Topper tegen ultraverdedigend PSV blijft op 0-0 steken

11 maart 2006
-
-

Ajax is in de topper tegen het zeer verdedigend spelende PSV blijven steken op een 0-0 gelijkspel. Ajax was in de Amsterdam Arena de betere ploeg. Het kreeg met name via Rosenberg diverse mogelijkheden om de wedstrijd open te breken. Hij vond echter steeds PSV doelman Gomes op zijn pad.

Ajax kon in de eerste helft veel te weinig afdwingen tegen PSV. In de tweede helft kreeg het steeds meer het geloof dat de ploeg dit duel kon gaan winnen van PSV. Daar kreeg het vervolgens ook diverse mogelijkheden voor. Achterin gaf de ploeg slechts enkele mogelijkheden weg.

De ploeg zal dan ook met gemengde gevoelens terugkijken op het duel. Het was zeker niet de mindere, hetgeen vertrouwen zal geven. Er had echter zaterdagavond meer in gezeten voor de Amsterdammers.

Tweede keer 0-0 in historie Ajax-PSV

Het 0-0 gelijkspel was een vrijwel unieke in de historie van deze topper. De enige keer dat het sinds de invoering van het betaalde voetbal 0-0 werd tussen Ajax en PSV was op 4 september 1960. Dat was toevallig ook in Amsterdam.

Ajax blijft stevig op de vierde plaats

Ajax blijft na de 0-0 stevig op de vierde plaats staan. Nummer vijf FC Groningen verloor zaterdag in Den Haag met 2-1. Heerenveen en FC Utrecht zouden op vier punten van Ajax kunnen komen.

Huntelaar: kansen niet groot genoeg om het af te maken

Klaas-Jan Huntelaar kon tegen zijn oude club het verschil niet maken voor Ajax. Helemaal ontevreden was hij niet. "We hadden een paar mogelijkheden, Thomas een kopbal en ik ook. In de tweede helft had Markus nog twee kansjes. De kansen waren helaas niet groot genoeg om het rustig af te kunnen maken. De eerste helft was matig, in de tweede helft ging het beter. Toen hebben we aanvallend gespeeld."

Bekijk samenvatting Talpa online

De samenvatting van Ajax-PSV van Talpa is tot maandagochtend 9.00 uur online te bekijken op de site van

Ajax: Juanfran

Maarten Stekelenburg, Hatem Trabelsi, Hedwiges Maduro, Thomas Vermaelen, Juanfran, Steven Pienaar ('82 Jeffrey Sarpong), Olaf Lindenbergh, Urby Emanuelson, Mauro Rosales, Klaas-Jan Huntelaar, Markus Rosenberg ('75 Ryan Babel)

Gomes, Lamey, Alex, Addo, Ball, Culina, Simons, Cocu, Farfan, Vennegoor of Hesselink, Kone

Ajax Foto Side: Sfeerfoto's Ajax-psvAjax...nl: Fotoverslag Ajax - P$VAjaxpride.nl: ajaxpride fotopagina
mokumrulez.nl: Ajax PsvReplay to Ajax: Foto's Ajax - PSVAFAmersfoort.nl: AFC AJAX - PSV
F-side.nl: Ajax-p$v (0-0)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Bram 10  4 1-1 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.87. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.