Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax na spectaculaire wedstrijd gelijk tegen Marseille


Tijdstip
21 september 2023
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Europa League
Televisiezender
Veronica


Ajax na spectaculaire wedstrijd gelijk tegen Marseille; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax na spectaculaire wedstrijd gelijk tegen Marseille

Ajax is de groepsfase van de Europa League begonnen met een gelijkspel tegen Olympique de Marseille. In de Johan Cruijff ArenA stond na een spectaculaire wedstrijd uiteindelijk een 3-3 eindstand op het scorebord. Carlos Forbs, Steven Berghuis en Kenneth Taylor zorgden voor de doelpunten van Ajax.

Ajax begon direct goed aan de wedstrijd. Hoewel Marseille in de openingsfase wel het meeste balbezit had, was de eerste kans direct raak. Een verre trap van Jay Gorter werd verkeerd ingeschat door de verdediging van de Fransen, waarna Carlos Forbs alleen op de doelman afkon en op die manier voor de 1-0 zorgde.

Enkele minuten later kreeg Marseille een identieke kans na knullig balverlies aan de kant van Ajax. Gorter liet zich echter niet verrassen toen Aubameyang de bal over hem heen probeerde te stiften.

Kenneth Taylor kreeg vervolgens een enorme kans nadat hij na een goede steekbal vrij voor de keeper kwam te staan, maar de doelman kon de bal nog net naast het doel tikken. Uit de daaropvolgende hoekschop was het echter wel raak. Na een goede variant kon Steven Berghuis de bal binnen schieten.

Heel lang bleef de marge van twee doelpunten echter niet op het scorebord staan. De defensie van Ajax stond volledig verkeerd en de mee opgekomen rechtsback Clauss zorgde voor de 2-1 nadat hij nog vrij eenvoudig voorbij aan Borna Sosa en Benjamin Tahirovic kon gaan.

Marseille leek bloed te ruiken en mede doordat er constante missers werden gemaakt in de verdediging van Ajax kregen de Fransen in korte tijd een reeks aan kansen. Nadat Gorter nog enkele keren goed reddend op kon treden zat hij vervolgens mis toen Aubameyang toch voor de gelijkmaker zorgde. De spits leek uit te glijden, maar in die beweging kon hij nog net op doel schieten en die poging verraste de Ajax-goalie.

In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Marseille nog een enorme kans om zelfs op voorsprong te komen, maar Gorter wist goed redding te brengen.

In de rust greep Maurice Steijn in en haalde hij de zeer teleurstellende Tahirovic aan de kant. Voor hem kwam Silvano Vos binnen de lijnen en het verschil was direct duidelijk merkbaar. Met de jonge middenvelder binnen de lijnen kreeg Ajax de grip weer terug en dat leidde al snel tot de nieuwe voorsprong. Na een goede aanval zorgde Taylor uiteindelijk voor de 3-2.

Het duurde even voordat er weer kansen kwamen, maar halverwege de tweede helft leek Steven Bergwijn de wedstrijd te kunnen beslissen. Hij leek een niet te missen kans te krijgen nadat Brian Brobbey het overzicht goed behield en de bal aan de aanvoerder van Ajax gaf. Bergwijn miste echter toch.

Het spel golfde vervolgens weer op en neer en dat zorgde een kwartier voor tijd voor de nieuwe gelijkmaker. Wederom was het Aubameyang die wist te scoren.

Beide ploegen gingen vervolgens voor de winst, waarbij Taylor in de laatste minuut de grootste kans kreeg. Hij schoot echter hoog over het doel.

Ajax eindigde het duel vervolgens wel met tien man. In de blessuretijd kreeg Vos zijn tweede gele kaart en moest dus met rood van het veld. De middenvelder kreeg gezien zijn uitstekende spel nog wel een verdiend applaus van de supporters in de Johan Cruijff ArenA.

In de resterende minuten kreeg Marseille nog enkele mogelijkheden, maar doelpunten vielen niet meer. De wedstrijd eindigde daardoor in een 3-3 gelijkspel.


Silvano Vos: 'Ik ben alleen maar blij dat ik mijn Europese debuut heb mogen maken'

In gesprek met ESPN was Silvano Vos vooral blij met zijn debuut in de Europa League. "Natuurlijk ben ik ook een beetje teleurgesteld, maar ik voel me goed", aldus Vos. "Ik heb hier echt naar gesnacht. Er zijn in de media een aantal geluiden verschenen wat ik niet terecht vond. Ik ben juist een jongen die geduldig is, dat moet duidelijk zijn. Ik ben alleen maar blij dat ik mijn debuut heb mogen maken."

Vos kwam direct na rust binnen de lijnen. "Ik moest zorgen dat de duels werden gewonnen en dat als we de bal hadden deze vooruit werd gespeeld", zo gaf hij aan. "Voor mezelf moest ik mijn stempel drukken en voor mijn gevoel heb ik dat prima gedaan."

Vanwege een blessure ontbrak de middenvelder afgelopen maandag nog bij Jong Ajax. "Ik had last van mijn knie en heb een paar dagen rust genomen. Het voelde sowieso niet goed om dan maandag al te spelen", zei hij daarover. "Ik heb daarna gewoon getraind. Nu heb ik wel last. Ik voel mijn knie wel een beetje, maar dat is oke."


Steven Berghuis: 'Ik baal dat het uiteindelijk 3-3 is geworden'

Steven Berghuis was in gesprek met ESPN niet tevreden na de wedstrijd tegen Marseille. "Ik baal dat het uiteindelijk 3-3 is geworden", aldus Berghuis. "Aan de bal en in het kansen creëren was het zeker beter dan tegen Twente, maar drie goals tegen thuis is gewoon teveel op Europees niveau. Daar moeten we naar gaan kijken dat we die restverdediging op orde gaan krijgen."

Zelf was de international ook belangrijk voor Ajax. "Het ging beter dan afgelopen weekend. Ik ben veel meer in de loop van de situaties aan de bal gekomen", zo gaf hij aan. "Het gaat alleen niet echt om mij, maar om het team en het teamspel. Ik ben een beetje teleurgesteld in de 3-3, omdat je drie goals hebt gemaakt in eigen huis. Dan had je graag gewonnen."

Berghuis moest wel erkennen dat Ajax verbetering had getoond. "Maar je moet wel kritisch blijven en blijven ontwikkelen", zei hij daarover. "We zijn een nieuw team en dat zie je ook in de communicatie. Dat ze toch gaan bewegen. We moeten beter in de overname gaan zitten. Dat moeten we veel beter vanuit de eigen positie gaan oplossen. Ik sta hier met gemengde gevoelens. Ik ben blij met het publiek hoe ze ons hebben gesteund ondanks de situatie waarin de club zit. Dat was mooi om te zien."


Maurice Steijn: 'Ik haal hier vooral de positieve dingen uit'

In gesprek met ESPN was Maurice Steijn tevreden na de wedstrijd tegen Olympique de Marseille. "De spelers hebben hun rug gerecht na deze hectische week met een hele slechte middag in Enschede en alles wat er daarna nog is gebeurd", aldus Steijn. "Ik ben blij dat ik een eenheid heb gezien. Ik heb een team gezien dat heeft geknokt voor elkaar. Natuurlijk zijn er dingen fout gegaan en had je het bij 3-2 moeten beslissen, maar dat is ook voetbal. Maar ik haal er vooral de positieve dingen uit."

Gevraagd werd aan de trainer of hij een rode draad kon ontdekken bij de vele kansen die werden weggegeven. "Ik moet het nog terugzien, maar volgens mij kwam dat vooral omdat wij slordig waren", zo gaf hij aan. "Een aantal ballen die heel slordig werden ingeleverd op het middenveld terwijl beide backs wegwaren. Dat hebben we in de rust ook gecorrigeerd. Veel aanvallen leiden we zelf in en daar moeten we heel kritisch naar kijken."

Ook kreeg hij de vraag of Ajax niet vaker voor de lange bal had moeten kiezen omdat daar veel gevaar uit ontstond. "Ook dat hebben we in de rust besproken", zei hij daarover. "Dat is ook de reden waarom we de snelheid voorin hebben met Forbs, Bergwijn en Brobbey. Dat moeten we goed afwisselen. Je moet altijd oog houden voor de diepte en daar kwamen ook de doelpunten vandaan."

Voor Ajax wacht zondag de Klassieker. Steijn heeft alle vertrouwen in een goed resultaat na de wedstrijd tegen Marseille. "Vooral vanwege het aantal kansen dat we hebben gecreëerd", reageerde hij daarop. "Als team hebben we tot het laatst geknokt, ook met tien man. Dat hebben we zondag niet laten zien, maar vandaag wel. Natuurlijk moeten we kritisch blijven kijken, want het had ook 7-7 kunnen worden. Maar ik heb een echt team gezien, ook met een goede interactie met het het publiek. Dat biedt veel houvast, allereerst richting zondag."


Karakteristieken

Uitslag: 3-3 (2-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Carlos Forbs ('9)
Goal
2-0 Steven Berghuis ('20)
Goal
2-1 Clauss ('23)
Goal
2-2 Aubameyang ('38)
Goal
3-2 Kenneth Taylor ('52)
Goal
3-3 Aubameyang ('78)
Scheidsrechter
Mariani (Ita)
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Steven Berghuis ('22)
Kaart
Ajax: Silvano Vos ('55)
Kaart
Ajax: Silvano Vos ('90)

Opstelling Ajax

Steven BergwijnBrian BrobbeyCarlos Forbs


Kenneth TaylorSteven BerghuisBenjamin Tahirović


Borna SosaJorrel HatoJosip ŠutaloAnton Gaaei


Jay Gorter

Wissels:

'46 Silvano Vos voor Benjamin Tahirović
'84 Chuba Akpom voor Brian Brobbey
'84 Branco van den Boomen voor Steven Berghuis
'90 Jakov Medić voor Steven Bergwijn
'90 Gaston Avila voor Carlos Forbs


Opstelling Olympique de Marseille

AubameyangNdiaye


HaritKondogbiaRangierOunahi


LodiGigotMbembaClauss


Lopez

Wissels:

'65 Veretout voor Ndiaye
'65 Oliveira voor Kondogbia
'79 Correa voor Aubameyang
'79 Balerdi voor Lodi
'79 Mughe voor Harit


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 3 1-1 (0-0)
 3 2-2 (1-1)
 3 1-1 (0-0)
 3 1-1 (0-0)
 3 1-1 (0-0)
 3 1-1 (0-0)
 3 0-0 (0-0)
 3 1-1 (0-0)
 3 0-0 (0-0)
10  2 1-1 (1-0)
11  2 2-2 (0-1)
12  2 2-2 (0-1)
13  2 2-2 (0-1)
14  2 1-1 (0-1)
15  2 3-2 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.50. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Carlos Forbs (34 -> 5,0)
2. Kenneth Taylor (29 -> 4,0)
3. Jorrel Hato (20 -> 3,0)
4. Steven Berghuis (15 -> 2,0)
5. Silvano Vos (13 -> 1,0)
6. Borna Sosa (9 -> 0,0)
7. Jay Gorter (6 -> 0,0)
8. Brian Brobbey (3 -> 0,0)
9. Niemand (2 -> 0,0)
10. Victor Jensen (0 -> 0,0)
10. Charlie Setford (0 -> 0,0)
10. Jaydon Banel (0 -> 0,0)
10. Olivier Aertssen (0 -> 0,0)
10. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
10. Diant Ramaj (0 -> 0,0)
10. Mika Godts (0 -> 0,0)
10. Christian Rasmussen (0 -> 0,0)
10. Josip Šutalo (0 -> 0,0)
10. Kristian Hlynsson (0 -> 0,0)
10. Francisco Conceição (0 -> 0,0)
10. Benjamin Tahirović (0 -> 0,0)
10. Gaston Avila (0 -> 0,0)
10. Kian Fitz-Jim (0 -> 0,0)
10. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)
10. Remko Pasveer (0 -> 0,0)
10. Branco van den Boomen (0 -> 0,0)
10. Jorge Sanchez (0 -> 0,0)
10. Jakov Medić (0 -> 0,0)
10. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
10. Ahmetcan Kaplan (0 -> 0,0)
10. Chuba Akpom (0 -> 0,0)
10. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
10. Davy Klaassen (0 -> 0,0)
10. Owen Wijndal (0 -> 0,0)
10. Anton Gaaei (0 -> 0,0)
10. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
10. Gerónimo Rulli (0 -> 0,0)
10. Jurriën Timber (0 -> 0,0)
10. Edson Álvarez (0 -> 0,0)
10. Dusan Tadić (0 -> 0,0)
10. Daley Blind (0 -> 0,0)
10. Victor Jensen (0 -> 0,0)
10. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
10. Calvin Bassey (0 -> 0,0)
10. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
10. Youri Regeer (0 -> 0,0)
10. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
10. Lorenzo Lucca (0 -> 0,0)
10. Florian Grillitsch (0 -> 0,0)
10. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
10. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
10. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
10. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
10. Antony (0 -> 0,0)
10. Jay Gorter (0 -> 0,0)
10. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
10. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
10. Youri Baas (0 -> 0,0)
10. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
10. Lucas Ocampos (0 -> 0,0)
10. Sivert Mannsverk (0 -> 0,0)
10. Georges Mikautadze (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden (gewijzigd)
Hopelijk kan Pasveer weer keepen, dat zal een groot deel van de organisatie in de verdediging al zijn. Gorter heeft opzich talent maar kan zich niet herstellen van foutjes, dan gaat het koppie hangen, komt niet meer uit zijn woorden. Het was bijna zielig die persconferentie na Twente, erg ongemakkelijk. Pasveer heeft in ieder geval ervaring en leidesrschapskwaliteiten, die we nu hard nodig hebben bij het neerzetten van een degelijke verdediging.
+2/-0

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Eens over Gorter, het was ook pijnlijk om te zien hoe hij die bal wegboxte iedere keer terwijl een paar daarvan prima te vangen waren. Zoveel onzekerheid brengt die man maar ja wat verwacht je met een Coach die letterlijk niks goed doet op het moment. Ik heb alleen 1 vraag, je koopt een nieuwe keeper, Ramaj, waarom krijgt hij verdorie niet 1x de kans om zich te laten zien? Ik vind dat zulke onzin weer. Om nu weer gelijk terug te springen op Pasveer die zowat met pensioen is ik begrijp dat niet. Waarom niet Ramaj in het doel?
+2/-1

 
11 maanden geleden
Wat mij betreft had Steijn zich zoveel mogelijk vast moeten houden aan wat hij gedurende de hele zomer wel kon beïnvloeden en dan langzaam accenten aanbrengen met nieuwe spelers. Wat betreft Ramaj, ik snap de hele aankoop niet, een reserve keeper uit Duitsland halen, om hem op de bank te laten zitten maar ik snapte opzich de keuze van Steijn voor Gorter wel, omdat hij beter ingespeeld zou moeten zijn en langer meetraint. Maarja, Gorter is waarschijnlijk pas op zijn 35e zelfverzekerd. En Steijn is gewoon niet goed genoeg om systematisch een team te bouwen.
+3/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg ontzettend veel vertrouwen te hebben in deze wedstrijd. Het kan eigenlijk niet mis. De voorbereiding op dit Europese seizoen was ideaal en alle neuzen staan dezelfde kant op. De enige vraag is of we winnen met dubbele cijfers of krachten gaan sparen voor dit weekend. Al kun je je afvragen of dat nodig is met de - op het oog - relatief makkelijke tegenstander zondag.
+1/-1

 
11 maanden geleden
Nee, krachten sparen lijkt mij onnodig. In een dergelijk kort tijdsbestek kan Steijn dermate weinig doen om enige vooruitgang te boeken dat het volgens mij weinig uitmaakt hoe of wat.

Persoonlijk zit ik wel met een groot dilemma. Ik ben voetballiefhebber en om die reden lang geleden mijn hart verkocht aan Ajax voor de rest van mijn leven. Buiten mijn familie om, vrienden en werk, bestaat er weinig anders.

Ajax is mijn club maar als voetballiefhebber deed het pijn om te zien hoe ze zich tegen Twente manifesteerden. Behalve de eerste wedstrijd van Sosa voetbaltechnisch gezien, en inzet van Brobbey viel er niks te genieten. Ik vrees tegen Marseille en Feyenoord van het zelfde en denk dat ik dat niet meer aan kan om in deze fase de ontwikkeling van individueel spelers op de voet te blijven volgen. Ik hoor de uitslagen nadien wel.
+2/-0

11 maanden geleden
Even he? tijdens de persco net.. Vertelde Maurice dat voor de meeste van de nieuwe spelers geldt dat ze niet op de hoogte zijn van wat er speelt in de club.

WTF, ik vind dat echt onbestaanbaar.. Iedereen weet toch wel of wil weten wat er bij zijn werkgever speelt?

Echt belachelijk.. zo.. dat moest ik ff kwijt..
+3/-4

 
11 maanden geleden
Ja laat ze zich lekker heel de dag bezighouden wat er op kantoor plaatsvind ipv proberen beter te gaan voetballen.

Top idee ...
+4/-0

 
11 maanden geleden
Jij doet toch ook gewoon goed je werk terwijl je het Ajax nieuws tot jou neemt? Mag ik aannemen.. het een sluit het ander niet uit
+2/-1

 
11 maanden geleden
De Boer wist het op de rit te krijgen juist door de chaos buiten de kleedkamer te houden. Top prestaties behalen doe je niet met gezanik om je heen waar je toch geen controle over hebt.

Kijk ook naar elke andere sport op aarde waar de toppers "in de focus" willen zitten.
+6/-0

 
11 maanden geleden
Precies. Ik zou het net zo doen. De ophef die er elders heerst moet je de selectie niet mee bezig houden. Het zal de situatie überhaupt niet veranderen dus wat heeft het voor zin om ze daar mee te confronteren?. Steijn moet zich volledig richten op de eerst volgende wedstrijd. De selectie voorbereiden en niet meer dan dat.
+6/-0

 
11 maanden geleden
Ik vind dat het wat zegt over hun betrokkenheid bij de club en dus zullen ze nooit brengen wat een echte ajax speler zou brengen. Je kunt best op de hoogte zijn van wat er speelt zonder dat je het een item maakt in de kleedkamer.

Maar goed.. agree to disagree.
+3/-3

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Vanuit dat opzicht ben ik het zeker met je eens. Ik denk bijv ook dat voor velen - zowel spelers als supporters - de klap harder aankwam toen het ontslag van Overmars na buiten kwam dan dat aanhang er lang wakker van zal liggen mocht Mislintat alsnog worden weggestuurd.
+3/-0

11 maanden geleden
De druk vanavond en zondag is immens.
+3/-0

 
11 maanden geleden
Als je gewoon uitgaat van twee nederlagen, zul je zien dat die druk meteen afneemt. Wat een rust.
+3/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Vandaag gaat de ommekeer beginnen! 4-2
+4/-2

11 maanden geleden
Het is achterin gewoon een grote gatenkaas met niet op elkaar ingespeelde verdedigers. Het middenveld rent ook als een kip zonder kop bij balverlies. We mogen blij zijn met Gorter tot nu toe, twee doelpunten tegen maar het hadden er veel meer kunnen zijn...
+3/-0

 
11 maanden geleden
Marseille had er 4 moeten maken.
+3/-1

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Als Bergwijn niet zo egoïstisch was zou dat ook een 100% kans op hebben geleverd. Idem met ellenlang over blijven spelen rond 16 van de tegenstander. Marseille speelt in en haalt uit. Balbezit moet geen doel zijn, maar een middel om zo snel mogelijk tot een doelpoging te komen.
+5/-0

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Idd het middenveld vormt verdedigend nog steeds een probleem, maar je kan ook stellen dat een goede verdediging al begint bij de aanvallers, zoals andersom ook geldt dat de aanval begint bij de verdedigers.
Het is overduidelijk dat een sterke verdedigende/controlerende middenvelder als Edson Alvarez, Nigel de Jong, Tomas Galasek, Jan Wouters, zelfs een Wim Jansen (zijn periode bij Ajax), simpelweg nodig is om balans op het middenveld te hebben en nu slaat die balans naar mijn mening teveel door naar aanvallend ingestelde middenvelders.
Van den Boomen is de enige die dat in zich heeft, zal nog moeten werken aan zijn fysiek, maar lijkt ook nog wel spelinzicht te bezitten.
Lastig voor de technische staf, maar vooralsnog en op dit moment zouden Taylor, Van den Boomen (of Vos) en Berghuis mijn keuzes zijn voor het middenveld.
Tahirovic functioneert maar voorlopig als back-up voor Taylor of Berghuis.
Het is mooi te zien dat Vos zich heeft gemanifesteerd; heeft het in zich om een sterkhouder te worden, maar dan mag er ook wel wat meer vertrouwen aan dit eigen talent gegeven worden, net zoals dat aan Hato wordt toegekend maar op die positie is er weinig keuze e/o concurrentie.
+3/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Geweldige invalbeurt van Vos!
Maar wat een fouten achterin
+4/-0

 
11 maanden geleden
Het is in ieder geval al heel veel beter dan tegen Twente.
+4/-1

 
11 maanden geleden
Maar gelukkig hebben we voor €110 miljoen aan 'ervaren versterkingen' binnen gehaald. Want in de jeugd loopt overduidelijk niets goeds rond...
+2/-2

 
11 maanden geleden
Het is mooi te zien dat Vos zich in deze EU wedstrijd heeft gemanifesteerd; heeft het in zich om een sterkhouder te worden, maar dan mag er ook wel wat meer vertrouwen aan dit eigen talent gegeven worden, net zoals dat aan Hato wordt toegekend alhoewel er op die positie weinig keuze is e/o minder concurrentie aanwezig is.
Eigen talent moet altijd een voorkeur zijn.
Geef hem meer speeltijd en die basisplaats komt er vanzelf wel.
+3/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Af en toe zie je iets aardigs waarbij je opveert. Over het algemeen is het slordig, wordt er naief en slecht verdedigd waarbij de Fransen veel te veel ruimte krijgen en aanvallend zijn we niet dodelijk genoeg ! Ook de handelingssnelheid moet bij dit Ajax veel hoger Vos is een lichtpuntje vanavond.
+6/-0

11 maanden geleden
De hele wedstrijd gezien hebbend, is een gelijkspel wel terecht. Veel inzet en je ziet heel voorzichtig dat het elftal stapjes in de goede richting maakt. Er gaat echter ook enorm veel mis en verdedigend zijn we nog heel kwetsbaar.
+5/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Gaaei stond stijf van de stress. Zondag moet het veel en veel beter achterin.
Vos gewoon basis zetten zoals ik 4 potjes terug al zei. Is gewoon een geweldig talent. Hato zijn slechtste pot tot nu toe, maar is pas 17.
Ik hou mijn hart vast voor zondag.
Maar goed, veel strijd gezien en een paar licht puntjes.
Taylor eindelijk weer is niveau gehaald
+4/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Even langs de uitslag heen kijken. De 1e helft was het net zo slecht als in de afgelopen weken. Totaal geen enkele vorm van automatismen en communicatie. De 2e helft eindelijk een stuk beter. Nog altijd nog lang niet goed genoeg maar dit geeft wel hoop.
Hato is wel een talent van wereldklasse. Als hij zich doorontwikkeld kan hij de wereldtop halen. Hij speelde vandaag zijn minste wedstrijd en nog was hij één van de beteren op het veld, zoals elke wedstrijd. Anderen die positief opvielen vond ik Forbs, Taylor en Brobbey. Vos viel als 18 nieuwkomer ook best redelijk tot goed in. Het publiek was ook geweldig.
Er vielen er ook een aantal in negatieve zin op. Tahirovic was wel heel erg slecht en werd terecht gewisseld. Berghuis (doelpunt niet meegerekend) speelde zonder twijfel zijn slechtste wedstrijd voor Ajax. Werkelijk elke bal speelde hij naar een speler van Marseille. Steijn was daarom ook slecht. Want waarom wisselt hij Berghuis niet in het begin van de 2e helft, wanneer hij zo slecht speelt. Daardoor voor veel onrust zorgde en solliciteerde naar zijn tweede gele kaart.
Toch ben ik positief. Dat is vooral gebaseerd op de tweede helft. Hoe vaker ze samen spelen, hoe beter het zal worden.
+3/-2

 
11 maanden geleden
Ik heb ook geen flauw idee waarom Berghuis zo nodig op tien moet spelen. Alle drie de voorhoede spelers hebben veel ruimte nodig, die heft Berghuis veelal op. Bovenal voegt hij niets toe buiten zijn doelpunt en is hij gewoon een vierde aanvaller en geen middenvelder, althans, hij is daar de zwakste link waardoor de ruimtes voor de andere middenvelders te groot worden. De enige plek voor Berghuis is rechtsbuiten, een keer een voorzet van die flank moet geen probleem zijn... Bergwijn is de tweede grootste dissonant. We kunnen het allemaal hebben over de foutjes van Gaaei, van Tahirovic, Gorter, maar dat zijn allemaal jonkies. Als je die opstelt hou je daar rekening mee. Onze gearriveerde vedetten met enorme salarissen, Berghuis en Bergwijn zijn totaal onzichtbaar en voegen totaal niets toe. We hebben mazzel gehad dat Marseille ook in brand staat, maar ik heb geen flauw idee hoe we zondag ineens zoveel beter kunnen zijn. Al onze hoop op Sylvano Vos zetten is prima maar ok die zal beginnersfouten gaan maken.
+6/-0

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Ik mis Gorter in jou rijtje en die verdiende dat zeker in deze wedstrijd. Sutalo is een ramp tot nu toe. De eerste gele kaart voor Vos was belachelijk, want hij speelde overduidelijk de bal.
+3/-0

11 maanden geleden
Beter dan verwacht. Ik ging uit van drie nederlagen op en rij en nu hebben we er toch zomaar een gelijkspel uitgesleept. Zondag lijkt nog steeds onmogelijk maar het hoeft in elk geval niet beschamend te worden. Er sluipt langzaam potentie in het team!
+3/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Zo.

Zie je wel!

Wat een verbetering! Serieus! Sowieso al de eerste met de tweede helft.

Ik ga geen individuele spelers uitlichten maar het team een compliment maken.

Welke compliment: Het totaalplaatje bestaande uit gretigheid, felheid, werklust, flair, trots en spelplezier.

Zo zie je maar weer! Als de spelers maar met vuur, flair, passie, bravoure, arrogantie, bluf en honger willen spelen, op velerlei vlakken, dan schiet de dalende lijn in de prestaties opeens omhoog!

Kortom: Ze kunnen het heus wel, als ze elkaar maar aanjagen en dus echt samen heel erg graag willen!

Dus samen is niet alleen. Ook zeker met betrekking op de supporters in het stadion. Gedeit de ploeg uitstekend bij!

Er is dus ontwikkeling en er begint zowaar (brutaal) voetbal in te komen. Prima zat!

Op naar het volgende examen! De Klassieker winnen met hetzelfde (bijgesleutelde) strijdplan!
💪😎👍
+3/-0

11 maanden geleden
Als ik die Vos zie spelen vraag ik mij af waarom we in godsnaam Tahirovic gekocht hebben.
Die Vos is een geweldig talent met veel meer potentie.
+5/-0

 
11 maanden geleden
Ok begreep al niet waarom hij niet de kans kreeg.
+2/-0

 
11 maanden geleden
Had er vorig jaar al bij gemoeten.een van de weinige talenten.
+3/-0

 
11 maanden geleden
Verschillende types plus je moet nooit op één paard wedden.
+2/-0

 
11 maanden geleden
Inderdaad nooit op een paard wedden. Als je echter een talent als Vos in huis hebt voor die positie hoef je er zeker geen twee te halen voor dezelfde positie.
Ik durf de bewering wel aan dat Tahirovic net als bij Roma op de bank gaat eindigen bij Ajax en Mannsverk dat was schrikken in zijn eerste halve wedstrijd, die gaat het ook niet redden. Precies tegenovergesteld van Vos die een zeer goede eerste halve wedstrijd kende.
+3/-0

 
11 maanden geleden
Daarom en hierom kan dus een ieder, Mislintat ook, op zijn functioneren aangesproken worden. En dan kom ik tegelijk met de vraag in hoeverre hij zich nog verder ingeleefd heeft bij Ajax? Zo was het enige tijd geleden fijn om te vernemen dat hij Michels ook had meegekregen... Leuk om te vernemen allemaal maar een paar wedstrijden verder komen we al tot de conclusie dat wat we dergelijke kwaliteiten eigenlijk al in huis hadden.., hetzij alvast beter meedraaiden in het team.
+1/-0