Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Ajax zakt opnieuw door het ijs en is ook klaar in de beker


Tijdstip
4 maart 2020
Stadion
Stadion Galgenwaard
Gelegenheid
KNVB Beker
Televisiezender
Fox


Ajax zakt opnieuw door het ijs en is ook klaar in de beker; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax zakt opnieuw door het ijs en is ook klaar in de beker

Ajax is opnieuw hard door het ijs gezakt. Na een hemeltergende wedstrijd werd het TOTO KNVB Bekerduel tegen FC Utrecht met 2-0 verloren. Ajax kon geen moment aanspraak maken op iets wat in de buurt van een doelpunt kwam en mocht vooral blij zijn dat de nederlaag niet veel groter uitviel.

Erik ten Hag had flink ingegrepen in de basisopstelling, aangezien deze op liefst vijf posities anders was dan tijdens het duel tegen AZ. Edson Álvarez en Jurgen Ekkelenkamp stonden in de basis in plaats van Perr Schuurs en Carel Eiting. Lisandro Martínez en Daley Blind waren van plek geruild, terwijl Donny van de Beek nu als controleur op het middenveld stond. Dat Ajax gezien de vele wijzigingen aan automatismen ontbrak was al vrij snel te zien toen de thuisploeg na ruim een minuut al een opgelegde kans kreeg. Gustafson schoot echter naast het doel.

Ajax kwam langzamerhand wel iets beter in de wedstrijd en via Hakim Ziyech kreeg het het eerste schot op doel. Zijn inzet kon echter eenvoudig worden gekeerd. Ajax was ook steeds vaker aan de bal, maar had grote moeite om tot kansen te komen. FC Utrecht trok zich massaal terug en het lukte maar niet om door die muur te komen. Halverwege de eerste helft was Nicolás Tagliafico wel erg dicht bij de openingstreffer, maar zijn afstandsschot ging via Zoet op de bovenkant van de lat. Niet veel later was het opeens aan de andere kant raak bij een vrije trap van FC Utrecht. De defensie van Ajax liet zich volledig verrassen en Van de Streek kon volledig vrijstaand de 1-0 binnen koppen.

Direct werd duidelijk dat Ajax momenteel geen enkel vertrouwen heeft. Opeens lukte niets meer. Passes kwamen niet aan, alle duels werden verloren en het leek wachten op meer doelpunten van FC Utrecht. Ajax kwam daarbij goed weg dat de mogelijkheden die weg werden gegeven niet werden benut door de thuisploeg, zodat de rust werd gehaald met een 1-0 achterstand.

In de tweede helft veranderde echter weinig aan het spelbeeld. Ajax had volop de bal, maar kon niet tot kansen komen. Het moest het vooral hebben van afstandsschoten, maar deze leverden geen enkel gevaar op. De beslissing in de wedstrijd volgde halverwege de tweede helft en opnieuw ging dat gepaard met een grote blunder achterin. Totaal onnodig zette Álvarez een tackle in in het eigen strafschopgebied, terwijl hij de bal gewoon kon laten lopen voor André Onana. Een penalty was het gevolg en de 2-0 was een feit. Bijna ging het direct na de aftrap weer mis toen Blind de bal verspeelde, maar Onana wist te voorkomen dat binnen een minuut tijd twee tegentreffers vielen.

Klaas Jan Huntelaar kwam al vrij snel in de ploeg voor een aanvalsoffensief en niet veel later kwamen ook Danilo Pereira en Razvan Marin in het veld. Het leidde echter nog altijd niet tot ook maar een kans voor Ajax. Het was vooral FC Utrecht dat de mogelijkheden kreeg om de score nog verder uit te breiden, maar daarvoor speelde het zelf ook veel te slordig. Het deed echter niets af aan het feit dat Ajax wederom niets in te brengen had en in nog geen week tijd twee prijzen door de vingers zag glippen. Veelzeggend was de statistiek dat Ajax voor het eerst in twintig jaar vier wedstrijden op rij verliest.


[video] Ten Hag: 'Weer een dure les, snel rug rechten'


Daley Blind: 'We maken twee keer een overtreding die heel onnodig is'

Daley Blind gaf in gesprek met Fox Sports aan dat Ajax het zelf weggaf tegen FC Utrecht. "We maken twee keer een overtreding die heel onnodig is, dan krijg je twee goals tegen", aldus Blind. "In de eerste helft lieten we best wel het voetbal zien wat we kunnen. Het was nog niet top en we maakten nog steeds foutjes, maar het was wel gedurfd en we speelden ons positiespel. Dat deden we bij vlagen heel goed. Alleen het punt van de laatste weken herhaalde zich nu weer: we creëren veel te weinig."

Een verklaring waarom het voorin opeens niet meer loopt had hij niet. "Dat zijn dingen waarvan je als je het weet je het direct oplost", zo gaf hij aan. "We komen zeker wel in de aanvallende posities, maar hij wil er niet in. Misschien moeten we wat meer het geluk gaan opzoeken en niet te lang breien. Misschien moeten we wat langer aan bal blijven en wachten op de opening in plaats van het te forceren. We zitten nu in de hoek waar de klappen vallen. Het is nu zaak om bij elkaar te blijven. We zijn nog steeds dezelfde groep jongens en we moeten het gewoon oppakken met elkaar."

Het beviel Blind wel goed dat hij op het middenveld mocht staan. "Ik kon daar belangrijk zijn voor het team", zei hij daarover. "We hebben daar over gesproken. Martínez voelde zich de laatste tijd prettig achterin. De trainer wilde wat meer vastigheid terug in het elftal. Voor mij maakt het dan niet uit welke positie. Ik denk dat we dat in de eerste helft nog aardig invulden. Ik probeer daar gewoon de ballen tussen de linies kwijt te kunnen en dan hoop ik dat we er doorheen kunnen voetballen. Dat is mijn taak."


Erik ten Hag: 'Heel spijtig dat het gebeurt door heel naïeve fouten'

In gesprek met Fox Sports was Erik ten Hag niet te spreken over hoe zijn ploeg twee keer een doelpunt weggaf tegen FC Utrecht. "Het was heel onnodig hoe die vrije trap werd weggegeven. Er was totaal geen gevaarlijke situatie en vervolgens verdedigen wij slecht", aldus Ten Hag. "Ik wil nu niet in gaan op individuen, maar we komen onze afspraken daar niet na en dan wordt dat afgestraft. Het is duidelijk dat we daar afspraken over hebben gemaakt, maar die worden niet nagekomen en dan krijg je dit."

Volgens de trainer is een van de problemen dat zijn ploeg nu moeite heeft met het creëren van kansen. "Het heeft allemaal te maken met spelers die terugkomen van blessures. Ze hebben ritme nodig en dat doen ze alleen maar op door te spelen", zo gaf hij aan. "Dat is het enige positieve punt. Spelers hebben weer negentig minuten in de benen. Ziyech, Blind, Promes... Zij moeten de vorm weer gaan pakken en daar moeten ze de minuten voor maken."

Ten Hag gaf daarna aan dat Ajax weer verder moet. "Het is heel spijtig dat dat gebeurt door hele naïeve fouten", zei hij daarover. "Wat we mee moeten nemen naar de volgende wedstrijd is dat we vanuit deze formatie met vastigheid en een bepaalde rust gespeeld hebben. We moeten nu kansen gaan creëren en uiteindelijk weer doelpunten gaan maken. Het druk zetten was vandaag al een stuk beter. Ik heb na een moeilijk begin ook weer een bepaalde rust gezien, de rust vanuit balbezit. Van daaruit moeten we weer kansen gaan creëren en dat wordt makkelijker als je eenmaal op 1-0 komt. Ik zie duidelijk weer verbetering. Nu is het zaak dat onze creatievelingen beter in vorm komen."


Donny van de Beek: 'We geven de goals weer op een heel simpele manier weg'

Donny van de Beek gaf in gesprek met Fox Sports aan dat het heel moeizaam ging tegen FC Utrecht. "We weten allemaal dat we in een slechte fase zitten en we niet ons beste voetbal spelen. We zitten ook in een fase waarin alles tegenzit, maar we geven ook niet thuis in de kwaliteit", aldus Van de Beek. "In de eerste helft deden we het nog wel redelijk, maar de goals geven we weer op een heel simpele manier weg. Door twee stomme dingen geef je twee goals weg en dat was in de vorige wedstrijden ook al zo."

Ajax wist nauwelijks tot kansen te komen. "De wil is er zeker wel, maar de kwaliteit is nu gewoon niet goed genoeg", zo gaf hij aan. "Een paar keer speelden we er in de eerste helft onderuit, maar was de eindpass net niet goed. Dat is jammer als je de kansen wil creëren."

De middenvelder vindt niet dat Ajax nu problemen heeft omdat tegenstanders weten hoe ze de ploeg moeten bespelen. "Het ligt meer aan ons. Wij zijn in de kwaliteit momenteel niet goed genoeg", zei hij daarover. "Daarvoor hebben we het wel vaak laten zien. Ploegen hadden verschillende manieren om ons te bestrijden, maar toch wonnen we steeds. In die fase willen we weer komen."


Karakteristieken

Uitslag: 2-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Van de Streek ('33)
Goal
2-0 Gustafson ('65, penalty)
Scheidsrechter
Kuipers
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Klaas Jan Huntelaar ('72)
Kaart
FC Utrecht: Klaiber ('87)
Kaart
Ajax: Lisandro Martínez ('89)

Opstelling Ajax

Quincy PromesDusan TadićHakim Ziyech


Daley BlindJurgen EkkelenkampDonny van de Beek


Nicolás TagliaficoLisandro MartínezEdson ÁlvarezSergino Dest


André Onana

Wissels:

'69 Klaas Jan Huntelaar voor Jurgen Ekkelenkamp
'81 Danilo Pereira da Silva voor Edson Álvarez
'81 Razvan Marin voor Quincy Promes


Opstelling FC Utrecht

BahebeckKerk


Van de StreekGustafsonMaherVan Overeem


GuwaraHoogmaVan der MaarelKlaiber


Zoet

Wissels:

'40 Abass voor Bahebeck


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 2-0 (1-0)
 5 2-1 (1-0)
 5 2-1 (1-0)
 5 2-1 (1-0)
 5 2-1 (1-0)
 5 2-1 (1-0)
 4 3-1 (1-0)
 4 3-0 (2-0)
 4 3-1 (1-0)
10  3 2-2 (1-0)
11  3 2-2 (1-0)
12  3 2-4 (1-0)
13  3 1-0 (0-0)
14  3 2-1 (1-1)
15  2 1-3 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.42. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Niemand (32 -> 5,0)
2. André Onana (16 -> 4,0)
3. Donny van de Beek (10 -> 2,5)
3. Nicolás Tagliafico (10 -> 2,5)
5. Lisandro Martínez (5 -> 0,5)
5. Jurgen Ekkelenkamp (5 -> 0,5)
7. Edson Álvarez (3 -> 0,0)
7. Sergino Dest (3 -> 0,0)
9. Daley Blind (2 -> 0,0)
9. Hakim Ziyech (2 -> 0,0)
11. Bruno Varela (1 -> 0,0)
11. David Neres (1 -> 0,0)
11. Klaas Jan Huntelaar (1 -> 0,0)
11. Danilo Pereira da Silva (1 -> 0,0)
15. Matthijs de Ligt (0 -> 0,0)
15. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
15. Joël Veltman (0 -> 0,0)
15. Kik Pierie (0 -> 0,0)
15. Carel Eiting (0 -> 0,0)
15. Dusan Tadić (0 -> 0,0)
15. Quincy Promes (0 -> 0,0)
15. Noussair Mazraoui (0 -> 0,0)
15. Benjamin van Leer (0 -> 0,0)
15. Siem de Jong (0 -> 0,0)
15. Razvan Marin (0 -> 0,0)
15. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
15. Lassina Traoré (0 -> 0,0)
15. Kasper Dolberg (0 -> 0,0)
15. Noa Lang (0 -> 0,0)
15. Ryan Gravenberch (0 -> 0,0)
15. Juan Familio-Castillo (0 -> 0,0)
15. Hassane Bandé (0 -> 0,0)
15. Dominik Kotarski (0 -> 0,0)
15. Kjell Scherpen (0 -> 0,0)
15. Jurriën Timber (0 -> 0,0)
15. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
15. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
15. Ryan Babel (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ik ben zo bang dat Ten Hag Ajax weer laat spelen met 2 hoge opkomende backs. En dat we met Dest en Tagliafico weer in het mes lopen.
Misschien is 5-3-2 spelen met Dest en Tagliafico een optie?

Onana-Dest-Schuurs-Blind-Tagliafico-Martinez-vd Beek-Tadic10-Promes-Traore-Ziyech.

Hoewel Ziyech wel wat credit bij mij verspeeld heeft. Afgelopen zondag bij zijn wissel werd hij gesteund door Zuid en is meneer te beroerd zijn klauw even op te steken of überhaupt een blik te geven aan Zuid. Geniale voetballer als het mee zit maar laat als 1e zijn kop hangen met bijbehorende maniertjes als het minder gaat. Het was afgesproken dat hij maar 60 a 70 min zou spelen en dan zo verongelijkt reageren. Succes bij Chelsea volgend jaar met zulk gedrag.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ik zou niet te veel gaan morrelen aan systemen. Je kunt wel wat details anders inrichten, zodat je niet steeds in de omschakeling wordt verrast.

Ziyech terug naar het middenveld is denk ik wel noodzakelijk, om de aanval vanuit het middenveld te ondersteunen. Mits hij hier fysiek natuurlijk toe in staat is. Ik vermoed dat zijn fysieke gesteldheid de reden was om hem afgelopen zondag rechtsbuiten te zetten.

En dan is het een kwestie van veel in dezelfde samenstelling spelen om weer automatisme op te bouwen.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik denk dat Tadic eens hulp moet gaan zoeken en als wij van utrecht verliezen ten hag eruit gooien. En de aan voeders band van tadic zo snel mogelijk afnemen. Geef hem aan blind of onana of.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Helemaal mee eens. Tadic heeft sinds hij aanvoerder is geen bal meer geraakt.
Is simpelweg te veel bezig met duimpjes en aanvoerdertje spelen.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik ga eens niet met een opstelling komen, omdat het even niet om de spelers gaat denk ik die starten maar hoe ze als team gaan spelen.

Op zich zou het feit dat als je deze wedstrijd door komt je weer een finale mag spelen tegen een mooie bekerploeg, Fey of Nac genoeg motivatie zijn. Dan kunnen sommige spelers hun 2e prijs winnen van het seizoen.

Ik denk dat veel fans hun hart vast houden, Utrecht uit is al super lastig maar nu meer dan ooit. En Utrecht kan de finale halen. Die gasten kunnen misschien voor het eerst eens een prijs winnen zoals Kerk, Van der Streek, etc.
+3/-0

 
1 jaar geleden
1-3 Don Vito, mits ten Hag weer gaat goochelen met de opstelling.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Mooi optimistisch, kan ik altijd waarderen van jou El Nico!

Ik ben ook altijd wel optimistisch. Elke wedstrijd is weer een nieuwe.
Maar vanavond ben ik minder optimistisch. Het is vooral een hoop.

Waar ik vanavond vooral op hoop is een Ajax dat echt een team weer is.
Een samen. Een lach. Dat het team geleerd heeft.

Ik hoop dat Hakim en anderen die misschien wel gaan, gaan beseffen (OF OPNIEUW):

" ik heb zo'n mooie tijd gehad bij Ajax, prijzen, Europese finale, Halve finale EC1,
prestige wereldwijd gekregen voor het spel, nieuwe vrienden gemaakt, international geworden, het leven is kort en kan heel kort zijn soms, ik denk aan Kobe Bryan, Antonio Reyes of die guy van Ineos (wielerploeg) en al die anderen,
laten we onze rug rechten en er een fantastisch laatste 3 maanden van maken van 10-12 wedstrijden nog, 10-12 finales die ervoor kunnen zorgen dat je weggaat met een
Supercup, Beker en Landstitel in 1 seizoen! "

Het zijn nog maar 10-12 wedstrijden dat de fans en de spelers mogen genieten van elkaar.

Kom op Hakim, Dusan, Donny, Nico, Ryan, Daley, Edson, Klaas Jan, Andre!

Ik hoop op een wederopstanding - in het holst van de leeuw.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Waarom zou Ten Hag moeten gaan goochelen met de opstelling?
+1/-0

1 jaar geleden
Het beste medicijn tegen vormverlies is winnen, maakt in eerste instantie eigenlijk niet uit hoe dat gebeurt. Winst op Utrecht uit zou een opsteker zijn naar betere vorm.
+1/-0

 
dwtk (geschorst)
1 jaar geleden
En verliezen betekent meer koppijn, lekker open deuren intrappen....
+1/-1

 
1 jaar geleden
Glas half vol of glas half leeg. Ik kies voor een positievere benadering 😉
+2/-0

 
1 jaar geleden
Mooi Graham, is ook het beste.
Ook al gaat het soms even niet lekker.
+1/-0

1 jaar geleden
de passing he , in de eerste 10 minuten wordt er al weer veel slordig balverlies geleden , precisie ontbreekt , beloofd niet veel goeds.
+1/-1

 
tackle (geschorst)
1 jaar geleden
Dat heeft puur met het jagen van Utrecht te maken. Dat houden ze niet vol.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik ben blij met hoe Alvarez speelt. Dat heeft het centrum nodig. Verder gaan we het zien.
+1/-0

1 jaar geleden
Domme overtreding op een verkeerde plek, maar wat amateuristisch verdedigd weer.
+2/-0

1 jaar geleden
Wat een kinderlijke goal.
+2/-0

1 jaar geleden
Er klopt helemaal niets van. Verbijsterend hoe we al weken verdedigen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Het probleem ligt meer bij het aanvallen. Al weken problemen om de druk op de helft van de tegenstander te houden en als dat niet lukt kom je verdedigend in de problemen.
+2/-0

1 jaar geleden
Blind is een complete ramp. Ten Hag wisselen!!!!
+2/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ga wat optimistisch zeggen. Ajax heeft best goed veldspel vergeleken bij de laatste uitwedstrijden. Als ze hiermee doorgaan en het nog beter uitspelen gaat Ajax 2 keer scoren.

Common boys! Die beker boeit me niets, maar het gaat nu om de eer van Ajax en om weer een succesje te hebben als ploeg!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik ben blij dat jij in ieder geval nog optimistidch kunt denken, ik zou willen dat ik dat ook zou kunnen, maar mij lukt het toch echt niet meer.
+2/-0

1 jaar geleden
Gelaten
Incompetent
Falen
Balen
Eenzaamheid
Kaal
Ergernis
Radeloos

Ach ja, dan maar even mijn woordenschat testen op het gebied van de welbekende gifbeker.

Verders begin ik zo langzamerhand sterk de indruk te krijgen dat een voortijdig einde van het seizoen opeens met de dag dichterbij komt.

Er is duidelijk iets met Ajax aan de hand en zou inmiddels graag willen weten wat precies!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Sorry maar je bent te negatief. Kom op kerel.
Ajax speelt uit bij een goed Utrecht en speelt een best goede wedstrijd vergleken bij vele uitwedstrijden. Ajax heeft nu even een goal nodig. Het gaat goed komen.
+1/-0

1 jaar geleden
Het is niet best, slordig en onnauwkeurig. Veel onnodig balverlies. Balverlies dat al met een beetje pech tot meer tegendoelpunten had kunnen leiden. Blind zit ook niet bepaald in de wedstrijd , terwijl juist hij de rots in de branding was met overzicht en fatsoenlijke passing, maar dat was voor hij met een blessure aan de kant kwam te staan. De rest van onze sterkmakers maken wederom geen sterke indruk. Ik vrees met grote vrezen en ben helaas bang dat het zo maar een verloren seizoen gaat zijn en dat het bij verlies vanavond nu helemaal in elkaar gaat storten.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Het gaat goed komen de 2e helft.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Klaas er in voor Ekkelenkamp en Tadic op 10 zetten.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ja of Klaas of Traore. Maar Ekkelenkamp komt er niet lekker in deze game.
Tadic naar de 10.

Ajax heeft de 1-1 nu nodig.

Is Mazraoui fit? Zou ik brengen nu.
+1/-0

1 jaar geleden
Al spelen we nog 4 uur, scoren d ook ze niet man man wat een armoede. Ten Hag wisselen verdomme!!
+2/-0

1 jaar geleden
Ik heb er lang niet aan gewild maar Ten Hag mag er van mij uit. Hij heeft het niet meer en kan het aanwezige materiaal gewoon niet aan de praat krijgen. Ze zijn het helemaal kwijt en welke veranderingen bij ook maakt, het lukt gewoon niet meer. Ik blijf erbij dat de spelers helemaal niet slecht zijn, dan kan het dus alleen nog maar aan de trainer liggen die het team niet aan de praat krijgt.
+3/-2

1 jaar geleden
En wederom een domme persoolijke fout die tot een goal leidt en bijna gaat het vlak daarna weer mis door een persoonlijke fout . En zelf kunnen we geen vust maken. Buiten wat afstandschoten geen enkele kans. wederom worden we op alle fronten afgetroefd. Zowel technisch als tactisch. Tadic, Ziyech, vd Beek, promess, Blind, Alvarez, Dest. Tagliafico. Ze geven niet thuis. Dit worden zware tijden.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Einde seizoen, kampioenschap wordt ook nog wel vergooid... kut
+2/-0

 
1 jaar geleden
Dat denk ik ook en in het ergste geval haal je niet eens europees voetbal of moet je nacompetitie spelen.
+2/-0

1 jaar geleden
Zaterdagavond de koppositie aan AZ geven en we zijn klaar. Zondagochtend ten Hag out a.u.b. de ondergrens is bereikt.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Ik zou niet eens wachten tot zondag, ik heb op dit moment nog liever Poulsen op de bank...
+2/-2

 
1 jaar geleden
Dat "de trainer moet nu weg" is zo ongepast. De man die vorig jaar en ook dit jaar zoveel goede dingen voor Ajax en met Ajax heeft gedaan, de halve finale CL heeft gehaald sinds 1997 en de dubbel! gewonnen en 2 keer de CL voorronde door is gekomen dit jaar 10 punten in de CL en de supercup heeft gewonnen...
en boven al AJAX fingerlikking mooi voetbal heeft laten spelen.

die moet nu ontslagen worden?

Wat een onzin. Ten Hag verdiend het om het seizoen af te maken.

Beetje nu de trainer in de steek laten.

Lijkt Leicester city wel.

Ten Hag moet blijven tot de 34e wedstrijd.

In goede en slechte tijden sta ik achter de trainer en de club.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Ten Hag was vorig verantwoordelijk en nu dus ook.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ben het vaak met je eens en het is ook een beetje de teleurstelling die op dit moment spreekt, maar helemaal niets laat mij zien dat Ten Hag dit elftal weer aan de praat gaat krijgen. Tactisch zijn we het helemaal kwijt en het scorend vermogen is helemaal weg - met het grootste probleem dat we vast blijven houden aan onze aanvoerder in de spits die in een ontzettend zwakke fase zit. Ik weet het niet meer en ik ben bang dat Ten Hag het ook niet meer weet...
(EDIT) Of natuurlijk iemand als Schreuder er weer bij halen die blijkbaar vorig seizoen een grote schakel speelde in het succes.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Zeer sympathiek. Zo sta ik er niet in. Ten Hag heeft Ajax mooi laten voetballen, maar inmiddels speelt het team al maanden zonder bezieling. Zoals ze vaker zeggen: de chemie tussen de spelers en de trainer is weg. Inmiddels is het echt duidelijk dat Ten Hag dit team niet meer aan de praat krijgt. Binnen een aantal maanden van een team dat Chelsea van de mat speelt naar een team dat geen kans meer kan creëren tegen Heracles, Getafe, Utrecht en AZ. Uitgeschakeld voor de CL, EL en beker. Niemand heeft denk ik het idee dat Ten Hag de landstitel nog wel even binnen haalt. Het is niet ‘FC Bal op het dak 3’ waarbij de trainer het gegund wordt het seizoen af te maken. We hebben het over Ajax, topsport! Kortom, nieuwe trainer en hopen dat die het wel op de rit kan krijgen. Misschien kan deze dan al een mooie start maken voor het volgende seizoen. Ten Hag zou komende zomer toch vertrekken, doe het dan nu dan maar, nu nog niet alle prijzen zijn verspeeld.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ik hoor niemand over de assistenten. Vorig jaar had Ten Hag Alfred Schreuder op de bank zitten en dat scheelt nu een slok op een borrel. Schreuder is empatischer dan die twee die nu op de bank naast ten Hag zitten. Het team liep vorig jaar weg met Schreuder.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik ben van mening dat een trainer ook zijn eigen assistenten moet selecteren. Dan wordt er ook niet gezaagd onder de stoelpoten omdat een assistent de trainer in pikorde voorbij wil gaan en is de visie vaak hetzelfde. Ik heb daarom ook nooit begrepen waarom Ten Hag dit wel mocht en Bosz niet.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ben het er deels wel mee eens dat ten Hag het seizoen af zou moeten maken, maar een top trainer is hij dus niet.
Als je niet in staat bent om met deze spelers een team te smeden die voor elkaar door het vuur gaan ben je gewoon géén goeie coach.
Ik heb een paar jaar jeugd getraind en ik ben serieus van mening dat ik met het elftal van vorig jaar net zo ver was gekomen als ten Hag, en misschien zelfs wél tot de CL finale.
ten Hag blijft dezelfde fouten maken en is ontzettend eigenwijs bovendien.
Een Witsche ziet hoog vanaf de tribune precies wat er fout gaat, geeft dit door aan Reiziger en vervolgens gebeurt er helemaal niks.
Tactisch blundert ten Hag keer op keer.
Hopelijk houdt hij de eer aan zich zelf want met ten Hag gaat het niet meer goed komen.
+1/-0

1 jaar geleden
Jammer. De gifbeker gaat leeg. Jammer. Jammer. Stom van Alvarez, die verder een best redelijke game speelde op de rcv.

Waarom Ten Hag opeens Traore helemaal niet meer laat invallen en wel Kj snap ik niet.

Iedereen is zoekende. Inclusief Ten Hag.

Ook dit verlies is ook helemaal niet nodig.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Voetbaltechnisch onder de maat. Tactisch onder de maat. Terecht verloren van een beter Utrecht. Het had zelfs een grotere uitslag kunnen zijn en zelf niet een kans gehad. Echt niet een. We verliezen meer dan we winnen tegenwoordig. Volgens mij gaat het kaartenhuis nu in elkaar donderen. Deze trainer gaat het niet meer recht kunnen breien en spelers gaan er ook niet meer in geloven. Elke tegenstander ruikt bloed en elke trainer weet hoe het dit Ajax moet tegemoet treden en Ajax heeft er geen antwoord op want de spelers laten voetbaltechnisch te veel steken vallen. Passing is onnauwkeurig en slordig. In balbezit zijn we slordig. Met balverlies deugt het niet. Alles denkt alleen aan aanvallen en er lopen er meer voor de bal als achter , terwijl er veel te makkelijk balverlies geleden wordt en daardoor de counters levensgevaarlijk zijn. Er deugd werkelijk niets van.
+2/-1

1 jaar geleden
Van de beek hoeft niet onder de douche !!. Wil Real! Tadic nog steed strik erom en wegsWil bayer munchen TEN HAG nog strik erom en ook weg ermee en blind is heel jammer voor die jongen maar komt het nog wel goed met hem ??? Shandalig wat een slecht ajax wij worden ook geen kampioen. Hebben toch ook geen spits zie az en utrecht spitsen
+2/-0

1 jaar geleden
De situatie is nu onhoudbaar geworden, ook voor ten Hag. Die moet de eer aan zichzelf houden. Poulsen en Reiziger aan het roer a.u.b. de kans dat we de titel verkloten is erg groot.
Ik erger mij kapot aan die houding van Ziyech. Wat een arrogantie en verongelijkte houding heeft die gozer zeg. Ik lees op diverse forums dat hij zich heeft misdragen tegenover de meegereisde supporters. Iemand enig idee of Dit klopt? Zou mij niets verbazen. Wat mij betreft Ziyech op de bank zaterdag. De diva van Ajax, pakt nog eens 4.5 miljoen per jaar ook.
+2/-4

1 jaar geleden
Schandalig. Ajax voetbalt als LOS ZAND. En Ten HAG. Praat en handelt ook als LOS ZAND. Hij ziet verbeteringen maar het is al weken nog steeds heel slecht. KAMPIOEN gebeurd ook niet op deze manier van spelen.
+3/-0

1 jaar geleden
Hier zijn inderdaad geen woorden voor, tegen dit Utrecht verliezen!
Het is moeilijk om te zeggen welke ajacied wel op niveau was , zelfs Onana was niet zoals hij normaal is.
Er is echt serieus werk aan de winkel voor Overmars,om te beginnen een andere trainer en dan nog een aantal nieuwe aankopen en wat denk je om bepaalde spelers nog aan een nieuwe club te slijten tegen een normale transfersom??
+3/-0

 
1 jaar geleden
Wat trainer betreft zou ik gaan voor Slot. Die is tactisch zeer sterk, heeft ie ook in de wedstrijden tegen ons bewezen. En is ook kaal :)
+2/-0

1 jaar geleden
Ik kijk nu al uit naar het volgende seizoen 🤔😉
+3/-0

1 jaar geleden
Dikke pech... Kan niet alleen aan Ten Hag liggen. KNVB eikel boeit me niet, maar winnen had goed voor het vertrouwen geweest. AZ mag nog tegen PSV en Feyenoord, dus daar gaan vast ook nog puntjes verloren. Hou vertrouwen, niet teveel het team wijzigen en de beuk erin tegen Heerenveen!
+2/-0

 
1 jaar geleden
Er valt ook niet zo veel te wijzigen, er zijn vanuit de bank weinig andere opties en kwaliteiten en wat er aanwezig is ,haalt ten Hag ook weinig rendement uit, dat is ook één van de problemen.
De spoeling is dun kwa wissels en wat er loopt is zeker niet gelijkwaardig dan wat er op het veld rond loopt en dat is op dit ogenblik als niet veel soeps en de jeugd is er ook nog niet klaar voor ,ik vond Ekkelenkamp beter dan Eiting,by the way hoe durfde Promes en Ziyech die actie van Ekkelenkamp zo openlijk te veroordelen ,eindelijk deed iemand iets anders als wezenloos de bal rondtikken ,zonder echt gevaar te stichten en dan gaan ze zeiken ,vooral Promes is behoorlijk irritant en hij kan zelf niet eens de bal aan de voet houden, wat is die slecht!!
+1/-0

reactie verwijderd

1 jaar geleden
Wie het weet mag het zeggen ,maar dat Ajax niet meer kan scoren is ook niet te bevatten.Er zou niets aan de hand zijn als de voorhoede deed waar het voorheen in de competitie goed in was. 1 0 verliezen bij Heracles is dus de schuld van de falende voorhoede. Dat Ajax aan het wankelen is niet de schuld van de coach, maar van spelers die al met hun gedachte bij een andere club zijn.
+2/-1

 
1 jaar geleden
En dat is toch de schuld van Overmars die tussentijds transfers regelt
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Misschien ligt het wel aan ons?

Wij blijven maar denken dat het hier een paradijs is om te werken. Dat het gras altijd mooi groen is, stralend weer is en we altijd savonds met een strohalm in onze mond aan de zacht kabbelende waterkant zitten.

Het is hier kutweer. De eredivisie stelt geen ruk voor en buitenlandse spelers moeten nog betalen in een pensioenpot ook waar ze nooit gebruik van zullen maken. Om nog mar te zwijgen over de 50% belasting die ze ook nog moeten afdragen aan Rutte.
+2/-2

1 jaar geleden
Hoe goed Poulsen, reiziger, Schreuder en Winter precies zijn is van buiten af heel moeilijk te beoordelen. En de meesten mensen roepen maar wat. Alleen gasten zoals Blind, Ziyech, Tadic, Onana en insiders bij Ajax kunnen daar echt inzicht in geven.

Verder sta ik achter onze coach en spelers.

Bij PSV zetten ze stam en Bommel bij de straat terwijl ze ook nog niks gespresteerd hebben. Ok, snap ik.
Ajax deed hetzelfde met keizer bv.

Maar Ten Hag heeft in hele korte tijd:
Titel, Beker, Supercup gewonnen

2 keer plaatsing CL behaald
halve finale CL
10 punten CL poulfase

Ten Hag is onze topcoach en nu gaat het even slecht, dan blijf je achter de trainer staan in plaats van meteen roepen om zijn hoofd.

Het zijn de spelers die niet scoren en fouten maken continue.

Ten Hag heeft sinds Chelsea uit waar Ajax genaaid is en met 1-4 voor stond! met heel veel pech te maken gehad:

1. Verkeerde beslissingen scheidsrechter uit bij Chelsea- 2 rode kaarten - en hierdoor o.a. geen overwintering CL maar ook thuis tegen Chelsea.

2. Geschorste spelers, Onana, Tagliafico, Veltman, Blind en ?
3. Geblesseerde spelers: Neres al super lang, Labyad, Blind, Ziyech, Veltman, Promes
4. En de terugkeerde spelers die keren terug in een niet lopend elftal
5. Oververmoeidheid door het lange seizoen ervoor
6. Weinig vorm en geluk zit niet mee, bv met penalty's die vorig jaar steeds wel aan Ajax werden gegeven, werden de laatste maanden al 5 penalties aan Ajax onthouden.

7. Het missen van een Max Wober
8. Spelers die zijn aangekocht die Schone, Frenkie en de Ligt nauwelijks hebben kunnen vervangen.
9. Uitschakeling CL was een klap voor het team.
10. Hoogmoed bij sommige spelers die dachten we zijn top 4 van Europa vorig jaar de eredivisie daar zijn we te goed voor. Uitspraken doen zoals: Az is geen concurrent. Dat wreekt zich nu. Iedereen moet zijn waffel gewoon nu houden bij Ajax. En 10 wedstrijden winnen. Win je 10 wedstrijden ben je kampioen en plaats je de club direct in de CL en neem je met een mooie prijs afscheid.

11. Transfer gebeuren wat sluimert bij de spelers - o.a. bv bij Hakim. Frenkie vorige winter speelde ook 3-4 games matig tijdens die periode en het team ook. Het creert onrust.Maar ik zie ook dat Ten Hag nu heel erg zoekende is..en al een tijdje twijfelt wie het beste is op diverse plekken...
Wanneer je 10 wint blijft het elftal vaak staan, wanneer je 5 verliest onstaat er vaak roulatie. Dan Schuurs, dan Alvarez.
Dan Traore, dan KJ. Dan Eiting, dan ....


10 wedstrijden, Ten Hag verdiend die 10 games. 10 finales. Om zijn 2e kampioenschap te winnen.

In goede tijden en moeilijke tijden moeten de fans achter de club, trainer en spelers staan.
Ik wel nu.

Ik weet wel zeker dat Overmars en Sar heb nu niet in de steek laten. Zou ook onterecht zijn dat hij alle shit nu krijgt.
Al weet ik ook wel dat hij misschien andere keuze soms had kunnen maken. Maar de beste mensen staan altijd aan de kant.
Ajax verloor vorig jaar ook van Heracles, Feyenoord (6-2) , Heerenveen 4-4 en toen waren alle boys er nog en was iedereen er bij.

De spelers moeten het nu ook voor hem gaan doen. Klaar.
+2/-3

 
1 jaar geleden
Wober zou nu basis hebben gestaan. Nooit begrepen dat ze die verkochten en een Alvarez kopen voor 14 miljoen.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Wober stond vorig jaar al 2 keer in de basis tegen Bayern.

Wober, Lang. Ajax had ze niet moeten laten gaan. Maar ja is achteraf.

Lasse Schone is ook erg welkom met zijn corners, vrijetrappen en 'voetbal' en ervaring. Vooral met dat fuikvoetbal wat nu steeds gebeurd.
+2/-2

 
nieuws-redacteur 1 jaar geleden
Vooral Wober niet. Menigeen vond het toen al raar dat hij zo makkelijk weggedaan werd.
+1/-0

 
nieuws-redacteur 1 jaar geleden
Goeie post.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ben het hier mee eens. Ten Hag verdient het uiteraard het seizoen af te maken - wat er ook gebeurt. Maar hij moet nu wel duidelijke keuzes maken, vooral het centrale blok achterin en op het middenveld. En ook vind ik dat je een keuze moet maken voor de spits (wat mij betreft Traoré). Het husselen met de opstelling creeert nog meer verwarring en onzekerheid in wat al een ontzettend lastige periode is door blessures en schorsingen. Gewoon logische keuzes maken nu please en verder focusen op het mentale aspect en game plan.
+1/-0