Ajax wint laatste wedstrijd tegen Groningen: 2-1

22 mei 2005
-
-

Ajax heeft de laatste wedstrijd van de competitie met een 2-1 zege afgesloten. Lange tijd leek de ploeg af te stevenen op een matig resultaat. In de tweede helft herstelde de ploeg echter de 0-1 achterstand die door Erik Nevland in de eerste helft op het bord was gekomen. Rafael van der Vaart zette Ajax op de goede weg door in zijn waarschijnlijk laatste wedstrijd de 1-1 te scoren. In de slotfase was het Dani?l de Ridder die ook nog voor de 2-1 zorgde. Ook bij die goal was van der Vaart betrokken.

Publiekswissel voor afscheidnemende Van der Vaart

(Gepost door Boez)

Rafael van der Vaart heeft met een doelpunt in zijn laatste wedstrijd voor Ajax afscheid genomen. Helemaal rond is zijn transfer nog niet, maar weinigen twijfelen nog aan het vertrek van de middenvelder. Met zijn doelpunt zette hij Ajax op 1-1. Later zou het ook nog 2-1 worden voor de Amsterdammers. Drie minuten voor het einde kreeg hij de verdiende publiekswissel. Onder een staande ovatie mocht hij naar de kant. Hij werd vervangen door Heitinga.

Ajax besluit seizoen met 24ste zege

De overwinning van Ajax was de 24ste van het seizoen. Van de 34 competitieduels won Ajax er 24, speelde het er vijf gelijk en verloor het er vijf. In totaal haalde Ajax 77 punten, tien minder dan kampioen PSV.

Ajax beindigde het seizoen met 74 treffers, minder dan Ajax en Feyenoord en met 33 treffers. Alleen PSV wist minder doelpunten tegen te krijgen, andere clubs kwamen wat dat betreft niet in de buurt.

Kaarten: -

Maarten Stekelenburg, Hatem Trabelsi, Zdenek Grygera, Nigel de Jong, Emanuelson, Tom?s Gal?sek ('70 Wesley Sneijder), Hedwiges Maduro, Rafael van der Vaart, Daniel de Ridder, Angelos Charisteas ('63 Nicolae Mitea), Ryan Babel

Opstelling FC Groningen

Roorda, Elshot, Sankoh, Kruiswijk, Flor?n, Matthijs, Bechan ('73 Krstev), v.Gessel, Seedorf, Nevland, Fledderus ('60 Pinas)

OFA.nl: Ajax - GroningenAjax Foto Side: sfeerverslag Ajax-GroningenF-side.nl: Foto's Ajax-FC Groningen (2-1)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.