Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax zet grote stap naar landstitel na zege tegen PEC


Tijdstip
30 april 2022
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Ajax zet grote stap naar landstitel na zege tegen PEC; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax zet grote stap naar landstitel na zege tegen PEC

Ajax is weer een grote stap dichterbij de 36ste landstitel uit de clubhistorie. Zaterdagavond werd PEC Zwolle met 3-0 verslagen. Dusan Tadic opende de score, terwijl Davy Klaassen de overige doelpunten maakte.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er het traditionele hooghouden van een van de jeugdspelers van Ajax. Die poging moest uiteindelijk afgebroken worden, omdat na ruim 3500 keer hooghouden de wedstrijd moest beginnen. Zoals gebruikelijk stond Dusan Tadic weer aan de aftrap en de Serviër brak daarmee een clubrecord. Het was de 124ste wedstrijd op rij in de Eredivisie waarin hij in actie kwam en nog nooit had een speler van Ajax zo veel wedstrijden op rij kunnen spelen.

De afgelopen weken speelde Ajax vaak zwak in de Eredivisie en ook nu begon het zeer moeizaam. Binnen de minuut kreeg PEC Zwolle al een goede kans, maar een kopbal ging over het doel. Ajax nam al snel het initiatief in handen en ging op zoek naar de openingstreffer. Er waren al een paar mogelijkheden geweest en na een half uur spelen was het dan raak, direct op heerlijke wijze. Kenneth Taylor gaf een lange pass op Tadic en de aanvoerder haalde meteen uit en schoot op fantastische wijze de 1-0 in de verre hoek.

In de minuten daarna kregen beide ploegen kansen om tot scoren te komen, maar omdat doelpunten uitbleven ging Ajax met een voorsprong het rustsignaal tegemoet.

Ook in de tweede helft leek Ajax niet goed uit de kleedkamer te komen, want wederom was de eerste kans voor PEC Zwolle. Net zoals in de eerste helft werd de bal echter over het doel gewerkt. Enkele minuten later was het wel raak aan de andere kant. Na een goede aanval raakte Jurriën Timber de paal, waarna Davy Klaassen eenvoudig de 2-0 in een leeg doel kon tikken en daarmee de wedstrijd al vroegtijdig wist te beslissen.

Ajax kreeg vervolgens alle ruimte om te aanvallen en kreeg voldoende kansen om de score verder uit te breiden. Vooral Sébastien Haller kreeg na een pass van Tadic een enorme kans, maar hij schoot hoog over het doel.

Tien minuten voor tijd was het wel raak door Klaassen. De middenvelder maakte op een fantastische manier zijn tweede van de avond door met een schot van buiten de zestien de bal in de verre hoek te krullen.

De drie punten zaten daarmee in de tas en de ploeg zette daarmee een nieuwe stap richting de landstitel. Dat kan volgend weekend zelfs al definitief worden veiliggesteld. Ajax moet dan winnen op bezoek bij AZ. Als PSV vervolgens onderuit gaat in De Kuip is Ajax twee wedstrijden voor het einde al verzekerd van nummer 36.


[video] Highlights Ajax - PEC Zwolle


Davy Klaassen: 'Elke wedstrijd hoop je dat je zulke uitslagen kan neerzetten'

In gesprek met ESPN gaf Davy Klaassen aan blij te zijn met de wedstrijd tegen PEC Zwolle. "De laatste weken hebben we wel gewonnen, maar ging het niet makkelijk. Elke wedstrijd hoop je dat je zulke uitslagen kan neerzetten", aldus Klaassen. "De eerste helft liep nu ook stroef, maar we hadden zo veel ruimte dat ik geen enkele keer het gevoel had dat het niet goed zou komen."

Al vroeg in de tweede helft wist Klaassen uit een rebound te scoren. "Natuurlijk zat daar een beetje geluk bij, maar je moet wel op zoek gaan naar dat geluk", zo gaf hij aan. "Natuurlijk weet je niet dat de bal uiteindelijk daar kan komen. Maar als je er niet bent, kun je hem ook niet binnen schieten. Dus je moet er wel zijn."

De middenvelder was het niet eens met de opmerking van Hans Kraaij jr. dat zijn tweede treffer smerig was. "Nee, hij was gewoon heel mooi", zei hij daarover. "Ik had hem daarvoor al een paar keer afgegeven. De jongens schoten toen tegen de keeper, dus nu schoot ik zelf maar."


[video] Klaassen schiet Ajax op prachtige wijze langs PEC Zwolle


Dusan Tadic: 'Spelen in een vrije rol was voor mij lekker'

Dusan Tadic was het in gesprek met ESPN eens met de opmerking dat Ajax stroef aan de wedstrijd begon. "We hadden een paar situaties waarbij de laatste pass niet goed was, maar na de 1-0 werd het makkelijker", aldus Tadic. "Ik moet PEC Zwolle en hun trainer een compliment geven. Ze speelden met lef en dat was voor ons moeilijk."

Erik ten Hag had er tegen Zwolle voor gekozen om met twee spitsen te spelen. "Voor mij is alles goed als ik de bal heb", zo gaf hij aan. "Ik had nu een beetje een vrije rol. De laatste wedstrijden waren wij vrij statisch en dan was het lastiger spelen. Dit was voor mij lekker, omdat er meer beweging was en dan kunnen wij het spel maken."

Op heerlijke wijze opende de aanvoerder de score. "Het was een heel goede bal van Taylor en dan is het een heel mooi doelpunt", zei hij daarover. "Ik raak hem met links in de andere hoek. Het was perfect. Het was een mooi doelpunt en dat hadden wij nodig."


[video] Topvorm ontbreekt: 'Maar Ajax heeft op 1 wedstrijd na toch alles gewonnen na de winterstop'


Erik ten Hag: 'Er was een goede entourage in de ArenA'

In gesprek met ESPN gaf Erik ten Hag aan genoten te hebben van de sfeer in het stadion. "Dat kwam ook door Ajax, want wij speelden goed en dan krijg je het publiek mee. Het was een goede wisselwerking en het was een goede atmosfeer", aldus Ten Hag. "We hebben de hele wedstrijd onder controle gehad. Zwolle speelde dapper, maar we hadden ze wel meer pijn kunnen doen. We hebben uiteindelijk acht of negen grote kansen gecreëerd."

De trainer besloot tegen PEC Zwolle in een 4-4-2 systeem te spelen. "We hebben nu de hele week kunnen trainen en daarin heb ik goede dingen gezien. Ik zit niet zo in systemen, want het gaat om de veldbezetting en op een dynamische manier moeten ze de ruimtes bezetten", zo gaf hij aan. "Ik ben het niet eens met de opmerking dat het de afgelopen weken aan de linkerkant bij ons vast stond. Feitelijk stond het gewoon niet vast, maar aan de rechterkant was heel weinig dynamiek. Ik heb nu nagedacht aan een oplossing en dat heeft de ploeg heel goed gedaan."

Ten Hag had uiteindelijk drie hele mooie goals gezien. "Die van Tadic was heel weergaloos, maar dat was die van Klaassen zeer zeker ook. En de tweede goal was ook gewoon heel goed uitgespeeld", zei hij daarover. "Zeker van de laatste goal heb ik genoten en iedereen in de ArenA ook. Veel beter kan hij er niet in."


Karakteristieken

Uitslag: 3-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Dusan Tadić ('30)
Goal
2-0 Davy Klaassen ('51)
Goal
3-0 Davy Klaassen ('80)
Scheidsrechter
Dieperink
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling Ajax

Dusan TadićSébastien Haller


Mohammed KudusRyan GravenberchDavy KlaassenKenneth Taylor


Nicolás TagliaficoDaley BlindJurriën TimberYouri Regeer


Maarten Stekelenburg

Wissels:

'58 Steven Berghuis voor Mohammed Kudus
'66 Devyne Rensch voor Youri Regeer
'81 Edson Álvarez voor Kenneth Taylor
'81 Brian Brobbey voor Sébastien Haller


Opstelling PEC Zwolle

LanduRedanKastaneer


PaalClementVan den BeltAnderson


De WitNakayamaVan Polen


Lamprou

Wissels:

'69 Van den Berg voor Redan
'69 Van Gilst voor Landu
'86 Strieder voor Paal
'86 Beelen voor Clement


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 9 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 3-0 (1-0)
 7 3-0 (1-0)
 7 3-0 (1-0)
 7 3-0 (1-0)
 7 3-0 (1-0)
 7 3-0 (1-0)
 7 3-0 (1-0)
 7 3-0 (1-0)
 7 3-0 (1-0)
10  6 3-0 (2-0)
11  6 3-0 (2-0)
12  6 3-0 (2-0)
13  6 3-0 (2-0)
14  5 3-1 (1-0)
15  5 4-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.69. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Davy Klaassen (61 -> 5,0)
2. Dusan Tadić (40 -> 4,0)
3. Jurriën Timber (32 -> 3,0)
4. Kenneth Taylor (22 -> 2,0)
5. Daley Blind (12 -> 1,0)
6. Nicolás Tagliafico (10 -> 0,0)
7. Mohammed Kudus (5 -> 0,0)
8. Maarten Stekelenburg (4 -> 0,0)
8. Youri Regeer (4 -> 0,0)
10. Steven Berghuis (2 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
11. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
11. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
11. Youri Baas (0 -> 0,0)
11. Remko Pasveer (0 -> 0,0)
11. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
11. Victor Jensen (0 -> 0,0)
11. André Onana (0 -> 0,0)
11. Sébastien Haller (0 -> 0,0)
11. Lisandro Martínez (0 -> 0,0)
11. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
11. Jay Gorter (0 -> 0,0)
11. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
11. Noussair Mazraoui (0 -> 0,0)
11. Antony (0 -> 0,0)
11. Danilo (0 -> 0,0)
11. Ryan Gravenberch (0 -> 0,0)
11. David Neres (0 -> 0,0)
11. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
11. Edson Álvarez (0 -> 0,0)
11. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
11. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
11. Charlie Setford (0 -> 0,0)
11. Calvin Raatsie (0 -> 0,0)
11. Kristian Hlynsson (0 -> 0,0)
11. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)
11. Brian Brobbey (0 -> 0,0)
11. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
11. Przemysław Tyton (0 -> 0,0)
11. Liam van Gelderen (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Het is met de week triester wat het niveau betreft. Ik denk dat we wel winnen, zal wederom moeizaam gaan en billenknijpen worden.
Optelling staat al vast. De zwaar uit vorm zijnde Blind, Berghuis, Tadic mogen weer 90 minuten ploeteren.
Ben blij als het seizoen voorbij is, hopelijk met de titel maar dat betwijfel ik.
+4/-3

 
2 jaar geleden
De azijn was kennelijk alweer in de aanbieding. Ruim een dag voor de start van de wedstrijd is het niveau weer triester geworden. Is dat dan op basis van de trainingen of zo? Zowel Blind als Tadic draaien een prima seizoen en de cijfers ondersteunen dat niet alleen, ze bewijzen het. Berghuis moet in elk geval niet meer op rechts gezet worden, want daar komt hij niet tot zijn recht. Ze Ihattaren er maar neer of desnoods iemand van jong Ajax. Morgen komt het wel goed met een volle Arena die achter de club gaat staan en een tegenstander die in zwaar weer verkeerd, waarbij de statistieken unaniem in ons voordeel zijn. Hup, achter onze club staan en op naar de volgende landstitel.
+6/-8

 
2 jaar geleden
Oh ja sorry vergeten, wat kritisch zeggen over een uit vorm zijnde Ajax mag niet. Gelijk weer azijn bla bla.
Iemand die Illhataren nu al in de basis zet heeft er weinig kaas van gegeten. Goed signaal naar de rest van de jeugd.
Maar goed. Veel plezier morgen, ik ga proberen mij niet te ergeren morgen aan de weergaloze Blind en Berghuis.
+5/-4

 
2 jaar geleden
Grappig dat veel mensen bij tegengas een voorspelbare reactie geven. Nergens is er gezegd dat iets niet mag. Ook is niet gezegd dat Ihattaren een basisplaats moet krijgen. Er is gezegd dat Berghuis niet meer op rechts zou moeten spelen en dat Ihattaren of een speler uit jong Ajax dan een optie zijn.
+4/-6

 
2 jaar geleden
" (...) Zowel Blind als Tadic draaien een prima seizoen en de cijfers ondersteunen dat niet alleen, ze bewijzen het. (...) "

Blind en Tadic draaien helemaal geen prima seizoen.
Wat is jouw definitie van 'prima'?

Waar zijn de cijfers te zien waar je over spreekt?
+6/-3

 
2 jaar geleden
Zowel Blind als Tadic zijn zeer belangrijk voor dit elftal. Ze gaan voorop in de strijd (vooral Tadic) en zijn heel bepalend voor het aanvalsspel (beiden). De cijfers zijn o.a. hier te vinden: https://ajax.supporters.nl/forums/reacties/3/113/1/Aanvallers-uit-vorm-keepersprobleem-en-effectiviteit-Ajax%27-moeizame-spel-verklaardlink

Daar staat over Blind: "Daley Blind is daar een goed voorbeeld van. De linksback wordt in het eigen stadion geregeld uitgefloten en door de supporters als kop van Jut gezien. Opvallend genoeg tonen zijn cijfers een genuanceerder beeld. Sterker nog: Blind presteert op het gebied van tackles, gecreëerde kansen en aanvallende passes zelfs beduidend beter dan de eerste 22 duels en zag zijn andere statistieken stabiel blijven."
+5/-7

 
2 jaar geleden
Die tekst geeft geen antwoord op mijn vraag. Ik zie geen cijfers die aantonen dat Tadic en Blind 'prima' hebben gespeeld. Er zijn geen referenties, er is geen vergelijkingsmateriaal.

De cijfers die aantonen dat ze niet goed gespeeld hebben zijn er wél: dat zijn de uitslagen van Ajax en hun posities in de 'voetballer van het jaar'-klassementen.
+8/-4

 
2 jaar geleden
Je valt in de valkuil waar ik zelf ook regelmatig in val.
Het beste is om sommige reacties te negeren, hoe zwaar dat je Ajax hart ook valt...
+3/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Zo is dat. Blind speelt al maanden ruk, terwijl we Tagliafico nog hebben rondlopen. Tadic is belangrijk, maar voegt speltechnisch steeds minder toe. Het is al maanden moeizaam, maar kennelijk is het zeiken als je de waarheid vertelt. Als er niet snel wat verandert geven we de titel ook nog uit handen met AZ en Vitesse nog op het programma.

Dat je 12 punten pakt tegen PSV en Feyenoord en dan toch maar 4 punten voorstaat op PSV (die ook nog verloor van Feyenoord) zou er toch een belletje moeten rinkelen? We prutsen teveel tegen de kleintjes en dat is Ajax-onwaardig. Die horen we namelijk stuk voor stuk van de mat te tikken.

PS. Door kritisch te zijn sta je ook achter de club, want je benoemt dingen die beter kunnen i.p.v. ja en amen op alles, puur omdat de resultaten (nipt) meevallen, terwijl de club tot nu toe geen prijs heeft gepakt dit seizoen en Europees na een goede poulefase op een kinderlijke wijze is uitgeschakeld door een ploeg die zich ingraaft.
+5/-1

 
En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik zou er nog aan toe willen voegen: door alweer een ploeg die zich ingraaft. Dat was in de voorgaande Europese seizoenen precies zo. In Nederland zijn de (kleine) clubs er inmiddels ook achter dat je zó punten pakt tegen Ajax en het is echt verbazingwekkend dat Ten Hag daar kennelijk nog steeds niets op heeft gevonden. "Ajax verloor in eigen huis nog nooit van PEC Zwolle" is ook zo'n leuke quote. Dit Ajax kan momenteel van iedereen verliezen, ook van PEC Zwolle. Ik bereid me weer voor op een avondje billenknijpen.
+4/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Van mij zou hij mogen starten met Taylor, Kudus en Gavenberch op het middenveld.Nico er in en Blind naar het middenveld voor wat meer voetbal op het middenveld is ook een optie.
Voorin meteen maar Brobbey voor Berghuis ook geen probleem voor mij. Halve wedstrijd voor Mo voor degene die het meest opzichtig gaat falen voorin moet ook kunnen.

Een flinke verandering zou ook een vonk naar de tribune doen overslaan want daar hebben ze al lang genoeg van de vele wanvoorstellingen met en af en toe een opleving.

Als ten Hag dit leest krijgt hij echter spontaan last van zijn hart vrees ik dus dat zit er helaas niet in. Geen gretige jeugd of afwijken van wat hij denkt wat het beste is voor deze trainer maar herhalen herhalen en herhalen met zogenaamde vedettes, hoe vaak het ook fout gaat.
Gelukkig heet de tegenstander PEC dus zal het ook tegen deze kat in het nauw wel goedkomen.
+2/-1

reactie verwijderd

2 jaar geleden
Als ik de geruchten op internet mag geloven hebben Martinez, Alvarez, Schuurs en Mazzaroui gisteren niet meegedaan op de afsluitend training. Dus het lijkt dan niet waarschijnlijk dat Alvarez centraal achterin zal spelen.
De combi Alvarez met Blind lijkt me daarnaast ook niet ideaal, ik zou altijd met Timber naast Blind spelen.
+3/-0

 
2 jaar geleden
En Regeer of van Gelderen op rechtsback. Zo min mogelijk wijzigen in het hart van de verdediging.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Volgens mij speelde zijn hamstring weer op na de bekerfinale, maar ben daar niet zeker van. Dat is het nadeel van AVG tegenwoordig...
+1/-0

2 jaar geleden
Ik hoop op een opleving en een dikke overwinning, maar ik verwacht dat ik na afloop weer zeg: "Het was weer kut, maar blij met de 3 punten!"
+6/-2

2 jaar geleden
Wat er ook gebeurd er is een belangrijk wapen in het stadion, de twaalfde man ,wist u dat nog niet,? nou jullie hoeven alleen maar te gillen, Eigen spelers uitfluiten doen we niet meer. Nog een prettige wedstrijd
+6/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ben sowieso blij dat hij een beetje vers bloed aanbrengt in het elftal. Taylor en Kudus verdienen dat ook wel eens een keer en Regeer schijnt een van de grote talenten te zijn.
Het moest sowieso anders als dat het ging dus laten we er met zijn allen achter gaan staan.
Die twaalfde man waar roodenwit het over heeft moet zich nu inderdaad massaal achter het elftal scharen.
+5/-0

2 jaar geleden
Nee hoor, Tadic is niet zo belangrijk voor ons Ajax. Weer een goal en dan nog een enorm aantal assists. Klasbak!
+5/-3

reactie verwijderd

En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden
Ik voelde de 0-0 ruststand alweer aankomen, maar Tadic flikt het hem weer. En nu die duels winnen alsjeblieft, het mag wel wat feller allemaal.

En dat geldt trouwens ook voor het publiek...

Het is nog steeds erg moeizaam. Haller onzichtbaar, Kudus geen rendement, Taylor en Regeer een verademing. Brobbey er maar in?
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Het is allemaal nog niet oogstrelend de eerste helft maar de spirit is wel degelijk aanwezig. Leuk voor Taylor dat hij een assist had. Vorige week Kudus de assist voor de 1-0 en nu Taylor. Deze spelers durven tenminste iets, er gebeurd iets als ze aan de bal zijn. Soms gaat het ook fout bij Kudus maar als hij aan de bal is voel je bijna dat er iets kan gebeuren. Vorige week zijn assist en er zit duidelijk meer aan te komen.
In tegenstelling tot Alvarez voetballen deze jongens vooruit ipv de risicoloze bal te spelen. Laat ze maar lekker staan in ieder geval in deze wedstrijd.
Tadic lijkt ook op te leven in een vrije rol ipv aan de zijlijn geplakt te staan. Wat mij betreft alleen Brobbey voor Haller.
+4/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Het lijkt er trouwens meer en meer op dat Haller inderdaad verkocht gaat worden. Normaal gesproken had hij natuurlijk al lang gewisseld moeten worden deze wedstrijd. Alleen wordt Brobbey bij elke goal die hij maakt een miljoen duurder terwijl Haller bij elke goal die hij maakt een miljoen meer opbrengt.
Dus als de wedstrijd niet beslist is mag/moet Brobbey komen en anders krijgt Brobbey maar een paar minuutjes zoals nu.
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
2 X winnen nog.... Of AZ uit winnen en PSV verkiezen van fey.... Dan 1 X winnen.... 🙂

Edit: heeft die scheids trouwens gegokt op 0 kaarten ofzo?
+2/-0

 
2 jaar geleden
Had zijn kaarten gewoon thuis laten liggen ;)
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Eindelijk weer eens een wedstrijd waarbij ik me niet heb geërgerd. Hopelijk zet de ploeg deze lijn door, want ik maak me nog steeds zorgen om de wedstrijden uit tegen AZ en Vitesse. Vergeet niet dat PEC 17e staat.
+5/-2

2 jaar geleden
Goed resultaat. Mooie goals van Tadic en Klaassen.

Jammer dat ze Lamprou niet veel vaker onder schot genomen hebben.
Bij die dwerg moet elk hard schot in een bovenhoek een doelpunt zijn.

En wat is die Haller een dissonant.
+6/-0

 
2 jaar geleden
Daarom lekker verkopen voor een dik bedrag. Die maakt nooit meer 11 CL goals.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
A. Als ze Haller nou wat vaker in stelling brengen want die jongen heeft 'stats' nodig om over het dode punt heen te komen

B. Haller is nog steeds een goede (bewezen) bliksemafleider (Timber duikt de spits in en Klaassen scoort)

Met twee kanttekeningen:

1. Haller lijkt er niet zoveel zin meer in te hebben en dat moet echt wel anders.

2. Niemand is groter dan het team dus mijn gevoel zegt dat Brobbey ons goed gaat helpen om AZ te verslaan.

Over het algemeen:

Andere opstelling en/of tactiek boeit me niet want je ziet dus dat als de spelers er uiteindelijk echt zin in hebben en er bereidt zijn er echt wat voor te doen dat dan de wedstrijden wel gewonnen gaan worden.

En dat is nog altijd de basis, daar draait het om.

De wil om te winnen dus en die heb ik zeker wel gezien dus ik ben, gezien waar we qua spel vandaan komen, echt wel tevreden.
+3/-0

2 jaar geleden
Ik ga geen excuses maken voor het spel van de laatste tijd maar als ge bijna hele achterhoede geblesseerd is en ook nog je rechterkaant dan kun je wel vreselijk teleurgesteld zijn maar het is niet meer dan logisch dat je problemen heb diegene die je zou kunnen missen Blind is die gene die nog niet geblesseerd is geweest, de rest is allemaal geblesseerd of geweest.
+1/-1

2 jaar geleden
Jammer dat Lybron Sarpong zijn record 'bal hooghouden', voor de 'Richard Witschge-bokaal', moest afbreken omdat de wedstrijd moest beginnen.

3.579 keer! Hulde!

(Ook voor degene die geteld heeft B) )
+6/-0