Verdiende zege van Ajax in Utrecht: 2-3

1 oktober 2006
-
-

Ajax heeft een meer dan verdiende zege behaald op FC Utrecht. Na een spectaculaire slotfase zou het uiteindelijk 2-3 worden voor Ajax.

Op de slotfase na was er geen vuiltje aan de lucht voor Ajax. Met een versterkt middenveld, Ten Cate bracht een 4-4-2 opstelling op het veld, gaf Ajax bijna niets weg en liep het terecht naar een 0-2 voorsprong.

Tien minuten voor tijd kwam FC Utrecht plots op 1-2 via een onterechte penalty. De ploeg uit Utrecht ging toen los en kwam volledig tegen de verhoudingen in op 2-2 via Fortune. In de hoop in de laatste vijf minuten nog iets te forceren haalde Ten Cate uitblinker Sneijder uit het veld voor Perez. Dat bleek een gouden wissel. De Deen scoorde een minuut later alsnog de winnende treffer en zorgde daarmee voor de zeer verdiende zege.

Van Egmond maakt het nog spannend

Scheidsrechter Van Egmond maakte een relatief makkelijke middag van Ajax in Utrecht alsnog moeilijk. In de slotfase weigerde hij bij een 0-2 stand eerst Ajax een penalty te geven. Even later gaf hij die wel aan FC Utrecht terwijl de overtreding buiten het strafschopgebied was gemaakt. Dat betekende de 1-2 en daardoor kwam FC Utrecht weer in de wedstrijd. Gelukkig kostte dat Ajax uiteindelijk geen punten.

Stam op scherp na vierde gele kaart

Jaap Stam liep tegen FC Utrecht tegen zijn vierde gele kaart op. De verdediger staat voor de volgende duels op scherp. Na een regelementswijziging betekent dit seizoen voor het eerst de vijfde gele kaart een automatische schorsing van een duel. Indien hij in het volgende duel tegen Fc Groningen tegen geel oploopt, mist hij het uitduel tegen Feyenoord.

Ajax nu alleen koploper

Na de zege op FC Utrecht is Ajax nu alleen koploper. AZ en PSV kwamen tegen resptievelijk ADO Den Haag en Heerenveen niet tot winst.

Ten Cate: met alleen strijdlust win je niet van Ajax

Henk ten Cate had voorafgaand aan FC Utrecht-Ajax al een paar keer laten weten zich te ergeren aan alle verhalen dat je van Ajax kan winnen als je maar voldoende strijdlust meebrengt. Daar zou de lichte ploeg van Ajax niet tegenkunnen. Volgens Ten Cate heeft het duel zondagmiddag bewezen dat dat een fabeltje is. Ajax domineerde het duel zonder problemen totdat de scheidsrechter een stempel op de wedstrijd drukte. "Gelukkig hebben we het nog recht kunnen zetten."

Opstelling FC Utrecht

Vorm, Cornelisse, Dickoh, Broerse ('62 Kruys), Braafheid, Caluw? ('75 Rossini), v.Dijk, Somers ('62 De Jonge), v.d.Gun, Fortun?, Kopteff

Replay: Foto's Utrecht-AjaxVak428.nl: Foto's utrecht - Ajaxmokumrulez.nl: FC. Utrecht - AFCA
Ajax Foto Side: Sfeerverslag Utrecht-AjaxAjaxpride.nl: fotopaginaAFAmersfoort.nl: Utrecht-AFC AJAX
F-side.nl: FC Utrecht-Ajax (2-3)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Bruggie  5 2-3 (2-2)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.75. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.