Ajax laat FC Twente ontsnappen: 1-1

24 september 2011
-
-

Ajax heeft FC Twente zaterdagavond in de Arena laten ontsnappen. Het werd uiteindelijk 1-1 door een doelpunt drie minuten voor tijd van Luuk de JOng. Ajax was veel beter, maar kon dat niet in een ruimere voorsprong omzetten.

Ajax speelde een goede eerste helft. De ploeg was veel beter en kwam verdiend op een 1-0 voorsprong. Boerrigter liep Cornelisse eruit en gaf Sulejmani een uitgelezen kans om de 1-0 te maken. Vervolgens kreeg Ajax meer kansen om de score te verdubbelen. Dat leek het ook te doen toen Vertonghen een bal bij de tweede paal binnenwerkte. De grensrechter zag echter de FC Twente speler vak voor hem over het hoofd en keurde de bal vanwege buitenspel af.

Na rust was Sigthorsson dichtbij de 2-0, Michailov tikte de bal over. Naarmate de tweede helft vorderde kwam er meer geloof bij de Tukkers. De aanvallende wissels van Adriaanse hadden effect. Ajax werd onrustig en zou uiteindelijk nog de deksel op de neus krijgen. Het was Luuk de Jong die vrijstaand kon inkoppen.

Eerste sfeerfoto's Ajax - FC Twente

Via twitter verschijnen tijdens de wedstrijd al de eerste sfeerfoto's. Klik op de foto's om te vergroten:

Zo hopen dat we vandaag de 3 punten weer pakken #ajatwe  on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Geen slechte plekken dacht ik zo... #ajatwe #ajadui  on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Ik ben er klaar voor! #ajatwe on Twitpic Rust bij #ajatwe en de "tweede" doelpunt had ik de ... on Twitpic

Onterecht afgekeurd doelpunt kost Ajax dure punten

De grensrechter had uiteindelijk de hoofdrol in de topper tussen Ajax en FC Twente. Bij een 1-0 voorsprong van Ajax werd een glaszuiver doelpunt afgekeurd. Met een FC Twente speler pal voor zich gaf de scheidsrechter aan dat Vertonghen buitenspel stond. Hij zag de Twente speler bijna op de achterlijn bij de hoekschop, over het hoofd.

Ranglijst: Ajax derde, een punt achter FC Twente

Op de ranglijst blijft Ajax na het gelijkspel een punt achter FC Twente. Ajax staat voorlopig derde. Morgen staat AZ-Feyenoord nog op het programma.

Vink: ik kan wel door de grond zakken

Scheidsrechter Vink was na afloop voor de camera van Eredivisie Live erg ziek van de onterecht afgekeurde goal van Vertonghen. 'Als je de beelden ziet, kan ik wel door de grond zakken. Daar ben je doodziek van.'

'Ik concentreerde me op de luchtduels bij de corner. Dan krijg ik in me oortje door dat het buitenspel is en kan ik niet anders doen dan afkeuren. De spelers accepteerden het ook gewoon, er was geen discussie over. Ik hoorde het pas bij terugkomst uit de kleedkamer in de tweede helft. 'Het was binnenspel' gaf Vertonghen tegen Vink aan.'

'Met zijn vieren zijn we er doodziek van' aldus Vink. 'Je wint samen en verliest samen. Ik ben eindverantwoordelijk en heb vandaag verloren.'

[video] De Boer neemt het zichzelf ook kwalijk

[video] Adriaanse: "Gelukkig maakte Ajax er maar één"

[video] Vertonghen: "Fout lijnrechter kapitaal"

Uitslag: 1-1 (1-0)

1-0 Miralem Sulejmani ('10)
1-1 De Jong ('87)
Vink
51.541 toeschouwers

FC Twente: Rosales

Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Vurnon Anita, Siem de Jong, Theo Janssen, Christian Eriksen, Miralem Sulejmani ('63 Eyong Enoh), Kolbeinn Sigþórsson ('81 Dmitry Bulykin), Derk Boerrigter

Opstelling FC Twente

Mihaylov, Cornelisse ('74 John), Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Janssen ('81 Janko), Brama, Fer ('59 Landzaat), Rosales, De Jong, Bajrami

svajax.nl: Fotoverslag Ajax - FC Twente Ajaxf-side.nl: Fotoverslag Ajax - FC Twente

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 1-1 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.37. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.