Jeugdig Ajax verslaat miljoenenploeg uit Manchester: 3-1

24 oktober 2012
-
Champions League
-

Ajax blijft mee doen in groep D van de Champions League. De ploeg versloeg in eigen huis knap de miljoenenploeg van Manchester City. In de Arena werd het 3-1 voor Ajax na een 0-1 achterstand.

Ajax begon sterk en was in de eerste helft van de eerste helft de bovenliggende ploeg. Manchester City moest zich beperken tot tegenhouden en had moeite met de spelopvatting van Ajax. Toch waren het de Engelsen die op voorsprong kwamen. Halverwege de eerste helft was Nasri op links volledig vrijgelaten door Van Rhijn. Na de 0-1 had Ajax het een fase heel moeilijk. In die fase had de Engelse ploeg door kunnen drukken. Vermeer speelde echter weer een belangrijke rol.

In de slotfase van de eerste helft kwam Ajax terug. Na een paar mogelijkheden op rij kwam Van Rhijn met een uitstekende voorzet, die De Jong vervolgens strak binnenschoot. De gelijkmaker op slag van rust was een ruggensteuntje dat de ploeg erg goed uitkwam.

Na rust kon Ajax blijven voetballen. In de 56ste minuut kwam de ploeg zelfs op 2-1. Niklas Moisander kon bij een corner geheel vrijstaand binnenkoppen. Kort daarna werd het nog mooier van Ajax. Eriksen slalomde door de verdediging van de Engelsen. Zijn mislukte inzet werd van richting veranderd en vloog daardoor alsnog binnen.

Na de 3-1 moesten de Engelsen komen. Dat leidde aan beide kanten tot kansen. Sana kreeg een unieke kans op de 4-1. Maar ook Vermeer kreeg de gelegenheid om zich weer als uitblinker te tonen in de Champions League. Ajax kwam af en toe wel onder druk te staan, maar boog niet. De eerste punten voor Ajax in de Champions League waren een feit.

[video] De Jong zet Ajax op gelijke hoogte

[video] Gelukje Eriksen zet Ajax op 3-1

[video] Moisander kopt 2-1 binnen

Mancini: Ajax was gewoon beter

Roberto Mancini was na afloop tegenover De Telegraaf vol lof over Ajax. "Ajax was gewoon beter. We speelden niet goed, maar kregen wel kansen. Of de miljonairs van de tieners hebben verloren? Ja, dat mag je best schrijven. Ik heb daar geen probleem mee. Ajax heeft een jonge ploeg. Maar die spelers kunnen echt wel voetballen. Dat hebben ze laten zien. Ze speelden af en toe geweldig."

"Het is mijn fout, ik heb mijn ploeg kennelijk niet goed op Ajax voorbereid”, gaf hij nog zelfbewust aan.

Manchester City: Toure

Kenneth Vermeer, Ricardo van Rhijn, Toby Alderweireld, Niklas Moisander, Daley Blind, Lasse Schöne ('89 Tobias Sana), Christian Poulsen, Christian Eriksen, Tobias Sana ('74 Eyong Enoh), Siem de Jong, Derk Boerrigter

Opstelling Manchester City

Hart, Richards, Kompany, Lescott ('63 Kolarov), Clichy, Milner ('77 Balotelli), Toure, Aguero, Barry ('71 Tevez), Nasri, Dzeko

Ajaxfanzone.nl: Supportersfotoverslag Ajax-Manchester CityAjaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - Manchester City
sthcrw.nl: South Crew fotoverslag Ajax-Manchester CityF-side.nl: Ajax wint van City (3-1)Ajax Foto Side: Ajax - Manchester City

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.