Overtuigende zege van Ajax: 0-4 in Groningen

13 januari 1935
-
-

Ajax heeft met een overtuigende 0-4 zege in Fc Groningen het jaar 2004 afgesloten. Met de nederlagen van Feyenoord en met name PSV bezorgde de ploeg zich daarmee een mooi uiteinde en zicht op meer voor de tweede seizoenshelft.

In de eerste helft begon Ajax uitstekend. De ploeg kreeg diverse goede kansen maar kwam in de eerste helft niet tot scoren. Ajax had de controle op de wedstrijd, maar moest toezien dat FC Groningen ook in eigen huis kon aanvallen en het Ajax lastig maken.

De beste kansen voor FC Groningen waren in het begin van de tweede helft. Toen Ajax vervolgens de 0-1 scoorde was de ban gebroken. Ryan Babel gaf Sneijder de kans om de openingstreffer binnen te koppen. Een paar minuten later was het duel al beslist toen Rosales Mitea de kans gaf de 0-2 te maken.

Vervolgens mocht de jonge Babel aan zijn vertrouwn werkte. Hij scoorde achtereenvolgens de 0-3 en de 0-4.

Ajax profiteert optimaal van nederlagen PSV en Feyenoord

Aax heeft optimaal geprofiteerd van de nederlagen van PSV en Feyenoord (2-0 in ADO Den Haag). De achterstand op koploper AZ en PSV bedraagt nog slechts vijf punten. De voorsprong op Feyenoord bedraagt inmiddels alweer zes punten. Daarmee doet Ajax weer volledig mee in de strijd om de plaatsen bovenin.

1. AZ 17 42 44-12
2. PSV 17 42 42-10
3. Ajax 17 37 41-17
4. Feyenoord 17 31 42-23

Babel klimt naar 2e plaats op topscorerslijst Ajax

Na de twee goals van Ryan Babel in Groningen heeft de spits alleen Rosales nog voor zich op de topscorerslijst van Ajax in de competitie. Babel scoorde er tot nu toe vier net als Sneijder en Van der Vaart.

FC Groningen: Krstev

Hans Vonk, Hatem Trabelsi, Nigel de Jong, Julien Escud?, Maxwell, Tom?s Gal?sek, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder ('66 Johnny Heitinga), Mauro Rosales ('82 Daniel de Ridder), Ryan Babel, Nicolae Mitea

Opstelling FC Groningen

Roorda, Elshot, Matthijs, Kruiswijk, Van der Linden ('78 Fledderus), Buijs, Krstev ('62 Drenth), Floren, Van Gessel, Seedorf, Salmon ('78 Tuyp)

F-side.nl: FC Groningen-Ajax (0-4)Ajax Foto Side: Fotoverslag Groningen-Ajax
OFA.nl: FC-Groningen_A.F.C. AJAX

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.