25 april 2010
-
KNVB Beker
-

In de heenwedstrijd van de bekerfinale tussen Ajax en Feyenoord heeft Ajax met 2-0 gewonnen van Feyenoord. Ajax spaarde de Rotterdammers daarmee. Na 7 minuten stond het al 2-0 voor Ajax. Daarna voorkwam Ajax dat de tweede wedstrijd in Rotterdam al een formaliteit werd.

Ajax begon overrompelend en leek de woorden van de Ajacieden om de tegenstander op te eten in daden om te zetten. Het was twee keer Siem de Jong die zijn ploeg in de zesde en zevende minuut op een 2-0 voorsprong bracht. Eerst werd De Jong met een schitterende pass van Alderweireld vrij voor Mulder gezet. De Feyenoord doelman mistte waardoor De Jong kon scoren. Binnen de minuut besliste hij de wedstrijd door een assist van Emanuelson af te ronden. 'Tien tien tien' galmde er door de Arena.

Ajax nam echter gas terug en dat werd fataal voor de wedstrijd. Feyenoord kreeg daardoor de kans het tempo uit de wedstrijd te halen. De ploeg kreeg wat meer balbezit en maakte de wedstrijd door. Aanvallend was de tegenstander onmachtig. In de tweede helft kreeg Ajax nog diverse kansen om de finale definitief te beslissen. De ploeg vond echter doelman Mulder steeds op haar weg.

Ajax dichtbij beker, Europese regels

Ajax is door de 2-0 dichtbij de bekerwinst. Voor de dubbele finale gelden de Europese regels. Doelpunten in de uitwedstrijd tellen dubbel bij een gelijke stand. Bij een 2-0 nederlaag in Rotterdam volgt daarom een verlenging. Bij elke andere nederlaag met twee doelpunten verschil of een betere uitslag voor Ajax is Ajax de winnaar.

Eerste sfeerfoto's van Ajax-Feyenoord

Via Twitter verschijnen inmiddels de eerste sfeerfoto's van Ajax - Feyenoord (klik op de foto's om te vergroten):

Ajax gekte rond de gracht !! Joden ! on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic #ajafey on Twitpic Binnen! @ vak 421 #ajafey on Twitpic Vandaag eens op Noord.. #ajafey on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Ingang noord B #ajafey laat die kakkerlakken maar komen! on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic 010 komt op #fail #ajafey #kansloos on Twitpic Spelers lopen warm in een (nog?) slecht gevulde ArenA.. #ajafey on Twitpic Fel fluitconcert voor het veld oplopende feyenooit. Warming u... on Twitpic 't is nogal druk hier, hoop dat we op tijd binnen zijn #ajafey on Twitpic Ajax 2-0 on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Voor de wedstrijd Ajax-Feyenoord. ajafey on Twitpic Bijna zover.. Ik zeg 4-1 Ajax!!!! on Twitpic Gameday! Ajax - Feyenoord on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Sfeertje op F! #ajafey on Twitpic #ajafey #bekerfinale on Twitpic #ajafey  on Twitpic Wie heeft in hemelsnaam bedacht om het dak dicht te doen...?#... on Twitpic 2-0! Helemaal niets... #ajafey on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Een doelpuntje is meer dan genoeg in rotterdam. #AJAfey on Twitpic

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

Gele kaarten Suarez en De Zeeuw hebben geen gevolgen

De gele kaarten die Demy de Zeeuw en Luis Suarez opliepen hebben geen gevolgen voor de tweede bekerfinale. Vanwege de wijziging naar twee wedstrijden, had de KNVB al besloten alle kaarten kwijt te schelden en met een schone lei te beginnen.

Matchwinnaar De Jong: het had beter gekund

Siem de Jong was de matchwinnaar met twee doelpunten. Toch had hij na afloop nog enigszins gemengde gevoelens. "Het had beter gekund. Het was lekkerder geweest als we de 3-0 ook nog gemaakt hadden. We zakten net iets te ver terug", aldus de Jong.

Jol: prima uitslag

Martin Jol liet na afloop op Telegraaf.nl weten tevreden te zijn met de uitslag van de eerste wedstrijd van de bekerfinale. "Van te voren zou ik voor een dergelijke uitslag hebben getekend. We hebben vandaag veel minder kansen gecreëerd dan in de meeste wedstrijden dit seizoen. Misschien is een 2-0 nederlaag vanuit hun standpunt oké, maar normaal gesproken is het voor ons een prima uitslag".

Feyenoord: Bruins

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Vurnon Anita, Demy de Zeeuw, Siem de Jong, Eyong Enoh, Luis Suarez, Marko Pantelić ('69 Dennis Rommedahl), Urby Emanuelson ('80 Christian Eriksen)

Mulder, De Vrij ('72 Schenkeveld), Vlaar, Bahia, Van Bronckhorst, Landzaat, El Ahmadi ('85 Leerdam), Fer, Wijnaldum, Tomasson ('72 Cisse), Bruins

Ajaxlife.nl: Fotoverslag: Ajax - FeyenoordAjax Foto Side: Ajax-feyenoord bekerfinale
sthcrw.nl: fotoverslag Ajax - kakkerlakken bekerfinaleAjaxf-side.nl: Supportersfotoverslag AjaxF-side.NLF-side.nl: Bekerfinale 2010 wedstrijd 1

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.