Ajax maakt supporters zenuwachtig: kampioensfeest weer uitgesteld

25 april 2004
-
-

Ajax heeft opnieuw puntverlies geleden. Na het gelijkspel tegen RBC in de Arena kwam Ajax in Nijmegen niet verder dan een 0-0 gelijkspel in Nijmegen tegen NEC. Het kampioensfeestje wordt daardoor waarschijnlijk opnieuw met een week opgeschoven. Voordeel voor veel fans is wel dat het dan in eigen stadion is tegen NAC.

Ajax kreeg in de eerste helft diverse kansen en mogelijkheden om op voorsprong te komen. De ploeg ontbrak het echter aan trefzekerheid en verzuimde de overmacht uit te buiten. Op de counter kreeg ook NEC enkele goede kansen op de openingstreffer. In de tweede helft werd het aantal mogelijkheden voor Ajax minder. NEC kreeg meer lef en had net als Ajax een aantal goede kansen op een treffer. In De Goffert bleef het scorebord ondanks het aantal open mogelijkheden opvallend genoeg op 0-0 steken.

[later meer]

Koeman: moeite om het iedere keer te beslissen

Volgens Ronald Koeman heeft zijn ploeg moeite om de wedstrijd iedere keer weer te beslissen zo op het einde van het seizoen. "Het duurt te lang. In de laatste vier wedstrijden speelden we drie keer gelijk. Dat is heel moizaam. Het kost ons heel veel moeite het iedere keer weer te beslissen. Maar de afstand is nog steeds zes punten. Dat we nu in een thuiswedstrijd kampioen kunnen worden is wel mooi, ls dat lukt."

Volgens Koeman ontbrak het aan scherpte in de afwerking. "Al moet je ook geluk hebben dat de bal goed valt, zoals bij de uitstekende inzet van Van der Vaart. Die werd fantastisch gepakt door Gentenaar. In de eerste helft hebben we redelijk goed gespeeld en vijf tot zes goede mogelijkheden gecreerd. Toen de goal uitbleef gingen er teveel mensen voor de bal spelen. Daarmee neem je aanvallend een risico en ontstaan er twee blokken op het veld. Galasek kwam op het middenveld alleen te staan en dan wordt het moelijk."

Uitslag: 0-0 (0-0)

Wegereef
0 toeschouwers

NEC: Demouge

Bogdan Lobont, Nigel de Jong, Johnny Heitinga, Julien Escud?, Maxwell, Tom?s Gal?sek, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Steven Pienaar ('78 Daniel de Ridder), Zlatan Ibrahimovic ('78 Wesley Sonck), Tom Soetaers ('63 Victor Sikora)

Opstelling NEC

Gentenaar, Wisgerhof, Ebbinge, Heije, Barreto, Van der Doelen, Zonneveld ('80 Schuurman), Hersi, Simr, Demouge, Niedzielan ('89 Tumba)

Ajax Foto Side: Fotoverslag

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.