Ajax koploper na eenvoudige 3-0 zege op PEC Zwolle

10 maart 2013
-
-

Ajax heeft met nog acht duels te gaan de inhaalrace afgerond en de koppositie in handen genomen. De ploeg won simpel in eigen huis met 3-0 van PEC Zwolle. Geen moment had Ajax iets te vrezen van de 'reuzendoder'.

Ajax had direct van het begin het overwicht en gaf weinig weg tegen Zwolle. Na 19 minuten kwam de ploeg verdiend op voorsprong door Kolbeinn Sigthorsson die een assist van Schone goed afrondde. Zeven minuten later kon Siem de Jong uit de rebound scoren nadat een kopbal van Sigthorsson was tegengehouden.

Na rust bleef Ajax gevaarlijker. Het duurde echter lang voordat de 3-0 viel. In de 80ste minuut gooide Boerrigter het duel met de derde treffer van de wedstrijd definitief in het slot. Twijfels over de zege had toen echter allang niet meer.

Ranglijst: Ajax de nieuwe koploper

Ajax is door de zege op PEC Zwolle de nieuwe koploper van de eredivisie. Ajax staat voor het eerst dit seizoen bovenaan. De ploeg heeft een punt voorsprong op zowel PSV als Feyenoord.

De Boer: 'we hebben nu alles in eigen hand'

Voor de camera van Eredivisie Live was Frank de Boer uiteraard tevreden over het bereiken van de koppositie. ' We hebben nu alles in eigen hand. We spelen goed, dat geeft veel vertrouwen. We moeten gewoon van wedstrijd tot wedstrijd kijken. We hebben nu ook het voordeel dat we uitgeruster aan de duels kunnen beginnen nu we geen midweekse wedstrijden meer hebben.'

'De tegenstander liep alleen maar achter de feiten aan. Dat gebeurt wel vaker bij ons, alleen vallen nu ook de doelpunten. Mooi dat de aanvallers nu gescoord hebben. dat is belangrijk, dat geeft ze vertrouwen. Laten we hopen dat er nog velen volgen.'

[video] De Boer: "Had wel 6-0 of 7-0 kunnen zijn"

Opstelling PEC Zwolle

Boer, Van Polen, Lachman, Broerse ('67 Van der Werff), Achenteh, Gravenbeek, Pluim, Benson ('58 Valpoort), Klich, Mokhtar, Avdic

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - PEC Zwollesthcrw.nl: Ajax - Pec Zwolle
Ajax Foto Side: Ajax - ZwolleAjaxfanzone.nl: AJAX - Pec Zwolle

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 34 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 3-0 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.87. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.