Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Wedstrijd Ajax-FC Emmen


Tijdstip
25 augustus 2018
Stadion
-
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
-


Ajax op halve kracht veel te sterk voor FC Emmen

Ajax heeft met oog op de wedstrijd tegen Dynamo Kiev van aanstaande dinsdag een uitstekende generale gekend. Zonder zich al te diep in te hoeven spannen werd FC Emmen met 5-0 langs de kant gezet. Klaas-Jan Huntelaar wist twee doelpunten te maken, terwijl ook Hakim Ziyech en Dusan Tadic op het scorebord kwamen. De laatste treffer was een eigen doelpunt.

Met twee wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd van woensdag tegen Dynamo Kiev ging Ajax direct op jacht naar doelpunten. Na een paar minuten was het al raak toen Dusan Tadic rond de middenlijn de bal veroverde en deze direct diep gaf op Klaas Jan Huntelaar. De spits gaf de bal vervolgens aan Hakim Ziyech en na een mooie actie schoot de middenvelder in de korte hoek binnen.

Ajax wilde meer doelpunten, maar het tempo lag veel te laag om echt gevaarlijk te worden. Omdat FC Emmen daar echter helemaal niets tegenover zette, kwam de ploeg van Erik ten Hag helemaal niet in de problemen. Vlak voor rust viel echter wel nog de 2-0 nadat een kopbal van Ziyech op de paal belandde, maar de rebound voor de voeten van Huntelaar viel.

Na rust ging Ajax op hetzelfde tempo verder, maar kon het in de score wel verder uitlopen. Na bijna een uur kopte Huntelaar zijn tweede van de avond binnen uit een voorzet van Carel Eiting, terwijl ruim tien minuten later ook Dusan Tadic tot scoren wist te komen.

Vlak voor tijd zorgde een eigen doelpunt van Glenn Bijl voor de eindstand. Hij probeerde met een sliding Donny van de Beek van scoren te houden, maar zorgde er daarmee voor dat hij zelf op het scorebord verscheen. In de laatste minuut was Emmen toch nog dicht bij een treffer toen Matthijs de Ligt een bal helemaal verkeerd raakte, maar de bal van de aanvoerder van Ajax ging net naast het doel van André Onana.


Matthijs de Ligt: 'Ik vond dat wij goed gespeeld hebben, dat beaamt de uitslag ook wel'

In gesprek met Fox Sports gaf Matthijs de Ligt aan dat hij tevreden was met het spel van Ajax. "Ik vond dat wij goed gespeeld hebben, dat beaamt de uitslag ook wel. We hadden veel balbezit en veel kansen. Ook al is het 5-0 geworden, het had wel iets meer kunnen zijn. We hebben vrijwel niks weggegeven, dus dat is ook wel een goed teken," aldus de aanvoerder.

De Ligt kreeg de vraag wat het verschil was in het opwekken van adrenaline voor deze wedstrijd en die tegen Dynamo Kiev. "Het is moeilijk uit te leggen. Je merkt het aan alles. Je merkt het aan het publiek, in de Champions League is het in de avond en is het in het donker. Dan komt er echt een sfeertje," zo gaf hij aan.

De verdediger ging verder: "Nu is dat minder. Dat snap ik ook wel, want het is de Eredivisie. We proberen de focus wel te leggen om dat sfeertje ook te creëren en elkaar daarin op te fokken."


Erik ten Hag: 'De benadering vandaag was prima'

In gesprek met Fox Sports was Erik ten Hag het niet eens met de opmerking dat de wedstrijd tegen FC Emmen een plezierig tussendoortje was. "Nee, toch niet. Het hangt van de benadering af die we hebben en dat was prima. We waren scherp, begonnen goed, maken snel de goal en maken er voor rust nog eentje bij. Dan lijkt zo'n avond heel makkelijk, maar dat was het zeker niet," aldus Ten Hag.

Ten Hag kreeg ook de opmerking dat Emmen zijn ploeg ook niet in de weg lag. "Dat lag vooral aan ons. Wij hebben de tegenstander onze wil opgelegd en daarbij een aantal kansen bij elkaar gespeeld. Daar waren wij scherp in en benutten ze ook," zo gaf hij aan.


Klaas-Jan Huntelaar: 'Juichen is altijd leuk, doelpunten maken ook en wedstrijden winnen is super'

Klaas-Jan Huntelaar kreeg op Fox Sports de vraag of Ajax nu zo 'verschrikkelijk goed' was of FC Emmen 'verschrikkelijk slecht'. "Het was vooral hun intentie om alles dicht te houden, zo lang mogelijk. Dat was na acht minuten al voorbij, maar nog deden ze de eerste helft niet zo veel. In de tweede helft wel iets meer, maar ik denk dat het dan nog een kwestie van kwaliteit is," zo gaf de spits aan.

Hans Kraay jr. merkte op dat ondanks dat Huntelaar al veel doelpunten gemaakt heeft aan het juichen van hem te zien is dat het nog altijd niet verveelt. "Juichen is altijd leuk, doelpunten maken ook en wedstrijden winnen is super," aldus The Hunter. Hij kreeg ook de vraag waarmee dat te vergelijken is. "Ik weet het niet. Het is nog vroeg he," zei hij lachend.

Huntelaar gaf aan dat hij voor de wedstrijd niet gesproken had met Erik ten Hag dat hij gewoon graag wilde starten en geen rust nodig had. "Deze keer niet nee. Vorige keer zei ik wel tegen hem dat ik me lekker voelde en me fit voelde. Maar de trainer maakt keuzes," aldus Huntelaar. "Je wil altijd spelen natuurlijk. Aan de ene kant begrijp ik het ook wel. Omdat we veel wedstrijden spelen, wil de trainer dat iedereen fit is. Maar we moeten eerst de wedstrijden winnen en dat hebben we vandaag goed gedaan."


Karakteristieken

Uitslag: 5-0 (2-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Hakim Ziyech ('8)
Goal
2-0 Klaas Jan Huntelaar ('38)
Goal
3-0 Klaas Jan Huntelaar ('59)
Goal
4-0 Dusan Tadić ('71)
Goal
5-0 Eigen doelpunt Bijl ('86)
Scheidsrechter
Nijhuis
Toeschouwers
52.885 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Emmen: Siekman ('41)

Opstelling Ajax

Dusan TadićKlaas Jan HuntelaarHakim Ziyech


Donny van de BeekCarel EitingFrenkie de Jong


Nicolás TagliaficoDaley BlindMatthijs de LigtRasmus Kristensen


Andre Onana

Wissels:

'64 Kai Sierhuis voor Klaas Jan Huntelaar
'64 Noussair Mazraoui voor Frenkie de Jong
'77 Dennis Johnsen voor Hakim Ziyech


Opstelling FC Emmen

PedersenSlagveer


MarinusJansenChaconBijl


CavlanSiekmanVeendorpKlok


Scherpen

Wissels:

'46 Arias voor Pedersen
'46 Gronsveld voor Marinus
'80 Bos voor Slagveer


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 17 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 5-0 (2-0)
 7 5-0 (2-0)
 7 5-0 (2-0)
 7 5-0 (2-0)
 7 5-0 (2-0)
 7 5-0 (2-0)
 7 5-0 (2-0)
 7 5-0 (2-0)
 7 5-0 (2-0)
10  7 5-0 (2-0)
11  7 5-0 (2-0)
12  7 5-0 (2-0)
13  7 5-0 (2-0)
14  7 5-0 (2-0)
15  7 5-0 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Voorbeschouwingen