Ajax verliest in Enschede: 1-0

8 november 2009
-
-

Ajax is er niet in geslaagd om de kloof met koploper FC Twente te dichten. In Enschede werd het 1-0 na een vrij gelijkopgaande wedstrijd. Ruiz maakte kort na rust het enige doelpunt van de wedstrijd.

Voor rust waren er vrij weinig kansen te noteren in Enschede. Suarez was met twee mogelijkheden nog het dichtstbij een doelpunt. Vlak na rust opende FC Twente de wedstrijd. Ruiz kopte een vrije trap van Janssen binnen en bracht FC Twente op voorsprong.

Daarna moest Ajax komen, waardoor FC Twente meer ruimte kreeg. Dat leverde ploeg onder andere een kans voor N'Kufo op. Ajax zette, vooral in de slotfase, wel druk, maar kon tegen het stug georganiseerde FC Twente slechts weinig openingen vinden en kansen creeren.

Ranglijst: Ajax blijft derde op zes punten

Op de ranglijst heeft Ajax even pas op de plaats moeten maken. De ploeg blijft derde na de nederlaag, maar ziet de achterstand op FC Twente oplopen tot zes punten en op PSV tot vier punten.

Eerste foto's vanuit het stadion

Inmiddels verschijnen via Twitter de eerste foto's vanuit het stadion van FC Twente - Ajax (klik op de foto om te vergroten):

#tweaja on Twitpic Affijn, we zijn er #tweaja on Twitpic #tweaja Opstellingen on Twitpic

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

[video] Jol: "Punt was verdiend"

Jol: Vink heeft het uitstekend gedaan

Martin Jol was na afloop positief over het fluiten van scheidsrechter Vink, nadat hij vooraf nog fel was geweest over diens aanstellen. Jol op Telegraaf.nl: "Ik weet ook dat Vink een van de beste arbiters van Nederland is en dat heeft hij tijdens deze wedstrijd tegen FC Twente laten zien. Ik heb absoluut geen problemen met hem. Hij heeft het uitstekend gedaan."

FC Twente: Boschker

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Vurnon Anita, Gabri ('70 Dennis Rommedahl), Eyong Enoh, Demy de Zeeuw ('57 Siem de Jong), Luis Suarez, Marko Pantelić ('16 Miralem Sulejmani), Urby Emanuelson

Opstelling FC Twente

Boschker, Stam, Wisgerhof ('46 Carney), Douglas, Tiendalli, Brama, Perez ('75 Tiote), Janssen, Ruiz, N'Kufo, Stoch ('89 Akram)

Ajax Foto Side: Fotoverslag Twente-AjaxAjaxlife.nl: Fotoverslag FC Twente - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  3 1-1 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.15. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.