27 maart 2014
-
KNVB Beker
-

Ajax heeft zich donderdagavond weten te plaatsen voor de finale van de KNVB beker. In de halve finale trok Ajax met 0-1 aan het langste eind. Schone schoot vlak na rust een vrije trap prachtig binnen. Na een half uur verloor Ajax Veltman door een rode kaart (2 te betwiste gele kaarten). Vlak na rust ging Johansson er voor hetzelfde euvel vanaf.

In een aardige eerste helft werd voor elke bal gestreden door beide ploegen. Ajax had wta meer controle, maar beide ploegen gingen op zoek naar de openingstreffer. Na een half uur kwam de wedstrijd echt los, toen Van Boekel twee keer binnen een minuut een te betwisten gele kaart aan Veltman gaf. Die moest er vanaf. Vervolgens kreeg AZ ook nog eens de penalty. het was Vermeer die tot de held uitgroeide door de inzet van Johansson te stoppen. Ajax moest vervolgens nog wel een uur door met tien man. Ajax hield het op 0-0 in de eerste helft, een doelpunt van AZ werd terecht vanwege buitenspel afgekeurd.

Enkele minuten na rust kantelde opeens het hele beeld van de wedstrijd. Johansson stopte De Sa onreglementair en moest met zijn tweede geel naar de kant. Lasse Schone zou vervolgens de vrije trap achter doelman Esteban schieten. Hij zorgde daarmee opnieuw voor een heel belangrijk doelpunt voor Ajax. Met 10 tegen 10 moest AZ op zoek naar de gelijkmaker. Heel veel kansen kreeg AZ niet en daar waar het echt gevaarlijk werd, was Kenneth Vermeer uitstekend. Hij voorkwam onder andere met een prachtige reflex de gelijkmaker van Gudmundsson. Daarmee groeide hij uit tot Man of the Match van Ajax-zijde. In de slotfase waren er kansen voor beide ploegen, maar het zou bij 0-1 blijven. Ajax plaatste zich daardoor weer eens voor de bekerfinale in De Kuip.

[Foto] Heldenrol voor Kenneth Vermeer

[Foto] Schone zorgt voor de 0-1

[Foto] Vermeer en Cillessen vieren de zege

De Boer behaalt 100ste zege met Ajax

Het duurde uiteindelijk even voordat het zover was, maar in de derde poging was het dan toch raak. Frank de Boer behaalde door de zege op AZ zijn 100ste zege als coach van Ajax.

Opstelling AZ

Esteban, Johansson, Gouweleeuw, Viergever, Poulsen, Gudelj, Ortiz ('51 Reijnen), Elm, Berghuis ('64 Gudmundsson), A. Johansson ('64 Avdic), Beerens

Ajaxfanzone.nl: Fotoverslag AZ - AjaxAjaxlife.nl: Fotoverslag AZ - Ajax
F-side.nl: AZ-AJAX (0-1) beker

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 16 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.