Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden



Voorbeschouwing Ajax-Willem II


Tijdstip
Morgen 16:45
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Ajax.supporters.nl Scorebord

Van deze wedstrijd zal live verslag worden gedaan op het Ajax.supporters.nl Scorebord: Je kunt de wedstrijd ook volgen via onze mobiele sites.

Staat hierboven geen link naar het Ajax.supporters.nl Scorebord, dan ondersteunt je browser geen JavaScript 1.1 en kan je het scorebord niet bekijken. Download een browser die JavaScript 1.1 ondersteunt om het scorebord te bekijken.


Wedstrijd in handen van Bas Nijhuis

De KNVB heeft Bas Nijhuis aangesteld als scheidsrechter om de wedstrijd van Ajax tegen Willem II in goede banen te leiden. De arbiter wordt daarbij ondersteund door grensrechters Freek Vandeursen en Maarten Ketting. Martin Pérez is aangesteld als vierde official terwijl Robin Hensgens en Rob van de Ven de wedstrijd vanuit Zeist als VAR gaan volgen.

Het wordt voor Bas Nijhuis de tweede wedstrijd die hij van Ajax gaat fluiten dit seizoen. In de openingswedstrijd van Ajax deze Eredivisiecampagne tegen sc Heerenveen wisten de Amsterdammers onder zijn leiding met 1-0 te winnen. Ook Willem II treft Bas Nijhuis voor de tweede keer dit seizoen. De thuiswedstrijd met RKC Waalwijk leverde de Tilburgse formatie een 3-0 overwinning op.

In het gehele vorige seizoen kwam Ajax Bas Nijhuis drie keer tegen als scheidsrechter. Uit bij Almere City werd de wedstrijd met 2-2 gelijkgespeeld, thuis tegen NEC behaalde Ajax hetzelfde resultaat terwijl er met 4-1 werd gewonnen van RKC Waalwijk. Willem II speelde vorig seizoen nog in de Keuken Kampioen Divisie en kwam Bas Nijhuis dan ook niet tegen.

Afgelopen midweek had Bas Nijhuis nog de leiding over een competitiekraker op het tweede niveau van Nederland. Degradant FC Volendam was in eigen huis met 3-2 te sterk voor op dat moment nog koploper FC Den Bosch. Het wordt voor Bas Nijhuis pas de derde wedstrijd deze maand, nadat hij op 4 oktober ook actief was in de Keuken Kampioen Divisie met het thuisduel van Roda JC met andere degradant Excelsior.


Historische balans Ajax tegen Willem II

Zondagmiddag staat de zevenenveertigste wedstrijd in de Eredivisie tussen Ajax en Willem II in de Johan Cruijff ArenA op het programma. Ajax wist van de voorgaande edities veertig keer te winnen, vier keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel terwijl Willem II er slechts twee keer in slaagde de drie punten mee terug naar Brabant te nemen. Ajax kent daarnaast een positief doelsaldo van liefst honderdnegenendertig(!) goals. Ajax scoorde in eigen huis liefst honderdvijfenzestig goals in de voorgaande zesenveertig ontmoetingen en kreeg er slechts zesentwintig tegen.

De laatste keer dat beide ploegen elkaar in Amsterdam troffen is alweer even geleden. De afgelopen seizoenen verkeerde de promovendus een niveau lager nadat de Tilburgers in het seizoen 2021/2022 degradeerden. In eigen huis won Ajax met liefst 5-0 terwijl er ook in Tilburg werd gezegevierd door de Amsterdammers, wel met een beduidend lagere uitslag van 0-1. In Amsterdam zorgden Lisandro Martinez, Davy Klaassen, Danilo Pereira Da Silva voor de goals, terwijl Antony zijn naam twee keer op het scorebord wist te zetten.

Ajax boekte haar recordoverwinning op Willem II drie keer in totaal. In de seizoenen 1962/1963, 1994/1995 en 2008/2009 werden de Brabanders met een monsterscore van 7-0(!) terug naar de textielstad gestuurd. In 2019/2020 wist Willem II met 0-2 te winnen in Amsterdam.


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 uur geleden (gewijzigd)
Ajax 1 tegen Willem 2, dat moet toch goedkomen 😉 Een laatste 'vrij eenvoudige' tegenstander. Tot nu toe een erg makkelijk programma gehad. Denk dat panathinaikos nog het beste elftal was. Ben toch erg benieuwd waar we staan met de tegenstanders die na Willem 2 gaan komen.
+1/-0

4 uur geleden (gewijzigd)
Bij dit Ajax is alleen de onzekerheid van de uitkomst van een wedstrijd een zekerheid. W2 of welke club dan ook ,op dit moment denkt elke club tegen dit Ajax kansen te hebben en een aantal weten het wel zeker.
+1/-0

4 uur geleden
Deze winnen we wel daarna word het janken vrees ik
+1/-0