Ajax nipt naar 1-0 zege tegen Roda JC

25 september 2004
-
-

Ajax heeft door een goal twee minuten voor tijd van Anastasiou met 1-0 gewonnen van Roda JC. Daarmee kwam Ajax uiteindelijk heel goed weg. De ploeg van Ronald Koeman had het aan zichzelf te wijten dat het bijna nog puntverlies zou lijden. In de eerste helft was Ajax veel beter en had het een duidelijke voorsprong moeten nemen. Toen dat niet gebeurde zakte Ajax weg en werd Roda JC steeds sterker. De Limburgers kregen in de tweede helft een paar goede kansen. Toch was het Ajax dat aan het langste eind trok. Yannis Anastasiou, die centraal in de aanval een uitstekende avond beleefde als vervanger voor Sonck, kreeg zijn verdienste voor zijn goede spel en deed uiteindelijk zijn oud ploeg de das om.

[later meer]

Ajax blijft op tweede plaats

Ajax heeft door de nipte zege de tweede plaats in de competitie weten vast te houden. PSV blijft aan de leiding door een 4-0 zege op Heerenveen. Feyenoord volgt op een punt van Ajax, zij wonnen met 0-4 in Roosendaal.

Oproep Van der Vaart tegen spreekkoren

Voorafgaand aan Ajax - Roda JC richtte aanvoerder Rafael van der Vaart het woord tot het Ajax publiek. Hij riep de Ajax fans op zich te onthouden van kwetsende en discriminerende spreekkoren.

Minuut stilte voor Andre Hazes

Zoals aangekondigd werd er kort voor de wedstrijd tegen Roda JC een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de donderdag overleden Amsterdammer Andre Hazes. De spelersgroep van Ajax had op de minuut stilte aangedrongen bij Ajax uit respect voor de zanger die regelmatig op bezoek kwam bij trainingskampen ter voorbereiding op belangrijke duels.

Debuut voor Rosales in Arena

Voor het eerst kwam Rosales in actie voor Ajax in de eigen Arena. De Argentijn had tot nu toe slechts een invalbeurt van een half uur achter de rug tegen ADO Den Haag. Daarna liep hij een blessure op. Tegen Roda JC mocht hij in de tweede helft invallen. Opmerkelijk genoeg moest hij net als tegen ADO Den Haag een elleboogstoot incasseren.

Uitslag: 1-0 (0-0)

1-0 Yannis Anastasiou ('88)
Vink
0 toeschouwers

Roda JC: Bodor
Roda JC: Brouwers

Bogdan Lobont, Anthony Obodai, Johnny Heitinga, Nigel de Jong, Maxwell, Steven Pienaar, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart ('75 Wesley Sonck), Tom De Mul ('52 Mauro Rosales), Yannis Anastasiou, Nourdin Boukhari ('60 Nicolae Mitea)

Opstelling Roda JC

Kujovic, Bodor, Brouwers, Luijpers, Filipovic, Sergio, Van Dijk, Vandenbroeck ('24 Vicelich), Van Dessel, Cristiano, Kon?

OFA.nl: AJAX - Roda JC F-side.nl: Foto's Ajax-Roda JC (1-0)Ajax Foto Side: Ajax-Roda JC

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 9 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.