Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden



Taylor schiet Ajax na verlenging naar de volgende ronde


Tijdstip
22 februari 2024
Stadion
Aspmyra
Gelegenheid
Conference League
Televisiezender
Veronica


Taylor schiet Ajax na verlenging naar de volgende ronde; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Taylor schiet Ajax na verlenging naar de volgende ronde

De wedstrijd in de Conference League is vandaag na verlenging met 1-2door Ajax gewonnen in Noorwegen. In de eerste wedstrijd scoorde Steven Berghuis de openingstreffer. De eerste minuut van de tweede helft moest Ajax verder toen Šutalo een doorgebroken speler neerhaalde. Nadat de Noren eerst Gronbaek zijn tweede gele kaart zagen krijgen, maakten de Noren alsnog gelijk. Kenneth Taylor was 6 minuten voor het einde van de verlenging de held door de winnende goal te maken. Grote uitblinker was Diant Ramaj die de Noren heel vaak van scoren afhield.

Bij Ajax een aantal wijzigingen ten opzichte van vorige week donderdag. Gooijer en Henderson zaten niet bij de selectie en Taylor en Akpom zat op de bank. Sosa speelde linksback, waardoor Rensch weer rechtsback kwam en Šutalo en Hato centraal stonden. Verder speelden Tahirovic, Van den Boomen en Forbs vanaf het begin.

De eerste kans was na 5 minuten voor Bodø, waar Ramaj goed redde op een schot van oud AZ-speler Evjen. De Duitse keeper was ook attent toen Saltnes op weg was naar het doel, maar Ramaj snel uit zijn doel was. Ook de derde kans was voor de Noren, toen Bjørkan voorzette en Saltnes van dichtbij kon koppen, maar dit redelijk recht op Ramaj deed.

Maar uit de eerste keer dat Ajax gevaarlijk werd, was het gelijk raak. In de 33e minuut werd Brobbey aangespeeld door Berghuis nadat Ajax een Noorse ingooi snel onderschepte. De spits liep de 16 in en legde de bal goed klaar voor Berghuis die hard en hoog de 0-1 binnen schoot.

Binnen 2 minuten kreeg Bodø drie goede kansen op de gelijkmaker. Berghuis blokte een schot van Evjen, Ramaj redde met de voet op een schot van Hauge en de rebound werd naast geschoten door de Noren.

De Noren loerden veel op de steekbal en 5 minuten voor rust gaf Wembangomo de pass Gronbaek, maar weer was Ramaj attent. Deze kans werd gevolgd voor een schotkans van Evjen, waar Ramaj redde. Hier kwam de bal voor de voeten van Bjørkan, maar hij schoot over.

Wat ook over was, was de wedstrijd van Brian Brobbey. Door een blessure kon de spits niet verder en kwam Chuba Akpom hem aflossen 2 minuten voor rust. Met slechts 1 schotkans haalde Ajax de rust, maar omdat die kans wel raak was begint Ajax aan de tweede helft met een 0-1 voorsprong.

Binnen een minuut na de rust was er gelijk een penibele situatie. Wembangomo gaf wederom een goede dieptebal en Šutalo liep onhandig tegen Evjen op waar de aanvaller ten val kwam. De scheidsrechter gaf eerst aan door te laten spelen, maar werd teruggeroepen door de VAR en de scheidrechter trok alsnog de rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler.

Daarna werd Sosa binnen een minuut van de held bijna de schlemiel. Nadat de Kroaat eerder een schot van Evjen van de lijn hield, maakte hij in de daaropvolgende corner hands op de doellijn. De VAR ging kijken, maar ondanks dat het hands was had Moe Ramaj in de weg gelopen binnen de 5 meter. Dus de vrije trap was voor Ajax.

Van 't Schip greep in en haalde de onzichtbare Forbs naar de kant en bracht Anton Gaaei in. De Deen ging rechtsback spelen en Rensch ging naar rechts centraal.

Patrick Berg had nog een vlammend schot, maar dat spatte uiteen op de lat. Een paar minuten later eindigde ook een stift van Hauge op de lat.

Na 65 minuten moest ook Bodø verder met 10 man toen Gronbaek te laat was bij een aanval en Tahirović raakte op de enkel en zijn tweede gele kaart kreeg. Een paar minuten daarvoor kreeg Deen ook geel bij een opstootje met Berghuis en Rensch, waar laatstgenoemde ook geel kreeg.

Gaaei schoot na 73 minuten voorlangs na terugleggen door Akpom.

De Noren kregen nog een mogelijkheid via een voorzet van Berg, maar Ramaj kon makkelijk vangen.

Hlynsson en Tahirović liepen allebei even moeilijk en leken rijp voor een wissel, maar bleven staan. Wellicht dat Van ’t Schip er rekening mee hield dat er al twee wisselmomenten waren gebruikt en het volgende wisselmoment de laatste zou zijn.
Het volgende opstootje was tussen Žugelj en Ramaj, waar de spits de doelman irriteerde bij een uittrap. Daarna ging de Duitser verhaal halen en kregen beiden geel.

De derde wissel vond plaats na 82 minuten toen Taylor kwam voor Hlynsson.

Een minuut na de wissel was het alsnog gelijk. Na een pass van Hauge kon Berg uithalen van zeker een meter of 20 en hij schoot de bal binnen via de binnenkant van de paal buiten bereik van Ramaj.

Zo kwam Bodø 7 minuten voor tijd alsnog op 1-1 en volgden nog zenuwslopende minuten. Er kwam nog een onverwachte kans toen doelman Haug aarzelde en de bal leek te verspelen aan Tahirović. Maar voordat de Bosniër iets kon met de bal, werkte Patrick Berg deze weg.

In de blessuretijd was Ajax nog dicht bij de overwinning, toen Berghuis een corner trapte, Hato doorkopte en Rensch net te kort kwam om de bal binnen te schieten.

Aan de andere kant kwam Saltnes net iets te kort om de bal op doel te schieten. In de 94e minuut leken de Noren de overwinning binnen te hebben. Žugelj zette voor en Hauge schoot, Ramaj redde, maar uit de rebound schoot Saltnes binnen. Gelukkig voor Ajax deed hij dit wel uit buitenspel positie.

Invaller Kapskarmo was nog dichtbij in de laatste minuut van de blessuretijd maar kopte over. Omdat uitdoelpunten niet meer dubbel tellen, volgde een verlenging.

Na een korte pauze had Ajax nog twee keer een kwartier om alsnog een overwinning binnen te slepen.

In de verlenging kon Žugelj na 5 minuten doorlopen richting Ramaj toen Berg een goede lange bal gaf. De Sloveen passeerde Ramaj, maar had te veel waard om nog op doel te schieten. In de laatste minuut van de eerste helft van de verlenging kreeg Žugelj nog een kans, maar schoot hij naast.

In de rust van de verlenging kwam Mannswerk voor Berghuis. Met nog 10 minuten te gaan mocht ook Rijkhoff nog in de ploeg komen als vervanger van Tahirović.

DE kans voor Akpom kwam nog. Rijkhoff stuurde de Brit weg, maar Haug redde met zijn voeten. Maar uit de opvolgende corner was het Kenneth Taylor die in de 114e minuut Ajax weer op voorsprong zette. Na de hoekschop van Van den Boomen kwam de bal bij Taylor die eerst zijn man passeerde en de bal op doel schoot. Haug kon de bal net schampen, maar niet voldoende en 1-2 ging er bij de tweede paal in.

De Noren gaven niet op en Žugelj kreeg een kans, maar zijn schot werd geblokt. Na een overtreding van Rijkhoff kregen de Noren met nog een minuut te spelen een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Patrick Berg ging achter de bal staan en ondanks zijn goede schot ging de bal via Ramaj tegen de lat. Ook uit de aanval erna liep het nog net goed af. Er volgde nog een laatste hoekschop, waar ook doelman Haug zich meldde. De aanval leverde de Noren niets op en Ajax ging voor een snelle counter. Rijkhoff waagde het van ver, maar schoot naast.


Van 't Schip: "Kwestie van een goede keeper en een beetje geluk"

Van 't Schip was blij en opgelucht dat Ajax na twee lastige wedstrijden alsnog doorgaat in de Conference League: "We hebben een moeilijke week achter de rug, waarin de resultaten niet goed waren. Dat we het dan omdraaien en in de volgende ronde zitten is dan hartstikke belangrijk. Voor de jongens en voor de club. Van te voren hebben we afgesproken om iets meer in te zakken, maar wel momenten te zoeken om druk te geven. Dat deden we te weinig en dat mede te maken met het uitvallen van Brobbey, die toch iets meer last had dan hijzelf en wij dachten. Dan moet je meer naar achteren en dat is niet wat je wilt, maar dat is ook de verdienste van Bodø."

Na rust kwam Ajax snel met 10 man te staan, maar Van 't Schip zag ook positieve punten: "Je weet dat het extra moeilijk wordt als je met 10 man komt te staan. Je staat 0-1 voor, maar je hebt nog een lange strijd te gaan. Juist in die periode communiceerden we meer met elkaar en deden we wat we verdedigend moesten doen, ondanks dat we achteruit moesten. We hadden ook spelers die door omstandigheden langer door moesten dan voorzien, door blessures bij anderen. Bij Branco was het niet de planning dat hij 90 of zelfs 120 minuten zou spelen, maar we hebben steeds contact gehouden. Hij zei dat het goed ging en dat hij wellicht wel wat pijntjes zou gaan voelen. Maar dat hij het volhield was wel een belangrijke prestatie."

Nadat eerst Ajax met een man minder moest, was het 20 minuten later weer gelijke tegenstand. De trainer sprak dat Ajax in die fase in het voordeel was: "Je zag dat wij op dat moment gewend waren om met 10 man te spelen en zij moesten terugschakelen. In die fase hadden we meer rust in het spel en kwamen we meer op hun helft aan voetballen toe. Maar vandaag was het vooral een kwestie van een goede keeper en een beetje geluk."


Taylor: "Ik kom erin en dan probeer ik mijn best te doen"

Taylor schoot Ajax in de verlenging langs Bodø, ondanks dat hij eerst gepasseerd was. De middenvelder was vanzelfsprekend zelf ook blij met zijn goal, die hij zelf omschreef: "De bal kwam uit een corner die afsloeg. Ik nam de bal aan en ik wilde een voorzet geven, maar hij viel gelukkig binnen. Het maakt niet uit hoe ik hem binnen schiet, een doelpunt is een doelpunt."

De middenvelder zit in een moeilijke periode en werd de laatste 2 thuiswedstrijden zelfs uitgefloten door de eigen supporters. Taylor erkent zelf ook dat hij in een moeilijke fase zit: "Ik kwam erin en ik doe gewoon altijd mijn best. Vandaag weer en valt alles goed, maar je weet hoe het anders kan gaan. Maar ik wil eigenlijk niet te veel daarover kwijt. Ik sta er nu naast, dat was de keuze van de trainer, maar wanneer ik er in kom doe ik altijd mijn best voor het team. De trainer gaf er uitleg over dat hij met twee 6-en wilde spelen en dat moet ik accepteren. Daar zijn we professionals voor en het is niet dat ik dan opgeef. Ik kom erin en dan probeer ik mijn best te doen."


Van den Boomen: "Wij waren effectiever"

Van den Boomen beschreef de overwinning als een klein wondertje: "Natuurlijk zat het vandaag gewoon mee, dat kun je wel zeggen. Deze hadden we mentaal nodig en complimenten hoe het team is blijven strijden. Deze mentaliteit moeten we mee nemen en daarna moeten we beter gaan voetballen. Vandaag was het ook wennen aan de wind en het veld. Het kunstgras was heel snel en ik denk dat we minder grip op de wedstrijd kregen en zij de betere ploeg waren, maar wij waren effectiever."

Voor de middenvelder was het weer zijn eerste basisplaats na zijn blessure en daar was de middenvelder blij mee: "Ik ben blij dat ik weer aan het voetballen ben en dan ik vandaag zo veel minuten hebben kunnen maken is positief. Ik denk dat het zelfvertrouwen iets minder is en ik kom terug van een blessure. Ik probeer dan wat meer rust in de ploeg te krijgen. Maar vooral ben ik blij dat ik terug ben"


Ramaj: "Ik probeer alles eruit te houden voor het team"

De grote man aan de kant van Ajax was Diant Ramaj. Nadat hij eerder Ajax hielp aan een overwinning tegen Go Ahead Eagles kon ook vandaag voor een groot deel op zijn conto worden geschreven. De doelman was zelf vooral blij dat Ajax mentaal erbij bleef en vechtlust toonde: "Het was een zwaar gevecht, maar ik ben blij dat we tot het einde zijn blijven vechten. Vandaag speelden we met een ander blok op het middenveld en gingen niet hoog druk zetten. We hadden wat geluk, zeker op het einde. Ik probeer alles eruit te houden voor het team en gelukkig hebben we gewonnen en zijn we door naar de volgende ronde."

De doelman had veel goede en mooie reddingen, maar was vooral blij met de laatste vrije trap: "We moesten winnen en de bal was moeilijk te zien. Het was in mijn hoek en het was een hard schot. Als team is het goed dat we hebben laten zien dat we kunnen vechten. Hopelijk brengt dit ons een stap verder en kunnen we vooruit kijken naar AZ."


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Steven Berghuis ('34)
Goal
1-1 Berg ('83)
Goal
1-2 Kenneth Taylor ('114)
Scheidsrechter
Sidiropoulos (Gri)
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Josip Šutalo ('48)
Kaart
Ajax: Devyne Rensch ('57)
Kaart
FK Bodø/Glimt: Gronbaek ('57)
Kaart
FK Bodø/Glimt: Gronbaek ('66)
Kaart
Ajax: Diant Ramaj ('79)
Kaart
FK Bodø/Glimt: Zugelj ('79)
Kaart
FK Bodø/Glimt: Evjen ('96)

Opstelling Ajax

Carlos ForbsBrian BrobbeySteven Berghuis


Benjamin TahirovićKristian HlynssonBranco van den Boomen


Borna SosaJorrel HatoJosip ŠutaloDevyne Rensch


Diant Ramaj

Wissels:

'43 Chuba Akpom voor Brian Brobbey
'53 Anton Gaaei voor Carlos Forbs
'83 Kenneth Taylor voor Kristian Hlynsson
'106 Sivert Mannsverk voor Steven Berghuis
'112 Julian Rijkhoff voor Benjamin Tahirović


Opstelling FK Bodø/Glimt

HaugeEvjenSorli


GronbaekBergSaltnes


BjorkanGundersenMoeWembangomo


Haug

Wissels:

'72 Zugelj voor Sorli
'90 Kapskarmo voor Saltnes
'90 Sjovold voor Wembangomo
'90 Amundsen voor Gundersen
'106 Gulliksen voor Evjen
'109 Sorensen voor Bjorkan


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 1-1 (1-0)
 5 1-1 (1-0)
 5 1-1 (1-0)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (1-0)
 3 1-2 (0-1)
 3 1-2 (0-1)
10  3 1-2 (0-1)
11  3 1-2 (0-1)
12  3 1-2 (0-1)
13  3 1-3 (0-1)
14  3 1-2 (0-1)
15  3 1-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.69. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Diant Ramaj (61 -> 5,0)
2. Steven Berghuis (14 -> 4,0)
3. Kenneth Taylor (12 -> 3,0)
4. Jorrel Hato (6 -> 2,0)
5. Branco van den Boomen (5 -> 1,0)
6. Niemand (4 -> 0,0)
7. Charlie Setford (3 -> 0,0)
7. Brian Brobbey (3 -> 0,0)
9. Ahmetcan Kaplan (2 -> 0,0)
9. Anton Gaaei (2 -> 0,0)
9. Devyne Rensch (2 -> 0,0)
9. Borna Sosa (2 -> 0,0)
13. Silvano Vos (1 -> 0,0)
14. Victor Jensen (0 -> 0,0)
14. Jaydon Banel (0 -> 0,0)
14. Olivier Aertssen (0 -> 0,0)
14. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
14. Mika Godts (0 -> 0,0)
14. Christian Rasmussen (0 -> 0,0)
14. Josip Šutalo (0 -> 0,0)
14. Kristian Hlynsson (0 -> 0,0)
14. Francisco Conceição (0 -> 0,0)
14. Benjamin Tahirović (0 -> 0,0)
14. Gaston Avila (0 -> 0,0)
14. Kian Fitz-Jim (0 -> 0,0)
14. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)
14. Remko Pasveer (0 -> 0,0)
14. Jorge Sanchez (0 -> 0,0)
14. Jakov Medić (0 -> 0,0)
14. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
14. Jay Gorter (0 -> 0,0)
14. Carlos Forbs (0 -> 0,0)
14. Chuba Akpom (0 -> 0,0)
14. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
14. Davy Klaassen (0 -> 0,0)
14. Owen Wijndal (0 -> 0,0)
14. Gerónimo Rulli (0 -> 0,0)
14. Jurriën Timber (0 -> 0,0)
14. Edson Álvarez (0 -> 0,0)
14. Dusan Tadić (0 -> 0,0)
14. Daley Blind (0 -> 0,0)
14. Victor Jensen (0 -> 0,0)
14. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
14. Calvin Bassey (0 -> 0,0)
14. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
14. Youri Regeer (0 -> 0,0)
14. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
14. Lorenzo Lucca (0 -> 0,0)
14. Florian Grillitsch (0 -> 0,0)
14. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
14. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
14. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
14. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
14. Antony (0 -> 0,0)
14. Jay Gorter (0 -> 0,0)
14. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
14. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
14. Youri Baas (0 -> 0,0)
14. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
14. Lucas Ocampos (0 -> 0,0)
14. Sivert Mannsverk (0 -> 0,0)
14. Julian Rijkhoff (0 -> 0,0)
14. Tristan Gooijer (0 -> 0,0)
14. Kian Fitz-Jim (0 -> 0,0)
14. Jordan Henderson (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Dit zal de uitschakeling worden in Europa voor dit seizoen. Vervolgens zondag de bieten brug op in Alkmaar en het seizoen is klaar. Er zijn werkelijk 0,0 redenen om aan te nemen dat het wel goed komt. Is klote maar wel de realiteit. De selectie kan amper wat en snappen gewoon niet wat ze moeten doen. Hato, Brobbey en Hlysson zijn de enige waar ik nog vertrouwen in heb. Berghuis is kwalitatief een goede speler maar verzaakt te veel en is te vaak geblesseerd.
John van het Schip krijgt van mijn echt alle respect, om op zo n moment in zijn leven in Ajax te stappen wat een puinzooi is. Ik ben van mening dat John niet de juiste trainer is voor na de zomer om dit Ajax op te bouwen. Dat is waarschijnlijk de reden dat zijn trainerschap ook was vastgelegd tot de zomer.
+5/-1

 
3 maanden geleden
Was het seizoen daarna maar klaar. We moeten de resterende wedstrijden alsnog actief bidden dat we 5e worden en Feyenoord de beker wint. De lijdensweg is nog niet voorbij.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Blijft gewoon bizar en surrealistische dat Ajax zo ver is afgegleden in 1 a 1.5 jaar tijd. Waarbij afgelopen zomer de kroon spande.
+5/-0

 
3 maanden geleden
Niets wijst er op dat het weer geen Europese oorwassing wordt. Het veldspel wordt met de week slechter. Er zit geen idee achter en bij veel spelers is het geloof er volledig uit. Voor mij kan het seizoen er niet snel genoeg opzitten.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Ik heb gisteren de wedstrijd Ajax - Borussia Dortmund 4-0 bekeken, wat is het verschil gigantisch groot, ongelooflijk hoe we toen speelden en wie er in het veld stonden.
+4/-0

3 maanden geleden
Tsja......welke club is op dit moment niet te sterk voor Ajax? En het duurt nog lang voor het seizoen voorbij is.
+5/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Omdat Bergwijn/huis er niet zijn zou ik het zo neer zetten:
Gooijer - Sutalo - Hato - Rensch
vdBoomen - Henderson - Tahirovic
Hlynsson als 10
Brobbey - Rijkhoff
+3/-0

 
3 maanden geleden
Inderdaad afstappen van Hato op linksback waar hij stukken minder is dan centraal en in het algemeen spelers op hun sterkste positie zetten. We hebben al zoveel problemen en dan gaat de trainer de weinige redelijk presterende spelers ook nog eens van hun positie af halen, spelers op hun verkeerde been zetten (Sutalo, Rensch, Martha op rechtsbuiten) etc ...

De eerste drie middenvelders meer controlerend en om Brobbey en Rijkhoff weg te sturen.

Hlynsson iets meer teruggetrokken om de twee spitsen niet meteen voor de voeten te lopen. Akpom erbij als stormram als wij moeten scoren of Forbs voor de counter als zij moeten scoren.

Maar goed wie houden wij voor de gek dat wordt gewoon 4-3-3 met waarschijnlijk Banel en Martha op de flanken en Hato op linksback omdat Martha nou eenmaal rechtsbuiten moet staan en Kenneth het Spook op het middenveld. En na afloop staat Schip te jammeren dat het nou eenmaal zo is, alsof hij niet diegene is die de opstelling en de tactiek bepaald :denk

Oh en tig kansloze inworpen, vrije trappen en corners, zowel voor ons als voor de tegenstander. Wordt kennelijk nooit op getraind althans er is niets van te merken.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Ik zie tactisch meesterbrein Maduro ook erg terug in de opstellingen. Benieuwd wat ze samen uit de hoge hoed toveren. Misschien Brobbey op 10 en Van den Boomen linksback.
+4/-0

 
3 maanden geleden
In het best denkbare scenario wordt hij compleet genegeerd, in het slechtste denkbare komt er ook geen zinnig woord uit.

Gezien zijn optredens bij ESPN vermoed ik het laatste.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Ik zou Rensch op Rab zetten en Sosa op LB, dit vasthouden tot einde seizoen, en heel misschien gaat het nog lopen ook.
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Eens wat betreft Sosa en Rensch als linksback en rechtsback respectievelijk. Zonder Bergwijn en Berghuis, zou ik met twee spitsen spelen:

Brobbey Akpom
Hlynsson
Henderson Tahirovic
Van den Boomen
Sosa Hato Sutalo Rensch
Ramaj

Kwa rolverdeling (op een heel ander niveau) een beetje een AC Milan middenveld in de tijd van Pirlo, de spelmaker vlak voor de verdediging, waar ik Van den Boomen heb neergezet; Tahirovic op de plek van Gattuso; Henderson van Seedorf (of Ambrosini); en Hlynsson op die van Kaká (of Seedorf). Akpom is dan Inzaghi en Brobbey Shevchenko; ja, een heel ander niveau.
+2/-0

3 maanden geleden
Geen Martha, dus heel Schip zijn tactische plan om zeep! :denk
+2/-0

3 maanden geleden
Henderson nu al een probleem, maar eigenlijk boeit t me niet eens. Ik gok dat die nu tot eind seizoen blessures faket om dan aan t einde van dit seizoen al te kunnen vluchten
+2/-0

 
3 maanden geleden
Zou niet eens een heel slecht scenario zijn, aangezien hij heel duur is en dat is enkel en alleen de investering waard wanneer en als hij écht het verschil voor ons maakt. Ik vind hem een goede middenvelder en duidelijk een basisspeler voor ons. Echter, we gokken wel heel veel centjes op hem. Hij moet écht graag willen, want anders pakt deze gok onvoldoende uit.
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Het is natuurlijk niks dit seizoen en dat is precies wat ervaren Ajax supporters al vanaf het begin van dit seizoen aanzagen komen.
Van poep kun je geen chocolade maken en dat is echt niet de schuld van Van 't Schip, dus het afbranden hier van een Ajax icoon door supporters die zelf nooit wat gepresteerd hebben, is ronduit schandalig en deze supporters verdienen dan ook niet meer dan wat er nu plaats vind.
De enige echte reden waarom het zo verschrikkelijk slecht gaat hebben we te danken aan RVC leden zonder voetbal en club kennis en een echt Ajax hart, die een oplichter hebben aangesteld die in een paar maanden Ajax compleet vernietigd heeft.
Van 't Schip heeft werkelijk alles uitgeprobeerd en niets heeft geholpenen. Dat is heel jammer, maar het is niet anders.
De nieuwe trainer volgend seizoen zal veel nieuwe spelers hebben, dus speculeren of een andere trainer het beter zou doen met deze groep is totaal irrelevant.
De rest van het seizoen de balans opmaken welke spelers volgend jaar nog een optie zijn en volgend jaar opniew beginnen met de opbouw van een betere Ajax selectie die alle echte en trouwe Ajax supporters verdienen.
+2/-2

3 maanden geleden
Heb nog enigzins vrede met de vermoedelijke opstelling, had liever wat anders gezien. Maar waarom geen Tahirovic ipv Taylor. Elke keer zo'n 'publiekswissel' van Taylor is toch ook niet goed, dat moet Schip toch begrijpen, laat dan Tahirovic starten. Ok het is een uitwedstrijd dus dan hoor je die 'publiekswissel' misschien wat minder. Lijkt me beter om Taylor op de bank te zetten en hem het laatste half uur geven, dan kan hij toch wel volgas geven en dan rustig opbouwen naar 90 minuten
+1/-0

3 maanden geleden
Vind de opstelling (de echte dus) wel enigszins verdedigbaar met één grote uitzondering: had liever Rijkhoff op linksbuiteb gezien ipv Forbs. Balen van Henderson. Taylor gaat ongetwijfeld wel nog spelen aangezien VDB geen volle wedstrijd haalt nog.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Uiteindelijk verlost door Taylor 😆
+3/-0

3 maanden geleden
Op zich een prima opstelling. Iedereen in elk geval weer op hun eigen positie. Problemen met Sosa, Sutalo en Forbs zullen wel blijven, maar veel alternatieven zijn er ook niet zonder alles weer te moeten schuiven. We hopen op een goede dag.
+2/-0

3 maanden geleden
Waar zit ik in hemelsnaam naar te kijken, wat is dit slecht zeg…
+5/-0

3 maanden geleden
Sutalo is niks en gaat ook nooit iets worden. Wat een clown is dat zeg, ongelofelijk.

Week in week uit kapot ergeren aan deze slappe hap.
+4/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Whahahaha wat is dit allemaal…. Eemnes 6e, mijn oude team heerlijk…Ik kan met niet herinneren ooit zo een slecht Ajax gezien te hebben…
+2/-0

3 maanden geleden
Mooi man, zo n vriendenteam die op donderdagavond mag ballen. Straks lekker kratje in de kleedkamer en tijgerbalsem smeren in iemand zijn boxershort.
Wat een niveau.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Hahaha je was erbij lees ik, nou wil ik weten wie je bent 😂😂😂
+2/-0

3 maanden geleden
Haha, en dan uitgerekend nu Taylor scoren zie ik op de teletekst. Raakt al maanden geen bal en nu de winnende? Deed hij zijn vingertje voor de mond of is hij een klein beetje wakker geworden op de bank?
+2/-0

 
3 maanden geleden
Was een mislukte voorzet.

Maar wat heb ik weer met schaamte gekeken zeg. By far het slechtste Ajax ook. Ik ben blij met de overwinning, dat toch wel, maar wat is dit Ajax onwaardig.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Die arrogante houding nadat hij een voorzet volledig verkeerd raakt en de bal daardoor in het doel vliegt. Het is echt een engnek.

Gelukkig zijn we door. Hopelijk waren dit de laatste minuten van Taylor in een Ajax-shirt.
+4/-3

 
3 maanden geleden
Hij geeft het gewoon toe toch?
+2/-0

3 maanden geleden
Lucky Ajax en meer valt er niet te zeggen .
+1/-0

3 maanden geleden
Toch leuk dat Taylor hem erin lopt, maar wat een drama dit voetbal. Kan er gewoon totaal niet van genieten.

Van een Akoom die bij elke aanval terug sjokt alsof er niets aan de hand is tot een Gaaei die nog moeite zal hebben bij de zaterdag amateurs. De enige die mij positief opvalt is Ramaj en Hato, de rest is echt helemaal beneden niveau.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ramaij was klasse zeg vandaag. Door dankzij hem (en de lat)
+4/-0

 
3 maanden geleden
De enige aankoop van die Duitser waar ik echt verrast door ben. Als hij zo doorgaat kan het nog jaren een vaste keeper zijn, helemaal als er een goede verdediging voor komt te staan.

Jammer dat die Sutalo de verwachtingen niet waarmaakt. Hij was de aankoop waar ik de meeste hoop op had maar was deze wedstrijd weer dramatisch.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Brobbey sjokt ook terug waardoor hij veel vaker dan nodig buitenspel staat en je aan hoog drukzetten -> vroege onderscheppingen weinig hebt.
+1/-0

3 maanden geleden
Het goeie nieuws we zijn door!
Het slechte nieuws, dat worden weer 2 extra avonden op de pijnbank wie we ook loten.
+4/-0

3 maanden geleden
Haha, arme Bodo. Hele wedstrijd gedomineerd, 3 keer de lat, naast voor open goal, 33 niet te missen kansen en dan heb je ook nog het moment dat je even denkt een strafschop te krijgen en tegen 9 man te moeten. En in plaats daarvan pakken wij hem gewoon. Wonder.

PS: Ik zeg het bijna elke week maar volgens mij was dit wederom de slechtste wedstrijd die ik ooit heb gezien.
+6/-0

 
3 maanden geleden
En trouwens een heel makkelijk gegeven tweede kaart waardoor een van de sterkhouders van Bodo weg viel. Het zat wel heel erg mee en zeker niet verdiend...
+1/-0