Ajax op rozen na winst in Klassieker: 1-2

2 maart 2014
-
-

Ajax zit door een zege in de Kuip op rozen in de strijd om de landstitel. In De Kuip won de ploeg met 1-2 door doelpunten van Sigthorsson en Veltman. Zonder aan het eigen spel te komen trok een efficiënt Ajax aan het langste eind.

Ajax had gerekend op een fel druk zettend Feyenoord. Om dat te voorkomen ging de ploeg de eerste tien minuten de lange bal spelen. Dat trok de angel uit de agressiviteit van Feyenoord. Vervolgens probeerde Ajax het eigen spelletje weer te spelen. De ploeg bleef echter voorzichtig en nam met de teleurstelling van Salzburg geen enkel risico. Dat leverde al met al weinig gevaar op in het eigen strafschopgebied. Toch kwam Feyenoord op voorsprong toen Pelle na een half uur in de verre hoek kon binnenkoppen. Op dat moment stond Ajax even met tien man, omdat Moisander zich van de scheidsrechter aan de kant moest laten behandelen vanwege een bloedend wondje.

In de laatste minuut van de eerste helft kon Ajax iets terugdoen. Een van de eerste echte kansen werd direct door Kolbeinn Sigthorsson verzilverd. De spits mocht invallen voor Bojan, die met een knieblessure uitviel.

Na rust kreeg Ajax meer grip op de wedstrijd. De ploeg had, zonder goed te spelen, niet al teveel meer te vrezen van Feyenoord. Zelf kon het halverwege de tweede helft de wedstrijd beslissen. Veltman, de directe tegenstander van Pelle, werd de matchwinnaar. Hij kon bij een hoekschop het laatste zetje geven voor de 1-2. Daarvoor had Klaassen met een inzet al de paal geraakt. Ajax toonde zich efficiënt voorin en haalde daarmee de drie punten binnen. Tegelijkertijd schakelde het Feyenoord uit in de race om de titel.

[Foto] Ajacieden vieren feest in De Kuip

Ranglijst: Ajax koploper met ACHT punten voorsprong

Ajax is door de zege in De Kuip en het gelijkspel van FC Twente uitgelopen naar een voorsprong van maar liefst acht punten op de naaste concurrentie.

'79 Lesley De Sa voor Ricardo Kishna

Mulder, Janmaat, De Vrij, Kongolo, Martins Indi, Clasie ('78 Vormer), Immers, Vilhena, Schaken ('76 Te Vrede), Pelle, Boetius

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Feyenoord - AjaxF-side.nl: 010-AJAX (1-2)
Ajaxfanzone.nl: feyenoord - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 37 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.