16 januari 2008
-
KNVB Beker
-

Ajax is er niet in geslaagd de kwartfinales van de KNVB beker te bereiken. In de achtste finales ging de ploeg in Breda met 4-2 onderuit tegen NAC. Suarez maakte beide doelpunten voor Ajax.

Ajax kwam in een moeizame eerste helft na ruim 20 minuten op achterstand. Pas in de tweede helft kon de ploeg goed drukken en kansen creëren. De gelijkmaker zat er in de tweede helft dan ook aan te komen en viel via een scrimmage door Suarez. Ajax was in die fase veel sterker. In drie minuten tijd na de gelijkmaker stond Ajax echter op 3-1 achter na verdedigende fouten. Ajax speelde vervolgens achter de feiten aan. De ploeg moest op zoek naar twee doelpunten en daardoor ruimte weggeven. Daar profiteerde NAC van door met de 4-1 de wedstrijd te beslissen.

De mooiste goal van de avond was vijf minuten voor tijd van Suarez. Vanaf rechts draaide hij de bal prachtig aan de binnenkant van de paal in de verre hoek. Die goal was echter slechts voor de statistieken.

Adrie Koster: kinderlijke fouten

Adrie Koster sprak over kinderlijke verdedigingsfouten die de ploeg de das om deden. 'Eerst schiet je zelf een bal op de lat en dan sta je twee minuten later 1-0 achter. We hebben er alles aan gedaan om terug in de wedstrijd te komen. In de tweede helft wilden we vanaf het begin het initiatief nemen en kwamen we zo ook terug in de wedstrijd. Als je dan na de 1-1 na twee minuten weer op achterstand komt door kinderlijke fouten, dat kan natuurlijk niet.'

'We hebben de wedstrijd heel serieus genomen. Het belang van deze wedstrijd was voor iedereen duidelijk, het was een van de twee nog mogelijke prijzen. Maar in bepaalde opzicht lieten we ons aftroeven. We hadden niet de agressie die NAC wel had.'

Geen drie bekers op rij voor Ajax

Na twee bekertitels op rij (in 2006 en 2007) is de ploeg er niet in geslaagd de beker drie seizoenen op rij te winnen. Ajax had daarmee haar oude record dat dateert van 1970-1971-1972 kunnen evenaren toen het de beker drie seizoenen op rij wist binnen te slepen.

NAC: Feher

Maarten Stekelenburg, George Ogararu, John Heitinga, Jan Vertonghen, Urby Emanuelson ('72 Albert Luque), Gabri, Kenneth Perez, Mitchell Donald ('46 Siem de Jong), Kennedy Bakircioglu ('63 Dennis Rommedahl), Kenneth Perez, Luis Suarez

Opstelling NAC

Ten Rouwelaar, Elshot, Penders, Zwaanswijk, Molhoek ('73 Gilisen), Lurling, Kolkka, Mtiliga, Idabdelhay ('58 Ammi), Stam, Feher

Ajax Foto Side: NAC-Ajax bekersvajax.nl: Geen drie op een rij

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Adriano  3 1-2 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.07. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.