Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenOnthutsend slecht Ajax blameert zich tegen Hercules en wordt uitgeschakeld


Tijdstip
21 december 2023
Stadion
Stadion Galgenwaard
Gelegenheid
KNVB Beker
Televisiezender
ESPN


Onthutsend slecht Ajax blameert zich tegen Hercules en wordt uitgeschakeld; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Onthutsend slecht Ajax blameert zich tegen Hercules en wordt uitgeschakeld

Een dramatisch Ajax heeft vanavond een nieuw dieptepunt beleefd in dit seizoen. Na eerder dit seizoen tijdelijk op de laatste plaats te hebben gestaan ging het vanavond ten onder tegen Derde Divisionist USV Hercules uit Utrecht. Nadat Tim Pieters Hercules met 2 doelpunten op een 2-0 voorsprong had gezet leek Ajax met goals van Brobbey en Akpom in de 83e en 87e minuut terug op 2-2.
In de derde minuut van de blessuretijd schoot Mats Grotenbreg echter de 3-2 binnen en werd Ajax alsnog uitgeschakeld.

Ajax speelde vanavond hun eerste bekerwedstrijd van het seizoen in de tweede ronde van het toernooi om de “dennenappel”. John van ’t Schip zit nog in Australië, dus Michael Valkanis was weer de coach vandaag. Veel wijzigingen in de basis, voor het gemak noemen we dit keer de basis.

Ramaj was zoals de laatste periode de doelman en achterin stonden Gooijer, Šutalo, Ávila en Hato. Het middenveld werd gevormd door Taylor, Hlynsson en Mikautadze en voorin begonnen Forbs, Akpom en van Axel Dongen.

Het eerste schot was na een paar minuten van Lahri van Hercules, maar zijn schot ging hoog over.

Ajax kreeg een kansen, maar Van Axel Dongen, Mikautadze en Forbs waren of veel te gehaast met schieten waardoor het schot niet in de buurt van het doel kwam of ze wilden een keer te veel extra kappen en leden balverlies.

Na een kwartier spelen namen de amateurs verrassend de voorsprong. Paulina hield de bal binnen en zette Ávila makkelijk van zich af. De middenvelder zette door en mocht vrij doorlopen richting Ramaj. De doelman kwam uit en Paulina zette de bal voor, maar zowel Šutalo als Gooijer niet kordaat ingrepen en Tim Pieters maakte dankbaar gebruik en zette USV Hercules op een 1-0 voorsprong.

Heel moeizaam kwam Ajax tot kansen. Zelfs toen verdediger Zwart uitgleed en Forbs vrij aan de bal kwam had de Portugees weer te veel tijd nodig. Toen hij Akpom wilde bedienen stond de spits buitenspel en was de kans weer voorbij. Echte kansen bleven uit. Van Axel Dongen leverde een simpel schotje af wat Vonk makkelijk kon vangen. Ávila besloot van een meter of 30 te schieten en schoot ruim naast.

Vijf minuten voor rust leek een schot van Van Axel Dongen nog op een serieuze kans, maar Vonk tikte de bal naast. Uit de corner kreeg Mikautadze een kans, maar weer werd de bal tot corner verwerkt.

Gastón Ávila pakte voor rust een gele kaart toen hij eerst een vrije trap tegen kreeg na een duel met Vermeulen en daarna zich liet opjutten door Christiaan van Hussen. Beide kemphanen kregen de gele kaart.

Gooijer waagde ook een afstandspoging, maar ook dit schot ging ruim naast. Zo ging een zeer teleurstellend Ajax met een 1-0 achterstand de kleedkamer in. Valkanis voerde drie wissels door in de rust. De tegenvallende Ávila en Forbs werden gewisseld, evenals Amourricho van Axel Dongen. Brobbey, Martha en Tahirović waren hun vervangers.

Het veld was dramatisch, wat het spel niet ten goede kwam. Ook toen Brobbey de bal kreeg binnen de 16 had de spits moeite om de bal onder controle te krijgen.

Opeens was daar de tweede goal van Hercules dichtbij nadat eerst Šutalo een slechte pass gaf en hem daarna niet meer kon corrigeren. De weg van Vermeulen naar Ramaj was nog lang en Hato was op tijd terug om te verdedigen. Vermeulen kon nog wel schieten, maar schoot naast.

Na een uur ging Tristan Gooijer naar de kant en kwam Anton Gaaei in de ploeg.

Na 66 minuten werd het nog erger voor Ajax. Hercules kwam op 2-0 nadat Tim Pieters weer scoorde en zich een scenario ontpopte dat de buitenspeler zelf nog niet eens had durven dromen. Een mooie pass van Oussama Lahri werd verstuurd richting Pieters, die de bal in de lucht aan nam en kon doorlopen. Gaaei bleef passief verdedigen en Pieters kon simpel naar binnen komen en schoot de bal met een gekruld schot achter Ramaj in de verre hoek.

Waar Pieters twee keer scoorde, was Carmelia twee keer achter elkaar de redder op de doellijn. Eerst schoot Taylor de bal voorbij Vonk, maar kon Carmelia redden en bij de herkansing van Mikautadze stond de verdediger weer paraat op de lijn.
Nadat Pieters was gewisseld kreeg zijn vervanger Nsingi nog de kans om de wedstrijd te beslissen, maar Ramaj lag in de weg voor de amateurs.

Uit een vrije trap na 74 minuten probeerde Lahri uit een vrije trap Ramaj te verrassen, maar ondanks dat de Ajax doelman er moeite mee had kreeg hij de bal alsnog klem.

Brobbey en Gaaei pakten kort op elkaar geel. Brobbey nadat hij klaagde tegenover de scheidsrechter en Gaaei vanwege het in de rug lopen van een tegenstander.

Uit de vrije trap die volgde op de overtreding van Gaaei was het weer Lahri die schoot, maar redde Ramaj knap.
Ajax begon aan een offensief, maar corners leverden weinig op. Mikautadze schoot naast uit een van de corners.
Na 83 minuten wist Ajax in ieder geval te score. Tahirović gaf een goede steekbal op Brobbey en de aanvaller faalde niet en zo kwam Ajax terug op 2-1.

De spits was dicht bij de gelijkmaker uit een lange bal van Hato, maar Brobbey moest achterwaarts koppen en de bal ging net naast. Een minuut later was Brobbey de speler die de aanval opzette waar de 2-2 uit viel. Brobbey was iets ingezakt en bediende de goed opgekomen Gaaei. De Deen zette goed voor en Akpom werkte de gelijkmaker binnen.

Ajax kreeg eindelijk wat meer controle over de wedstrijd, al was het vooral omdat de conditie bij de amateurs parten ging spelen. Taylor schoot uit een afgevallen corner naast.

Maar waar Ajax te opportunistisch ging spelen kreeg Nsingi een vrije trap nadat Martha een overtreding maakte. Uit die vrije trap van Fichtinger werkte Mats Grotenbreg de bal uiteindelijk achter Ramaj en stonden de amateurs op een 3-2 voorsprong.

Storm Streng probeerde met een bal achter het standbeen nog een schot wat net naast ging.
Ajax creëerde geen kansen meer en zo blameerde de Amsterdammers zich en eindigt het beker avontuur direct nadat het begonnen was.


Valkanis: "De laatste 10 minuten begonnen we pas te voetballen"

Ajax werd uitgeschakeld en dat was ook voor waarnemend hoofdtrainer Michael Valkanis een tegenvaller. De Australiër begon met de felicitaties aan USV Hercules en vervolgde: "Hercules heeft hard gevochten en nadat wij terugkwamen bleven ze vechten en scoorden ze vanuit het niets de winnende goal. De laatste 10 minuten begonnen we pas te voetballen en deden we wat vooraf het plan was. Voor ons is het teleurstellend. We wisten dat veel zaken beter moesten en gelukkig kunnen we na deze wedstrijd alles evalueren. We zullen veel zaken moeten wijzigen en zullen moeten doen wat nodig is om verder vooruit te kunnen met de club."

Ajax had nog nooit een officieel duel verloren van een amateurclub en Valkanis werd gevraagd of dit een schande was. Valkanis reageerde: "Het was zeker niet goed. Zoals ik zei moeten we goed evalueren en vandaag heeft een aantal dingen duidelijk gemaakt. Binnen de club zullen we die beslissingen moeten nemen."


Hato: "Dit mag Ajax niet gebeuren als het team alles geeft"

Jorrel Hato was vandaag de aanvoerder en vond Ajax vandaag matig spelen: "We beginnen heel matig en komen snel 1-0 achter. Dan weet je dat ze met zijn allen gaan verdedigen. Dan wordt het met de 2-0 nog lastiger en komen we nog op 2-2. Dan geef je het op het laatste moment en eigenlijk de hele wedstrijd zo makkelijk weg."

Toen Hato werd gevraagd of Ajax met dit team dit niet mag gebeuren als het team alles zou geven, kon de verdediger alleen maar bevestigend antwoorden: "Daar heb je gelijk in. Vandaag hebben we niets laten zien en hebben we terecht verloren. In de kleedkamer is er veel over gezegd. Vooral hoe we deze wedstrijd hebben weggegeven en niet naar onze eigen hand hebben gezet."


Ajax compenseert meegereisde supporters

Ajax gaat alle supporters die aanwezig waren in De Galgenwaard donderdagavond compenseren. Dat heeft de club in een mail laten weten. Zowel het wedstrijdticket als de busreis zal in overleg met de spelersgroep en technische staf worden vergoed. "Deze compensatie haalt de herinnering aan de pijnlijke avond niet weg, maar niks doen was geen optie", zo meldt de club. "Dank voor je onvoorwaardelijke steun."


Karakteristieken

Uitslag: 3-2 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Pieters ('16)
Goal
2-0 Pieters ('66)
Goal
2-1 Brian Brobbey ('83)
Goal
2-2 Chuba Akpom ('89)
Goal
3-2 Grotenbreg ('90)
Scheidsrechter
Blank
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Hercules: Fonville ('15)
Kaart
Ajax: Gaston Avila ('44)
Kaart
Hercules: Van Hussen ('44)
Kaart
Ajax: Brian Brobbey ('75)
Kaart
Ajax: Anton Gaaei ('77)

Opstelling Ajax

Amourricho van Axel DongenGeorges MikautadzeCarlos Forbs


Chuba AkpomKenneth TaylorKristian Hlynsson


Jorrel HatoGaston AvilaJosip ŠutaloTristan Gooijer


Diant Ramaj

Wissels:

'46 Brian Brobbey voor Carlos Forbs
'46 Ar'Jany Martha voor Gaston Avila
'46 Benjamin Tahirović voor Amourricho van Axel Dongen
'60 Anton Gaaei voor Tristan Gooijer


Opstelling Hercules

VermeulenPaulina


PietersBijlVan HussenLahri


FonvilleZwartBeckCarmelia


Vonk

Wissels:

'72 Fichtinger voor Van Hussen
'72 Nsingi voor Pieters
'80 Steng voor Vermeulen
'85 Grotenbreg voor Lahri


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 2 1-5 (1-0)
 1 1-2 (0-1)
 1 1-2 (1-1)
 0 0-5 (0-3)
 0 1-3 (1-2)
 0 1-4 (0-2)
 0 0-7 (0-4)
 0 0-4 (0-2)
 0 0-5 (0-3)
10  0 0-5 (0-2)
11  0 0-5 (0-2)
12  0 0-7 (0-3)
13  0 0-3 (0-2)
14  0 1-6 (0-3)
15  0 0-5 (0-2)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 1.58. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Niemand (55 -> 5,0)
2. Brian Brobbey (13 -> 4,0)
3. Steven Berghuis (4 -> 3,0)
4. Chuba Akpom (3 -> 1,0)
4. Jorrel Hato (3 -> 1,0)
4. Sivert Mannsverk (3 -> 1,0)
7. Amourricho van Axel Dongen (2 -> 0,0)
7. Remko Pasveer (2 -> 0,0)
7. Jay Gorter (2 -> 0,0)
7. Kenneth Taylor (2 -> 0,0)
11. Mika Godts (1 -> 0,0)
11. Benjamin Tahirović (1 -> 0,0)
11. Branco van den Boomen (1 -> 0,0)
14. Victor Jensen (0 -> 0,0)
14. Charlie Setford (0 -> 0,0)
14. Jaydon Banel (0 -> 0,0)
14. Olivier Aertssen (0 -> 0,0)
14. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
14. Diant Ramaj (0 -> 0,0)
14. Christian Rasmussen (0 -> 0,0)
14. Josip Šutalo (0 -> 0,0)
14. Kristian Hlynsson (0 -> 0,0)
14. Francisco Conceição (0 -> 0,0)
14. Gaston Avila (0 -> 0,0)
14. Kian Fitz-Jim (0 -> 0,0)
14. Silvano Vos (0 -> 0,0)
14. Jorge Sanchez (0 -> 0,0)
14. Jakov Medić (0 -> 0,0)
14. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
14. Ahmetcan Kaplan (0 -> 0,0)
14. Carlos Forbs (0 -> 0,0)
14. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
14. Davy Klaassen (0 -> 0,0)
14. Owen Wijndal (0 -> 0,0)
14. Anton Gaaei (0 -> 0,0)
14. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
14. Gerónimo Rulli (0 -> 0,0)
14. Jurriën Timber (0 -> 0,0)
14. Edson Álvarez (0 -> 0,0)
14. Dusan Tadić (0 -> 0,0)
14. Daley Blind (0 -> 0,0)
14. Victor Jensen (0 -> 0,0)
14. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
14. Calvin Bassey (0 -> 0,0)
14. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
14. Youri Regeer (0 -> 0,0)
14. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
14. Lorenzo Lucca (0 -> 0,0)
14. Florian Grillitsch (0 -> 0,0)
14. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
14. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
14. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
14. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
14. Antony (0 -> 0,0)
14. Jay Gorter (0 -> 0,0)
14. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
14. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
14. Youri Baas (0 -> 0,0)
14. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
14. Lucas Ocampos (0 -> 0,0)
14. Borna Sosa (0 -> 0,0)
14. Georges Mikautadze (0 -> 0,0)
14. Tristan Gooijer (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Zijn hier mensen die de wedstrijd van 100 jaar geleden live hebben gezien? Was het wat?
+1/-0

nieuws-redacteur 7 maanden geleden
Vooral benieuwd naar de wedstrijdselectie en eventuele debutanten. Zou wel flink wat spelers speeltijd geven die de laatste tijd weinig spelen:

Rulli; Gaaei, Medic, Kaplan, Avila; Tahirovic, Salah-Eddine, Misehouy; Banel, Mikautadze, Forbs.

Ja Avila speelt liever geen back, maar ik zou toch Kaplan eens willen zien. Dan houd ik linksachterin een plekje voor Avila. Gooijer in plaats van Gaaei mag van mij ook, omdat Gaaei toch wel regelmatig invalt.

Brandes mee voor op de bank en laten invallen voor Tahirovic indien de stand het toe laat.
Gorter traint weer mee zie ik, zou Rulli of Gorter laten spelen voor ritme. Benieuwd welke van de 2 in de winterstop vertrekt.

Verder verwacht ik wel een invalbeurt voor Van Axel Dongen en wellicht nog een of meer spelers van Jong.
+2/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Hoewel andere namen altijd leuk zijn, lijkt het mij niet echt het moment om arrogant een tweede elftal op te stellen. Zeker niet als je ziet hoeveel problemen de andere clubs met de amateurs hebben. Misschien Rulli, De Gooijer en Idumbo Muzambo (vanwege de naam) maar dan houdt het wel op. Uiteraard zijn wissels altijd mogelijk, mocht het toch verrassend goed gaan.
+1/-0

 
nieuws-redacteur 7 maanden geleden
Ik snap je, maar ik bedoel ook niet dat we een heel tweede elftal erin moeten zetten. Maar je wisselspelers eens laten starten kan geen kwaad. Als ze dan vanavond niet overtuigen, mogen ze daarna ook even niet meer klagen. Als ze goed genoeg worden bevonden om op de bank te mogen zitten, moet je het ook aandurven om te laten starten.
En de debutanten waar ik op doelde, was inderdaad pas na een comfortabele voorsprong als die er is. Hoe ook Hansen, Ünüvar en Nouri ooit debuteerden.
+2/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Hahaha wat een stel Idioten heeft die Duitser toch gekocht.
Je zal er toch gelijk 5 wisselen.
+2/-0

7 maanden geleden
Wij maar denken dar we niet nog dieper konden zinken...
+1/-0

 
7 maanden geleden
Een enorm nadeel dat Van ''t Schip niet op de bank zit. Dat zag je tegen PEC ook al. Alsof Maurice Steyn weer terug is....
+2/-0

7 maanden geleden
Een drama om naar te kijken!
+1/-0

7 maanden geleden
Ajax,Ajax. Ga je kapot schamen, stelletje amateurs!
+2/-0

 
7 maanden geleden
Nou, de amateurs staan voor.. Ajax zit blijkbaar onder dat niveau.
+2/-0

7 maanden geleden
Haha, dat die commentator ook heel verrast is dat Hercules scoort. Iedereen die dit seizoen heeft gevolgd zal dat toch wel aan hebben zien komen.
+3/-0

nieuws-redacteur 7 maanden geleden
Pff willen ze wel voetballen vandaag. Ávila laat zich kinderlijk aan de kant zetten en de aanvallers zijn of veel te gehaast of ze willen echt veel te veel kappen en draaien.
+2/-0

7 maanden geleden
Werkelijk waar hahahaha zelfs nu houden ze de 0 niet….. wat een stelletje overbetaalde prutsers zeg, gadverdamme.
+4/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
0 schoten op doel na 30 min 🤣🤣
Die Avila donderstraal je toch definitief uit de club
+5/-0

7 maanden geleden
Totaal gebrek aan voetbalinzicht. Zo’n Taylor ook , man man wat een prutser en maar kansen blijven krijgen in het eerste. En dan hoe deze kans door onze aanval om zeep geholpen wordt. Ik kap er mee . Ik maak me veel te druk, echt zonde van mijn humeur met deze dagen
+8/-0

7 maanden geleden
Fc knudde lijkt wel, niet normaal dit !
+2/-0

7 maanden geleden
Je mist gewoon de pit, het gif om ECHT te willen winnen, combineer dat met onkunde van een handvol spelers en je hebt de ingrediënten van een stunt, die eigenlijk geen stunt is. Ze lopen er bij als een stelletje zoutzakken, totaal inspiratieloos en waarschijnlijk de tegenstander zwaar onderschat (dat zag je ook tegen PEC).

Hopen dat het e.e.a. in de 2e helft wordt rechtgetrokken anders ga je al snel denken dat de afgelopen wedstrijden onder John een uitzondering is geweest.
+4/-0

7 maanden geleden
Tadic heeft gewoon gelijk, deze spelers weten niet wat het inhoudt om voor Ajax te spelen
+4/-0

 
7 maanden geleden
En helemaal niemand scheld ook een ander helemaal verrot, ze doen allemaal maar, geen beleving .
+5/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Valkanis nooit meer een leidende rol in wat voor functie dan ook geven. Blijkbaar kan alleen Schip zelf deze totale lamstralen nog enigszins motiveren.

Juist de jongens die het voorbeeld zouden moeten geven laten het constant mentaal afweten, Taylor, Rensch, Bergwijn. Aangeven dat ze niet ready zijn, dat ze mentaal niet scherp waren en dat talloze malen per seizoen zonder een inspanning te doen, er alles aan te doen om naar verbetering te zoeken. Dan interesseert het je gewoon geen zak. Voor mentaliteit is in de jeugdopleiding compleet geen aandacht. Van Hato kun je niet verwachten dat hij nu ook de zachtgekookte eitjes nog eens op sleeptouw gaat nemen.

Krap 24 uur geleden zag ik Ajacieden die er alles aan deden om te winnen, vochten voor elke meter, elkaar niet in de steek lieten en vooral trots waren dat ze in het shirt mochten spelen. Verdienen amper iets en worden belachelijk gemaakt "want met voetbal heeft het niks te maken".

Nee, de bedriegers die vanavond een Ajax shirt aan hadden verdienen die hoon. De bijl in heel de selectie en nu ook de eigen jeugd niet ontzien want nee, "ze hebben nog wat tijd nodig" gaat niet meer op als je meer dan 100 wedstrijden in het profvoetbal hebt gespeeld en al zeker niet op het gebied van mentaliteit. Er zijn genoeg sporters die niet de grote supertalenten zijn en toch presteren, kijk maar naar veel van de tegenstanders waar we van verliezen. Zijn gewoon harde werkers.

"Hard werken wint het van talent als het talent niet bereidt is om hard te werken."
+7/-0

 
7 maanden geleden
Eens hoor, die meiden waren echt sterk, volle bak, maar vind het nog steeds niet echt leuk om te zien. Hulde aan onze Ajax meiden, en ja daar had best een topic over gemaakt mogen worden…
+5/-0

7 maanden geleden
De tweede helft gaat Ajax wel op een beter helft van het veld spelen waar hopelijk goede aanvallen met doelpunten uit komen..
+1/-1

7 maanden geleden
Domheid ten top in dit elftal. De bal rolt voor geen meter op dit ontzettend slecht bespeelbaar veld, maar nee lekker laag tempo en blijven zoeken naar korte combinaties. Te veel spelers die (nog )te licht, of Ajax onwaardig zijn. Een ontstellend gebrek aan inzicht of voetbaltechnisch vermogen, balbehandeling en handelingssnelheid onder de maat . Ajax Ajax wat is er van mijn club geworden. Wat ben je door charlatans naar de kloten geholpen. Oh en die assistent trainer die van t Schip zo nodig erbij wilde hebben….die mag van mij ook wieberen !
+6/-0

 
7 maanden geleden
Waardeloze coaches op de bank.......
+4/-1

 
7 maanden geleden
100% maar dit moet Ajax af kunnen zonder coach toch.
+4/-0

7 maanden geleden
Het word alleen maar erger….. maar ff geen vrij voor die gasten…. Lopend naar huis.
+3/-0

7 maanden geleden
Ik zeg niks, zou mij levenslange ban betekenen hier.
+5/-0

 
7 maanden geleden
Zou een idee zijn voor de selectie. Tijd voor kleedkamer 2.
+2/-0

7 maanden geleden
En nu vind ik het mooi om te zien… Hup Hup Hercules 🍻
+4/-1

7 maanden geleden
Wow, het kan nog dieper dat zinken ....
+3/-0

7 maanden geleden
Dit is gewoon een reden om spelers te ontslaan.
+5/-0

7 maanden geleden
Het schandelijke is nog dat het niet eens onterecht is en ze nog kansen op meer hebben gehad ook. Laat deze gasten naar huis lopen.
+6/-0

7 maanden geleden
En weet je, straks rijden ze in hun dikke auto naar huis, kijken even op de rabo app en vallen weer lachend in slaap…
+7/-0

7 maanden geleden
Ik denk dat we wel mogen stellen dat dit de grootste blamage uit de clubhistorie is.
+8/-1

7 maanden geleden
Er moeten gewoon spelers ontslagen worden.
+5/-1

 
7 maanden geleden
En niet alleen dat…. Nogmaals trots op Hercules, fùck al die minnetjes hier, eerder een schande dat je zoiets mint.
+5/-0

7 maanden geleden
Tsjonge dus als vet betaalde profs kan je het niet opbrengen om meer dan gelatenheid te laten zien en onkunde. Je ziet gewoon dat deze spelers (enige uitzondering is nog altijd Hato ook al speelde hij ook niet zijn beste wedstrijd) de tegenstander zwaar hebben onderschat en hebben gedacht van we winnen uiteindelijk toch wel. Complimenten voor deze amateurs en diep diepe schaamte voor deze Ajax selectie ook triest dat deze assistenten geen enkele speler tot op het bot hebben kunnen motiveren.

Weer een negatieve mijlpaal nog NOOIT uitgeschakeld door een amateur ploeg...

En nu gauw over tot de orde van de dag en als straf flinke salaris verlagingen voor deze overbetaalde profs....
+4/-0

 
7 maanden geleden
Iig een boete opleggen en overmaken naar goede doelen.
+6/-0

 
7 maanden geleden
Boetes helpen niet en dat voelen ze ook niet, beter een salarisverlaging en het verschil naar goede doelen, dat is dan niet eenmalig :-) + Zo een salarisverlaging zal toch wel enigszins motiveren? als deze spelers ZO blijven 'presenteren' dan kunnen ze wel een transfer willen echter komt er geen club die hun wil hebben dus zullen ze beter moeten presteren, simpele logica zou Johan zeggen :-)
+2/-0

7 maanden geleden
Tsjonge jonge jonge... is Steijn nog tereug te halen? Als je dacht dat dat niet slechter kon....
+2/-0

7 maanden geleden
Vakantie hebben ze absoluut niet verdiend, maar ik zou als club zijnde de spelers heel goed duidelijk maken dat dit zo niet langer meer kan. Voor straf iedereen inclusief staf op woensdag 27 december weer aan de bak om de messen te slijpen.
+3/-0

7 maanden geleden
Ik heb echt te doen met John van het Schip.
Die jongen heeft Ajax de laatste maanden met zijn clubhart enigzins uit het moeras getrokken en weer wat kleur op de wangen gegeven.
Dan ga je naar de bruiloft van je zoon wat al zwaar genoeg zal zijn door het verlies van je vrouw en hem zijn moeder.
En dan laten je assistenten en spelers je zo in de steek, eerst zondag al en nu de overtreffende trap.
John denk niet aan Ajax ze zijn het niet waard en geniet met je familie van de bruiloft.
Ik ben er voorlopig ook even klaar mee, Ajacieden een fijne kerst en niet teveel nadenken over de club.
Er zijn echt belangrijkere dingen in het leven dan die verwaande gasten die we vanavond hebben gezien.
+10/-0

 
7 maanden geleden
Dit is totaal onnodig. Ajax had gewoon moeten starten met zijn sterkste opstelling. Wisselen kan altijd nog. De beker is de kortste weg naar Europees voetbal. Maar nee hoor deze coach start met de miskopen.....met John van 't Schip had dit niet gebeurd.
Ik ben er ziek van.
+3/-3

 
7 maanden geleden
Volledig eens. Had begonnen in de opstelling van de laatste competitie wedstrijd en als de stand daar ruimte voor had geboden, geef dan wat jongens rust en anderen een kans.

Ondanks het beschamende resultaat, heb ik toch ook een paar lichtpuntjes gezien.

Brobbey viel goed in en maakte een echte spitsen goal.
Staat tegenover dat hij echt heel snel moet gaan leren om zijn mond te houden tegen de scheidsrechters, want hij pakt veel te veel gele kaarten.

Een ander lichtpuntje was wat mij betreft de invalbeurt van Tahirovic, die steeds meer begint te tonen dat hij weldegelijk goed kan voetballen.
Die pass op Brobbey was top en tegen PEC gaf hij ook al zo'n goede bal.
Neemt niet weg dat hij niet geschikt lijkt te zijn als nummer 6 (komt verdedigend tekort).
+2/-0

 
7 maanden geleden
Na zo'n wedstrijd nog met lichtpuntjes aan komen zetten, wow :I
+5/-0

 
7 maanden geleden
Des te donkerder het is, des te sneller lichtpuntjes opvallen ;)
+3/-0

7 maanden geleden
Het Ajax van de laatste twee jaar , de club waarvan ik al van af jochie van 7 supporter van ben heeft het voor elkaar gekregen dat ik elk plezier in het voetbal aan t verliezen ben. Winnen is fantastisch en verliezen is niet leuk maar hoort er nu eenmaal bij . De manier van verliezen doet er natuurlijk wel toe en zoals het huidige Ajax wedstrijden verliest heeft over het algemeen niet eens te naken met het feit dat de tegenstander nu zoveel beter is. We zijn afgegleden naar een voetbalclub in de marge met een voor Ajax normen belachelijke slechte kwaliteit in spelers. Voor mij is het seizoen ten einde en misschien dat ik volgend seizoen weer zin krijg om te kijken. Voor nu ; iedereen een fijne kerst en een gezond en gelukkig 2024
+2/-0

7 maanden geleden
Jorrel Hato, slechts 17 jaar oud en een geweldige toekomst. Pas anderhalf jaar professional, ongeveer 50 wedstrijden voor Ajax 1, 1 doelpunt en beloond met de aanvoerdersband. En ja .... dan kijk ik naar dit Ajax en bloedt mijn Ajax hart. Wat is er mis als een zeventienjarige zo belangrijk is. Wat zegt dat over de de overige spelers. Waar is de balans van dit team, waar is de motivatie, waarom gaan er trainers mee met deze wedstrijd. Waarom strijd je niet vanaf de eerste minuut zoals Cruijff zie: zorg dat je zo snel mogelijk op 2-0 staat, dan heb je controle. Wat een geluk dat de spelers markt weer open gaat. Tijd voor de grote opruiming. Tijd voor een beetje ervaring, tijd voor de jeugd. Hoofdstuk sluiten en opnieuw beginnen.
+1/-0

7 maanden geleden
Na de winterstop lekker Ajax onder 18, of hoe je dat ook zegt, opstellen.
Wat een prutsers die voor meer dam 100.000.000 zijn aangetrokken.
+2/-0

7 maanden geleden
Ajax heeft zich in het verleden door resultaten onsterfelijk gemaakt. Sinds gisteren heeft Ajax zich weer onsterfelijk gemaakt, maar dan onsterfelijk belachelijk ,
+3/-0

7 maanden geleden
Allemaal de schuld van de RVC en andere Idioten binnen de club.
Waarom zit die Hendriks, van Hals en dat wijf er nog? Wat is dit voor absurde organisatie?
+2/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Ben het met je eens, alleen niet met je woord keuze "dat wijf" wat gewoon onnodig bot en sexist is.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Naar wat ik begrepen heb zit Hendriks in de huidige functie op voordracht van Van Praag, vandaar zijn "voorzichtigheid." Eigen belang dus.
+1/-0

7 maanden geleden
DRAMA
IK BEN 50 MAAR NOG NOOIT ZO'N KUTSEIZOEN MEEGEMAAKT.
in 2 jaar is onze mooie club volledig verneukt....

Bedankt rvc en directie
+2/-0

7 maanden geleden
Avila wordt zo te kakken gezet door een amateur. Je zag vanaf de andere kant van de wereld wat z'n plan was. Deze man nooit meer opstellen. Kijken of er een club gek genoeg is om er nog wat voor te geven.
+3/-0

7 maanden geleden
Ik zou het echt fijn vinden als jullie dit bericht laten zakken op jullie site!
Zet er iets neer als "Fijne Kerstdagen"!
Voor ons is 2023 meer als een teleurstellend jaar geweest!
Laten we vooruit gaan kijken en hopen op een beter 2024; al moet er daarvoor nog veel werk verricht worden.
+2/-0