Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenGeconcentreerd Ajax laat AZ volstrekt kansloos en plaatst zich voor finale KNVB Beker


Tijdstip
3 maart 2022
Stadion
AFAS Stadion
Gelegenheid
KNVB Beker
Televisiezender
ESPN


Geconcentreerd Ajax laat AZ volstrekt kansloos en plaatst zich voor finale KNVB Beker; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Geconcentreerd Ajax laat AZ volstrekt kansloos en plaatst zich voor finale KNVB Beker

Ajax hoefde niet eens groots te spelen om het de laatste tijd zo geprezen AZ in eigen stadion compleet kansloos te laten. De Amsterdammers waren geconcentreerd, fel en degelijk. Dat was genoeg om precies nul kansen weg te geven tegen een onmachtig AZ. Tussendoor legden de gasten er zelf wél twee in: 0-2. Steven Berghhuis maakte de eerste en vlak voor tijd liep Davy Klaassen de beslissende tweede goal binnen.

Het was vooraf een mooi affiche. Een Noord Hollandse derby ook. AZ was in vorm terwijl Ajax onlangs aan het morsen was gegaan. De fans in Alkmaar gingen er eens goed voor zitten maar kwamen bedrogen uit. De eigen favorieten waren namelijk 95 minuten lang ontluisterend machteloos tegen een Ajax dat blij vlagen redelijk speelde maar tevens ook grossierde in foute passes. Vooral na rust zakte het niveau aan de bal naar een bedenkelijk peil. De organisatie bleef bij het team van trainer Erik ten Hag echter wel op een constant hoog niveau. Vooral Lisandro Martinez speelde achterin weer een briljante partij.
Ajax begon met de net weer herstelde Jurriën Timber als rechtsback omdat Noussair Mazraoui niet kon spelen. Perr Schuurs vormde daarom een centraal duo met Martinez. Davy Klaassen zat weer op de bank omdat Ryan Gravenberch de voorkeur had gekregen.
AZ – trainer Pascal Jansen had zo te zien een ingenieus tactisch plan uitgedacht om Ajax te bestrijden maar zijn eigen spelers hadden er meer last van dan de bezoekers. Zo leek het tenminste. De bezoekers domineerden, hadden veelal de bal. Na ruim tien minuten was het raak toen Steven Berghuis met een dieptepass Antony wegstuurde op rechts en de kleine Braziliaan, redelijk beginnend maar daarna door de ondergrens zakkend, eigenlijk Dusan Tadic wilde aanspelen maar dat te onzuiver deed waardoor in de kluts wederom de gevolgde Berghuis in beeld kwam die vanaf een meter of zeventien loepzuiver uithaalde en via de binnenkant van de paal doel trof: 0-1.

AZ kwam er vervolgens totaal niet aan te pas. Men kreeg geen enkele druk op de bezoekers die alleen verzuimden tot meer kansen te komen. Wél begon het duel meer en meer ontsierd te worden doordat er over en weer duwtjes en halve trapjes werden uitgedeeld welke telkens een speler ter aarde deed storten. Bruno Martins Indi begon er mee waarna later Pantelis Chatzidiakos, Sébastien Haller en Lisandro Martinez het dunnetjes over deden. Gelukkig besloot scheidsrechter Serdar Güzübüyük niemand rood te geven, dat zou teveel eer zijn geweest voor die slachtoffers.
Het haalde Ajax wel uit het eerdere ritme, het werd rommelig. Na de pauze begonnen de gasten nog wel redelijk maar al gauw bleek dat dat meeste spelers aan de bal totaal niet in de wedstrijd zaten. Wat dat betreft spanden Antony, Tadic en Haller de kroon. Die bakten er werkelijk niets meer van. Maar het kon….AZ kwam namelijk niet in het spel voor. Vlak voor tijd deelde Ajax de definitieve genadeklap uit toen Tadic eindelijk eens een goed balletje meegaf en invaller Nicolas Tagliafico op krachtige wijze de achterlijn haalde om vervolgens Davy Klaassen (ook erin gekomen) bij de tweede paal een inloper te bezorgen: 0-2.

Een dik verdiende zege voor Ajax.


[video] Highlights AZ - Ajax


Marciano Vink: 'Niet goed, wel volwassen'

Analist Marciano Vink had een geconcentreerd Ajax gezien. "Je ziet dat als Ajax gewoon geconcentreerd is, er valt weer wat te winnen, dan staan ze er ook. Ik denk dat AZ één keer op doel heeft geschoten. Ajax heeft een volwassen wedstrijd gespeeld en weinig weggegeven. Het was niet goed maar wel volwassen."

Collega Kenneth Perez: "AZ had helemaal niets in te brengen maar dat kwam niet omdat Ajax zo grandioos speelde. Ajax was wel gedisciplineerd, nam de tijd. AZ was echter machteloos."


[video] Blije Ten Hag: 'Finale in volle Kuip, daar kijken we naar uit'


Owen Wijndal: 'Ben nu aanvoerder van AZ, daar ben ik mee bezig'

AZ-aanvoerder Owen Wijndal gaf toe dat zijn ploeg weinig aanspraak kon maken op het bereiken van de finale. "Ik denk dat niet goed genoeg was vandaag bij ons", zegt hij dan ook, "Vooral in de eerste helft kregen we er geen druk op en kwamen we in te grote ruimtes te spelen. Ajax deed dat goed, ze waren erg stabiel vandaag."

Het viel op dat trainer Pascal Jansen zijn team weer aan Ajax had aangepast. "In de Arena speelden we ook een beetje zo en toen pakte het goed uit. Maar vandaag lukte het niet. In de rust zetten we het weer om en toen zag je dat we iets meer druk erop kregen maar het niet genoeg vandaag om de finale te halen. En daar hebben we wel het team voor."

Verslaggever Jan-Joost van Gangelen probeerde vervolgens op zijn bekende wijze nog wat olie op het vuur te gooien met vragen als: "Wat was dat gedoe telkens met Antony?", "Vond je het niet bloedirritant dat Ajax jullie een paar minuten liet wachten bij aanvang van de wedstrijd?".

Wijndal reageerde echter volwassen met antwoorden als: "Dat viel toch wel mee? Ajax was misschien daarin wat slimmer dan wij. Ja, misschien was het irritant maar moet ik ze dan uit de kleedkamer trekken?" Om vervolgens er nog een krachtterm uit te gooien, in algemene zin: "Ach, het is gewoon kut."

Van Gangelen gooide het toen nog maar over een andere boeg. "Heb jij je ook zo enorm gestoord aan die berichten alsof je naar Ajax zou gaan?". Wijndal: "Ik ben nu aanvoerder van AZ, hier totaal nu niet mee bezig."


[video] Schuurs: 'Als je de kans krijgt, moet je jezelf laten zien'


Erik ten Hag: 'We hebben de boel totaal gedomineerd'

Ajax-trainer Erik ten Hag toonde zich na afloop tevreden over de prestatie van zijn team. "Ik denk dat we uitstekend hebben gespeeld, dat is duidelijk. We hebben de boel totaal gedomineerd", zegt hij beslist, "Vooral in de eerste helft was ik zeer tevreden over het eerste half uur, onze speelwijze, het plan dat we uitvoerden, de kwaliteit die we brachten en de mooie goal die we maakten."

Waar lag het aan dat AZ er niet aan te pas kwam? "Goed pressen, vast aan de bal zijn, AZ aan het lopen krijgen en goede goal maken. Ik was over veel facetten tevreden."

Over de vele opstootjes: "Ik heb in de rust gezegd dat we moesten leren van Benfica, dat we niet mee moesten gaan in de emoties. Dat hebben ze daarna goed opgepakt, zijn onverstoorbaar gebleven. Nee, ik vond niet dat mijn Latino's daarin te ver gingen, ze toonden positieve agressie. Vond ze erg goed spelen."

Over de vermeende schwalbe van Martinez: "Ik zag het voor mijn neus gebeuren, daar was echt wel wat aan de hand."

Er waren toch ook wat minpuntjes. "Als ik iets moet noemen is dat we na de pauze de counters niet goed uitspeelden. Bijvoorbeeld Berghuis genoot veel vrijheid maar we maakten daar geen gebruik van terwijl hij een steekbal in huis heeft en een goal kan maken. Dat moet beter. Antony had weer ongelooflijke dreiging vandaag maar moet meer rendement brengen. Aan de ene kant was ik zeer tevreden over hem maar die tierlantijnen moet achterwege blijven."


Jurriën Timber: 'Finale wordt eerste keer met fans, zin in'

Jurriën Timber was vandaag de rechtsback van dienst. "Dat is dan even schakelen maar ik weet op zich wat de trainer op deze positie van me wil. Dat probeer ik dan zo goed mogelijk uit te voeren."

Over de wedstrijd: "Eerlijk gezegd maakt het me niet zo uit hoe het ging. We hebben gewonnen en zijn naar de finale. Ik ben gewoon blij dat we door zijn. Je weet als je bij AZ speelt dat het nooit makkelijk is. Ze zitten er goed in en de laatste keer hadden we verloren dus er leefden ook wat revanchegevoelens. Het is een bekerwedstrijd, er kan van alles gebeuren. Daarom was die 2-0 wel lekker."

Timber maakte zich niet druk over de vele felle opstootjes op het veld. "Hoort er beetje bij, zeker in een halve finale van de beker. Is best leuk eigenlijk vind ik, zulke duelletjes. Helemaal als je wint, dan is het helemaal lekker. Ik kijk uit naar de finale, mijn eerste met publiek. Daar heb ik zin in."


Karakteristieken

Uitslag: 0-2 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Steven Berghuis ('11)
Goal
0-2 Davy Klaassen ('89)
Scheidsrechter
Gözübüyük
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
AZ: Hatzidiakos ('27)
Kaart
Ajax: Sébastien Haller ('37)
Kaart
AZ: Clasie ('71)
Kaart
Ajax: Daley Blind ('74)

Opstelling Ajax

Dusan TadićSébastien Haller Antony


Ryan GravenberchSteven BerghuisEdson Álvarez


Daley BlindLisandro MartínezPerr SchuursJurriën Timber


André Onana

Wissels:

'75 Devyne Rensch voor Jurriën Timber
'75 Nicolás Tagliafico voor Daley Blind
'81 Davy Klaassen voor Steven Berghuis


Opstelling AZ

KarlssonPavlidisAboukhlal


ClasieDe WitSugawara


WijndalMartins IndiHatzidiakosWitry


Vindahl

Wissels:

'46 Reijnders voor Aboukhlal
'58 Beukema voor Hatzidiakos
'58 Sowah voor Witry


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 6 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 5 1-2 (0-1)
 5 1-2 (0-1)
 5 1-2 (0-1)
10  5 1-2 (0-1)
11  5 0-2 (0-0)
12  5 1-2 (0-1)
13  5 1-2 (0-1)
14  5 0-3 (0-1)
15  5 1-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.98. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Lisandro Martínez (42 -> 5,0)
2. Steven Berghuis (37 -> 4,0)
3. Perr Schuurs (26 -> 3,0)
4. Jurriën Timber (18 -> 2,0)
5. Antony (8 -> 1,0)
6. Edson Álvarez (7 -> 0,0)
7. Nicolás Tagliafico (6 -> 0,0)
8. Ryan Gravenberch (5 -> 0,0)
9. Davy Klaassen (4 -> 0,0)
10. Dusan Tadić (2 -> 0,0)
11. André Onana (1 -> 0,0)
12. Niemand (0 -> 0,0)
12. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
12. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
12. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
12. Youri Baas (0 -> 0,0)
12. Remko Pasveer (0 -> 0,0)
12. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
12. Victor Jensen (0 -> 0,0)
12. Kenneth Taylor (0 -> 0,0)
12. Sébastien Haller (0 -> 0,0)
12. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
12. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
12. Daley Blind (0 -> 0,0)
12. Jay Gorter (0 -> 0,0)
12. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
12. Noussair Mazraoui (0 -> 0,0)
12. Danilo (0 -> 0,0)
12. David Neres (0 -> 0,0)
12. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
12. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
12. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
12. Charlie Setford (0 -> 0,0)
12. Calvin Raatsie (0 -> 0,0)
12. Kristian Hlynsson (0 -> 0,0)
12. Youri Regeer (0 -> 0,0)
12. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)
12. Brian Brobbey (0 -> 0,0)
12. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb er een hard hoofd in.
De enige juiste reactie is een afgetekende overwinning.
En zet a.u.b Nico in de basis. Wat heeft die gast misdaan??
Mazaroui wederom geblesseerd man man is die van glas of wat?
Flikker Regeer er maar eens in, komt veel te weinig jeugd in dit seizoen.
+4/-1

 
1 jaar geleden
Het is wel een donkere kijk op ons Ajax. We staan 1e in de competitie, staan in de 1/8 finale van de CL en doen nog mee voor de beker. Neemt niet weg dat het allemaal weer een tandje beter moet én dat het geen gemakkelijk potje gaat worden, maar over het geheel genomen draaien we een zeer goed seizoen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Van mijn part stelt Ten Hag elf tweede elftal spelers op. Neem me het niet kwalijk maar ik zie de KNVB beker als een flut toernooi. Het heeft voor mijn geen enkele waarde in tegenstelling tot het belang van landskampioen worden, en de volgende ronde bereiken in de CL. Dat is het enige wat voor mij telt. Naast het winnen van de Johan Cruijff Beker.
+1/-1

 
Want als we nu het 2e opstellen en er met 4-0 worden afgepoets geeft dat zoveel vertrouwen dat we zondag makkelijker winnen van RKC of wat is daar de gedachten achter?
Ajax is een voetbalclub en elke wedstrijd ga je in om te winnen, punt.
Daarnaast vind ik het altijd een leuk dagje uit, zo'n volksverhuizing met 20.000 man naar de Kuip.
Helemaal nu Psv wacht, dat eeuwige schijtgeluk van die club daar walg ik echt van.
Zonder een noemswaardige tegenstander en dan nog telkens met meer dan geluk dan wijsheid door, Volendam, Telstar gister weer een rode kaart mee.
Alleen dat is al reden genoeg waarom wij naar die finale moeten.
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Nou ja. Als we met het 1e al 2-0 achter komen te staan tegen Go Ahead, zou het op zich misschien geen slecht idee zijn om voor straf het tweede een keer op te stellen. Verder heb ik er geen gedachten achter en natuurlijk wil ik ook dat Ajax wint.

Ik hecht alleen weinig waarde aan de KNVB beker. Ik vind het een prijs van niks en voor het prijzengeld hoef je het ook niet te doen. Mogelijk komt het des ter meer om dat er om de haverklap een paar snotneuzen werken die belachelijk dingen zeggen, of regels maken. Ik heb geen hoge pet op heb van de mensen die werken in Zeist. Neem destijds de topman van de KNVB, Johan Lokhorst, met zijn achterlijke uitspraak; dat we nu alles moeten zetten op het feit dat we alles moeten winnen. Wat moet je er mee en waar komen ze vandaan? Ik zou zeggen selecteer dergelijke KNVB pipo's de volgende keer voor oranje. Zet ze desnoods op doel en plaats de KNVB beker er naast. Dat zal ze leren.

Enfin, zonder gekheid op een stokkie. Natuurlijk is een beker finale tegen PSV mooi in de kuip. Dat begrijp ik maar heb verder weinig beleving bij dit toernooi. Dat heb ik dan weer meer met bijvoorbeeld de FA cup. Het oudste toernooi ter wereld.
+1/-0

maas1plas (geschorst)
1 jaar geleden
Nico. In de basis dan blind op de bank of midden veld hij is veel te traag voor een back
+2/-0

1 jaar geleden
Je moet elke wedstrijd willen winnen. Dat je kunt verliezen als de tegenstander beter is tot daar aan toe. Ik heb al eens eerder gezegd dat ik geen excuses van de spelers meer accepteer waarom ze verloren hebben van een mindere tegenstander. We waren niet scherp, konden het niet opbrengen, voerden de taken niet uit etc dat heb ik nu iets te vaak gehoord. Dit seizoen al veel te veel onnodig puntenverlies en dat alleen omdat de tegenstander het wel kon opbrengen om de ziel en zaligheid in de wedstrijd te leggen. Als de spelers van Ajax niet de goede mindset opbrengen is wel gebleken dat we dan maar als een middelmatig elftal acteren. Dat ten Hag niet in staat is het elftal voor elke wedstrijd op scherp te zetten ( al zou je verwachten dat dat bij de spelers vanzelf zou moeten ) baart mij ook zorgen . Te vaak zakken de spelers collectief tijdens wedstrijden door het ijs.
+2/-0

1 jaar geleden
Heeft Nico aan de tieten van ten Hag zijn vrouw gezeten ofzo?
+2/-1

En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden
Als ze er met dezelfde overtuiging in gaan als de afgelopen weken, dan wordt dit een kansloze oorwassing... voor Ajax.
Wanneer krijgen we Tagliafico weer eens te zien? Toch niet weer in de lastste 10 minuten hoop ik.
+2/-0

1 jaar geleden
De gebruikelijke gang van zaken. De tegenstander maakt de overtredingen en Ajax krijgt de kaarten.
+2/-0

1 jaar geleden
Eerste helft is gespeeld en we zijn heer en meester. Volledige controle over de wedstrijd, met her en der een schoonheidsfoutje, maar ook niet meer dan dat. Oppassen voor provocaties, maar verder geen vuiltje aan de lucht als het spelbeeld zo blijft in de tweede helft.
+1/-0

1 jaar geleden
Het is spannend door de stand en daar is alles mee gezegd. Veel irritatie in het veld met een zwakke scheids daardoor een zeer matige wedstrijd met nauwelijks goed voetbal en kansen. Een aantal spelers bij Ajax heeft zichtbaar moeite met het controleren van de bal. Ik ben benieuwd of deze wedstrijd eindigt met 2 x 11 spelers.
+1/-0

1 jaar geleden
Wat een gefrustreerd zooitje loopt daar rond zeg. Hopen dat we de koppen erbij houden en snel de 0-2 maken.
+1/-0

1 jaar geleden
Wat een geduw en getrek en gejank. Ajax moet niet mee gaan in dat Calimero gedoe van AZ. Voetballend hadden we het onder controle en daar moet je je op focussen. Niet op wat Fratsidiakos en consorten wel of niet doen. In de aanval graag iets meer naar dezelfde kleur spelen graag. Door dat heethoofden gedoe werd het steeds onnauwkeuriger.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Dit is geen voetbal en dit is een complete parodie op een voetbalwedstrijd.

Beetje mekaar narren, sarren, duwen en onnodig onderuit schoffelen.

To make matters worse:

Ajax is hartstikke bang voor de counter van AZ en tikt daardoor de bal maar een beetje veilig rond. Dit wordt in de hand gewerkt door een groot gebrek aan beweging aan dus de kant van Ajax.

Dit terwijl de verdediging van AZ hartstikke wankel is. Doe er wat mee!

Man! Man! Man! Ajax toch! Dit spel kost je nog eens de gelijkmaker of een rode kaart.

Ga gewoon lekker op tempo met veel beweging in orkaan modus voetballen en laat die spelers van AZ eens lekker achter de bal aan rennen totdat ze niet eens meer weten wat buitenspel is!

Kom op even hey! Wij Zijn Ajax en we hebben zes keer op rij gewonnen in de Champions League!
💪😎👍
+1/-0

 
1 jaar geleden
Onze aanval is gewoon te traag. Tadic is uit vorm en als bij Haller de ballen niet van zijn voeten springen lijkt het alsof hij aan de grond zit gelijmd zo traag.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Op zich heb je een punt ware het niet dat als niemand in beweging is en er amper tot geen afspeelmogelijkheden dan lijkt iedereen traag en laks.

Want je ziet nu al dat met veel meer beweging en veel meer tempo de vorm er wel wat lijkt te zijn.

Kortom:

'Is iedereen in beweging dan is iedereen in vorm.'

Zo simpel is dat.
+1/-0

 
1 jaar geleden
"(...) Dit spel kost je nog eens de gelijkmaker of een rode kaart." (...)

Of het kampioenschap.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Helemaal gelijk heb je! En het is zo onnodig! Ajax heeft altijd een hele betrouwbare en dus supersuccesvolle manier van voetballen. Dan ben je toch helemaal gek als je daar van afwijkt?

Dus ik vul hem verder aan:

Blijf je zo apathisch voetballen dan breek je alles af wat je zo ontzettend mooi hebt opgebouwd.

Kampioenschap
Champions League
Beker

'Als je denkt prijzen te winnen door apathisch te voetballen dan zul je heel snel het seizoen verknallen.'
+1/-0

1 jaar geleden
Wat een ontzettend slechte scheids. Verder Tadic, Anthony, Berghuis en Haller zeer matig.
+2/-0

1 jaar geleden
Man man man. Ik hoop maar dat niemand uit het buitenland kijkt naar 2 van de beste ploegen uit de eredivisie in deze beker. Wat hemeltergend slecht is het. Wat Ten Hag na afloop ook zegt, voetballend stelt het niets voor (AZ idem, of nog erger overigens). Twee schoten van berghuis en een schotje van Anthony. Verder helemaal niets gezien.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat bedoel ik.

Gaat Ajax een keer echt voetballen dan valt er gelijk een doelpunt. Hoe is dat toch mogelijk?

Tja.

Dikke pluspunten:

Perr, Nico en Davy.

Leuk voor Davy ook dat ie scoort. Is 'm gegund!

Bladzijde maar weer omslaan, winnen in de competitie en dan in de eigen Johan Cruijff ArenA voor spetterend vuurwerk zorgen tegen Benfica.

No more no less.
+2/-0

1 jaar geleden
Nico mooie assist, Ten Hag wordt wakker man!
+3/-0

1 jaar geleden
Wedstrijd kan kort samengevat worden: Ajax had totale controle[punt]
+3/-1

1 jaar geleden
Matige wedstrijd, eigenlijk geen kansen afgedwongen, maar echt niets maar dan ook niets weggegeven , hoog irritatie gehalte . maar we staan In de finale en dus kans op weer een prijs. Wat een bagger scheids en een ongelooflijke irritante JJ van Gangelen , wat een zeikerd en zuigen over het later tijdstip dat Ajax uit de kleedkamer kwam. Tsjonge jonge , ja ja de wedstrijd is toch wel 6 minuten later begonnen he jan Joost .
+3/-0

 
1 jaar geleden
Verdedigend staat het dit jaar als een huis. Zo weinig tegengoals. Schuurs was inderdaad heel sterk, net als Martinez en Timber. Alvarez is een zeer nuttige speler. Gravenberch speelde goed. Antony had veel dreiging maar was bij vlagen te gemakzuchtig. Tadic speelde onopvallend maar is altijd nuttig. Haller had het moeilijk, maar verricht veel arbeid en is goed om er bij te hebben in de duels. Onana totaal niet getest en is voetballend een prima keeper. Trots op ons Ajax dat ze wat vooraf een moeilijke pot leek te worden, zo gemakkelijk gewonnen hebben.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Maakte een grote fout welke gelukkig door Lisandro Martinez werd gecorrigeerd.
+3/-0

1 jaar geleden
Wedstrijd gewonnen niets weggegeven, voetbal verschrikkelijk (ook AZ). Angst en frustatie regeerde. 2 goede aanvallen/combinaties, 2 goals. Geen enkele kans door een steekpas, corner, vrije trap etc. Dit is niet het Ajax waar ik voetballend met plezier naar kijk -:\(
+3/-0

1 jaar geleden
Het gebrek aan diepte voorin is wel echt een heel groot probleem.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Niet alleen dat, er is meer aan de hand.

Mij vallen vooral de verkeerde keuzes op en daarmee samenhangend, het niet zien van betere opties. Elke wedstrijd weer.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Mee eens. Tenenkrommend was het, vooral na rust.
Natuurlijk hebben we geen snelheid maar als je dan ook nog constant iedere bal verkeerd afspeelt (verkeerde keuzes, onzuiverheden) dan wordt het wel heel erg zwak allemaal.

Het kon tegen AZ omdat we vroeg voorkwamen en we er sterk zijn om ze het voetbal onmogelijk te maken. Was het des-Ajax, zoals Ajax moet spelen volgens het DNA van de club? Nee, verre van dat.
+1/-0

1 jaar geleden
Het was slecht, maar AZ heeft nooit aanspraak gehad op een goed resultaat. Ajax heer en meester, hoe slecht de wedstrijd ook was.
+2/-0

maas1plas (geschorst)
1 jaar geleden
Eindelijk dat Blind gewisseld werd. Tegen Benfica blind op de bank en Nico erin. Maar Tadic mag ook keer gewisseld worden !!!
+1/-0