Ajax wint met 3-0 van Heracles

3 april 2011
-
-

Ajax heeft de competitiewedstrijd thuis tegen Heracles met 3-0 gewonnen. Bij rust was de stand nog 0-0.

De eerste helft begon met een kans voor Heracles. Vervolgens had Ajax de wedstrijd onder controle, maar drukte het te weinig door om de voorsprong af te dwingen. In de tweede helft werd de wedstrijd opener. Heracles drong meer aan, waar Ajax het moeilijk mee had. Toch was het Ajax dat op voorsprong kwam. Doelman Pasveer ging bij een hoge bal op verschrikkelijke wijze in de fout. Oleguer kon de bal op de doellijn binnenkoppen, al had de bal er ook zonder zijn aanraken ingegaan. Vervolgens moest Heracles nog meer komen en kon Ajax via De Jong en Ozbiliz ook nog de 2-0 en 3-0 maken.

Ranglijst: Ajax op drie punten van PSV

Ajax is door de zege op Heracles tot op drie punten van PSV genaderd. De Amsterdamse ploeg heeft nu vijf punten achterstand op koploper FC Twente.

El Hamdaoui gehele wedstrijd uitgefloten

Mounir El Hamdaoui kende een vervelende rentree in het elftal van Ajax. Hij kwam voor het eerst weer in actie nadat hij door Frank de Boer tijdelijk uit de selectie was gezet. De spits werd de gehele wedstrijd uitgefloten. Hij wist zich niet te onderscheiden tegen Heracles in de spits.

Boilesen: dit is een droom

Nicolai Boilesen werd door Eredivisie Live uitgeroepen tot Man of the match. 'Ik ben heel trots Dit is een droom. Ik hoorde gisteren na de wedstrijd van de A1 dat ik er bijzat. Ik was niet zenuwachtig, alleen gezond gespannen. Ik besef het nog niet allemaal, ik ben heel blij.'

Bekijk video Boilesen op de website van Eredivisie Live

El Hamdaoui: ik kan me goed afsluiten voor publiek

Mounir El Hamdaoui werd werd de gehele wedstrijd uitgefloten. Naar eigen zeggen had hij daar weinig last van, zo liet hij weten tegenover Eredivisie Live. "Ik hoorde wat gefluit, maar dat deed me niet veel. Ik was bezig met het spel. Ik kan me goed voor dat soort dingen afsluiten".

[video] De Boer: "Pasveer hielp ons in het zadel"

Heracles Almelo: Maertens ('58)

Kenneth Vermeer, Vurnon Anita, Oleguer, André Ooijer, Daley Blind ('45 Nicolai Boilesen), Siem de Jong ('71 Demy de Zeeuw), Christian Eriksen, Eyong Enoh, Miralem Sulejmani, Mounir El Hamdaoui, Lorenzo Ebecilio ('71 Aras Özbiliz)

Opstelling Heracles Almelo

Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Rienstra ('46 Vejinovic), Overtoom, Fledderus, Douglas, Armenteros ('72 Almubaraki), Everton ('71 Plet)

svajax.nl: Fotoverslag Ajax - Heracles Almelosthcrw.nl: Fotoverslag: Ajax - Heracles
Ajax Foto Side: Ajax - HeraclesAjaxf-side.nl: Fotoverslag Ajax-Heracles Almelo

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.