Ajax thuis onderuit: 1-3

24 augustus 2014
-
-

Ajax heeft in de derde wedstrijd van het competitieseizoen de eerste nederlaag geleden. In de Arena counterde PSV naar een 1-3 zege. Na een goede eerste helft ging het na rust mis voor Ajax.

Het eerste kwartier was heel open. In een gelijkopgaande wedstrijd waren er voor beide doelen mogelijkheden. Uitblinker was El Ghazi op wie PSV geen grip kon krijgen. het was dan ook niet toevallig dat de debutant in de basis de openingsgoal maakte. Hij kroop bij een voorzet voor Willems en kopte vervolgens de bal over de uitgekomen Zoet: 1-0.

In het vervolg van de eerst helft was Ajax duidelijk de betere ploeg. Ajax verzuimde alleen door te drukken naar 2-0 of meer. Lasse Schone had vlak na rust een goede kans op de 2-0. Hij miste en in de tegenstoot sloeg PSV toe. In de counter stelde Narsingh Depay in staat de gelijkmaker binnen te tikken. Even later was het zelfs 1-2 toen Narsingh uit een nieuwe counter dit keer de 1-2 maakte.

Ajax ging in het vervolg van de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Dat leverde veel balbezit op en een paar kansen. De beste was voor Moisander die voor Zoet overschoot. Ajax moest steeds meer gaan drukken, waarna PSV uiteindelijk profiteerde via invaller Jozefzoon en met de 1-3 de wedstrijd in het slot gooide.

Ranglijst: Ajax op derde plaats

Ajax staat na drie competitieduels op de derde plaats. PSV en PEC Zwolle hebben nog het volle pond met negen punten. Ajax, FC Groningen en FC Utrecht volgen met zes punten, waarbij Ajax het beste doelsaldo heeft.

De Jong bedankt fans: 'velen zien gaan, maar supporters bleven er altijd staan'

(Gepost door -)

Na afloop werd er met een kater afscheid genomen van Siem de Jong. Frank de Boer wist desondanks een gloedvolle speech voor de oud-Ajacied af te leveren. Met de mooiste momenten van Siem op de borden, bedankte hij de Ajax fans voor hun steun. "Veel spelers ontmoet en zien gaan, technische staf ontmoet en zien gaan. Maar de supporters zijn altijd gebleven."

Zijn absolute hoogtepunt: '15 mei 2011 was absolute uitschieter. Ik denk niet dat ik ooit nog zo'n dag zal meemaken.'

De Boer: drie noodzakelijke wissels

Frank de Boer verraste velen met zijn wissels tegen PSV. Na afloop gaf hij aan dat het drie noodzakelijke wissels waren. 'El Ghazi kampte met maagklachten en kon niet verder. Boilesen had zaterdag al wat liesklachten. Na de tegengoal zag ik hem wat trekkebenen en besloot ik geen risico met hem te nemen. Van Rhijn zat er vervolgens na 70 minuten echt doorheen. Hij was fit, maar verspeelde echt zijn krachten, waardoor ik ook hem nog verplicht moest wisselen. Hij had beter met zijn krachten om moeten gaan' zo stelde de Ajax coach.

De Boer: 'vrij naïef'

De Boer was na afloop tevreden voor de camera van Fox Sports over het spel, maar erg geïrriteerd over individuele momenten. 'Er was voor ons gevoel niets aan de hand en dan trappen we er toch in. Het was vrij naïef,' zo doelde De Boer op wat er gebeurde bij de ingooi die de tegengoal inleidde. 'Verder wil ik daar niets over zeggen. Daar gaan we morgen over praten.'

'Maar ik heb het beste Ajax gezien van de afgelopen vier wedstrijden. We hebben best aardig gespeeld en kansen gecreëerd. We hadden eerder al op 2-0 en 3-0 moeten staan. Het spel was vrij goed, we hebben gedomineerd tegen PSV. Maar op momenten ging het mis, dat zit me dwars. Het spel is echter het belangrijkste. Als we dit voortzetten komen de punten vanzelf.'

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  3 2-3 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.94. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.