Transparent
Inloggen
Sluiten

Doellijntechnologie bij Feyenoord - Ajax

28 februari 2014 18:38 - KNVB.nl

Verslaggever: -

Bij het duel Feyenoord - Ajax aanstaande zondag wordt er als test gebruik gemaakt van doellijntechnologie.

Dit seizoen was het HawkEye-systeem actief bij negen thuiswedstrijden van FC Utrecht. Vanaf komend weekend wordt het systeem ingezet bij de eerstvolgende vijf thuiswedstrijden van Feyenoord en de KNVB bekerfinale op zondag 20 april.

Na de KNVB bekerfinale volgt de tweede transfer van Rotterdam naar Amsterdam, zodat de Amsterdam ArenA vanaf zaterdag 3 mei 2014 het podium vormt voor deze technologische hulpmiddelen.

Doellijntechnologie met behulp van het HawkEye-systeem is een van de onderdelen van de tweejarige pilot Arbitrage 2.0. In dit traject wordt er tevens in verschillende beslissingwedstrijden als de KNVB bekerfinale en de strijd om de Johan Cruijff Schaal het gebruik van extra assistenten (5e en 6e officials) toegepast. Aanvullend wordt de opnamebus van HawkEye gebruikt om de mogelijkheden van een videoreferee te onderzoeken.

Gijs de Jong, manager competitiezaken KNVB: ,,De KNVB is erg tevreden met de start van doellijntechnologie en de verrichtingen van het HawkEye-systeem in Stadion Galgenwaard. De komende periode zal het systeem in een groter stadion ingezet worden en onder meer tijdens de KNVB bekerfinale met 100 procent zekerheid kunnen beoordelen of het wel of geen doelpunt is, wat van essentieel belang is voor het sportieve verloop van een wedstrijd. Dit past bij de visie van de KNVB om de arbitrage voortdurend te ontwikkelen en wedstrijden zo eerlijk mogelijk te laten verlopen.”

Meer op KNVB.nl




Tags

knvb doellijntechnologie bekerfinale feyenoord hawkeye arbitrage arena beslissingwedstrijden essentieel galgenwaard gijs hulpmiddelen jong officials opnamebus pilot technologische tweejarige utrecht videoreferee

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos