Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenBeter Ajax zeer ongelukkig uitgeschakeld door AS Roma


Tijdstip
15 april 2021
Stadion
Stadio Olimpico
Gelegenheid
Europa League
Televisiezender
RTL 7


Beter Ajax zeer ongelukkig uitgeschakeld door AS Roma; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Beter Ajax zeer ongelukkig uitgeschakeld door AS Roma

(Gepost door Willy Rooyakkers)

Ajax liet in Rome ook weer zien dat het feitelijk de betere was in het onderlinge tweeluik met AS Roma. De Amsterdammers kwamen met 0-1 voor maar moesten toezien dat de tweede goal werd afgekeurd en dat de Romeinen op gelukkige wijze langszij kwamen: 1-1. Door de ook al ongelukkige thuisnederlaag (1-2) trok het team van coach Erik ten Hag dus aan het kortste eind.

En dat was zeer onnodig. En dat is dan nog eufemistisch uitgedrukt want AS Roma was duidelijk de mindere geweest van Ajax dat vooral door persoonlijke fouten in Amsterdam de dubbele tweestrijd niet in eigen voordeel kon beslissen. In het Olympisch Stadion van Rome trokken de gastheren ongegeneerd een muur op voor doelman Pau Lopez waardoor het door afwezigen enigszins uitgeklede Ajax veel de bal had. Nu was het ook wel zo dat de gasten simpelweg de betere ploeg waren zonder daarbij aanvankelijk tot grootse daden te komen. De vleugels Antony en David Neres gingen wederom niet echt vaak de diepte in waardoor het speelveld enorm klein kon worden gehouden. Bij Ajax speelde Sean Klaiber rechtsback maar de van FC Utrecht overgekomen speler moest er al na twintig minuten vanaf vanwege spierproblemen. Hierdoor kwam Perr Schuurs erin en verhuisde Jurriën Timber naar de rechtsbackpositie.

Er waren overigens toch nog wel kansen voor Ajax. Zo kreeg Davy Klaassen de bal voor het inschieten op aangeven van Antony en ook Dusan Tadic had de 0-1 nadrukkelijk op zijn voet toen de overlappende Klaiber hem had bediend. De Italianen waren alleen in de openingsfase even dreigend maar kregen daarna geen enkele poot meer aan de grond. Maar ja, Ajax moest twee keer scoren.

In de rust bracht Brian Brobbey voor Antony waardoor Neres naar rechts verhuisde en Tadic linksbuiten ging spelen. Al snel leverde dat resultaat op. Een prachtige dieptepass van Schuurs kwam bij de snelle Brobbey die de uitgelopen Lopez behendig passeerde en 0-1 aantekende. AS Roma hapte naar adem en leek de draad kwijt. Kort daarna leek Ajax door te drukken toen er goed hoge druk werd gezet rondom de Romeinse zestien meter en Brobbey een prima schietkans kreeg, Lopez matig verwerkte en Tadic de rebound koeltjes met rechts in de hoek schoof. Scheidsrechter Anthony Taylor had bij de interceptie van Nico Tagliafico, voorafgaande aan de goal, nog op een meter afstand met het hoofd staan schudden dat er geen sprake was van een overtreding maar toen de VAR hem naar de kant riep keurde hij alsnog de goal af. Daar viel wat voor te zeggen, het was een 50/50 geval, maar hij overrulede daarmee zijn eigen ‘goed zicht’ waarneming. Zuur voor Ajax, en ook dat is weer een eufemisme.

Het momentum was daarna een beetje weg bij de bezoekers. Ten Hag sloeg aan het wisselen en haalde verrassend genoeg niet de zeer ongelukkig spelende Ryan Gravenberch naar de kant maar Edson Alvarez. Mohammed Kudus kwam erin. Al snel daarna werd Alvarez gemist bij een Romeinse counter al moet gezegd dat in deze situatie werkelijk alles tegenzat. Eerst gleed Timber uit waardoor de voorzet kon worden gegeven waarna Gravenberch ongelukkig toucheerde en juist daardoor de bal bij Edin Dzeko belandde die van dichtbij kon binnen tappen: 1-1. Onvoorstelbaar veel geluk voor AS Roma dus dat nog geen kans had gehad maar er daardoor natuurlijk niet minder blij om was.
Ten Hag bracht vervolgens nog Lasina Traoré als extra spits en Oussama Idrissi voor de weer tegenvallende Neres. Gevolg was uiteraard dat er teveel mensen voor de bal gingen lopen waardoor er eigenlijk geen sprake meer was van normaal spel. De Italianen, met een vlak spelende Rick Karsdorp in de basis, zijn er dan een meester in om de minuten te laten verstrijken met van alles en nog wat behalve voetballen. Ajax kreeg in die fase amper nog een kans al had men in de blessuretijd met wat meer rust zeker nog tot gevaarlijke doelpogingen kunnen komen. Zover kwam het dus niet meer waardoor Ajax eruit ligt. Ongelukkig, en dus zuur, maar dat is voetbal. Iedereen vond achteraf dat Ajax ‘van dit matige Roma’ had moeten winnen en dat is misschien wel het grootste compliment richting het proces waarin de Amsterdammers de laatste jaren zitten. Maar daar koop je nu even niets voor.


Perez: 'Scheids had ook kunnen zeggen 'hier blijf ik vanaf' '

Analist Kenneth Perez vond dat de wissels van Erik ten Hag een negatief effect sorteerden. "Vanaf dat moment werd het erger", zegt hij, "Je was voor die wissels de bovenliggende partij, begon heel sterk aan de tweede helft. Die wissels zorgden ervoor dat het totaal weg was. En natuurlijk maakte je 2-0 en had de scheidsrechter ook kunnen zeggen: 'Hier blijf ik vanaf.'"

Collega Ronald de Boer snapte niet waarom Ryan Gravenberch mocht blijven staan en Edson Alvarez eraf moest. "Ryan zat totaal niet in de wedstrijd", zegt hij, "Als je Kudus brengt voor hem dan blijft alles één op één hetzelfde. Alvarez was eruit en meteen daarna werd het 1-1. Je had kunnen verwachten dat Ryan in deze wedstrijd meer had kunnen brengen maar hij zat totaal niet in de wedstrijd."


Davy Klaassen: 'We hebben er te weinig uitgehaald'

Davy Klaassen toonde zich na afloop erg realistisch. "We hebben over twee wedstrijden onze kansen niet goed genoeg benut", verzucht hij, "Vooral in Amsterdam natuurlijk maar vandaag ook wel een beetje."

De middenvelder vond niet dat de afgekeurde 0-2 een mentale dreun betekende. "Nee, het was juist een boost voor ons dat we door kregen dichtbij de tweede goal te zijn. In de slotfase werd het natuurlijk meer opportuun en toen hadden we meer moeten spelen en dan pas de bal erin gooien. Ja, de conclusie is wel dat we een grote kans hebben laten liggen om naar de halve finale te gaan."


Erik ten Hag: 'De scheids stond er bovenop en beoordeelde het als rechtmatig'

Volgens Erik ten Hag had zijn team meer verdiend. "Dat is een open deur. We hebben twee keer gedomineerd maar toch liggen we eruit. Dat is een vervelend gevoel maar we kunnen ook trots zijn. Het niet maken van de kansen heeft ons opgebroken, te weinig effectief."

Ten Hag vond niet dat de wedstrijd voornamelijk in Amsterdam was verloren. "Nee, vandaag krijg je ook in de eerste helft goede kansen. Daarna maak je zowel de 1-0 als 2-0. De scheids stond er bovenop en beoordeelde het als rechtmatig dan denk je dat hij het heeft beoordeeld en zijn beslissing blijft staan."

Over zijn wissels, die wellicht wat ongelukkig uitvielen: "In de eindfase kregen we nog kansen als we minder hectisch waren geweest. Je moet dan gewoon wat speelgeluk hebben en dat hadden we niet. We waren in de box van hun niet effectief. Ik denk dat we de halve finale hadden moeten halen en dan zit je in de richting van een heel succesvol Europees seizoen. Verder ben ik trots op de ontwikkeling van diverse spelers en het spelniveau wat we halen."


Dusan Tadic: 'Voetbal is soms moeilijk'

Dusan Tadic deed na afloop in aandoenlijk Nederlands zijn verhaal. "Voetbal is soms moeilijk", laat hij weten, eigenlijk daarmee 'oneerlijk' bedoelend. "Ik denk overall over twee wedstrijden wij zijn de betere ploeg en moeten naar volgende ronde. Maar ben trots op onze ploeg."

Over zijn afgekeurde goal: "Normaal zou scheids zeggen 'ga door' want hij stond er bovenop. Dan is het frustrerend maar wij moeten door naar de volgende belangrijke wedstrijd van zondag."


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Brian Brobbey ('49)
Goal
1-1 Dzeko ('72)
Scheidsrechter
Taylor (Eng)
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
AS Roma: Ibanez ('43)
Kaart
AS Roma: Veretout ('67)
Kaart
AS Roma: Mancini ('68)
Kaart
AS Roma: Dzeko ('78)
Kaart
AS Roma: Cristante ('86)
Kaart
Ajax: Nicolás Tagliafico ('89)
Kaart
Ajax: Lisandro Martínez ('90)

Opstelling Ajax

David NeresDusan TadićAntony Matheus dos Santos


Ryan GravenberchDavy KlaassenEdson Álvarez


Nicolás TagliaficoLisandro MartínezJurriën TimberSean Klaiber


Maarten Stekelenburg

Wissels:

'22 Perr Schuurs voor Sean Klaiber
'46 Brian Brobbey voor Antony Matheus dos Santos
'70 Mohammed Kudus voor Edson Álvarez
'83 Oussama Idrissi voor Perr Schuurs
'83 Lassina Traoré voor David Neres


Opstelling AS Roma

MkhitaryanDzekoPellegrini


CalafioriVeretoutDiawaraKarsdorp


IbanezCristanteMancini


Lopez

Wissels:

'80 Mayoral voor Dzeko
'80 Vilar voor Calafiori
'87 Pedro voor Mkhitaryan


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-1 (0-0)
 7 1-1 (0-0)
 5 1-1 (1-0)
 4 0-0 (0-0)
 4 2-2 (0-0)
 4 0-0 (0-0)
 3 2-2 (1-1)
 3 0-1 (0-0)
 3 2-2 (1-1)
10  3 1-2 (0-0)
11  3 2-1 (0-0)
12  2 1-3 (1-1)
13  2 1-2 (1-1)
14  2 1-0 (1-1)
15  2 2-0 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.38. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Lisandro Martínez (46 -> 5,0)
2. Brian Brobbey (25 -> 4,0)
3. Perr Schuurs (16 -> 3,0)
4. Niemand (13 -> 2,0)
5. Dusan Tadić (8 -> 0,3)
5. Edson Álvarez (8 -> 0,3)
5. Maarten Stekelenburg (8 -> 0,3)
8. Jurriën Timber (5 -> 0,0)
9. Davy Klaassen (4 -> 0,0)
10. Nicolás Tagliafico (3 -> 0,0)
10. David Neres (3 -> 0,0)
12. Antony Matheus dos Santos (2 -> 0,0)
13. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
13. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
13. Dominik Kotarski (0 -> 0,0)
13. Victor Jensen (0 -> 0,0)
13. Kenneth Taylor (0 -> 0,0)
13. André Onana (0 -> 0,0)
13. Lassina Traoré (0 -> 0,0)
13. Sébastien Haller (0 -> 0,0)
13. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
13. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
13. Jurgen Ekkelenkamp (0 -> 0,0)
13. Daley Blind (0 -> 0,0)
13. Kjell Scherpen (0 -> 0,0)
13. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
13. Noussair Mazraoui (0 -> 0,0)
13. Quincy Promes (0 -> 0,0)
13. Ryan Gravenberch (0 -> 0,0)
13. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
13. Sergino Dest (0 -> 0,0)
13. Bruno Varela (0 -> 0,0)
13. Donny van de Beek (0 -> 0,0)
13. Carel Eiting (0 -> 0,0)
13. Siem de Jong (0 -> 0,0)
13. Juan Familio-Castillo (0 -> 0,0)
13. Danilo Pereira da Silva (0 -> 0,0)
13. Ryan Babel (0 -> 0,0)
13. Matthijs de Ligt (0 -> 0,0)
13. Joël Veltman (0 -> 0,0)
13. Kik Pierie (0 -> 0,0)
13. Klaas Jan Huntelaar (0 -> 0,0)
13. Benjamin van Leer (0 -> 0,0)
13. Razvan Marin (0 -> 0,0)
13. Hakim Ziyech (0 -> 0,0)
13. Kasper Dolberg (0 -> 0,0)
13. Noa Lang (0 -> 0,0)
13. Hassane Bandé (0 -> 0,0)
13. Oussama Idrissi (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Ik hoop dat RKC een incidentje was en dat iedereen zijn krachten spaarde voor Roma uit.
Uit in Europa zijn we beter dan thuis. Hopen dan maar....
Steek-Timber-Alvarez-Martinez-Nico-Klaassen-Gravenberch-Kudus-Atony-Brobbey-Tadic.
+2/-2

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Volledig ermee eens dat Brobbey meteen moet beginnen - hij bracht zoveel diepte naar de 16 toe dat ik denk dat hij de spil kan zijn om de zijkanten open te houden.

Zouden we niet met Neres op de vleugel moeten beginnen in plaats van Antony? Ze spelen beiden niet een sterk seizoen maar Neres staat toch vaak op in dit soort wedstrijden.

Wel ben ik bang voor die fatale tackle van Alvarez als hij centraal staat. Hopen dat hij zich in kan houden en alleen aan de noodrem zal trekken als het echt moet.

Ik heb het gevoel namelijk dat Ten Hag het niet aan zal durven met een Schuurs die al een aantal wedstrijden niet heeft gespeeld.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Op zich zou het een goede aktie zijn om nu eens met brobbey te beginnen en proberen gewoon voor rust 0-2 of 0-3 te staan.

Als hij dat doet, denk ik dat iedereen er vrede mee kan hebben.

Er valt ook wat voor te zeggen om weer in je Europese opstelling te blijven, wat wel 2 x Young boys en 2 x Lille heeft verslagen en waarmee je 1-0 voor stond tegen Roma + penalty (er was geen vuiltje aan de lucht op dat moment) : Antony - Tadic- Neres

In dat geval weet Ten Hag dat hij Brobbey elk moment kan brengen en dat creert sowieso voor veel onrust bij de tegenpartij.


Hoe dan ook, wie er ook spelen. Het gaat pittig worden, maar als je alles geeft als Ajax en je spelers zijn in vorm dan kan je gewoon in Rome winnen met 0-2 of 0-3 of 1-3.

Laat het maar zien.

En als je daar nu weer geen potten kan breken, zoals bv een Atalanta uit ( 0-2) weggegeven of Atalanta thuis, of Rome thuis (1-2) dan ontbreekt het gewoon aan kwaliteit genoeg. En is het verlies van Blind, Onana, Mazraoui ( misschien zelfs Haller) en Steek gewoon teveel van het goede geweest voor 'dit' Ajax.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Net persc gekeken. Het wordt gewoon zoals de laatste wedstrijden. Mede omdat Brobbey terug komt van een kleine blessure.

--Neres---Tadic---Antony---
+1/-0

 
3 jaar geleden
Kan ik ook mee leven - zou het gewoon erg verfrissend vinden als het wel kon want ik zag veel diepte met Brobbey.

Dan maar de breedte opzoeken en de middenvelders iets lager laten spelen in de opbouw.

Denk ook dit dit Ajax, zelfs met het verlies van verschillende leidende spelers, van Roma moet kunnen winnen. Of we daarna ook door gaan is een ander verhaal, maar winnen lijkt me toch echt te doen.
+2/-0

3 jaar geleden
Het is belangrijk om geen enkele vrije trap weg te geven in de buurt van het strafschop gebied. Die vliegen er - ondanks of misschien dankzij het liggen Klaassen - allemaal in. Ze worden meestal veroorzaakt door Alvarez dus mijn advies is hem ook op de helft van de tegenstander te houden. Dat is lastig als hij centraal achterin staat, dus ik hoop dat Schuurs fit is.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Hoezo die tegengoal? Steek staat weer in het doel.
+3/-0

3 jaar geleden
Morgenavond is de wedstrijd van het jaar die als je hem doorkomt kan brengen in de

derde halve finale sinds 2017!


2017---- 2019 ----- 2021?

Het kampioenschap is praktisch binnen en de bekerfinale zal wel...

ROMA UIT KWARTFINALE IS DE WEDSTRIJD VAN HET JAAR!
+1/-2

 
3 jaar geleden
Wedstrijd van het jaar gaat de finale worden (En niet de provinciale beker zondag)
+1/-3

 
3 jaar geleden
Daar staat Ajax nog niet Nico, dus op dit moment is de wedstrijd van het
jaar voor mij in ieder geval Roma - uit.
+1/-0

3 jaar geleden
Ik vind Neres en Anthony, zeker als ze beiden spelen, helaas niet erg uitblinken. Brobbey zou daarom misschien best een goede optie zijn in de basis. Als je later dan een voorsprong moet verdedigen, dan kun beide heren er wel in staan en mee blijven verdedigen.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Kiezen tussen Schuurs en Klaiber is kiezen tussen 2 matige spelers die prima zijn voor RKC uit, maar voor nu....

Beiden zijn matig.

Dan kies ik toch voor Klaiber.
Als je hem nu niet er in zet als 3e RB slaat het nergens op dat hij gehaald is.
Hij is voetballend niet geweldig maar staat zijn mannetje. Laat de rest het voetbal doen. Schuurs daarentegen speelt met angst in zijn pens en kan niet eens springen met een Dzeko. Zie je liever pitbull Timber tegen hem of Mayoral.


Ps: Neres, Tadic check ff jezelf tegen Real en ga ervoor om weer zo te presteren in een voetbalhoofdstad als Rome.
Neres, Tadic jullie scoorden. Tadic kreeg van France Football een 10. En deed een Zidane in Bernabeu.

Jullie kunnen het en horen dit team te dragen. Nou haal die halve finale en maak jullie familie en de fans trots!
+1/-1

3 jaar geleden
Ajax gaat de thuisnederlaag rechtzetten vanavond, ik voel het!
+2/-0

 
3 jaar geleden
Hoop het met je, en ik hoop ook dat het niet alleen een overwinning wordt maar ook 1 die ervoor zorgt dat Ajax doorgaat.

0-2, 1-3, 0-3...
+2/-0

En un momento dado (geschorst)
3 jaar geleden
Ajax speelt al een tijdje knap slordig. Als de aanvallers dan ook niet scherp zijn kan het zomaar afgelopen zijn. Ik heb er geen goed gevoel bij en hoop dat ik ongelijk krijg. Zo snel mogelijk dat landskampioenschap binnenhalen, de rest is bonus.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Kampioenschap is een formaliteit. Van de 7 wedstrijden nog 1 winnen ofzo... Alles gaat dus hierom, de rest is bijzaak.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Eens, kampioenschap is in principe al binnen.

Bekerfinale winnen is leuk..

Maar wat bereiken in Europa is nu meer het doel, en daarmee doe je ook de fans en de club veel meer vreugde. 2017-2019-2021....Europese halve finales...
dat zijn weer cijfers waarmee je kan aankomen....

Een Europese prijs pakken heeft veel meer waarde, waarom speel je anders elk jaar Europees voetbal? Het heeft veel meer status en prestige dan een kampioenschap.
Je kan 20 jaar kampioen worden, maar sorry ik heb liever 1 CL en Uefacup voor in de plaats.

En tuurlijk is het EN - EN.

Fijne wedstrijd! Forza Ajax. Hopelijk bij rust 0-2 thee drinken ;)
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik zag trouwens gister Traore ballen erin schieten in de training.
Dat zag er goed uit, waarom niet hem ook brengen indien nodig. Beer van een vent.
Super moeilijk af te stoppen. Kreeg penalty mee en scoorde tegen Atalanta.

Met Brobbey en Traore, heb je gewoon 2 sterke spitsen die je erin kan gooien indien nodig!

Niet vergeten Ten Hag!
+1/-1

3 jaar geleden (gewijzigd)
Typisch, Klaiber speelde heel goed vond ik de eerste 16 min. Kan niemand wat van zeggen.

GOAL MAKEN GASTEN !!!!!

update:

Ten Hag je moet wat doen,je moet iets gaan veranderen. Kudus, Traore, Brobbey.
Doe iets anders. je kan hier gewoon winnen. Maar je moet ballen tonen.
+1/-0

3 jaar geleden
Weinig overtuigingskracht wat ik zie. Niet en team wat er alles aan wil doen om die 2 goals te maken... Het mes tussen de tanden zou ik wel willen zien.
+2/-0

3 jaar geleden
Sorry jongens , maar ik krijg hier geen gied gevoel bij gezien de eerste dertig minuten. Ajax heft een veel te trage opbouw. De opbouw is sowieso niet goed en slordig. Blind wordt node gemist. Voorin loopt het ook niet en er is niemand die het team bij de hand neemt. Een enorm gebrek aan doordastendheid en voetbalgochme.. Ik zou het een schande vinden als we over twee wedstrijden van dit Roma verliezen. Blijkbaar komen we dan internationaal toch kwaliteit te kort. Hopelijk wordt mijn sombere denken in de tweede helft geloochenstraft, maar ik vrees met grote vreze. Ik weet niet of Brobey en Kudus het tij zouden kunnen keren , maar er zal zal toch iets moeten gebeuren.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Klaiber speelt als je 3e RB en warempel hij deed het goed. Kwam zelfs in de 16 van Roma.

Timber centraal is heel sterk. Heel zeker.
Op de Rechtsback komt hij heel onwennig over valt me op, wordt helemaal niet gebruikt.
Nu weer Per Schuurs, die het ok doet, maar heel onzeker over komt.


Het is wel pech zo voor ten Hag, je 3e rb! valt uit.
Je 2 keepers vallen weg eerste wedstrijd...
Tadic mist een penalty, belachelijke fout Scherpen...
Gelukkig is Steek er nu...

Als je nu coach bent moet je wat...

En weet je, je hebt 2 kansen gekregen, waarvan die van Klaassen er in moest.

Nu moet Brobbey erin en moet je meteen vanaf de 2e helft oorlog maken.

Op tijd wisselen...

Traore kan ook nog! Zag ik in de training van gister super veel ballen maken.

Brobbey, Kudus, Traore en misschien nog idrissi.

Maar het moet veel gedurfder....Gravenbergh had 1 goede aktie aanvallend...
is gewoon super matig.

Tadic laat te weinig zien.....Neres is nog redelijk, maar durft niet zijn man echt voorbij te gaan..

Antony met vlagen redelijk...zijn aktie met Klaassen was goed, dat hij hem die kans bood.

laat het niet weer zo zaad einde worden, als tegen Atalanta, Valencia...

Maar geef 45 min volop gas en durf te voetballen. AS Roma durft het niet en die willen gewoon alleen halve finale..snap ik. Die gaan er straks met 0-4 vanaf tegen United.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik denk dat je Neres er uit moet halen. Tadic zal ongetwijfeld nog meer uit die situatie halen link. Brobbey kan dan inderdaad knallen daar. Of Neres naar rechts.

Klaiber vind ik sowieso geen slechte gast. Hij heeft misschien een fout of 2 gemaakt, maa nooit echt de kans gehad om zich te ontwikkelen. Ik vind hem wel een type Bogarde. Is er 1 waar een aanvaller wel.een beetje bang voor is.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Aan Klaiber heeft het niet gelegen. Speelde een 7.

Spelers als Neres, Antony, Gravenbrgh, maar ook Tagliafico laten te weinig zien voor
dit niveau.

Alvarez kan niet beter dan dit. toch vind ik het heel jammer dat hij zo'n mooie bal krijgt op de 16, volgens mij van Neres. En hem niet eens op goal kreeg. Drama.

Het is niet goed genoeg voor een halve finale....
+2/-0

 
3 jaar geleden
Blind is een enorme aderlating. Zonder hem mis je enorm veel stabiliteit, spelinzicht en aanvoer.

Wat ik het meest vrees dat is het gegeven dat er alleen kansen ontstaan door fouten bij de keeper of verdediging. Hebben we überhaupt zelf 1 kans gecreëerd?
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Wat een onmacht ! Onmacht voorin bij Neres, Anthony en Tadic en op het midden met Alvarez en Klaassen. Gravenberch is al weken de weg kwijt. Dan houdt het wel een beetje op.
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Precies maar dan ook precies wat ik een week geleden al voorspelde. Geen meter creativiteit vanaf het middenveld naar de spitsen toe zonder de inschuivende Blind. We hebben de hele eerste helft de bal en doen er helemaal niets mee. Logisch want Roma weet dat ze Gravenberch weg moeten houden bij de bal en dat er dan niets gebeurd.
En dan komt zo meteen Brobbey die best wel wat kan forceren maar dat zal wederom niet van het middenveld af komen. Dat zal dan Tadic moeten doen want de vleugels zijn ook nog steeds uit vorm. En Kudus zit natuurlijk weer op de bank terwijl de zeer matige Schuurs de voorkeur krijgt ipv Alvarez op Dzeko en Kudus er bij op het middenveld. Tegen Heerenveen niets aan creativiteit, tegen RKC hetzelfde en vandaag weer. Terwijl met Kudus en Brobbey samen het toch echt een andere wedstijd zou worden. Dat Roma stelt weinig voor. Ze spelen thuis en staan gewoon met zijn allen achterin en denken gaat prima zo. Gok eens wat trainer want zo vliegen we er uit.
+3/-0

3 jaar geleden
Deze speler had dus van begin af aan al opgesteld moeten staan. Gewoon een echte spits.
+1/-0

3 jaar geleden
Gelukkig deed de trainer ook iets in de rust ipv te laat ingrijpen. Schuurs met zijn beste actie sinds hij bij Ajax speelt en meteen raak met Brobbey. Hier zal Roma niet beter door gaan spelen. Er op en er over nu.
+1/-0

3 jaar geleden
Als je de herhaling ziet kan ik het snappen
+1/-0

3 jaar geleden
Nou de 0-1 staat er.

Nog 1 boys!

Gravenbergh eruit, Kudus erin...
Anders nog Alvarez eruit....

Straks Traore er ook nog in....
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
MAAAAAAK DIE 1-2 en er komt een terechte verlenging!!!

TRAORE ERIN!!
+1/-0

3 jaar geleden
Te laat ingrijpen van ten Hag. Neres komt al de hele avond niet los. Tadic idem dito en Gravenberch vertraagt alleen en speelt slordig. Hij neemt te laat risico en had een veel te voorzichtige tactiek. Er moet een wonder gebeuren willen we uberhaupt een verlenging er uit slepen. Roma heeft over twee wedstrijden met een ongelooflijk geluk te maken gehad. Vorige week de gemiste strafschop van Tadic en de blunder van Scherpen en nu weer die uit de lucht vallende tegengoal waarbij Gravenberch met zin interceptie heel ongelukkig was. Het was allemaal zo onnodig Ajax was over twee wedstrijden gewoonweg te slordig en niet doortastend genoeg.
+1/-0

 
3 jaar geleden
In de halve finale had Ajax ook niks te zoeken, dit Ajax verliest van United.

Rashford, Cavani, Fernandes o.a. dat is teveel van goede.

ps:

je maakt goed de 0-1 weer, maar dan is het jammer dat ze te weinig doorzetten.
Tuurlijk die 0-2 wordt afgekeurd, maar daarna wordt gewoon te weinig laten zien.

Gravenbergh laat te weinig zien.............
Aanvallend en verdedigend......

slaap lekker jongens.
+2/-0

reactie verwijderd

3 jaar geleden
Wederom internationaal afgetroefd en wederom onnodig. Lessen geleerd ? Niet in mijn ogen
+2/-0

3 jaar geleden
Wat een anti voetbal van dat Roma. Vreselijk lelijk om te zien. Je zal er maar fan van zijn. Met opgegeven hoofd het toernooi uit. Nu de beker en de titel. Volgend jaar pakken we de CL. Zou El Nico zijn azijn al op hebben? Kan hij het weer pissen.
+2/-3

 
3 jaar geleden
Zit je wel diep he...
Roma anti voetbal. Dit was Ajax onder Frank de Boer voetbal.
+5/-2

 
3 jaar geleden
Die mening heb je keurig van mij overgeschreven.
+2/-1

3 jaar geleden
Goed gespeeld toch, maar oke landstitel en beker is belangrijker
+1/-2

 
3 jaar geleden
Hoezo landstitel en beker zijn belangrijker?

ps: De titel is al binnen 99 %

en de beker...lekker belangrijk..leuk om een dubbel te hebben maar verder...
+1/-2

 
3 jaar geleden
Slik je verlies! Scherpen heeft ons de das om gedaan! We zullen doorgaan,!!toch?
+1/-2

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik slik mijn verlies, maar ga niet zeggen na een kwartfinale europacup:

"De landstitel en beker zijn belangrijker..."Ik heb al genoeg landstitels en bekers gezien die Ajax heeft gewonnen.
Europese glorie (Een prijs) is voor mij persoonlijk het enige wat mij nog boeit betreft Ajax.

De titel winnen in Nederland vind ik helemaal niet zo boeiend, spannend.

Sinds 1996 heeft Ajax geen Europese prijs meer gewonnen.
Een Europese prijs winnen heeft veel meer gewicht en geeft veel meer vreugde.

Maar er zijn hier ook fans die alleen maar lekker gaan op het kampioenschap.
En die tijd is voor mij geweest.

Een Europese prijs is voor mij het enige wat me nog echt interesseert als Ajax fan.
+1/-4

 
3 jaar geleden
Dit Ajax had ver kunnen komen maar dan mag het niet tegenzitten. Daarvoor zijn we niet goed genoeg.

Vind het wel mooi dat iedereen zegt dat we Roma moeten oprollen. Ajax is van ver gekomen maar heeft dus toch weer een bepaalde status. Vind ik toch knap voor een Nederlandse ploeg.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Eens.

Ajax gaat veel lekkerder weer Europees tussen 2017-2021 dan 2005-2016
oogst:

Finale Uefa cup,
Halve finale CL,
kwart finale Uefacup
en structureel in de CL aanwezig nu al weer 3 seizoenen op rij!

En weet je Liam, de ajax fans, de spelers en ook de buitenwacht vindt eigenlijk dat het nog beter moet en had gekund. En ik ben het er mee eens.

Ajax had de finale CL moeten halen in 2018-2019 - en had 50 % kans op winst

Ajax had in 2019-2020 door moeten gaan in de CL knockout (jaar met Valencia/chelsea)
Ajax had Getafe moeten uitschakelen in 2019-2020

Ajax had in 2021 door moeten gaan in de CL knockout
Ajax had in 2021 door moeten gaan naar de halve finale Uefa cup..


Dus eens! Het gaat goed! Veel beter dan eerst, maar het had nog beter gekund!

Volgend jaar hopelijk weer CL en ik hoop dat het team dan beter voor de dag gaat komen Liam!
+1/-0

 
3 jaar geleden
En vergeet Tadic niet! Mist vorige week penalty die hij normaal gewoon maakt. Wordt het 2-0 en win je de wedstrijd!
+2/-1

3 jaar geleden
Jammer. Het zat er gewoon niet in.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Ik denk dat dit eigenlijk de meest logische reactie moet zijn - het zat er gewoon niet in.

Helaas missen we teveel vaste krachten en laat het middenveld maar weer eens zien gewoon niet goed te lopen op dit moment. Veel te vaak moest Antony de bal ophalen bij de middenlijn om dan vijf verdedigers te passeren. Klaasen stond te hoog, Alvarez en Gravenberch te laag en er war gewoon niet genoeg creativiteit.

We gaan Brobbey nog missen maar als je verder dit team bij elkaar kan houden dan is volgend jaar ook weer een leuk seizoen!

Idrissi trouwens slecht ingevallen, Schuurs prima ingevallen - Tadic mis ik toch echt iets bij, weet niet wat het is. Antony moet op een lesje man voorbij gaan in plaats van tikkie terug.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Onana, Blind, Haller, Rensch

Dat zijn toch vier spelers die normaalgesproken in de basis zouden staan. Dat zijn allemaal redelijke sterkhouders op hun positie. Dan raak je ook nog eens Klaiber kwijt die het redelijk deed.

Ik zeg niet dat we erin zouden zijn gebleven en dat het allemaal anders was gelopen, wel dat we toch redelijk gehavend waren en trots mogen zijn dat we alsnog de betere ploeg waren.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Onana en Haller had ik niet meegerekend omdat die niet speelgerechtigd waren/zijn. Blind en, (in iets mindere mate) Rensch zijn zeker belangrijk, maar al met al vond ik Ajax te voorzichtig en de wissels te laat, ik had zeker met Brobbey begonnen en Timber als rechts back (Klaiber is te angstig), vindt David en Antony erg matig presteren de laatste tijd en ook is de bank erg magertjes ,ik begrijp niet waarom Traore en Ekkelenkamp er nog steed bijzitten,Idrissi heeft ook nog niets laten zien. Al met al is het heel erg jammer en onnodig geweest dat je tegen zo een matige tegenstander verliest en zwak van Ajax dat ze niet opgewassen waren tegen de druk die Roma zette op het middenveld van Ajax.
+2/-0

3 jaar geleden
Na de 2-0 afkeur geen moment meer in de wedstrijd gezeten. Wat is dat toch. Vorige week na de misser van Tadic, was het ook bergafwaarts. Conclusie: Gewogen, gewogen en te licht bevonden.
+2/-0

3 jaar geleden
Zwakke Roma,zwakke ten Hag , ZWAKKE Taylor (scheidsrechter), zwakke Gravenbergh ,of te wel alles zwak.
+1/-1

3 jaar geleden (gewijzigd)
Heerlijk dat iedereen over de zeik is dat een gehavend Ajax (onverdiend ook nog) is uitgeschakeld door AS Roma in de kwartfinale van een Europees toernooi. Het tekent de groei van de afgelopen seizoenen. En dat met een huidige selectie waarvan alweer bijna iedereen weg is in vergelijk met twee jaar terug. En waarin opnieuw drie eigen talenten zijn doorgebroken. (Timber, Rensch en Gravenberch.
De beker en de titel zijn alweer bestempeld als een troostprijs. Haha. I Love Ajax.
+8/-0

 
3 jaar geleden
Je ziet toch dat ,als er bepaalde krachten wegvallen ,zoals Blind en Rensch ,het gelijk wat minder wordt, de bank is eigenlijk te dun. Ik begrijp nog steeds niet waarom ten Hag niet begonnen is met Brobbey en Kudus , Gravenberch is vaak te langzaam ,speelt nu toch behoorlijk minder ,het zelfde geldt voor Neres en Antony. Onnodig verloren!!
+1/-1

moderator forum-beheerder 3 jaar geleden
Onana, Blind, Haller, Nous en Rensch, dat is gewoon te veel om op dit niveau te missen.
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Eens!

In de top gaat hem om details en Blind, Onana, Mazraoui zijn 3 van de 2019 groep en veel belangrijker dan wordt gedacht.

Thuis en uit, Ajax met Blind voor Gravenbergh wat een verschil was dat geweest. Talent, maar soms totaal onzichtbaar en niks toevoegend. Fout van Ten Hag dat hij hem gister voor de 100 x hem beschermde. Waar Alvarez verdedigend altijd wat toevoegt.
Gravenbergh is 18 en dat blijft men steeds zeggen, maar Ten Hag geeft hem echt onbegrensd vertrouwen wat ten koste gaat van het team.Thuis en uit verdiende Ajax om te winnen en beide keren kom je op 1-0 en bizar eigenlijk ook op 2-0 als je de penalty maakt / goal wordt goed gekeurd.

Weer typisch die VAR, bij Chelsea uit wordt je keihard genaaid waar een overtreding wordt gemaakt op Daley Blind, maar dat mag wel door gaan: vervolgens 2 gele, en 2 rode en een penalty.

En nu uit bij Roma wordt op basis van de var een goal afgekeurd terwijl de scheids zei bij een aktie 20 seconden voor de goal: doorspelen....en 20 seconden later wordt gewoon een zuivere goal gemaakt.


Al met al, als ze nu de dubbel pakken en kwart finale Uefa cup...

En dan kijkend naar al die drama: Onana - dopingschorsing, Haller niet inschrijven, Kudus blessure, Brobbey niet tekenen, Blind, Mazraoui, Steek blessures, nu zelfs weer Klaiber...schorsing Rensch...

Dan valt het nog mee voor een tussenjaar.

2017 finale Uefacup
2019 Halve finale CL + Dubbel
2021 Kwart finale Uefacup + Dubbel?

2019, 2020, 2021 CL voetbal gehaald en 2022?
+3/-0