Ajax laat punten liggen in Venlo: 2-2

21 augustus 2011
-
-

Ajax heeft in Venlo het eerste puntenverlies van het seizoen geleden. Tegen VVV kwam Ajax niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Ajax was voor rust de betere ploeg. De ploeg kreeg een reeks kansen, maar verzuimde het af te maken. Dat kwam de ploeg duur te staan. Gentenaar stond Ajax een aantal keer in de weg. Kort na de pauze kwam VVV op 1-0. Een inzet van Uchebo werd op de lijn nog aangeraakt door Musa, waardoor hij op naam van Musa kwam te staan. Vervolgens werd het ook nog 2-0 toen Musa bij Blind naar binnensneed en verrassend snel in de korte hoek schoot.

Ajax herstelde zich en ging met verenigde krachten op zoek naar doelpunten. In twee minuten tijd had Ajax de achterstand rechtgezet. Eerst was het een geplaatst schot van Janssen en vervolgens een intikker van Sigthorsson. Ajax probeerde vervolgens nog wel door te drukken naar de winnende treffer, maar zover kwam het niet.

Sfeerfoto's VVV - Ajax

Via twitter verschijnen al voor de wedstrijd de eerste sfeerfoto's. Klik op de foto's om te vergroten:

Omwissel locatie Venray. Ten opzichte van snelweg parkeerplaa... on Twitpic Wachten bij het omwisselpunt #vvvaja Wedstrijd zal van onze k... on Twitpic  op het vvv-veld... #vvvaja on Twitpic @barbarabarend al twitterend de trap af in de Koel #vvvAJA  on Twitpic Warming up volop bezig #vvvaja , nog 30 minuutjes en dan star... on Twitpic #vvvAJA vanuit de Koel #ajax  on Twitpic Sta er klaar voor #vvvaja on Twitpic 'Gezellig' achter het hek in Venlo... #vvvaja   on Twitpic Het spandoek voor #HighCBS moest weg ivm reclameborden! Het d... on Twitpic

Posted using Mobypicture.com

Ranglijst: Ajax nu 2e achter FC Twente

Ajax staat na het gelijkspel bij VVV tweede op de ranglijst. FC Twente is koploper met negen punten uit drie duels. Op doelsaldo blijft Ajax Feyenoord en Vitesse voor.

De Boer: twee keer heel slap begonnen, daar betalen we rekening voor

Tegenover Eredivisie Live liet Frank de Boer weten het gelijkspel te wijten aan heel slap begin in zowel de eerste als tweede helft. "We gingen heel slecht van start, ook na de rust. Er waren heel veel slordigheden, waardoor we VVV in het zadel hielpen. Daarna hadden we wel de controle en drie,vier kansen gecreëerd. Dan gaat er geen in. In de tweede helft denk je op dezelfde voet door te gaan. Dan sta je binnen een kwartier met 2-0 achter. Dat is een grote domper. We moesten er heel veel energie insteken om uiteindelijk nog op 2-2 te komen."

"We misten een paar 100% kansen. Maar dat is ook een groot compliment aan Gentenaar, hij hield er een paar ongelofelijke ballen uit. Uiteindelijk zijn we twee keer heel slap begonnen, en daar betaal je nu de rekening voor. Bij VVV moet je gewoon drie punten pakken. Ondanks dat ze enorm hun best doet, hebben wij veel meer kwaliteiten. Dat kwam er veel te weinig uit vandaag."

De Boer: Blind leek bang voor snelheid Musa

Frank de Boer koos verrassend voor Daley Blind als linksback na de rentree van Vertonghen. 'Daley heeft het de afgelopen wedstrijden fantastisch gedaan als centrale verdediger. In de voorbereiding maakte hij als linksback ook een goede indruk dus daarom heb ik voor hem gekozen,' zo liet De Boer vooraf weten.

Na afloop moest hij ook toegeven dat dat niet de gelukkigste keuze was. 'Daley had zeer veel moeite met Musa. Ik denk dat hij bang was voor zijn snelheid. Ik had het gevoel dat hij af en toe eerder druk kon zetten. Maar hij liet hem steeds 'face to face' komen en dan is Musa heel gevaarlijk. In de eerste helft vond ik het wel meevallen. In de tweede helft kreeg hij tien minuten na rust heel veel moeite en toen greep ik in.'

[video] De Boer: "Moeilijk uit te leggen"

[video] Musa: "Very happy and very hungry"

Ajax: Jan Vertonghen

Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Daley Blind ('66 Vurnon Anita), Siem de Jong, Theo Janssen, Christian Eriksen, Miralem Sulejmani ('62 Thulani Serero), Kolbeinn Sigþórsson, Derk Boerrigter ('81 Lorenzo Ebecilio)

Opstelling VVV Venlo

Gentenaar, De Regt, Mei, Yoshida, Emenike, Maguire, Meeuwis, Linssen ('87 Kruysen), Cullen, Uchebo ('62 Wildschut), Musa ('82 Verbeek)

15  4 0-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.79. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.