Eerste thuiszege voor Ajax: 1-0 tegen Vitesse

11 september 2016
-
-

Ajax heeft in de derde thuiswedstrijd van het seizoen de eerste thuiszege behaald. Tegen Vitesse was Ajax met 1-0 te sterk. Het was Nick Viergever die tien minuten na rust voor de bevrijdende 1-0 zorgde.

Ajax kreeg in de openingsfase twee enorme mogelijkheden, maar Vitesse doelman Room stopte pogingen van Nemanja Gudelj en Amin Younes. In het vervolg kreeg Vitesse de nodige kansen om de ruimte achterin bij Ajax uit te spelen. Het zou daardoor tot aan de rust bij 0-0 blijven..

Tien minuten na rust kwam Ajax dan toch op voorsprong. Het was de debuterende Hakim Ziyech die met een uitstekende vrije trap Viergever de gelegenheid gaf geheel vrijstaand binnen te koppen. Toen tien minuten later Vitesse ook nog eens met tien man kwam te staan door een tweede gele kaart, en dus rood, voor Kruiswijk, leek Ajax op rozen te zitten.

Ajax kreeg in het vervolg de mogelijkheden om het uit te spelen. De ploeg verzuimde echter de trekker over te halen. Daardoor bleef het tot het allerlaatst spannend. In blessuretijd kreeg Tighadouini nog de mogelijkheid op de gelijkmaker, maar dat onheil bleef Ajax terecht bespaard.

[video] Veltman deelt panna uit

Ranglijst: Ajax klimt op naar de 3e plaats

Ajax is door de zege opgeklommen naar de derde plaats op de ranglijst. De ploeg heeft vijf punten achterstand op Feyenoord, drie op PSV. Volgende week staan Heracles - Ajax en PSV - Feyenoord op het programma.

Opstelling Vitesse

Room, Leerdam, Kashia, Van der Werff, Kruiswijk, Foor ('74 Ota), Nakamba, Baker, Rashica ('67 Van Bergen), Van Wolfswinkel, Nathan ('64 Tighadouini)

Ajaxlife.nl: Ajax kan gelukkig nog winnen in de eigen Arena

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 12 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 1-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.00. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.