Knotsgek duel tussen Heerenveen en Ajax eindigt in 2-2

2 september 2012
-
-

Ajax heeft in een knotsgek duel in Friesland met 2-2 gelijkgespeeld tegen Heerenveen. De Friezen stonden bij rust met 2-1 voor. Tien minuten na rust kwam Ajax met tien man te staan door een directe rode kaart voor Thulani Serero.

Ajax begon goed aan de wedstrijd. De ploeg kwam na 13 minuten op voorsprong door een doelpunt van Serero. Ajax verzuimde de 0-2 en misschien wel 0-3 te maken. Dat kwam de ploeg duur te staan. Eerst was het de scheidsrechter die in een bal in het gezicht van Alderweireld een handsbal zag. De onterechte penalty werd door Djuricic ver over en naast geschoten. Vervolgens was het Finnbogason die de wedstrijd deed kantelen en de 1-1 en 2-1 maakte. Bij een daarvan ging Vermeer in de fout door een onbegrijpelijke terugspeelbal van grote afstand van Van Rhijn niet goed te verwerken, de IJslander profiteerde slim.

Vlak na rust kwam Ajax op 2-2. Het was opnieuw Serero die voor het Ajax doelpunt zorgde. De kleine Zuid-Afrikaan leek de hoofdrol in de wedstrijd op te eisen. Eerder had hij al twee goede kansen gemist. Tien minuten na rust was het einde wedstrijd voor hem. Met een onbesuisde tackle van achteren kon hij met direct rood vertrekken.

In het vervolg was het een open wedstrijd met kansen voor beide doelen. Heerenveen had echter het overwicht tegen de tien man van Ajax. Het kreeg een reeks kansen, maar vond Vermeer steeds op haar weg. Hij maakte zijn fout toen meer dan goed.

Ranglijst: Ajax zakt naar 4e plaats op 4 punten van FC Twente

Ajax is door het gelijkspel in Heerenveen naar de vierde plaats op de ranglijst gezakt. De ploeg staat nu vier punten achter op FC Twente, twee op Vitesse en een op PSV.

Duel begon kwartier later door problemen met Ketelbrug

De wedstrijd tussen Heerenveen en Ajax begon uiteindelijk een kwartier later. De spelersbus van Ajax en de meeste fans van Ajax stonden heel lang vast op de A6 vanwege problemen met de Ketelbrug.

Ajax: Thulani Serero ('53)

Kenneth Vermeer, Ricardo van Rhijn, Toby Alderweireld, Niklas Moisander, Mitchell Dijks ('63 Daley Blind), Thulani Serero, Lasse Schöne ('77 Ilan Boccara), Christian Eriksen, Tobias Sana, Siem de Jong, Derk Boerrigter ('72 Jody Lukoki)

Opstelling SC Heerenveen

Nordfelt, Zuiverloon ('62 Van Anholt), Kruiswijk, Zomer, El-Akchaoui, Marecek, Djuricic, Kums, Vallport, Finnbogason, De Ridder ('72 Tannane)

Ajaxfanzone.nl: Heerenveen-Ajax (2-2)Ajax Foto Side: Heerenveen - Ajax
sthcrw.nl: heerenveen-ajaxAjaxlife.nl: Fotoverslag Heerenveen - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.