Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax komt enkele arbitraire tegenslagen niet te boven en moet beker aan PSV laten


Tijdstip
17 april 2022
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
KNVB Beker
Televisiezender
Fox


Ajax komt enkele arbitraire tegenslagen niet te boven en moet beker aan PSV laten; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax komt enkele arbitraire tegenslagen niet te boven en moet beker aan PSV laten

Na een tumultueuze bekerfinale met PSV stond Ajax aan het einde met lege handen. De Amsterdammers kwamen nog wel met 1-0 voor maar uiteindelijk bogen de Eindhovenaren het na de pauze binnen één minuut helemaal om: 1-2. Ajax kreeg kansen genoeg en zag twee doelpunten afgekeurd na ingrijpen van de VAR. Twee keer ging het om een millimeter buitenspel in de opbouw naar de goal toe.

Bij Ajax stond Maarten Stekelenburg weer eens onder de lat, hij verving de in onmin met de fans geraakte André Onana. De Kameroenees was helemaal niet in Rotterdam, volgens officiële lezing had hij last gekregen van een liesblessure.

Ajax begon met Brian Brobbey in de spits, Sébastien Haller mocht op de bank plaatsnemen. De openingsfase was erg fel van twee kanten, PSV had aanvankelijk een klein overwicht. Al gauw kwam de balans terug en begon Ajax te voetballen. Scheidsrechter Danny Makkelie had het lastig met de vele felle tackles en gaf uiteindelijk Lisandro Martinez een gele kaart. Gek genoeg bleef een behoorlijke charge van Jordan Teze onbestraft. Na een kleine twintig minuten nam Ajax de leiding. Ryan Gravenberch, energiek spelend, zette prima door en rondde na kaatsen met Davy Klaassen vanaf een meter of zestien perfect af in de verre hoek: 1-0.

PSV begon toen te wankelen, Brobbey was erg dicht bij de tweede goal. Deze viel vervolgens op slag van rust toen Noussair Mazraoui vanaf achttien meter diagonaal uithaalde. Er leek niets aan de hand maar tot verbazing van vriend en vijand greep de VAR ineens in. Dusan Tadic zou in de opbouw, twee stationnetjes voor de uithaal, met zijn hak een centimeter buitenspel hebben gestaan. Heel moeilijk om te zien want wanneer zet je het beeld precies stil? Maar goed, de goal ging niet door.

Overigens had aan de andere kant Eran Zahavi ook al tevergeefs feest gevierd toen hij alleen voor Stekelenburg kwam en wist te scoren. Hier was echter met het blote oog echter een stuk makkelijker te zien dat het buitenspel was geweest.

Ondanks deze zeperd voor Ajax, dat eerder ook al Dusan Tadic tevergeefs om een strafschop had horen vragen, leek er weinig aan de hand. Maar meteen na de hervatting ging het goed mis. Na een vrije trap vanaf de zijkanten werkte Sangaré via zijn schouder door waarna Erick Guttierez bij de tweede paal opdook en de 1-1 wist binnen te knikken. Het valt vaker op dat Ajax bij deze indraaiende vrije trappen regelmatig niet goed staat.

Meteen daarna de tweede goal voor PSV. Martinez leverde zomaar in bij Cody Gakpo die naar binnen kwam, Edson Alvarez zag uitglijden en via een venijnig schot in de korte hoek wist te scoren: 2-1. Ajax plantte PSV zelf hiermee in een zetel maar had nog tijd genoeg. De gelijkmaker leek al snel te vallen toen Brian Brobbey prima teruglegde en Davy Klaassen al vallend 2-2 maakte. De herhaling wees echter uit, net op het moment van stilzetten van het beeld, dat ook Brobbey een millimeter buitenspel had gestaan bij het kaatsen van de bal. Wat een pech.

Alsof dat nog niet genoeg was schoot Dusan Tadic een minuut later keihard tegen de binnenkant van de paal. Het zat Ajax deze dag warempel echt niet mee. Naarmate de wedstrijd vorderde ging PSV er steeds meer in geloven, gooide zich voor iedere bal. Bij Ajax werd het rommeliger en rommeliger. Ten Hag wisselde nog wel maar er volgde nog maar één echte kans welke Perr Schuurs op de voeten van keeper Yvon Mvogo mikte. Omdat Ajax va-banque speelde kreeg PSV dikke kansen in de counter maar vooral Bruma had zijn vizier weer eens niet gepoetst. Het maakte allemaal niets meer uit, de KNVB Beker gaat dit jaar naar PSV.


Tadic: 'Je mag een wedstrijd niet in vijf minuten weggeven'

Dusan Tadic had na afloop de pé in. "In de eerste helft deden we het nog goed aar daarna geven we alles in vijf minuten weg", somberde de aanvoerder bij ESPN. "Je mag niet verliezen in vijf minuten, dat is te makkelijk. We moeten nu kampioen worden. En dat gaat ook gebeuren.”

De aanvaller kon niet begrijpen waarom hij geen strafschop toen Joey Veerman zijn been liet staan. "Bij een gelijke stand van 0-0 had ik een strafschop moeten krijgen. Danny Makkelie is voor mij de beste scheidsrechter van Nederland maar het is echt ongelooflijk dat hij niet voor die overtreding floot. Dit was voor honderd procent een strafschop, dat heeft iedereen toch wel gezien?"


Ten Hag: 'We doen dit onszelf aan'

Trainer Erik ten Hag vond dat Ajax recht had op de zege. "Er is maar één ploeg die met de beker had mogen staan, en dat is Ajax", meldde hij. "We doen het onszelf aan, want we maken twee fouten direct na rust. Je moet echt honderd procent gefocust blijven in zo'n wedstrijd.”

De 2-1 van Gakpo, daar had hij zich bont en blauw aan geërgerd. ,Dat je de bal daar verliest, kan gebeuren maar vervolgens moet je hem op links houden, hij mag niet naar binnen komen. Want je weet dat hij graag naar binnen kapt.”

De trainer vond over de gehele wedstrijd gezien dat het 'niet meezat', 'het leek of we tegen meer dan elf spelers stonden' maar 'we dwongen ook te weinig af.' Tenslotte: "We hebben genoeg karakter om die voorsprong in de competitie niet weg te geven. Maar we zullen het wel beter moeten doen dan in de eerste vijf minuten van de tweede helft van deze finale. We geven deze finale in vijf minuten weg. Wie had dat gedacht in de rust? Want ik vond ons echt veel beter.”


Stekelenburg: 'Hoorde begin van de week dat ik zou spelen'

De 39-jarige Maarten Stekelenburg stond na lange tijd weer eens onder de lat. De goalie lag er lang uit met een blessure maar kreeg nu de voorkeur boven jonge hond Jay Gorter. Dat André Onana gewisseld zou worden na zijn optreden van vorige week was eigenlijk wel te verwachten.

"Ik hoorde begin van de week dat ik zou spelen, dan ben blij", zegt de ervaren keeper, "Nee, Onana was toen nog niet geblesseerd, dat gebeurde een paar dagen later. Zo'n finale willen we allemaal spelen dus dat was leuk maar jammer dat we het niet hebben gehaald."

Over de wedstrijd was Stekelenburg erg nuchter. "Het was een topwedstrijd en die wordt meestal beslist op een paar momenten. Wij gaven het vlak na rust binnen een paar minuten weg, het zat in kleine dingen."


Karakteristieken

Uitslag: 2-1 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Ryan Gravenberch ('23)
Goal
1-1 Gutierrez ('48)
Goal
2-1 Gakpo ('50)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
42.824 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Lisandro Martínez ('18)
Kaart
PSV: Max ('63)
Kaart
Ajax: Ryan Gravenberch ('81)
Kaart
PSV: Teze ('88)
Kaart
PSV: Gotze ('90)

Opstelling Ajax

Dusan TadićBrian BrobbeySteven Berghuis


Ryan GravenberchDavy KlaassenEdson Álvarez


Daley BlindLisandro MartínezJurriën TimberNoussair Mazraoui


Maarten Stekelenburg

Wissels:

'72 Perr Schuurs voor Noussair Mazraoui
'72 Sébastien Haller voor Edson Álvarez
'85 Mohamed Ihattaren voor Steven Berghuis
'85 Mohammed Kudus voor Davy Klaassen


Opstelling PSV

GakpoZahaviVeerman


GutierrezGotzeSangare


MaxRamalhoTezeMauro


Mvogo

Wissels:

'68 Bruma voor Gakpo
'68 Doan voor Veerman
'80 Vertessen voor Zahavi
'90 Van Ginkel voor Vertessen


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 2-1 (1-0)
 3 3-1 (1-1)
 2 0-2 (0-1)
 2 1-3 (0-1)
 2 1-2 (0-1)
 2 0-2 (0-1)
 2 1-2 (0-1)
 2 2-3 (1-2)
 2 1-3 (0-1)
10  2 0-2 (0-1)
11  2 3-2 (2-1)
12  2 0-2 (0-1)
13  2 1-3 (0-1)
14  2 4-2 (2-1)
15  2 0-3 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.19. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Ryan Gravenberch (36 -> 5,0)
2. Lisandro Martínez (10 -> 3,5)
2. Jurriën Timber (10 -> 3,5)
4. Niemand (8 -> 1,5)
4. Daley Blind (8 -> 1,5)
6. Davy Klaassen (5 -> 0,0)
7. Noussair Mazraoui (4 -> 0,0)
8. Steven Berghuis (2 -> 0,0)
8. Dusan Tadić (2 -> 0,0)
10. Brian Brobbey (1 -> 0,0)
11. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
11. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
11. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
11. Youri Baas (0 -> 0,0)
11. Remko Pasveer (0 -> 0,0)
11. Nicolás Tagliafico (0 -> 0,0)
11. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
11. Victor Jensen (0 -> 0,0)
11. Kenneth Taylor (0 -> 0,0)
11. André Onana (0 -> 0,0)
11. Sébastien Haller (0 -> 0,0)
11. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
11. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
11. Jay Gorter (0 -> 0,0)
11. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
11. Antony (0 -> 0,0)
11. Danilo (0 -> 0,0)
11. David Neres (0 -> 0,0)
11. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
11. Edson Álvarez (0 -> 0,0)
11. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
11. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
11. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
11. Charlie Setford (0 -> 0,0)
11. Calvin Raatsie (0 -> 0,0)
11. Kristian Hlynsson (0 -> 0,0)
11. Youri Regeer (0 -> 0,0)
11. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)
11. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
11. Przemysław Tyton (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
Zal mij benieuwen. Ajax al weken uit vorm maar wint wel. Of we herpakken ons(wat ik gezien de afgelopen weken niet verwacht) of we krijgen vol op onze kloten. Veel hangt af of Timber, Martinez en Mazaroui fit zijn.
Psv heb ik gisteren de 2e helft gezien, die werden weggeblazen door Leichester. Maar zien hoe die herstellen de komende 2 dagen.
Ik gok op een verlening waarbij onze fitheid de doorslag gaat geven en Brobbey in de 119e min de 2-1 maakt.
Zou toch heerlijk zijn als wij die Schmidt weer stagneren een prijsje te pakken.
+3/-0

12 maanden geleden
ik zou zeggen dat ze een behoudende eerste helft spelen, en geen open huis zoals de laatste weken, en als psv moe begint te worden in de 2de helft dan doordrukken voor (meer) goals.
+2/-0

 
12 maanden geleden
En dan mooi het laatste kwartier Ihattaren brengen, die dan de winnende scoort.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Dat zou de ultieme natte droom zijn haha.
+1/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Lekker dan. Er is totaal geen basis en er zijn totaal geen positieve aanknopingspunten die voor optimisme kunnen zorgen zodat we strijdvaardig en positief naar de bekerfinale kunnen toeleven.

Dat is dus het resultaat van wekenlang toevals voetbal spelen en dus maar wat aanmodderen.

Als Haller nou even een paar doelpunten had gemaakt de afgelopen weken, Berghuis en Tadic hadden aardig wat assists afgeleverd en we hadden van tijd tot toch een beetje een swingend Ajax gezien dan zou ik nog zeggen van okay, we kunnen nog wel wat dus kom maar op PSV!

Ik bereid me dus alvast op het ergste voor.

Ik zie de wedstrijd dan ook als Rocky (Ajax) versus Clubber Lang (PSV) en dan de eerste bokswedstrijd ofcourse.

Het is gewoon zo teleurstellend en frustrerend om te weten dat we deze wedstrijd overtuigend en met vrij veel gemak gewoon hadden kunnen winnen.

Zoals het hoort.

Nu wordt het een de kans is groter op teleurstelling dan blijdschap en een op hoop van zegen verhaal.

Misschien verklaren jullie me voor gek maar op basis van het voetbal, de resultaten eerder dit seizoen en een selectie die barst van de kwaliteit, vind ik bovenstaande zo niet bij Ajax passen.

Daarom:

Kom op spelers en technische staf van Ajax! Wij als fans geloven nog steeds in jullie dus laat weer eens zien hoe goed jullie wel niet zijn en wat jullie allemaal wel niet kunnen!
+2/-0

12 maanden geleden
Brobbey maar laten starten lijkt me. Gelukkig die oetlul uit het doel weg, dat scheelt al een paar goals. Ittaharen de winnende laten maken. 😎
+1/-1

12 maanden geleden
Allemaal wishful thinking. Alles is afhankelijk van de vorm van de dag en ik kan alleen maar hopen dat Ajax EINDELIJK de vorm heeft terug gevonden.
+2/-0

reactie verwijderd

stuy (geschorst)
12 maanden geleden
Volgens duitse media één van de laatste wedstrijden van Timber voor Ajax. Gaat ook naar Bayern. Dat is nummer 3.........
+1/-1

 
12 maanden geleden
Bayern gaat niet betalen voor Timber, dus lijkt en grote onzin. Timber is het fundament van ons team.
+4/-2

12 maanden geleden
We moeten echt die hopeloos verouderde buitenspel regels gaan herzien hoor . Dit slaat toch nergens op? Een centimeter van enen hak terwijl je de andere kant op loopt en 0 deelneemt aan het spel.... Kansloos

Die commentator ook wel een beetje zat. Jankerd die er een kutgevoe bij heeft dat hij achter staat 🤣
+1/-0

12 maanden geleden
Meer spannend dan goed voetbal, tergend slecht eigenlijk. Wat is Klaassen bizar slecht weer.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Alvarez en Klaassen totaal ruk. Alle onze verdedigers hebben tot nu toe meer gebracht op het middenveld dan die twee.
+1/-0

12 maanden geleden
Als die ene buitenspel is bij ons, dan is die 1e van PSV er zeker ook 1
+1/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Nou het is wel duidelijk wie hier moet winnen van de KNVB ...

Gewoon Makkelie op persoonlijke titel aanklagen en net zolang doorgaan totdat hij failliet is en op straat staat. Wij hebben meer geld dan hem en de KNVB samen dus tegen de tijd dat hij in het gelijk wordt gesteld jaren later is zijn leven kapot :)

Wanneer gaan we eens een keer een signaal afgeven, we worden keer op keer genaaid door de arbitrage. Gewoon ons financiële overwicht uitbuiten en heel de bond kapot procederen. Zodra er één in het nieuws komt over hoe kut z'n leven nu is laat de rest het wel uit z'n hoofd om zo opzichtig tegen Ajax te fluiten.
+1/-1

12 maanden geleden
Tuurlijk.... Deze wel weer afkeuren, maar bij die boeren niet eens gaan kijken naar exact dezelfde situatie
+3/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Lijkt wel alsof wij donderdag hebben gespeeld ipv PSV.

Ik zeg het al langer maar de spelers willen het gewoon niet meer doen voor ten Hag. Met name Klaassen loopt maar een beetje rond te sjokken.
+3/-2

 
12 maanden geleden
Onzin man, zo wordt winnen lastig. Penalty ontnomen, goal afgekeurd die precies dezelfde eigenschappen heeft als de 1-1 van die boeren. En zo valt er nog wel meer aan te merken op makkelie.
+4/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Ik heb het over het veldspel. We zijn veel afwachtender, als er een bal in het midden valt is hij bijna altijd voor PSV omdat die van Ajax in houden. PSV stopt veel meer energie in de 50/50s en de duels.

Dat de arbitrage ruk is komt daar nog eens bij.
+1/-0

12 maanden geleden
Eerste helft twee schoten van afstand die doel troffen. Gelukkig heeft ten Hag in de rust het systeem weer hersteld en worden er nu eerst minstens drie passes gegeven rond de vijf meter voordat er afgedrukt mag worden ...
+1/-1

 
12 maanden geleden
" (...) Gelukkig heeft ten Hag in de rust het systeem weer hersteld en worden er nu eerst minstens drie passes gegeven rond de vijf meter voordat er afgedrukt mag worden ... "

Kortom, het blijft zeer frustrerend dat 'plan A'.
En hij mag maar zijn gang blijven gaan. Dat is nog frustrerender.
+2/-0

12 maanden geleden
Zeer goed Ajax gezien (in vergelijking tot afgelopen weken) en dan kan je zo'n wedstrijd verliezen. Jammer dat Martinez zo in de fout gaat, maar ja, komt net terug van een blessure en heeft zoveel voor onze club betekend de afgelopen jaren, dat het hem vergeven is. Nu focus vol op de landstitel.
+3/-4

 
12 maanden geleden
Als ze dit vasthouden dan gaat dat lukken. Het is jammer dat vooral de verdediging (verdedigers+keepers) in de 2e helft van het seizoen door veel blessures is getroffen, want dat stond in de periode daar voor als een huis. Ook zie je een aantal spelers bij wie de vorm langzaam is verdwenen en/of waar de vermoeidheid zich laat voelen (neem bijv. een Timber). Het zal nog één keer alles er uit persen worden, waarbij een goede wedstrijd en ditto resultaat tegen NEC ook zomaar de spirit kan geven om de laatste wedstrijden door te trekken. Enige wat ik niet snap is dat we kennelijk geen enkele rechterspits hebben op het moment dat Antony wegvalt? Ik vind Berghuis een heel goede speler, maar rechtsbuiten is niet zijn beste positie.
+1/-2

 
12 maanden geleden
"Als ze dit vasthouden dan gaat dat lukken. (...) " 

Als ze 'dit vasthouden' gaat dat niet lukken.
+2/-2

 
12 maanden geleden
Nu had je Nerez goed kunnen gebruiken.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Absoluut, maar die is er helaas niet meer. Kan me echter niet voorstellen dat die positie binnen jong Ajax leeg is, dus zet die gast er maar neer. Simpele opdracht geven: man uitspelen, achterlijn halen en de bal rond de penaltystip voorgeven.
+2/-0

12 maanden geleden
Een zeer, zeer slecht resultaat!
+2/-0

12 maanden geleden
Terecht verloren, PSV wilde het meer gaf meer strijdt. Deze wedstrijd staat symbool voor de 2e seizeoenshelft waar we in meedere wedstrijden een redelijke 1e helft afwisselen met een uitermate beroerde 2e helft. Ten Hag wisselt ook weer ernstig laat. Het kampioenschap moet ten koste van alles worden binnengesleept. Anders voorzie ik een zeer donkere periode.
+5/-1

 
12 maanden geleden
Niet mee eens! Ajax wilde wel heel graag. Ze weten donders goed dat het al weken niet goed gaat. Maar het wil maar niet lukken. Tis geen onwil; tis onkunde. De titel is echt in gevaar.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Zie ik toch anders, de strijd waarmee PSV zich bediende zag je niet terug bij alle Ajacieden. Zo een Sangare wierp zich werkelijk voor elke bal. De ultieme wil om voor elke bal te gaan miste ik ten ene male. Op talent alleen win je niet alle wedstrijden, het gaat juist om de mentaliteit.
+1/-0

12 maanden geleden
Heeft Mo toch nog 10 min voor lul gelopen.
Wat een slechte 2e helft. Zal mij benieuwen of ze de titel nog pakken.
+2/-5

reactie verwijderd

12 maanden geleden
Ten Hag heeft zich compleet voor lul gezet door Illhatarhen er in te zetten. Wtf.
Lekker signaal naar de jeugd.
Blij dat die weggaat.
De titel..... ik moet het nog maar zien.
+3/-2

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
"Ten Hag heeft zich compleet voor lul gezet door Illhatarhen er in te zetten. Wtf. Lekker signaal naar de jeugd. (...)"

Of het is juist 'een signaal naar de jeugd'. Dat een Ihattaren de minst slechte is.

En het zegt ook veel over de zo 'geprezen bank'. Dat je op Ihattaren aangewezen bent als redder.

DonPedro heeft het over een 'zeer donkere periode'. Ik zie geen aanwijzingen dat hij geen gelijk gaat krijgen.
+3/-1

12 maanden geleden
PSV heeft (al) 2 van de 3 prijzen gewonnen dit seizoen.

Zou het bij Ajax doordringen dat ze ondanks de prestaties en het financiele gewin van de afgelopen jaren, gewoon gelijkwaardig zijn aan PSV?
Of zelfs minder over 4 weken?
+4/-0

 
12 maanden geleden
Dat zag je al langer aankomen toch? Ajax heeft destijds een goede greep gedaan met Tadic en Blind maar dat ze ver zouden weglopen heb ik altijd al als een fabeltje gezien. Dat is onmogelijk in Nederland, zeker als PSV jaarlijks 50 miljoen krijgt van investeerders en Ajax grossiert in het doen van slechte aankopen.
+2/-0

 
12 maanden geleden
"Dat zag je al langer aankomen toch? (...) "

Ja, maar desondanks verwachtte ik dat er genoeg capabele mensen bij de club werkzaam zijn, die kennis van zaken hebben en juist weten te handelen en dingen weten te voorkomen door een goede visie.
Maar dat is dus niet het geval.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Maar je wist toch al tijden dat dit niet het geval was? Ik zie dit scenario al twee jaar aankomen.
Tadic is bijna 34, Blind komt amper meer vooruit. Diverse spelers lopen gratis weg en de jeugd is niet goed genoeg.
En er zijn zeer slechte aankopen gedaan. Als je Berghuis van het middenveld haalt, daarmee alle flow vernietigd, en je hebt Daramy en Kudus op de bank zitten (samen 23 miljoen euro) dan gaat er iets niet goed. En je hebt twee keepers van 40....
+4/-0

 
12 maanden geleden
"Maar je wist toch al tijden dat dit niet het geval was? Ik zie dit scenario al twee jaar aankomen. (...) "

Ja. Maar er bestaat ook nog zoiets als 'hoop' dat er toch dingen veranderen. ;)

Het is nl. zoals jij zegt, je ziet dit scenario aankomen. Het is ook al veel vaker geschreven hier, ook door anderen. Daarom zou je verwachten dat ze het bij de club ook zien en er tijdig op argeren. En ontstaat er hoop.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Ik heb inderdaad ook nooit in een heerschappij geloofd. Dan zou je wel heel stabiel moeten zijn en das gewoon niet mogelijk in Nederland. Komen zoveel factoren en randza bij kijken... En jeczie, 't weer en de stemming slaat altijd wel weer een keer om bij Ajax... Zie bv 't gedoe rondom Overmars.
+1/-0

 
12 maanden geleden
"Ik heb inderdaad ook nooit in een heerschappij geloofd (...) "

Ik toch wel, al was het maar kort. Ik had alleen verwacht dat ze veel zorgvuldiger met de middelen om zouden gaan.

Liam postte vandaag een lijstje met aankopen in het topic 'Supporters adviseren nieuwe Technisch Directeur'. Met dat soort aankopen verdampte mijn geloof. Misschien is sublimeren zelfs een betere uitdrukking.

Ik hoop dat het geld in de kas minder snel verdampt is. Want er is/was ook nog Corona met negatieve invloed.
+2/-0

12 maanden geleden
Doodziek van deze nederlaag. Hoop op een trainer die niet op dezelfde voet doorgaat als ten hag. Tis erg voorspelbaar en elke tegenstander weet ons nu te ontrafelen. Trainer van buitenaf is wat mij betreft noodzaak. Dus kom niet aan met een reiziger of heitinga aub.

Frisse wind!
+2/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Gezien het slappe spel van de afgelopen maanden kwam dit nou niet echt onverwacht. En dan een paar blunders van Makkelie er bovenop drukken je nog verder weg. En gaat Ten Hag dit seizoen nou nog eens begrijpen dat een wissel in de laatste tien minuten zinloos is? Het landskampioenschap is nog heel ver weg. Ik denk dat de koek gewoon op is.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Ajax voetbalt al een paar maand alsof de koek op is. De spirit er uit. De magie weg of geef het maar een naam.

Het speelde vandaag opnieuw onder niveau. Inzet weliswaar redelijk maar daarentegen organisatorisch, positioneel matig. Passing weer vaak te slordig. Creativiteit een 2. Creëren van kansen 0,1.

Enfin, knvb beker kon me al gestolen worden. Prijs van niks. Wel blij dat de competitie nog slechtst 4 wedstrijden duurt met 4 punten voorsprong.
+1/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
NEC, PEC, AZ, Heerenveen en Vitesse. En het wordt nog een hell of a job met in het achterhoofd dat ze er nog maar één mogen verliezen.
Ongelofelijk dat ze het zó ver hebben laten komen na de winterstop.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Ja, en dat ondanks dat ze traditionele verliespartijen bij Utrecht en PSV gewonnen hebben.
+1/-0

reactie verwijderd

12 maanden geleden
Dit zie je gewoon aankomen. Het is al weken, misschien maanden, heel slecht. Dat je in de competitie slechts 4 punten voorstaat op PSV terwijl je er 6 punten tegen ze hebt gepakt en nog eens 6 tegen Feyenoord, zegt genoeg. Het kampioenschap is nog lang niet gespeeld met Ajax en Vitesse uit nog op het programma.
+1/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
" (...) Het kampioenschap is nog lang niet gespeeld met Ajax en Vitesse uit nog op het programma."

Goed gezegd: 'met Ajax nog op het programma'.
Ze spelen waarschijnlijk nog 5x vooral tegen zichzelf. Zware wedstrijden dus!
B)

En met de rest van de quote ben ik het ook eens. ;)
+5/-0

 
12 maanden geleden
Haha. Bedoelde natuurlijk AZ, maar je hebt daar een goed punt.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Als Ten Hag Berghuis rechtsbuiten blijft zetten zie ik het somber in. Brengt daar niets en hiermee wordt het middenveld van alle creativiteit ontdaan, want daar speelt hij wel goed.

Eerst maar eens NEC-uit schadevrij doorkomen.
+3/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
De reactie van onze ajax supporters waren bij een nederlaag voorspelbaar, plots zijn de goede prestaties vergeten plots is de trainer een eikel. Nu moeten zij achter hun Ajax gaan staan en de jongens naar het kampioenschap leiden. Een beker wedstrijd is altijd een wedstrijd op zich Pec Zwolle kan hier over mee praten.Ik roep de fans op om achter het team te blijven staan en zich te gedragen als een echte Ajacied
+6/-0

 
12 maanden geleden
" (...) Een bekerwedstrijd is altijd een wedstrijd op zich. (...) " 

Dat is altijd het bekende excuus om tekortkomingen en problemen te maskeren.
+3/-0

 
12 maanden geleden
Geen enkele wedstrijd staat 'op zich'.
+1/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Mag ik de KNVB, Makkelie (en zijn handlangers) en Schildkamp (verslaggever van de wedstrijd ,die is zo tegen Ajax en hij kan het maar nauwelijks kan verbergen, dat die man nog werken bij ESPN is voor mij een raadsel !!) feliciteren ,jullie hadden een mooie dag, maar vanavond wel handjes boven de dekens houden!
+5/-0

 
12 maanden geleden
Het mooie is dat je nu niets hoort. Terwijl er heel veel dubieuze beslissingen plaatsvonden. Niet alleen wat de VAR betreft. Zo krijgt Martinez al snel geel (heeft invloed op zijn spel verder) terwijl Teze wegkomt met een smerig gestrekt been.

Tadic krijgt geen strafschop, natuurlijk was hij er naar op zoek, maar overal elders op het veld was dit een overtreding geweest. Was natuurlijk ook gewoon een penalty, maar omdat het Tadic is krijgt hij deze niet en noemen de bange blaatschapen van ESPN dat terecht.
Verderop in de wedstrijd gaat Gakpo op de rand van de zestien schreeuwend neer maar in de herhaling blijkt dat hij niet geraakt is. Toch een vrije trap op een gevaarlijke plek.

Tja en de VAR. Kijk als Tadic een bal aanneemt en Veerman komt er tussen....en de bal verandert via Veerman duidelijk van richting.....dan snap ik niet waarom er hier geen sprake is van een nieuwe situatie.
Dan kun je alles wel affluiten vanaf de aftrap omdat er in de 2e minuut iemand buitenspel heeft gestaan.

Brobbey staat met zijn kont naar achter terwijl er iemand in zijn rug beukt.....doet even een voetje naar achteren....en dat is dan buitenspel. Dat zal allemaal wel maar er klopt natuurlijk geen ene fuck van als je van voetbal houdt.

Waar ik me het meeste aan stoor: zo'n gevalletje als in Eindhoven over een balletje wel of niet over de lijn wordt een week lang breed uitgemeten. Hier is iedereen binnen een seconde mee klaar.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Je hebt in alle punten groot gelijk, voor Ajax (EN VOOR MIJ) is het een hele slechte zaak als Makkelie gaat fluiten, hij is een ster in om kleine maar zeer belangrijke momenten ,om te zetten in Ajax nadeel, zonder dat het heel erg opvalt, wat wel grote gevolgen kan hebben. Die verslaggever van ESPN lult dan lekker mee, de var hoort ,volgens mij, hem ook en de beslissing pakt voor Ajax, vaak, slecht uit en iedereen gaat weer vrolijk naar huis, behalve iedereen die met Ajax te maken heeft.
+1/-0

 
12 maanden geleden
" (...) Tja en de VAR (...)"

Het buitenspelmoment van Tadic ...
Zijn linkerbeen, dat in de voorwaartse beweging is, bevindt zich in buitenspelpositie.
Die situatie is een paar tienden van een seconde later opgeheven. Moet het daar van afhangen?
Daarnaast haalt hij geen enkel voordeel uit de situatie.

Het is in heel veel gevallen een belachelijke regel geworden, die nauwelijks nog wordt toegepast waar hij ooit voor bedacht is.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Het is jammer dat tegenwoordig meerdere balcontacten terug wordt gekeken of die misschien niet buitenspel stond. Niemand klaagde, het verschil is verwaarloosbaar, en toch worden de goals afgekeurd. Maar zowel tadic als brobbey kregen de bal in buitenspelpositie. Dus in beide gevallen had direct gefloten moeten worden. Dan zou er niet over geklaagd worden. Maar nu vallen er 2 goals en is het enorm zuur. Wij krijgen 2x een tikkie van een afgekeurde goal en zij 2x een (kleine) boost. Maar beide goals zijn natuurlijk wel terecht afgekeurd. Dat kun je de scheids of de verslaggever niet verwijten. Het is gewoon domme pech dat ze net met een voetje buitenspel stonden. En dit vergelijken met die bal over de zijlijn is natuurlijk ver gezocht. Er worden 100-en goals afgekeurd voor buitenspel en dit komt maar zelden voor. Toen in Madrid was het toch ook lang een onderwerp van gesprek?
+0/-0

 
12 maanden geleden
Het gaat niet om de fouten van de arbitrage ,die duidelijk zijn, zoals buitenspel, het gaat meer om de twijfelgevallen waarbij een beslissing twee kanten op kan, die valt bij die Makkelie of die Paul van B. altijd in het nadeel van Ajax valt ,net zoals Liam uitlegde. Ook is de var het altijd met Makkelie eens, ze durven hem niet op het matje te roepen. Wat dat betreft heb ik meer respect gekregen voor Nijhuis ,die heeft ten minste ballen.
+1/-0

reactie verwijderd

12 maanden geleden
The day after...
Een beker finale verloren...Pech gehad? Ja heel veel. De Var een keertje tegen? Extreem, maar wel terecht. Maar PSV wilde winnen, ten koste van alles. Wij ook wel maar na 2 dubbels was t niet ten koste van alles. En ondanks al mijn aversie tegen PSV en co kan ik wel zeggen dat ze uiteindelijk verdiend hebben gewonnen. En de reactie van de beste Ajax trainer van de laatste 20 jaar schaar ik onder calimero gedrag. Daar heb ik andere clubs afgelopen jaren voldoende voor afgestraft. Ik weiger daar aan mee te doen. We zijn afgelopen seizoen omhoog geschreven, we zijn afgemaakt. Wij worden gewoon kampioen. Koppen bij elkaar. Alles geven en we staan straks op t museumplein. We juichen. Nemen afscheid vd trainer en spelers. En We gaan door. Want Ajax is groter dan jij, ik of wie dan ook. Ajax overleeft ons allemaal. En ook onze kleinkinderen zullen zeggen; WZAWZDB.
+4/-2