Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenRyan Gravenberch en de lang verwachte terugkeer van Lucky Ajax: 2-3


Tijdstip
11 maart 2022
Stadion
Cambuur Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Ryan Gravenberch en de lang verwachte terugkeer van Lucky Ajax: 2-3 ; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ryan Gravenberch en de lang verwachte terugkeer van Lucky Ajax: 2-3

Ajax speelde bij Cambuur een uitstekende eerste helft (0-2) maar begon daarna dusdanig aan het knoeien dat de gastheren weer op gelijke hoogte kwamen. Een zondagsschot van Ryan Gravenberch, twee minuten in de toegevoegde tijd, zorgde er echter voor de Amsterdammers alsnog zonder kleerscheuren uit het hoge noorden wegkwamen: 2-3. Na de late strafschop vorige week tegen RKC en nu weer deze treffer lijkt het erop dat zelfs Lucky Ajax na vele jaren weer eens terug lijkt te zijn. Het zal de echte Ajacied goed doen, maar diezelfde fan zal zich eveneens zorgen maken over de ogenschijnlijk labiele mentale toestand van het elftal van trainer Erik ten Hag.

Wedstrijden kunnen soms nogal verschillen per helft, Cambuur – Ajax was daar een treffend voorbeeld van. En dan drukken we ons nog eufemistisch uit. De bezoekers konden weer starten met Noussair Mazraoui in de defensie maar Jurriën Timber werd nog op de bank gehouden. Lisandro Martinez was vanwege een schorsing sowieso niet van de partij en Edson Alvarez meldde zich ook nog eens af wegens ziekte.

Ondanks de vele omzettingen had Ajax in de eerste helft geen kind aan het ongewoon defensief aantredende Cambuur. De gasten kregen op de spekgladde kunstgrasijsbaan al gauw dat lekkere steuntje in de rug toen Ryan Gravenberch vanaf rechts een prima actie besloot met een afgemeten voorzet bij de tweede paal waar Dusan Tadic met zijn chocoladebeen over de grond binnenschoof: 0-1. Doelman Pieter Bos had hier misschien wat meer kunnen doen.
Ajax heerste en tikte de gastheren dol, dusdanig zelfs dat spits Tom Boere een waas voor zijn ogen kreeg en vol doorhaalde op Nicolas Tagliafico terwijl de bal al weg was. De ex-Ajacied haalde daarmee zijn gram nadat de Argentijn even daarvoor wat uitdeelde. Scheidsrechter Allard Lindhout werd door de VAR naar de kant geroepen maar besloot niet tot een rode prent, het werd slechts geel. Daar kwam Boere erg goed weg.
Ajax verzuimde lange tijd om afstand te nemen. Dotten van kansen voor vooral Sébastien Haller (drie keer), Davy Klaassen en Noussair Mazraoui leverden echter niets op. Vlak voor rust volgde dan echter toch de ogenschijnlijke beslissing. Antony vocht aan de zijlijn een fel duel uit waarna Gravenberch combineerde met Tadic en Haller in stelling bracht waarna de spits fabelachtig wegdraaide en als een echte nummer negen wist te scoren met de punt van de schoen: 0-2.

Ajax haalde opgelucht adem, dit kon bijna niet meer misgaan. Daarvoor was het krachtsverschil simpelweg te groot. Zestig seconden na de hervatting zag de wereld er echter weer heel anders uit. Na een slippertje van Tagliafico, weer naar links verhuisd omdat Cambuur met drie spitsen ging spelen, volgde er een corner waaruit een scrimmage ontstond en de gastheren op erg gelukkige wijze via Issa Kallon wisten te scoren: 1-2.
De gastheren schoten niet wakker, integendeel. Wat volgde was een tenen-, vingers- en zelfs nekharenkrommende tweede helft. Het was werkelijk waar verschrikkelijk wat de heren uit Amsterdam op die synthetische flutmat legden. Alles ging fout. Het wachten was eigenlijk op de gelijkmaker maar veel kansen speelde Cambuur ook weer niet bij elkaar.

Alleen bij een vrije trap vanaf de zijkant, het op één lijn staande Ajax had er weer slecht zicht op, kwamen er ineens een paar geelhemden helemaal vrij voor André Onana die echter met een fabelachtige snoekduik de kopbal van Mitchel Paulissen uit de hoek wist te tikken. Het bleek uitstel van executie want even later kwam namelijk wat Ajax betreft alles samen in één actie om de gehele tweede helft samen te vatten. Daley Blind verdedigde weer halfbakken uit waarna Tagliafico een verkeerde bal gaf dwars door het centrum en daarmee Paulissen alleen voor Onana zette die tenslotte overzicht toonde door Patrick Joosten een lege hoek in het doel aan te bieden: 2-2.

De na een uur, volgens afspraak, voor Mazraoui ingevallen Devyne Rensch had nog kunnen blokken maar gleed niet toevallig als een pupil uit. Rensch lijkt de laatste weken de verpersonificatie van het geknoei en extreem slap ogende defensieve spel dat Ajax in fases laat zien. Ook aan de bal lijkt hij momenteel meer op Bambi op het ijs dan een volwassen voetbalprof.

Ten Hag stuurde de weer inzetbare Bryan Brobbey naar het front, nadat eerder ook al Mohamed Kudus en Timber waren ingevallen. Brobbey bracht toch weer wat dreiging en zorgde er mede voor dat Ajax er in de laatste fase een bijkans niet meer verwacht slotoffensief uitperste. Cambuur wankelde maar leek met de schrik vrij te komen toen een delicaat voorzetje van Steven Berghuis door Brobbey van dichtbij leek te worden binnen geknikt maar doelman Bos zo ongeveer de redding van zijn leven produceerde door alsnog op fabelachtige de inzet uit zijn doel te houden.

Veel liefhebbers wachtten er al tijden tevergeefs op maar nu gebeurde het: het grote talent Ryan Gravenberch stond op toen zijn ploeg hem het hardste nodig had. In een fase dat Cambuur wederom werd omsingeld legde Haller terug op de 19-jarige middenvelder waarna hij even klaarlegde en vanaf een meter of vijfentwintig de bal via de binnenkant van de paal in de verre hoek liet ploffen: 2-3.

Een weergaloze goal en gezien de eerste helft ook dik verdiend. Maar zonder de terugkeer van Lucky Ajax, waar zat hij toch, waren er ook nu weer twee punten gemorst in de titelrace. En voor die tweede helft mag de lijstaanvoerder zich erg diep gaan schamen.


[video] Highlights Cambuur - Ajax


Marciano Vink: 'Waar hebben we naar zitten kijken?'

Analist Marciano Vink moest meteen na afloop nog even bijkomen. "Waar hebben we naar zitten kijken?", verzucht hij welgemeend, "De eerste helft waarin je zo dominant bent en dan een tweede helft waarin je bij een corner niet goed oplet en vervolgens ineens de wereld compleet anders is. Ballen die ingespeeld worden dat je denkt: 'Hoezo?', spelers die uit positie lopen, niets lukt. En dan ineens staat het 2-2."

Maar Ryan Gravenberch stond dus op. "Iedereen die zegt dat hij niet kan schieten kan ook weer stil zijn want dit is een knal...en dan ook nog in de laatste minuut. Zo'n bal....gewoon doen, dat vind ik knap."


Daley Blind: 'Tegenstanders willen tegen ons graag een tenniswedstrijd creëren'

Daley Blind had ook een rare pot voetbal gezien. "Ja, echt een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft heer en meester, echt geen vuiltje aan de lucht denk ik. Ik denk dat we goed in balbezit speelden, lieten de bal goed rondgaan. In de tweede helft hadden we veel te teveel en snel balverlies, we waren veel te gehaast."

Blind vond niet eens dat het aan die 1-2 lag. "Na die goal bleef het een tijdje rustig. Wij creëerden niets maar zij ook niet. Maar dan valt de 2-2 en weet je dat je nog even gas moet geven. Tegenstanders willen tegen ons graag een soort van tenniswedstrijd creëren, dat het op en neergaat. Dat ligt ons niet zo. Wij moeten daarom zorgen lang aan de bal te blijven en zo tot kansen te komen. Aan de andere kant is het wel zo dat je dit soort wedstrijden gewoon moet winnen en als dat dan ook op karakter lukt door een afstandsschot van Ryan dan moeten we het daar uiteindelijk niet meer over hebben. De drie punten zijn binnen en gaan mee naar Amsterdam. Maar het moge duidelijk zijn dat de tweede helft van onze kant zeker niet goed was. Natuurlijk volgt er een nabespreking maar we zijn ook weer geen praatgroep he......"


[video] Gravenberch redt Ajax in blessuretijd met een wereldgoal


Ryan Gravenberch: 'Lekker dat ik een goaltje meepik'

Hij maakte pas zijn tweede goal van het seizoen maar wat voor één: een schitterend afstandsschot, en dan ook nog eens een erg belangrijke. "Lekker dat ik weer een goaltje meepik", zegt hij bescheiden, "Maar het mocht ook wel, als ik eerlijk ben zat ik er al een tijdje mee."

Als hij naar de goal kijkt op het scherm verschijnt echter een brede grijns: "Ik dacht eigenlijk niet na, hij zit er wel goed in...zo!"

Over de wedstrijd zelf: "In de eerste hebben we gedomineerd maar dan komen we niet goed uit de kleedkamer en valt de 1-2. Dan weet je dat het een lastig wedstrijdje gaat worden. Cambuur-uit, het publiek gaat erachter staan. Ze krijgen dan een oppepper. Ja, ik weet dat het van onze kant uit niet mag gebeuren. Morgen voor de training zullen we eerst wel een meeting hebben."

De winst is echter toch het belangrijkste volgens de matchwinner. "Vorig week was het een beetje drama, deze week weer. Maar we pakken echter twee keer drie punten en daar gaat het uiteindelijk om. Ja, ik speelde vandaag op zes. Als Alvarez er niet is moet ik dat invullen. Je krijgt enorm veel ballen, dat is wel lekker. Het ging vandaag ook best lekker moet ik zeggen. Het liefste speel ik toch vanaf links, daar speel ik al vanaf de jeugd."


Erik ten Hag: 'Het goede van deze ploeg is dat men het er niet bij laat zitten'

Trainer Erik ten Hag reageerde eerder met zijn staf euforisch op de winnende goal van Ryan Gravenberch maar was na afloop weer de rust zelve. "We hebben de wedstrijd totaal in de grip", analyseert hij, "Net als vorige week. Je zou zeggen een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen maar dat hebben wij dus wel gedaan. De klasse van de ploeg is wél: ze laten het er niet bij zitten, je ziet een reactie. Er was al een grote kans voor Brobbey, dat had al de winnende treffer kunnen zijn. Daarna een geweldige goal van Gravenberch die ik overigens fantastisch vond spelen. Ik denk zijn beste wedstrijd van het seizoen."

Wat ging er dan fout, wil de verslaggever weten. "Die vraag hoef jij niet te stellen, dat heeft iedereen kunnen zien. We winnen bijna alles vanaf januari en vaak ook met goed voetbal. Vandaag ook weer maar dan worden er fouten gemaakt, vaak individuele fouten, en valt de 2-1. Dat gebeurde vorige week, vandaag exact hetzelfde verhaal. Puur een individuele fout. We zitten in zo'n fase en moeten dat snel gaan keren want anders gaan we een keer schade oplopen. En dat willen we voorkomen natuurlijk."

Naar dinsdag toe lijkt Ajax er fysiek toch weer redelijk op te staan. "Ik denk vrij goed. Blij dat ik Brobbey speeltijd kon geven, Timber speeltijd kon geven. Dat was ook even noodzakelijk denk ik. Nous heeft een uur kunnen spelen, wat dat aangaat staan we er naar dinsdag toe vrij goed op."

Hoewel Gravenberch dus goed speelde op de plek van Alvarez lijkt het erop dat Ten Hag vindt de Mexicaan dinsdag hard nodig te hebben. "In zo'n wedstrijd heb je dat gif en positioneel vermogen van hem wel nodig."


Karakteristieken

Uitslag: 2-3 (0-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Dusan Tadić ('3)
Goal
0-2 Sébastien Haller ('40)
Goal
1-2 Kallon ('48)
Goal
2-2 Joosten ('79)
Goal
2-3 Ryan Gravenberch ('90)
Scheidsrechter
Lindhout
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
SC Cambuur Leeuwarden: Boere ('19)
Kaart
SC Cambuur Leeuwarden: Maulun ('59)
Kaart
Ajax: Sébastien Haller ('71)

Opstelling Ajax

Dusan TadićSébastien Haller Antony


Ryan GravenberchSteven BerghuisDavy Klaassen


Nicolás TagliaficoDaley BlindPerr SchuursNoussair Mazraoui


André Onana

Wissels:

'62 Devyne Rensch voor Noussair Mazraoui
'74 Jurriën Timber voor Perr Schuurs
'74 Mohammed Kudus voor Davy Klaassen
'85 Brian Brobbey voor Nicolás Tagliafico


Opstelling SC Cambuur Leeuwarden

BoereKallon


MaulunHoedemakersPaulissen


BanguraSchoutenTolTer HeideSambissa


Bos

Wissels:

'66 Schmidt voor Ter Heide
'77 Joosten voor Kallon
'77 Breij voor Sambissa


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 0-3 (0-2)
 5 1-3 (0-2)
 5 0-3 (0-2)
 5 0-3 (0-2)
 5 0-3 (0-2)
 5 0-3 (0-2)
 5 1-3 (0-2)
 5 0-3 (0-2)
 4 1-3 (0-1)
10  4 0-4 (0-2)
11  4 0-3 (0-1)
12  4 0-5 (0-2)
13  4 0-3 (0-1)
14  4 0-3 (0-1)
15  4 0-4 (0-2)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.50. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Ryan Gravenberch (73 -> 5,0)
2. Dusan Tadić (19 -> 4,0)
3. Sébastien Haller (16 -> 3,0)
4. Niemand (11 -> 2,0)
5. Antony (9 -> 1,0)
6. Daley Blind (6 -> 0,0)
6. Noussair Mazraoui (6 -> 0,0)
8. Steven Berghuis (5 -> 0,0)
9. Perr Schuurs (3 -> 0,0)
9. Brian Brobbey (3 -> 0,0)
11. André Onana (2 -> 0,0)
11. Mohammed Kudus (2 -> 0,0)
13. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
13. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
13. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
13. Youri Baas (0 -> 0,0)
13. Remko Pasveer (0 -> 0,0)
13. Nicolás Tagliafico (0 -> 0,0)
13. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
13. Victor Jensen (0 -> 0,0)
13. Kenneth Taylor (0 -> 0,0)
13. Lisandro Martínez (0 -> 0,0)
13. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
13. Jay Gorter (0 -> 0,0)
13. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
13. Danilo (0 -> 0,0)
13. David Neres (0 -> 0,0)
13. Davy Klaassen (0 -> 0,0)
13. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
13. Edson Álvarez (0 -> 0,0)
13. Jurriën Timber (0 -> 0,0)
13. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
13. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
13. Charlie Setford (0 -> 0,0)
13. Calvin Raatsie (0 -> 0,0)
13. Kristian Hlynsson (0 -> 0,0)
13. Youri Regeer (0 -> 0,0)
13. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)
13. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
13. Przemysław Tyton (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Kan weer alle kanten op gaan.
1-1 0-5, 2-1, met dit Ajax weet je het gewoon niet.
+3/-0

2 jaar geleden
Ik hoop op een Ajax dat vanaf de 1e minuut bij de les is. Liever geen Rensch en Schuurs. Ik hoop op Taliafico; een echte strijder! Hebben we nodig in deze fase.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Yep. Kan Blind een keertje gaan uitrusten op de bank tegen een middenmoter als Cambuur. De wedstrijden er op zien we dan wel weer.
+3/-0

 
2 jaar geleden
(...) "Kan Blind een keertje gaan uitrusten op de bank" (...)

Niet uitrusten, maar wennen aan het feit dat hij passé is.
+5/-1

 
2 jaar geleden
Ha ja. Zo ver wilde ik nog niet meteen gaan. Ik hou het voorlopig dat het soms even schrikken geblazen was hoe Daley de laatste tijd speelde.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Zowel Schuurs als Blind op de bank zetten lijkt mij geen optie met een geschorste Martinez. Ik zou gaan voor Blind in het centrum en ons Nico linksback.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Zal dus wel Schuurs LCV worden en Blind LB.
+1/-0

2 jaar geleden
Volgens mij zijn Timber, Mazraoui en zelfs Brobbey fit
+2/-0

 
2 jaar geleden
Hopelijk ook tegen Benfica en wat later Feyenoord.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ondanks alle bijkomstige shit heb ik het gevoel dat Ajax alle drie de duels gewoon redelijk makkelijk wint. Ik weet gedurfde uitspraak :).
+1/-2

 
2 jaar geleden
Als je ziet wat voor kwaliteiten Ajax kan opstellen dan ben je zo goed als verplicht om de komende drie wedstrijden ze allemaal te winnen.

En dan kreeg ik iets eerder mee dat Timber en Mazraoui, en mogelijk ook Brobbey binnekort weer aansluiten. In dat geval kan Ten Hag des te meer gebruik maken van een zogenoemd luxe probleem omdat er dan meer mogelijk is.
+1/-0

 
En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden
Ik vond Ten Hag tot nu toe een goede trainer, maar hij kent volgens mij helaas nog niet het nut van rouleren. En dat gaat hem dit seizoen enorm opbreken.
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
2 jaar geleden
Dat valt mij ook tegen. Ik snap het soms ook niet. Tenzij een aantal spelers in het geheim destijds een contract hebben ondertekend waarin werd meegenomen als ze een periode slecht speelden, ten alle tijden moesten blijven worden opgesteld.
+3/-0

2 jaar geleden
De zekerheid die je bij dit Ajax hebt , is dat alles onzeker is .
+2/-0

2 jaar geleden
Scherpte is het sleutelwoord.
Als de spelers scherp zijn dan kan het zomaar 0-5 worden.
Geen scherpte de het team zakt door de ondergrens met alle gevolgen van dien.

Met het oog op dinsdag en de stand in de competitie, scherpte is een "must".
+2/-0

 
2 jaar geleden
Hopelijk hebben ze de afgelopen week dan op het traingsveld voldoende scherpte meegekregen dat ondermeer vanavond de inspeelpass beter gaat lopen. Veel energie ging de afgelopen weken verloren doordat er te slordig mee om werd gesprongen. Omdat door eigen slordigheden weer achter de feiten aan gelopen diende te worden om hetgeen te herstellen.
+2/-0

2 jaar geleden
Ik vind alles best, zolang Timber dinsdag maar de hele wedstrijd speelt.
+2/-0

2 jaar geleden
Gelukkig is de selectie weer aardig compleet in deze cruciale week.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Haller wat peper in de reet s.v.p.
Anders Brobbey er in.
En goal Haller mooi dat die mee leest.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Goede strakke pass ook van Gravenberch op Haller die vervolgens wegdraaide van zijn tegenstander en 2-0 scoorde. Hopelijk gaan we meer van dit soort directe efectieve acties zien komende weken in plaats van dat we net zoals de afgelopen periode weer een tiental rond de zestien een slordige rondo zien uitvoeren met uiteindelijk balverlies.
+1/-0

2 jaar geleden
Plichtmatig, saai spel.

Zoek eens een man op en speel hem uit.
I.p.v. dat gekap naar achter en de tikkies breed en terug.
Bah.
+6/-0

2 jaar geleden
Gaan we weer hoor.... Straks weer 2-2 en dan. Of een half uur met Lede ogen aanzien dat het dat blijft.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Middenveld word al 25 min overlopen en ten Hag doet weer niks. Ongekend. Berghuis en Klaassen drama zet Kudus er in.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Tagliafico was voor even ook behoorlijk de weg kwijt. Wat heeft hij gegeten voor de wedstrijd? Kudus voor Klaassen mag ook. Tadic ook niet sterk aan de bal. Als je weet dat rechts achter je een verdediger in je nekt hijgt. Als je dan de bal krijgt aangespeeld. Vervolgens met je linkervoet aanneemt en open draait richting de verdediger. Ja dan is de kans inderdaad groot dat je meteen word afgeblokt. Balverlies leidt. Zulke dingen zie je des te meer bij de C en D junioren wel eens gebeuren. Hoe krijgt Tadic het voor elkaar?
+2/-0

 
2 jaar geleden
Die Kudus mag ook wel snel van de hand gedaan worden. Gaat hem niet worden.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Dat zeggen sommigen over Gravenberch ook. Het is maar net wat je in een talent ziet.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Klopt, ik zal on hem geen seconde korter om slapen als hij gaat. Die kunnen we zo vervangen voor minimaal gelijkwaardige kwaliteit.. Taylor bijvoorbeeld
+2/-0

2 jaar geleden
De air van 'wij doen het hier wel eventjes' wordt weer kei hard afgestraft. Wat een bizar slechte 2e helft. Alweer.
+3/-0

2 jaar geleden
En dan de man die amper kan scoren die het doet....

Onana is ook geen schijntje meer van over zeg.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Kon toch weinig doen aan de goals. Die redding op die kopbal was een wereldredding.
+4/-2

 
2 jaar geleden
8 keer bal in poten van een ander geschoten die Onana.
+2/-2

 
2 jaar geleden
Of over de zijlijn wanneer je juist de bak in de ploeg wilt houden
+1/-0

2 jaar geleden
Man man man wat zakte weer door de ondergrens.
Onans moet echt lekker al naar Inter gaan die heeft hier niks meer te zoeken.
Ongecontroleerde ballen, alles uit schieten, ballen door het midden. Oprotten er mee.
Verder iedereen kut behalve de 1e helft en het schot Gravenberch.
+3/-0

En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
Alsjeblieft zeg, mag die Kameroenees nou eindelijk eens weg? Wat een prutser. Overigens is de rest van Ajax niet veel beter momenteel. Overgewaardeerde vedettes... Benfica maakt gehakt van ze. Wat een waardeloze instelling de laatste weken. Ten Hag D O E I E T S !!!
+2/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Prima eerste helft, tweede helft was Ajax weer de les kwijt. Waar ik eerder hier nog vermeldde hoe eenvoudig een aanval kan zijn, kwestie van overzicht houden en goede passing.(2-0) Zagen we de tweede helft niks meer van terug. Gleed Ajax weer af waar ze de afgelopen weken net zo slecht in waren. De verdere onrust die dan parten gaat spelen kwam Ajax deze keer gelukkig mee weg.

Blind deze maal centraal krijgt van mij een voldoende en Gravenberch. De rest behoorlijk onder de maat.
+3/-0

2 jaar geleden
De zoveelste waardeloze wedstrijd die niet om aan te zien is.

Weg met een trainer die niet meer het maximale uit zijn spelers en selectie weet te halen.
+7/-4

 
2 jaar geleden
Want ten Hag gaf die kut bal bij de 2-2.
+4/-5

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Hij heeft deze spelergroep vorm gegeven, ook veel spelers gehaald waar hij al eerder mee gewerkt heeft. Hij stelt ze op, of beter gezegd in het geval van de reserves hij stelt ze niet op en als ze dan een keer moeten spelen missen ze wedstrijdritme. Hij is verantwoordelijk voor het motiveren van de spelers wat duidelijk niet gebeurt. Wedstrijden tegen kleine tegenstanders worden consequent te gemakzuchtig aangevangen. Wedstrijden die in de eerste helft goed gaan zakt Ajax in de tweede helft compleet in.

Een foute terugspeelbal is een incident. Dit is geen incident, dit is structureel. Gebeurde voorgaande seizoenen ook al en nu steeds vaker.

Deze spelersgroep en de technische staf zijn nodig aan vernieuwing toe. De spelers ontberen kwaliteiten en ze willen niet meer voor deze trainer tot het uiterste gaan.
+4/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
"Want ten Hag gaf die kut bal bij de 2-2."

Nee, dat was Tagliafico.
Hoe kom je bij Ten Hag?! :denk
+3/-1

 
2 jaar geleden
Ryan deed wel een Robbie Rijnink. Eerlijk is eerlijk.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ja, maar het is beschamend dat je deze vergelijking nog steeds kunt maken.

Dergelijke schoten op doel moeten meerdere keren per wedstrijd plaats vinden.
I.p.v. dat voorspelbare, saaie getik tot op de doellijn volgens plan A,
+7/-0

 
2 jaar geleden
Eens. Zo maak je het de tegenstander ook moeilijk. Nu weten ze dat Ajax doortikt tot in de 16, maar met Berghuis, Tadic, Antony en Gravenberch heb je eigenlijk genoeg spelers in de aanval die van afstand kunnen schieten.
+1/-0

 
Ik ben niet zo van het tegen een trainer aan trappen naar een paar slechte wedstrijden, helemaal niet tegen een trainer waar we zoveel aan te danken hebben.
Ten Hag heeft erom veel voor Ajax betekend, veel prachtige memorialen wedstrijden onder hem staan voor altijd op mijn netvlies gebrand.
Ik ben het wel met je eens dat zijn houdbaarheidsdatum ten einde loopt, de club moet soort van gereset worden.
Er is zoveel gebeurd buiten het veld de laatste 2 jaar dat het bijna niet anders kan dat dit langzaam zijn weerslag gaat hebben op de resultaten.
Ik vind het evenwel knap hoe Ten Hag al die ellende nog redelijk buiten de groep kan houden.
Om een goeie reset te maken met een andere trainer en andere bestuurders is het daarom nu juist zo belangrijk dat we dit jaar die titel nog pakken.
Daarnaast gun ik ten Hag ook alles behalve een Frank de Boer einde, een titel en een kwartfinale CL hoe mooi zal dat zijn, dan staat hij voor mij gewoon in de top 5 grootste Ajax trainers alle tijden.
Voor de opvolging zal het ook zeer wenslijk zijn omdat de druk er dan niet gelijk vol opstaat.
Als we nu voor het 4e jaar bovenaan eindigen dan is volgend jaar een opbouw of tussenjaar hoe je het ook wil noemen voor de meeste een stuk beter te accepteren mocht het niet direct gaan zoals het moet.
Het is nu gewoon overleven en al is het niet rechts dan maar linkssom binnen harken die titel, ook al is het met de hakken over de sloot tegen Rkc en Cambuur.
En dan van de zomer grondig door selecteren op alle niveaus bij de club.
+5/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
"Ik ben niet zo van het tegen een trainer aan trappen naar een paar slechte wedstrijden (...)" .

Ik ook niet. Wel als het veel meer is dan een paar slechte wedstrijden en de regelmaat van de structurele wanprestaties aantoonbaar is en niet opgelost wordt.

" (...) Als we nu voor het 4e jaar bovenaan eindigen dan is volgend jaar een opbouw of tussenjaar hoe je het ook wil noemen voor de meeste een stuk beter te accepteren mocht het niet direct gaan zoals het moet. (...) "

Overmars heeft al 2 jaar op rij over een 'tussenjaar' gesproken. Nu nog een derde tussenjaar erbij? Schei uit!

Weg met al die onprofessionele gasten die maar niet in staat zijn structurele problemen op te lossen.
+5/-5

 
Tot voor 3 wedstrijden geleden hadden we 5 tegengoals in de eredivisie en meer dan 70 voor naar 23 potjes, versta je dat onder structureel wanpresteren?
Is 18 punten halen in de groepsfase van de CL ook wanpresteren?
Is 3x in 4 jaar wat nog steeds kan de dubbel winnen dan ook structureel wanpresteren?
Ben jij het Valentijn Driessen? ontmantel ik jou nou hier op de vroege morgen Fier en Koen?
Jou hetze tegen ten Hag op dit netwerk waar je al heel lang mee bezig bent is echt lachwekkend.
Cruijff zei je gaat het pas zien als je het door heb.
Als je denkt dat het allemaal nog veel beter kan en moet, dan heb ik nieuws voor je.
Dat gaat niet gebeuren, de kans dat de opvolging het veel minder gaat doen, dat er geld verbrast word en dat het sportief veel minder word is veel groter daar ben ik van overtuigd.
We moesten 14 jaar wachten voor we in 2019 weer eens overwinterde in de CL laat staan dat we ook nog eens veder kwamen, het kan zomaar weer 14 jaar duren onthoud dat nou.
+3/-3

 
2 jaar geleden
Leuk, maar van enig realisme ontdaan. We gaan achteruit ipv vooruit. Het gehele seizoem laten we wedstrijden zien welke niet bij Ajax horen, dat is een feit en structureel. We creeren nauwelijks meer snelheid en diepte, daardoor ruimte, daardoor kansen. Wanneer de paniek toeslaat gaan we alles door het midden combineren terwijl de 2 doelpunten gisteren lieten zien dat het vanuit de combinatie moet en precisie en snelheid vereist vanaf de flanken. Dode spel situaties zoals corners/vrije trappen leveren bedroevend weinig rendement op. Creativiteit wordt nodig gemist. Ja we staan nog op de lat voor 3 prijzen maar het binnen week zo anders zijn (ik hoop uiteraad van niet). Maar wat mij vooral zorgen baart is het ongelofelijke verval/beeld binnen 1 wedstrijd. Iedereen denkt dat er nu wat te halen valt tegen Ajax. De technische staf lijkt het maar niet te kunnen oplossen en de spelers zelf in het veld schijnen ook niet te kunnen nadenken. Dat we bovenaan staan verbloemt heel veel. Wie dat niet ziet leeft op the dark side of the moon.
+3/-1

 
2 jaar geleden
"Tot voor 3 wedstrijden geleden hadden we 5 tegengoals in de eredivisie en meer dan 70 voor naar 23 potjes, versta je dat onder structureel wanpresteren?
Is 18 punten halen in de groepsfase van de CL ook wanpresteren?
Is 3x in 4 jaar wat nog steeds kan de dubbel winnen dan ook structureel wanpresteren? (...)"


Die cijfers/statistieken zijn goed. En als je 'presteren' daar aan afmeet zijn de prestaties goed.

Maar voetbal bestaat niet alleen uit cijfers en statistieken.
Dat bestaat hoofdzakelijk uit het veldspel. En de prestaties op het veld zijn met regelmaat niet best.

" (...) Jou hetze tegen ten Hag op dit netwerk waar je al heel lang mee bezig bent is echt lachwekkend. (...)"

Ik vind het lachwekkend dat jij constateringen en meningen vergelijkt met een hetze.

" (....) Als je denkt dat het allemaal nog veel beter kan en moet, dan heb ik nieuws voor je.
Dat gaat niet gebeuren, de kans dat de opvolging het veel minder gaat doen, dat er geld verbrast word en dat het sportief veel minder word is veel groter daar ben ik van overtuigd. (...)"


Ik geloof niet in deze fakenieuws-berichten.
Het moet beter, het kan beter en dat gaat gebeuren. Daarvan ben ik overtuigd.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Ajax is ontzettend aan het faden nu. Lijkt alsof het begin van het einde bereikt is. Ik wil best positief blijven maar is lastig nu. Je ziet het gebeuren.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Zondag a.s. weten we heel veel meer.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Je merkt nu wel heel duidelijk dat de synergie ineens ver weg is. Eerder zag je ze voor elkaar door het vuur gaan, plezier hebben en de energie spatte er af. Weinig echte uitblinkers, maar het collectief wat het resultaat behaalde.

Ten Hag die nu aangeeft weg te willen, mazraoui en gravenberch ook. Nico die gaat. Kwesties Overmars, promes, maar ook Meteen (dit laatste lijkt Anthony heel veel gedaan te hebben). Dan valt het team gevoel aardig weg en dat zie je aan alles.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Zo de heren hebben weten te winnen. Cambuur helpt ons in de 1e helft door van hun taktiek af te stappen en we staan 2-0 met redelijk goed voetbal, niet meer dan dat. Cambuur weet door een omzetting in taktiek de wedstrijd te kantelen en mede door persoonlijke fouten (PSV syndroompje) van onze Argentijnse vriend wordt het 2-2. Dus we weten niet om te gaan met een tactische wissel (ten Hag wederom zwak en ook de spelers zelf) en behoudens de kopbal van Brobbey creeren we geen enkele kans. Het winnende schot van Gravenberch noem ik geen uitgespeelde kans. Mooi voor hem, maar uitermate trieste 2e helft. Teveel spelers gaven in de 2e helft weer niet thuis.
+3/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Duidelijk. Desondanks bleek Gravenberch vanavond zeer belangrijk bij twee goals. In het algehele plaatje zegt het veel over hoe de rest - ik noem het voor deze keer maar eens de veteranen afdeling - onder de maat presteerde.
+2/-0

2 jaar geleden
Schandalig. Ten hag heeft er geen kijk meer op. Spelers lopen weg omdat ze niet worden opgesteld. Omdat die 2opa s blind en tadic nooit gewisseld wordt.tadic zo traag als een schildpad zelfde als Blind. Ten Hag op het einde van de competitie weg. Anders gaat het helemaal FOUT !!!!
+4/-2

2 jaar geleden
Hopelijk is de driehoek Martinez, Timber, Alvarez er de komende wedstrijden weer bij. Dat is kennelijk wel heel belangrijk voor de stabiliteit in de verdediging en de omschakeling. En als de supporters er dan tegen Benfica en Feyenoord weer voor 100% achter gaan staan, kan het toch een heel mooi seizoenseinde gaan worden, ondanks de paar mindere wedstrijden die we nu achter de rug hebben.
+4/-1

 
2 jaar geleden
Pasveer straalde ook veel meer rust uit dan Onana met zijn gekap, draaien en lang wachten met uittrappen. Die beland bij Inter op de bank 100%.
+5/-2

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Mee eens aangaan vaste driehoek.

Viel het jullie verder ook op dat Blind tegen cambuur, centraal beter tot zijn recht kwam dan als rechtsback.
+1/-0