Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax deelt in Groningen vlak voor rust de beslissende klappen uit: 1-3


Tijdstip
2 april 2022
Stadion
Euroborg
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Ajax deelt in Groningen vlak voor rust de beslissende klappen uit: 1-3; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax deelt in Groningen vlak voor rust de beslissende klappen uit: 1-3

Werkelijk iedereen zag op tegen het ‘vroege’ uitduel bij het altijd vervelend lastige FC Groningen. Zo net twee dagen nadat de internationals weer binnendruppelen en er tevens ook veel spelers afwezig waren. Het leek tijdens de eerste helft precies zo uit te komen zoals vooraf gevreesd maar twee goals in de toegevoegde tijd brachten toch alweer halverwege de nodige kleur op de Amsterdamse wangen: 1-2. Na rust gaven de bezoekers amper nog iets weg maar duurde het tot de laatste minuten voordat Steven Berghuis de definitieve beslissing wist te forceren: 1-3.

Erik ten Hag had niet de beschikking over Antony (geschorst), Edson Alvarez (net terug uit Zuid Amerika maar wel op de bank) en Lisandro Martinez (geblesseerd). Vreemd genoeg posteerde de coach ook nog eens Nicolas Tagliafico op de bank, Perr Schuurs mocht het centrum bevolken naast de gelukkig wel weer opgelapte Jurriën Timber.
Mohamed Kudus had sinds lange tijd weer eens een basisplaats, een keuze welke te billijken viel want de Ghanees leek steeds beter in vorm te komen. In Groningen bakte hij er echter helemaal niets van, het leek wel of hij voor de eerste keer met de andere spelers samenspeelde. Maar het lag niet alleen aan hem dat Ajax wederom zo moeizaam voor de dag kwam in de ‘groene kathedraal’. Het spel was veel en veel te traag, ontzettend onzuiver en gespeend van iedere vorm van diepte. Nu was het veld ook zo ongeveer net zo egaal als een wasbord maar dan nog was het onder de maat. De gastheren beten zich als vanouds vast in Ajax, het stadion was voor het eerst weer eens helemaal uitverkocht. En de gastheren kregen een zetje in de rug. Na balverlies op het middenveld bij Ajax kwam uiteindelijk Jörgen Strand Larsen redelijk vrij op de rand van de zestien, zijn houdbare schot leek echter een prooi voor André Onana maar die wist er gek genoeg geen hand tegen te krijgen: 1-0.

Het leek weer ‘zo’n’ middag te worden. Een onmachtig en gefrustreerd Ajax tegen een met de seconde beter wordend FC Groningen. Het zag er erg somber uit. Maar zie daar: in de eerste minuut van de toegevoegde tijd was het Dusan Tadic die zich na een ingooi weer ouderwets breed maakte en bij de eerste paal Davy Klaassen zag opduiken: 1-1. De middenvelder zat niet in de wedstrijd maar tikte wel weer met de binnenkant van de voet behendig binnen.
Door het tijdrekken van de gastheren liet scheidsrechter Bas Nijhuis nog wat langer doorspelen dan de formele drie minuten. Kudus leek te scoren maar stuitte op doelman Peter Leeuwenburg, de bal bleef echter in het spel waarna Tadic wilde voorzetten maar Damil Dankerlui overduidelijk hands maakte. Nijhuis gaf gek genoeg niet meteen een strafschop maar werd logischerwijs overruled door de VAR. Tadic stapte naar voren en hield het hoofd koel: 1-2.
Na de pauze hadden de gasten de zaakjes beter op orde. Alleen verzuimde men telkens om het goed uit te spelen, er lagen ruimtes genoeg. De gastheren kregen één kans maar de kopbal van Strand Larsen werd gekeerd door Onana. Groningen pompte wel telkens de ballen erin maar gevaarlijk werd het niet. Pas in de toegevoegde tijd maakte Ajax aan alle onzekerheid een einde. De ingevallen Brian Brobbey bediende Steven Berghuis, een paar minuten daarvoor langs de bal maaiend bij een prima schotkans, die koel bleef en in de korte hoek wist te scoren: 1-3.
Een hele belangrijke zege derhalve van een gehavend Ajax bij een traditioneel moeilijke tegenstander.


[video] Highlights FC Groningen - Ajax


Vink: 'Ajax stond na rust beter in de organisatie'

Analist Marciano Vink had een Ajax gezien dat na de pauze geleerd had van de eerdere fouten. "Zeker toen Alvarez erin kwam stond de organisatie een stuk beter. Je weet echter dat Groningen toch nog één grote kans gaat krijgen, die krijg je namelijk altijd. Die kwam voor Strand Larsen uiteindelijk maar ging er niet in."

Vink was positief over de Brian Brobbey. "Als hij erin komt gebeurt er altijd wat, ook nu weer. Steven Berghuis begon redelijk aan de wedstrijd maar zakte daarna volledig samen met het team weg. Hij is een goede speler maar niet zo dwingend, dat zit niet nu eenmaal niet in hem. Vond hem in Oranje ook wisselend, tegen Denemarken goed maar in duel met Duitsland weer minder. Hij blijft echter wel altijd goede openingen vinden en is een aanwinst voor Ajax."


Dusan Tadic: 'Ik verdien deze behandeling niet van de Groningen-fans'

Dusan Tadic was met een assist en een benutte strafschop weer ouderwets belangrijk voor Ajax. Wat opviel was dat de ex-speler van FC Groningen door een deel zijn voormalige fans werd uitgejouwd. "Ik verdien dat niet", zegt een verbaasde Tadic na afloop, "De club heeft geld aan me verdiend en ik heb de mensen gelukkig gemaakt in mijn tijd hier. Daarna heb ik nooit goals tegen Groningen gevierd, altijd heb ik gezegd dat weliswaar Ajax mijn droomclub is maar dat ook FC Twente en FC Groningen in mijn hart blijven. Dan krijg je dit, we zullen maar zeggen dat iedereen zijn eigen keuze heeft."

Over de 1-3 zege was hij eveneens duidelijk. "Een hele belangrijke. Groningen heeft een goed team en een goede coach. Het is erg lastig om hier te winnen maar we hebben het gedaan, erg belangrijk. Ja, we moeten zeker nog verbeteren komende weken om kampioen te worden."


[video] Klaassen over winst bij FC Groningen en uitfluiten Blind


Buijs: 'Die goals tegen in blessuretijd is niet alleen pech'

FC Groningen-trainer Danny Buijs toonde zich na afloop nuchter. De verslaggever hintte op pech omdat men vlak voor rust ineens twee goals tegen kreeg. "Dat is niet alleen pech hoor", zegt de trainer-coach, "De eerste goal geven we gewoon zelf weg, dat was heel slecht verdedigd en dat mag niet op dit niveau. Als je hoger op de ranglijst wil spelen dan mag dit niet. Zeker tegen een topclub wordt dit genadeloos afgestraft. Dat was natuurlijk een enorme optater."

Ondanks de strafschop vlak voor rust had Danny Buijs ook nog eens lovende woorden voor scheidsrechter Bas Nijhuis. "Ik vond hem vandaag weer prima fluiten maar los daarvan is het ook een verademing hoe hij met spelers en staf omgaat. Daar kunnen veel scheidsrechters nog veel van leren. Ja, ik wilde graag naar binnen na die handsbal haha maar dat ging niet door."


Erik ten Hag: 'Onze mentaliteit gaf de doorslag, de wil om te winnen'

Ajax-trainer Erik ten Hag was opgelucht, al toonde hij dat amper. Op wat voor basis had zijn team alsnog gewonnen? "Op basis van veel dingen", zegt hij nadenkend, "Maar ik denk vooral op basis van een hele goede mentaliteit in de ploeg. Vooral de wil om te winnen heeft weer de doorslag gegeven. Die wil om te winnen is ook een bepaalde slimheid, die hebben we op het veld gezien."

De verslaggever geeft vervolgens aan dat Ajax de laatste tijd vaak in slotfase toeslaat. Hij nam zelfs de plagende naam 'Spielvereinigung' in de mond. "Ik zei net al, het is mentaliteit. Je moet tot het einde doorgaan en de acties afmaken, dat hebben we duidelijk gedaan."

Had hij zijn ploeg nog gewaarschuwd voor het spel van Groningen? "Nee, ik ga uit van pro-activiteit. Wel vond ik de organisatie in de eerste helft even niet goed. Ze weten wat ze moeten doen tegen een team dat speelt zoals Groningen maar kwamen de afspraken niet na. Dan weet je dat je in de problemen kunt komen. Ze kregen niet veel kansen maar hadden nog wel 2-0 kunnen maken, ik denk dat Mazraoui net kon redden. Gaat die bal erin dan wordt het natuurlijk lastig."

Overall is en blijft de coach toch tevreden over zijn team. "Vanaf januari hebben we maar één keer verloren, de komende weken zullen we echter wel weer wat automatismes moeten terugkrijgen. Het zal niet vanzelf gaan."


Karakteristieken

Uitslag: 1-3 (1-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Strand Larsen ('20)
Goal
1-1 Davy Klaassen ('45)
Goal
1-2 Dusan Tadić ('45, penalty)
Goal
1-3 Steven Berghuis ('90)
Scheidsrechter
Nijhuis
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling Ajax

Dusan TadićSébastien HallerSteven Berghuis


Ryan GravenberchMohammed KudusDavy Klaassen


Daley BlindPerr SchuursJurriën TimberNoussair Mazraoui


André Onana

Wissels:

'61 Edson Álvarez voor Mohammed Kudus
'71 Brian Brobbey voor Sébastien Haller
'71 Nicolás Tagliafico voor Daley Blind
'75 Kenneth Taylor voor Davy Klaassen


Opstelling FC Groningen

AbrahamStrand LarsenEl Hankouri


DuarteDe LeeuwKasanwirjo


MeijerVan HintumTe WierikDankerlui


Leeuwenburgh

Wissels:

'46 Bogarde voor Dankerlui
'78 Postema voor Strand Larsen
'78 Matuta voor De Leeuw
'78 Ngonge voor El Hankouri
'85 Van Kaam voor Abraham


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-3 (1-2)
 6 1-3 (0-1)
 6 1-3 (0-1)
 6 1-3 (0-1)
 6 1-3 (0-1)
 6 1-3 (0-1)
 6 1-3 (0-1)
 6 1-3 (0-2)
 6 1-3 (0-1)
10  6 1-3 (0-2)
11  6 1-3 (0-1)
12  5 1-3 (1-0)
13  5 2-3 (1-2)
14  5 2-3 (1-2)
15  5 1-3 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.02. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Dusan Tadić (36 -> 5,0)
2. Jurriën Timber (22 -> 4,0)
3. Davy Klaassen (20 -> 3,0)
4. Mohammed Kudus (17 -> 1,5)
4. Perr Schuurs (17 -> 1,5)
6. Ryan Gravenberch (8 -> 0,0)
7. Steven Berghuis (6 -> 0,0)
7. Brian Brobbey (6 -> 0,0)
9. Daley Blind (4 -> 0,0)
10. Niemand (3 -> 0,0)
10. André Onana (3 -> 0,0)
10. Noussair Mazraoui (3 -> 0,0)
13. Edson Álvarez (2 -> 0,0)
14. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
14. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
14. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
14. Youri Baas (0 -> 0,0)
14. Remko Pasveer (0 -> 0,0)
14. Nicolás Tagliafico (0 -> 0,0)
14. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
14. Victor Jensen (0 -> 0,0)
14. Kenneth Taylor (0 -> 0,0)
14. Sébastien Haller (0 -> 0,0)
14. Lisandro Martínez (0 -> 0,0)
14. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
14. Jay Gorter (0 -> 0,0)
14. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
14. Antony (0 -> 0,0)
14. Danilo (0 -> 0,0)
14. David Neres (0 -> 0,0)
14. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
14. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
14. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
14. Charlie Setford (0 -> 0,0)
14. Calvin Raatsie (0 -> 0,0)
14. Kristian Hlynsson (0 -> 0,0)
14. Youri Regeer (0 -> 0,0)
14. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)
14. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
14. Przemysław Tyton (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden (gewijzigd)
Op basis van de laatse weken zie ik het somber in. We overleven steeds, gaat een keer ophouden.
Gok toch op een 0-2, misschien omdat ik het oprecht hoop.
+1/-0

 
5 maanden geleden
We gaan sowieso de nul niet houden, zeker met een gemankeerde verdediging en die ongemotiveerde grabbelaar op doel.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Mee eens. Maar gelukkig staan we inmiddels 4 punten los. Verder programma Ajax en PSV ongeveer even zwaar waar zij nog europees moeten spelen. 8 mei kon al wel eens beslissend worden. Dan AZ - Ajax en Feyenoord - PSV.
+1/-0

5 maanden geleden
Hopen mag El Nico, maar ik heb er ook een hard hoofd in. Groningen uit altijd lastig, Bas als scheids, de vorm waar veel Ajax spelers in verkeren en ik weet niet hoe het staat met geblesseerde spelers na de interlandwedstrijden.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Timber en Martinez twijfelgevallen. Onana de brabbelaar op doel, 50 eu op Groningen zou je avond enigzins nog kunnen verzachten.
+1/-1

5 maanden geleden
Ik mag toch hopen dat de spelers nu eindelijk gaan beseffen dat dit seizoen als een nachtkaars uit kan gaan...
+2/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
En dat idee heb ik dus ook helemaal.

Iedere wedstrijd weer. Zal het dan eindelijk? Nee hoor!

Weet je, ik ben eigenlijk wel klaar met dit Ajax.

De tenenkrommende interviews, met als ster der misplaatste arrogantie Daley Blind een tijdje terug. Hoe haal je het überhaupt in je hoofd dat kots op te braken?

Met beide benen op de grond blijven staan en er alles maar dan ook alles aan doen om de titel binnen te halen.

Nee hoor lekker gemakzuchtig gaan zweven...

Boem! Weg Champions League.

Ja joh. Gaat ie een beetje lekker spelers?

Maar ik sta zo in het leven dat ik hoe dan ook de hoop weiger op te geven dus ik geef de spelers vanmiddag tegen FC Groningen één laatste kans om dus te laten zien dat er wel alles aan gedaan wordt om de titel binnen te halen.

Anders niet dan vind ik het ook wel prima, laat dan maar zitten en stel ik me er al vast op in dat PSV kampioen wordt.

Al zou ik het eerlijk gezegd nog liever zien dat Feyenoord kampioen wordt.

Want wat daar in Rotterdam gebeurd onder leiding van Arne Slot is echt wel knap.
Ja. Feyenoord voetbalt om de titel af te dwingen en wij als Ajax voetballen al geruime tijd alleen maar op goed geluk om diezelfde titel binnen te halen.

Dat leidt tot op schaamte gebaseerde woede die er toe aan zet om alles waar Ajax voor staat voor rotte vis uit te maken.

Goed. FC Groningen - Ajax. Overtuigende winst voor Ajax. Dat is mijn eis.
+3/-1

5 maanden geleden
Ik probeer het maar van de positieve kant te benaderen. Met Klaassen en Nico komt er een stuk karakter terug in het elftal. Ongeacht wat de rest doet zullen die twee er volle bak in kletsen.
Daarnaast is Kudus nu wisseloptie een waardoor er ook eens iets kan gebeuren als er gewisseld gaat worden.
Is het besef er vandaag niet dan zal het ook niet meer komen dit jaar.
+2/-0

5 maanden geleden
Weer geen Nico wat een grap. Basis klant bij Argentinië.
Blij dat ten Hag weg gaat wat een wijsneus.
+5/-2

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Wel blij dat Kudus speelt maar Schuurs boven Nico prefereren is bijna shocking. Dat is dan natuurlijk onder het mom dat Nico al gespeeld heeft met Argentinië. Tuurlijk, Nico heeft al zo veel gespeeld dit jaar, dat kan hij niet aan.
+5/-1

5 maanden geleden
Nou Kudus, laat het maar weer eens zien dan.
+2/-0

5 maanden geleden
Nu weet ik het zeker...Onana doet het gewoon expres. Gatverdamme. Eruit die gast.
+6/-0

5 maanden geleden
Echt een geweldig idee om die clown weer in het doel te zetten nadat hij de club al een jaarlang keihard aan het naaien was :denk
+4/-2

5 maanden geleden (gewijzigd)
We staan 2-1 voor in de rust maar wat nu de bedoeling was vandaag daar was nul komma nul van te zien. Ik zag ten Hag wel schuiven met de damsteen spelers op zijn bordje maar hij zou er eens voor moeten zorgen dat de motivatie er is en in eerste instantie de duels gewonnen worden. Anders kan je schuiven wat je wil op het bordje maar dan lukt het toch niet.
In de eerste twee minuten liet Onana al zien dat hij bar en bar slecht in vorm is. Wat een clown momenteel. Een puntenpakker die gewoon punten kost nu.
Nul systeem, nul schoten op doel tot minuut 40 en toch 2-1 voor. Handjes dichtknijpen maar.
+2/-0

5 maanden geleden
Wat is die Berghuis slecht bezig zeg. Heel Ajax laat zich trouwens niet van zijn beste kant zien. Wat een ergernis dit voetbal !
+3/-1

5 maanden geleden (gewijzigd)
Wat een gebrek aan daadkracht, creativiteit en scherpte, maar ook een gebrek aan handelingssnelheid en balbehandeling en voetbalintelligentie. Kortom toch een kwestie van kwaliteit. Dat Ajax nu alsnog 1-3 scoort verandert daar niets aan !
+5/-0

5 maanden geleden
Wat is er in godsnaam aan de hand met Ajax? Het lijkt wel of ze geen kampioen willen worden ofzo. Volgende week aub géén Onana meer op goal! Die joker heeft het totaal niet meer, heb je niks aan.
+2/-0

5 maanden geleden
In de nabeschouwing gaat ten Hag ook steeds meer uit zijn nek lullen .
+6/-0

maas1plas (geschorst)
5 maanden geleden
slechte wedstrijd maar de punten zijn weer binnen wat blind betreft ben blij dat die gewisseld werd iedere keer op de bank laten beginnen en zo snel mogelijk weg doen.
+7/-4

 
5 maanden geleden
Blind is nog steeds erg belangrijk voor het team net als Tadic. Alleen komt Blind centraal veel beter tot zijn recht dan linksback waar Tagliafico hoort te spelen.
+3/-0

nieuws-redacteur 5 maanden geleden
Wat een fout van Ten Hag om niet met Tagliafico te beginnen. We komen goed weg...lijken PSV wel.....(van een jaar of wat terug).
+5/-1

 
5 maanden geleden
Tagliafico en Alvarez keerden pas heel laat terug in Amsterdam van hun interland verplichtingen en konden daarom geen hele wedstrijd spelen.
+2/-3

 
5 maanden geleden
Die gasten zijn strijders. Ten Hag denkt dat zij dat niet kunnen.
+2/-1

 
5 maanden geleden
Tja ze zullen de afsluitende training niet mee hebben gemaakt en dan weten ze niet de wereldschokkende tactieken van de professor om Groningen te bestrijden (iedere week hetzelfde). Getuige de verbazing van Blind heeft de rest die trouwens ook gemist XD
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ja. Ten Hag heeft helaas maar het zelfde aanvalsplan. Wedstrijden als Benfica uit heeft dat Ajax opgebroken.
+1/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Slechte wedstrijd.. alweer. Je kunt wel blijven zeggen blij te zijn met de drie punten, maar dit is Ajax-onwaardig. Wij zijn Ajax, de beste club in Nederland met by far de beste selectie (in de breedte), dus waarom genoegen blijven nemen met moeizame zeges? Haal eens verdomme het maximale uit de selectie.
+3/-0

5 maanden geleden
Ajax is in slechte doen, al een tijdje.
Maar om spelers zo af te branden zoals hier gebeurd door "supporters" is niet helemaal terecht.
Grootse groep van deze spelers hebben zich eerder in het seizoen wel bewezen, toen was alles buitenaards...
+3/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Deels maar waar, ook in "goeden'doen verspeelde Ajax tegen kleinere clubs onnodig punten. We hadden al lang en breed kampioen kunnen/moeten zijn. Het is gewoon naarmate het seizoen vorderde van kwaad tot erger geworden. Aan de andere kant je heb alles nog in eigen hand om 1 a 2 prijzen te pakken.
+5/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
" (...) Maar om spelers zo af te branden zoals hier gebeurd door "supporters" is niet helemaal terecht. Grootse groep van deze spelers hebben zich eerder in het seizoen wel bewezen (...) "

En daarom is het een prima reden om ze te confronteren met de wanprestaties van dit moment.

Hoe vaak ik niet een leraar heb proberen te overtuigen als ik dreigde te blijven zitten: "ja maar verleden jaar herfst deed ik het goed".
+3/-2

 
5 maanden geleden
Mijn punt is dat ik het not done vind om spelers individueel zo af te vallen.
Dat je Ajax als team uitfluit voor een wanprestatie daar heb ik geen moeite mee.
Zelfs dat vind ik eigenlijk slecht supportersgedrag, steun je team ook in mindere fases.
+5/-0

 
5 maanden geleden
Precies dat…. 👊🏻
+4/-2

 
5 maanden geleden
Er zitten hier gewoon een paar trollen die je moet negeren. Zijn alleen maar aan het stoken en alles afbranden, terwijl Ajax andermaal weer een geweldig seizoen aan het draaien is. We overwinterde andermaal in de CL, staan bovenaan in de competitie met een schitterend doelsaldo en spelen de finale van de KNVB beker. Kunnen dingen niet beter? Ja zeker wel en dat mag je benoemen, maar wel in het redelijke.
+3/-2

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Dat afbranden van Blind gaat inderdaad te ver. Deze jongen moest het in het verleden ook altijd ontgelden. Natuurlijk kan niemand ontkennen dat hij in een moeilijke periode zit, maar dat is geen reden hem zo te behandelen. Aan steun heeft hij (en het team) veel meer. Het team als geheel uitfluiten bij rust kan ik mee leven, maar nooit een individuele speler, tenzij hij iets heel smerigs heeft gedaan, maar ook dan doe je dat niet tijdens de wedstrijd.
+3/-1

 
5 maanden geleden
ja en ook Onana kun je afbranden omdat hij iets onbehoorlijk gedaan heeft, maar de achter hoede lijkt een beetje uit zijn verband zelfs met Licha in, ik denk dat het komt omdat Blind niet echt een verdediger is en op die kant een gat valt dan moet iemand dat afdekken en wordt wie het dan ook is uit het midden getrokken. Je kunt Ten Hag verwijten dat hij een beetje teveel aan Blind vast houdt, maar ook Nico heeft bepaalde fouten gemaakt, ik heb daar entegen nog nooit een foutloze wedstrijd gezien. Als je nu zegt Nico had moeten spelen van af het begin dan ben je ook niet goed bij want hij was net terug vanuit zuid Amerika , het zijn geen machines die zo maar na 12 tot 13 uur reizen zomaar kunt inzetten.
+2/-0

 
5 maanden geleden
" (...) Mijn punt is dat ik het not done vind om spelers individueel zo af te vallen. (...) "

'Kale & Kokkie' geven een prima uitleg hierover in hun bijdrage van 4 april jl.
+3/-1

5 maanden geleden
Het zonnetje als de sfeer bepalende factor ,het kijken naar een wedstrijd die bijna niet te zien is heeft wel een pluspunt 3 punten en die pakken zij niet meer af.
+1/-0