)
7 maanden geleden
Ook Tadic heeft een houdbaarheidsdatum
+1/-2

 
7 maanden geleden
Het enigste wat Schreuder geleerd moet hebben is dat hij in zo`n best wel uitzonderlijke situatie dat Ajax zo onder druk komt te staan een plan B moet hebben als plan A echt niet gaat werken die dag.
Veder gewoon lekker doorgaan met waar die mee bezig was, het team staat gewoon goed ik zal niet zo goed weten wat je nu radicaal moet veranderen.
Het enigste wat ik kan bedenken is dat ik Kudus graag een keer op 10 zal willen zien en Brobbey in de spits, dan moet je Berghuis banken.
Als AZ hetzelfde van plan is als Liverpool dan wens ik ze veel succes maar dan word het een hele makkelijke middag voor Ajax.
+4/-0

7 maanden geleden
AZ heeft echt een middelmatig team, ik zie hier geen problemen 0-3.
+2/-4

7 maanden geleden
De laatste paar jaren veel punten verspeeld tegen AZ dus winnen is een must. Je kunt 1 of 2 achtervolgers op achterstand zetten, 100% inzet, druk en een goed strijdplan. Kom op Schreuder en spelers verras mij eens en klap er vol op en loop er over heen.
+1/-0

7 maanden geleden
Ik begrijp werkelijk waar niet waar Brobbey dit aan verdiend heeft. Die heeft toch gewoon geleverd? Nadat hij in de ploeg kwam begon het te draaien. Zet Kudus gewoon terug op naar het middenveld en skip Berghuis. Iedereen ziet dat Kudus sterker is op alle vlakken, ook (of zeker) op 10.
+2/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
open/sluit de onderstaande quote:

Ik begrijp werkelijk waar niet waar Brobbey dit aan verdiend heeft. Die heeft toch gewoon geleverd? (...)Na de 70ste minuut levert Brobbey niet veel.

open/sluit de onderstaande quote:

(...) Zet Kudus gewoon terug op naar het middenveld en skip Berghuis. Iedereen ziet dat Kudus sterker is op alle vlakken, ook (of zeker) op 10.Ja, 'skip' Berghuis.

Overigens ziet niet iedereen hier dat Kudus 'sterker is op alle vlakken'.
+4/-0

 
7 maanden geleden
Haal Brobbey er dan desnoods uit in de 90e. Nu houd je een van je beste spelers, waar je eindeloos veel moeite en 20 miljoen uit de kast voor hebt moeten trekken op de bank. Eeuwig zonde. Daarnaast, die jongen moet doorgroeien en conditioneel naar 90 minuten kunnen gaan. Dat gebeurt niet zomaar, daarvoor moet je spelen.
+5/-0

7 maanden geleden
Dramatisch slecht.
Je staat toevallig 0-1 voor.
+3/-0

7 maanden geleden
Triest zooitje is het vandaag.
Flikker Tadic, Taylor, Rensch er a.u.b uit wat staan die te doen.
Kudus ook slecht maar zet die maar is op 10.
+3/-0

7 maanden geleden
Tja, tegen Liverpool kan je kansloos zijn, maar tegen AZ kansloos zijn is ongehoord. Eén toevalstreffer omdat het precies goed valt en dat was aanvallend werkelijk alles dat er gepresteerd is. Niks dominantie, niks balbezit, niks tempo bepalen, helemaal niks. Dit zal héél anders moeten in de 2e helft, anders loop je tegen een enorme zeperd aan.
+6/-0

7 maanden geleden
Wat dramatisch slecht toch weer bij een competitiewedstrijd, dat getrut echt ongelofelijk. Waarom?
+4/-0

7 maanden geleden
Schreuder, doe iets! Geef om te beginnen Brobbey een kans.
+2/-0

7 maanden geleden
Super slecht idd, maar toch is uitleggen. Rensch springt om te koppen krijgt een knie van de Wit in zijn nek….
En dan geen gevaarlijk spel. Eigen schuld dikke bult die goals, maar denk dat de 1-1 dan niet gevallen was.
+2/-0

7 maanden geleden
Weg met deze kut trainer die niets verandert na de blamage tegen Liverpool. Wat een shitzooi zijn we naar aan het kijken.
+7/-1

 
7 maanden geleden
Dat dus, nooit fan van Schreuder geweest met zijn streken toen.
+5/-2

 
7 maanden geleden
Vraag me toch af waarom men een min geeft zonder onderbouwing, misschien ken je Schreuder zijn verleden niet?
+2/-1

7 maanden geleden
We lopen echt continu achter de feiten aan. Continu!
+5/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
En weer is het aan Pasveer te danken dat we niet met 4 goals verschil achter staan.. Ik vind dat de directie moet ingrijpen, dit kan absoluut niet. Als Pasveer niet 2 wedstrijden uitblinkt, ga je 2 keer achter elkaar met grote cijfers af.
+9/-0

7 maanden geleden
Tsja, het wordt weer slecht weer. Dat én Naaihuis is een garantie voor verliespunten.
+2/-2

7 maanden geleden
Schreuder kan mij als trainer van Ajax niet overtuigen ! ( zal me wel weer minnetjes opleveren ) van Nijhuis ben ik meer overtuigd ; een echte minkukel !
+4/-4

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Nou, ik zal precies zeggen hoe ik denk over Schreuder: Hij is een tactisch onbenul die geen idee heeft hoe hij Ajax des Ajax moet laten spelen. Hij verandert niets om de ploeg meer te laten voetballen, maar kiest uiteindelijk voor opportunistisch spel door Lucca en Ocampos binnen de lijnen te brengen. Als directie zou ik nu al afscheid van hem nemen, anders maakt hij meer kapot voordat we de winterstop ingaan. Dan zie ik liever Reiziger en Heitinga het seizoen afmaken. Dat zijn tenminste mensen met een Ajax-achtergrond en hopelijk mensen die verstand hebben van positiespel.
+2/-1

 
7 maanden geleden
Zo lang er geen trainer komt die keuzes durft te maken (Tadic en Blind bijv) en gaat bouwen /inpassen voor een nieuw/ander elftal is dit het......
+5/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Pasveer top, rest zwaar onder niveau en mist werklust. Denken dat ze niet kunnen verliezen en inspiratieloos zichzelf in slaap sussen. Dan in de laatste minuten wakker worden en kwaad worden op anderen, zouden ze veel eerder moeten doen op zichzelf. Wat een arrogantie en misplaatst gedrag. hoop dat ze eens wakker gaan worden voor de rest van het seizoen.
+4/-0

7 maanden geleden
Dit gaat mij 1e negatieve post over Tadic ooit worden sinds die bij ons zit.
Tadic kan niet meer mee in sub en top potjes.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Dat geldt alleen voor Tadic?!

Op basis van de afgelopen twee wedstrijden blijft er maar een enigzins overeind: Pasveer.
+7/-0

7 maanden geleden
Helaas dom verloren. Maar er is nog geen man overboord we kunnen nog zat kampioen worden maar er moet wel veel beter worden gespeeld.
+2/-1

7 maanden geleden (gewijzigd)
Dit bedoelde ik dus met hopen dat Schreuder iets geleerd heeft van de Liverpool wanvertoning. Nee dus, de ezel brak zijn voet door keihard over dezelfde steen te struikelen. Exact dezelfde opstelling en exact hetzelfde probleem namelijk nul creativiteit vanaf het middenveld dus een schot op doel voor rust. Een, ze moesten zich kapot schamen.
Opnieuw een compleet onzichtbare Berghuis in creatief opzicht, opnieuw nul inbreng in dat opzicht van Alvarez en door een schitterende pass van Blind kon Taylor in ieder geval nog een assist bijschrijven na een goede loopactie in de diepte. Maar dus een schot op doel voor de rust. Om te huilen dus weer.
En wat doe je dan om de creativiteit te bevorderen???? Dan zet je Klaassen erbij. Op zich ben ik wel een Klaassen fan alleen voor de crea bea hoef je hem niet in te zetten. Indien goed bediend weet hij vaak de 1-0 te maken maar met een doelpoging voor rust en niemand die iets creatiefs kon bedenken vanaf het middenveld heb je ook niets aan Klaassen.
En dan laat je Berghuis staan die helemaal niet een noemenswaardige actie had in 90 minuten en haal je Taylor eruit die als enige nog wat diepgang vanaf het middenveld had.
Kortom er veranderde helemaal niets in de tweede helft en het spelpeil bleef bedroevend van Ajax en AZ hoorde gewoon de 2-0 te scoren want de kansen waren voor AZ.
Maar oké, het kalf in de put dus Brobbey erbij en eindelijk Kudus naar het middenveld. Het werkte bijna want de inzet van Kudus werd van de lijn gehaald en Ajax kreeg eindelijk het overwicht en wat kansen. En wat doet de trainer dan? Hij haalt Kudus eruit en gaat alle ballen op de toren van Pisa gooien. En weer Berghuis die bleef staan. We kregen nog wel een paar halve kansen maar het spel bleef Ajax onwaardig.
Hopelijk is het niet alleen de ezel, de steen, het kalf en de put maar ook drie keer scheepsrecht en leert Schreuder er nu wel iets van. Dus Kudus naar het middenveld en Brobbey in de spits. Heeft Schreuder het nu Nog niet gezien dat zijn opstelling/tactiek niet werkt dan gaat het kampioenschap waarschijnlijk naar PSV en kunnen we de volgende ronde CL wel op de buik schrijven. Time to change. FAST!!!!!!!!!
+6/-1

Lax (geschorst)
7 maanden geleden
Zo en nu ophouden met het gehype van Kudus, die loopt steeds meer naast zijn schoenen.
En degene die op tv zeggen dan Bergwijn te goed is voor d Eredivisie, niet meer doen. Bergwijn niet gezien vandaag.
Tadic volgende wedstrijd op de bank beginnen en Ocampos op de rechtervleugel.
En verder allemaal op tijd naar bed.
+4/-2

7 maanden geleden
Iedereen is lyrisch over Kudus, maar ik vindt hem ontzettend middelmatig. Hij heeft zo onwijs veel balverlies waardoor we een paar keer serieus in gevaar komen. Dit valt mij al een tijdje op. Dat moet echt veranderen.
Wat mij beteft hebben Tadic, Rensch, Blind en Berghuis hun basisplaats voorloppig verziekt.

Pasveer-Sanchez-Timber-Bassey-Wijndal-Taylor-Alvarez-Klaassen-Bergwijn-Brobbey-Kudus.
+8/-2

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Ook dat klopt Nico, Kudus is door zijn goals weliswaar belangrijk maar zijn spel is niet best.
Veel te veel balverlies simpel gezegd. De reden is ook heel simpel. Kudus is een middenvelder die het spel en zijn tegenstander voor zich moet hebben. Dan is hij op zijn sterkst. Nu heeft hij de tegenstander in zijn rug en moet hij de bal vast houden zodat iedereen kan bijsluiten. Laat dat nu precies de sterkte van Brobbey zijn.
En wat doet onze trainer? Die zet de balvaste man Brobbey die de man in zijn rug wil hebben op de bank en de man die op op het middenveld hoort in de spits om de taak van Brobbey uit te voeren die hij helemaal niet beheerst en nog nooit uitgevoerd heeft.
Een grote dikke vette min dus tactisch gezien voor de trainer.
Zo houden we namelijk geen bal vast voorin en komt er niets creatiefs vanaf het middenveld> Wat een geblunder. En de reden? Zou het om de namen van anderen gaan?
Namen moeten spelen of zoiets? Als je Berghuis, Bergwijn, Tadic en Blind toch bezig ziet op zijn tijd dan vraag je jezelf echt af waarom die niet af en toe eens op de bank beginnen. Al wil ik voor Tadic met zijn bizar hoge doelpunt/assist rate nog wel een uitzondering maken. Maar ja , dan koop je uitgerekend voor zijn positie een speler van 32 miljoen en dan moet Tadic opeens op een andere plek gaan spelen. En man van 32 miljoen loopt na een superbegin nu ook al in de rondte alsof hij helemaal het mannetje is.
Er is een hoop werk te doen voor Schreuder. Hopelijk durft hij het te doen want namen tellen even niet meer met zulke prestaties. Beginnen dus maar met Berghuis banken en jawel...... Kudus naar het middenveld en Brobbey in de spits.
+2/-0

7 maanden geleden
Zoals reeds gezegd is is het zeer verwonderlijk dat Schreuder voor de zelfde basis 11 kiest als tegen Liverpool. Je kan en mag AZ natuurlijk niet vergelijken met Liverpool maar om nou te denken (Schreuder) dat deze 11 revanche zouden nemen op hun povere prestatie van afgelopen dinsdag nee.

Creativiteit en durf zijn 2 van de Ajax ingrediënten die er al jaren voor zorgen dat we nationaal zowel als internationaal van ons hebben laten horen echter waren deze belangrijke ingrediënten + weinig tot geen gif/inzet totaal afwezig tot aan de laatste 10 minuten.

Al snel was duidelijk dat Rensch al in de 1e helft vervangen had moeten worden, het is een wonder dat Berghuis elke keer weer (ook tegen liverpool) op het veld blijft staan. Afgezien van een voortreffelijke wedstrijd tegen Heerenveen stelt hij teleur en is duidelijk NIET in grootse vorm. Met Kudus op het middenveld kregen ze wel ietsje meer grip maar het bleef behelpen en ook op vele momenten gewoon knullig.

Nog even voor de VAR van deze wedstrijd, Rijnders zijn overtreding (vol op de enkel van Brobbey) was gewoon ROOD, geen enkele twijfel over mogelijk. Nijhuis geeft GEEN geel voor de achterlijk overtreding van Mees de Wit op Timber in de eerste helft maar wel 'slechts' geel voor de schandalige overtreding van Rijnders op Brobbey. Enfin er wordt weer eens met 2 tot 3 maten gemeten.

PSV heeft met mazzel nou de koppositie want ook die penalty die zij vorige week tegen RKC kregen was een stukje triest werk van scheidsrechter als ook de VAR. Uiteindelijk als je in die situatie gevaarlijk spel beoordeeld is het nog altijd GEEN penalty maar een indirecte vrije trap.

Maar uiteindelijk heeft dit zwalkende AJAX het aan zichzelf te danken. Moet nog maar zien of vriendelijke Schreuder het een en ander door heeft want "Je gaat het pas zien als je het door hebt" Ik geef hem op dit moment nog het voordeel van de twijfel. 2 weken interland intermezzo
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
+1/-0

7 maanden geleden
Schreuder zegt steeds dat we hier van leren, maar tot nu toe leert hij zelf bar weinig. Hij heeft 3 topwedstrijden gehad en die alle 3 verloren. Dan moet je toch bij jezelf te rade gaan of je compromissen-opstelling wellicht niet het beste idee is. Kudus in de spits zal best af en toe leuk werken maar iedereen weet dat uiteindelijk Brobbey daar weer staat. Wat heeft het dan voor zin om het toch te blijven doen? Probeer hem dan eens op 10 of op rechts.

Verder lijkt het mij een goed idee om die 100 miljoen van Antony te investeren in het bouwen van een dak op de stadions in de Eredivisie. Dan hoeven onze jongens niet meer in de regen te voetballen. Dat is onmenselijk.
+2/-0

7 maanden geleden
Wat een trieste wedstrijd. We missen vechtlust en fysieke kracht, vooral op het middenveld. Ik ben Berghuis echt moe, die voegt werkelijk waar niets toe op het moment. Hij kon prima mee toen het niveau hoog lag, maar zelf op sleeptouw nemen zie ik zelden tot nooit. Zet dan Kudus op tien en Brobbey in de spits. Rensch mag wat mij betreft ook banken zodra Sanchez fit is, die verdient gewoon een kans. Natuurlijk heeft hij een paar prima wedstrijden gespeeld tegen rechterrij-teams, maar zodra de weerstand stijgt kan hij het zowel aanvallend als verdedigend niet bijbenen.

Ik maak me ook zorgen over onze buitenspelers. Bergwijn is erg voorspelbaar.. na die paar goals weet iedereen dat hij naar binnen wil en met rechts wil schieten. Hij heeft geen diepgang en al weken niet uitgeblonken. Tadic heeft het al het hele seizoen lastig en natuurlijk heeft hij krediet en doet hij soms ook dingen goed, maar het is allemaal zó statisch.. het lijkt me goed Ocampos en Conceicao zo snel mogelijk meer minuten te laten maken, zodat we er wat opties bij hebben op de flanken.

Ik ben nog niet overtuigd van Schreuder en ik zie het alweer gebeuren dat hij met Ocampos op rechtsback gaat spelen, dat dat prima werkt tegen clubs van het niveau Sparta en dat hij daar dan weer twee maanden aan vast houdt...
+3/-0

 
7 maanden geleden
Ik schaar Rench in het rijtje vd Wiel,van Rijn, Dest. Niet goed genoeg !
+1/-1

7 maanden geleden
Calvin Bassey, komt toch behoorlijk wat tekort oogt angstig speelt alleen maar terug op pasveer. hij heeft wel 1 voordeel en is zijn snelheid, Taylor is tehaast en moet nog groeien dan zie ik daar liever fitz jim die kan het spel snel verleggen samen met Berghuis.
+1/-1

 
7 maanden geleden
Haha alsof Fitz-Jim niet eerst moet groeien. Het is in principe niet mogelijk dat een jong talent het niveau ineens aan kan. Met Timber als enige uitzondering. Verder zullen ze het toch echt, al doende, moeten leren.
+2/-0