Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax is geen schim van vorige week en verliest met 0-1 van Ludogorets


Tijdstip
31 augustus 2023
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Europa League
Televisiezender
Ziggo Sport


Ajax is geen schim van vorige week en verliest met 0-1 van Ludogorets; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax is geen schim van vorige week en verliest met 0-1 van Ludogorets

Ajax heeft zich geplaatst voor de poulefase van de Europa League. In een hele matige wedstrijd wist Ajax niet te winnen van het Bulgaarse Ludogorets en eindigde de wedstrijd in 0-1. Omdat Ajax vorige wedstrijd met 1-4 won is Ajax wel geplaatst voor de poulefase.

In de opstelling waren er twee wisselingen bij Ajax. Steven Berghuis heeft deze week een aantal trainingen gemist waaronder de laatste training vanwege een griepje, maar zat wel op de bank. Daarnaast was deze week de transfer rondgekomen van Mohammed Kudus, waardoor vorige week zijn laatste wedstrijd was in ons rood-wit. De twee plekken in de basis werden overgenomen door Branco van den Boomen en Forbs.

De eerste kleine kans voor Ajax kwam na twee minuten, toen Brobbey gelanceerd werd door Medic. Maar doelman Sluga die de plek overnam van Sergio Padt zorgde ervoor dat het nog 0-0 bleef. Kenneth Taylor was de volgende die een kans kreeg. In de 14e minuut mocht hij van net buiten de zestien aanleggen, maar de bal eindigde naast het doel van de Bulgaren.

De eerste kans voor de Bulgaren volgende in de 22e minuut uit een vrije trap die werd gegeven na een overtreding van Hato. Yordanov legde aan, maar de vrije trap belandde in de tribune. Tot aan de rust was Ludogorets brutaler dan Ajax en ze kwamen regelmatig rond de 16 van Ajax. Tot echte kansen leidde dit echter niet. Vlak voor rust was de eerste gele kaart in de wedstrijd voor Bergwijn, die Vidal omver liep. Meer gebeurde er niet meer en zo bleef het tot de rust zonder doelpunten.

In de rust een ingreep van Maurice Steijn. Davy Klaassen mocht het veld in als vervanger van Branco van den Boomen.

Het duurde tot 10 minuten in de tweede helft dat Ajax weer in de buurt van het doel van Ludogorets kwam. Forbs werd hard neergehaald door Heister die geel ontving. Uit de vrije trap kwam echter geen serieuze kans. Wel pakte Taylor nog geel toen hij de tegenaanval stopte vlak voor de middenlijn.

Een minuut later moest Gorter aan de bak toen Heister de bal die speelde op Tissera, maar Gorter kwam snel zijn goal uit en was er eerder bij dan de spits.

Net voor het eerste uur verstreek verliet Forbs het veld en kwam Steven Berghuis het veld in.

De eerste goal viel in het doel dat verdedigd werd door Jay Gorter. In minuut 62 kon Yankov opstomen en hij gaf de bal voor richting Tissera die de bal na 2 pogingen achter Gorter kreeg en hiermee 0-1 op het scorebord zette.

Bergwijn kon de laatste 20 minuten niet door en werd vervangen door Mika Godts. De jonge Belg begon een paar minuten later aan een rush, maar wilde te laconiek de bal naar Wijndal spelen met de hak. Ludogorets kwam onderscheppen en Tekpetey wilde de bal in de 16 voorgeven, maar Gorter speelde sterk en pakte de bal. Een paar minuten later kreeg Berghuis geel, omdat hij zij zich volgens de scheidsrechter te breed maakte met zijn armen en een invaller Rick zich ter aarde stortte.

De Bulgaren bleven aanvallen, maar het thuispubliek mocht gelukkig zijn dat de Bulgaren de eindpass vaak niet goed verstuurden of het vizier niet op scherp hadden.

Wijndal was op na 80 minuten en werden vervangen door Anass Salah-Eddine. De linksback kwam nog het dichtst in de buurt bij het doel van Ludogorets, maar werd vlak voor het doel reglementair van de bal gezet.

Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd kreeg Tissera nog de kans op zijn tweede goal, maar Salah-Eddine blokte het schot.

In de laatste minuut van de blessuretijd kon Brobbey nog met 1 verdediger te gaan richting doel, maar kwam deze niet voorbij. Berghuis ving de bal op, maar zijn schot ging ruim naast.


Brobbey: “Ik denk dat we de eerste 10 minuten aardig begonnen en daarna zakte het helemaal weg"

Brobbey kwam voor de camera van Ziggo Sport en sprak over een lastige wedstrijd: “Ik denk dat we de eerste 10 minuten aardig begonnen en daarna zakte het helemaal weg. Ik zou niet weten hoe dat komt, maar het was gewoon niet goed genoeg.”

Ajax heeft deze transferperiode 11 nieuwe spelers gehaald en aan de spits werd gevraagd of het lastig is om een nieuw team te formeren. Hij zei hierover: “Natuurlijk is het lastig, want ze weten nog niet hoe het systeem werkt. Maar op een gegeven moment komt het vanzelf. Het zijn veel nieuwe gezichten, maar het zijn goede spelers want anders zouden ze niet naar Ajax komen.”

Verder werd de spits nog gevraagd hoe hij reageert op de twee nieuwelingen die ook in de spits zouden kunnen spelen, namelijk Akpom en Mikautadze. Brobbey reageerde echter nuchter: “Het is mooi toch concurrentie, dat maakt je alleen maar beter.”


Klaassen: "We willen allemaal een beter Ajax zien"

Davy Klaassen stond teleurgesteld voor de camera achteraf en zei over de wedstrijd: “Ik weet niet waar ik moet beginnen, er zat helemaal niets in. Ik denk dat we niet eens een kans hebben gecreëerd en dat zegt genoeg denk ik.“

Daarna werd gevraagd of Klaassen schrok van dit Ajax in vergelijking met bijvoorbeeld twee jaar geleden. De routinier reageerde: “Het is niet wat we willen en waar we op trainen. Het is frustrerend voor iedereen die op het veld staat, voor mij en voor de mensen op de tribune. We willen allemaal een beter Ajax zien. Het is logisch dat het met veel nieuwe jongens nog aan elkaar wennen is, maar je moet wel het hoogste eisen van elkaar. We kunnen ons daar niet achter blijven verschuilen, je speelt elke paar dagen weer voor de punten en die moet je pakken.”

Met iets meer dan een dag te gaan op de transfermarkt ging het tot slot over de toekomst van Klaassen. De middenvelder gaf aan dat er nog niets concreet was “Je gaat vergelijken met wat je hier hebt en wat er voor je komt. Als er een club komt, ga ik dat doen. Ajax is wel mijn club en die ga je niet voor elke club verlaten. Met Trabzonspor heb ik niet gesproken, ik kan geen Turks. Ik ga niet weg om het weggaan. Het is je club en dat ga ik niet zo maar achterlaten. Het moet een mooie club zijn.”


Steijn: "Het enige positieve van vanavond is dat we door zijn"

De Ajax trainer werd gefeliciteerd met het bereiken van de poulefase, maar werd gelijk gevraagd hoe hij terugkeek op deze wedstrijd. Hierover zei Steijn: “Dat is denk ik het enige positieve van vanavond, dat we door zijn. Ik denk dat het verschil tussen deze en de vorige wedstrijd gigantisch was. Ik denk dat het begin nog wel aardig was, maar daarna viel het gewoon heel ver terug. Het feit dat we niet een keer op doel hebben geschoten is typerend.”

Met veel nieuwe jongens die voor het eerst Europees speelden, werd de coach gevraagd of angst ook een factor speelde, maar daar wilde coach niet aan: “Dat denk ik niet, want er stonden ook veel spelers in die dat wel gewend zijn. Het is een hele jonge ploeg, want ook jongens als Hato, Tahirović en Rensch zijn nog maar 17 en 20. Die denken dat ze heel ervaren zijn, maar in zulke wedstrijden zal er spanning bijkomen. Maar of dat de reden is weet ik niet.”

Om er een eenheid van te smeden zal hard werken worden voor Steijn en zijn staf, zo erkende hij ook: “Dat is ook een van onze taken als coaches, om dat heel snel bij elkaar te krijgen. Het is vervelend dat je 3 tot 4 spelers er nog niet bij hebt. Die zijn er zondag wel bij en dat geeft je meer mogelijkheden. Dus in dat kader ben ik blij dat de werkvergunningen rond zijn. Ik hoop dat de spelers die zondag speelgerechtigd zijn heel snel iets extra’s gaan toevoegen aan de ploeg, daar heb ik heel veel vertrouwen in.“


Karakteristieken

Uitslag: 0-1 (0-0)

Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling Ajax

Steven BergwijnBrian BrobbeyCarlos Forbs


Kenneth TaylorBenjamin TahirovićBranco van den Boomen


Owen WijndalJorrel HatoJakov MedićDevyne Rensch


Jay Gorter

Wissels:

'46 Davy Klaassen voor Branco van den Boomen
'59 Steven Berghuis voor Carlos Forbs


Opstelling Ludogorets Razgrad PFC

Rodrigues de SouzaYordanov


Caio VidalPiotrowskiGoncalvesTekpetey


HeisterVerdonSundbergWitry


Sluga

Wissels:

'46 Tissera voor Rodrigues de Souza
'60 Yankov voor Yordanov


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 2 1-0 (0-0)
 2 3-1 (1-1)
 2 3-1 (1-1)
 2 2-0 (0-0)
 2 3-1 (1-1)
 1 3-1 (2-0)
 1 3-1 (1-0)
 1 3-1 (1-0)
 1 3-1 (1-0)
10  1 3-1 (1-0)
11  1 2-1 (1-0)
12  1 3-1 (1-0)
13  1 3-1 (1-0)
14  1 2-1 (2-0)
15  1 2-2 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.28. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Jorrel Hato (43 -> 5,0)
2. Niemand (23 -> 4,0)
3. Carlos Forbs (20 -> 3,0)
4. Jay Gorter (11 -> 2,0)
5. Mika Godts (10 -> 1,0)
6. Benjamin Tahirović (8 -> 0,0)
7. Brian Brobbey (5 -> 0,0)
8. Chuba Akpom (3 -> 0,0)
9. Silvano Vos (2 -> 0,0)
9. Jakov Medić (2 -> 0,0)
11. Devyne Rensch (1 -> 0,0)
12. Victor Jensen (0 -> 0,0)
12. Charlie Setford (0 -> 0,0)
12. Jaydon Banel (0 -> 0,0)
12. Olivier Aertssen (0 -> 0,0)
12. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
12. Diant Ramaj (0 -> 0,0)
12. Christian Rasmussen (0 -> 0,0)
12. Josip Šutalo (0 -> 0,0)
12. Kristian Hlynsson (0 -> 0,0)
12. Francisco Conceição (0 -> 0,0)
12. Gaston Avila (0 -> 0,0)
12. Kian Fitz-Jim (0 -> 0,0)
12. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)
12. Steven Berghuis (0 -> 0,0)
12. Remko Pasveer (0 -> 0,0)
12. Branco van den Boomen (0 -> 0,0)
12. Jorge Sanchez (0 -> 0,0)
12. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
12. Ahmetcan Kaplan (0 -> 0,0)
12. Kenneth Taylor (0 -> 0,0)
12. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
12. Davy Klaassen (0 -> 0,0)
12. Owen Wijndal (0 -> 0,0)
12. Anton Gaaei (0 -> 0,0)
12. Gerónimo Rulli (0 -> 0,0)
12. Jurriën Timber (0 -> 0,0)
12. Edson Álvarez (0 -> 0,0)
12. Dusan Tadić (0 -> 0,0)
12. Daley Blind (0 -> 0,0)
12. Victor Jensen (0 -> 0,0)
12. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
12. Calvin Bassey (0 -> 0,0)
12. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
12. Youri Regeer (0 -> 0,0)
12. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
12. Lorenzo Lucca (0 -> 0,0)
12. Florian Grillitsch (0 -> 0,0)
12. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
12. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
12. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
12. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
12. Antony (0 -> 0,0)
12. Jay Gorter (0 -> 0,0)
12. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
12. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
12. Youri Baas (0 -> 0,0)
12. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
12. Lucas Ocampos (0 -> 0,0)
12. Sivert Mannsverk (0 -> 0,0)
12. Borna Sosa (0 -> 0,0)
12. Georges Mikautadze (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Steijn moet echt met de sterkste opstelling starten om het team ingespeeld te krijgen. Als de stand het toe laat vanaf 60e minuut jonge gasten het veld in sturen. Ik heb sterk de indruk dat de jeugd echt vergeten word met de vele aankopen.

Gorter-Gaaei-Sutalo-Hato-Avila-Tahirovic-vd Boomen-Berghuis-Bergwijn-Brobbey-Forbs.

60e minuut, Godts, Vos, Rasmussen, Hlynsson, we moeten onze jeugd echt niet vergeten.
+2/-0

 
11 maanden geleden
Zover ik weer kan deze opstelling niet, bv Sutalo heeft al voorronden gespeeld. Wel eens dat ze ingespeeld moeten worden.
+2/-0

 
11 maanden geleden
Sutalo en Avila allebei niet. Pas vanaf de groepsfase.

Sutalo omdat hij inderdaad al kwalificatiewedstrijden met Zagreb heeft gespeeld. Avila omdat hij nog geen werkvergunning heeft.
+4/-0

 
11 maanden geleden
Antwerp heeft net als Zagreb ook nog eens voorronde CL gespeeld.
+2/-1

 
11 maanden geleden
Klopt. Zondag om 14:30 uit tegen Fortuna zijn de twee wel inzetbaar. Ik kijk er naar uit. Speciaal Sutalo.
+1/-0

11 maanden geleden
Opstelling Ajax: Gorter, Rensch, Medic, Hato, Wijndal, Tahirovic, Van den Boomen, Taylor, Forbs, Brobbey en Bergwijn.

Wissels Ajax: Ramaj, Setford, Gaaei, Klaassen, Salah-Eddine, Berghuis, Vos, Rasmussen, Hlynsson, Godts, Aertssen en Banel.
+3/-0

11 maanden geleden
Het doet gewoon pijn om deze poule te zien met Feyenoord ipv Ajax: Feyenoord, Atletico Madrid, SS Lazio, Celtic.
Feyenoord zal er geen een winnen.
+1/-4

11 maanden geleden
Acht Nederlanders in de basis. Nou poepoe, wat een vreemdenlingenlegioen :denk
+7/-3

 
11 maanden geleden
Ziet er over 3 weken wel anders uit.
+5/-0

 
11 maanden geleden
Das maar goed ook ,want met deze samenstelling is het 3 x niks....
+5/-0

 
11 maanden geleden
Hopelijk wel ja. Taylor, Brobbey en met name Bergwijn wat een troep!
+3/-0

11 maanden geleden
Het valt niet mee om hier naar te moeten kijken. Dik onder de maat. Oeverloos gebrei in een tergend langzaam tempo en nog slordig ook. Gespeend van elke vorm van creativiteit. Als ik mezelf terug lees denk ik he “kopiëren en plakken “Je kunt dit al tijden neerpennen
+5/-0

11 maanden geleden
De “kern” is er nog , ja ja ! De” kern” Taylor, Rench, Wijndal, Brobey en Bergwijn presteert ondermaats, oude wijven voetbal is t
+4/-1

11 maanden geleden
In de eerste helft een tactisch sterk Ajax gezien. De EL groepsfase is eigenlijk al in de pocket.
+1/-0

 
11 maanden geleden
😂😂😂😂ik ga er van uit dat het cynisch bedoeld was
+3/-1

11 maanden geleden
Wat een flut scheidsrechter zeg. Je ziet toch zelf ook dat ze vallen om niks die Bulgaren.
+2/-0

11 maanden geleden
Scheids is trouwens ook onder de maat .
+2/-1

 
11 maanden geleden
Past mooi bij dit niveau voetbal
+3/-0

11 maanden geleden
Steijn was bij mij al af toen hij Bergwijn aanvoerder maakte.
+4/-0

11 maanden geleden
Ik snap niet dat die forbs eruit is gehaald zo slecht is die niet en van de boomen is ook wel goed. Die taylor moet je wisselen en bergwijn die kan er helemaal niks van het lijkt wel of bergwijn en taylor vriendjes zijn van maurice stein.
+5/-1

11 maanden geleden
Nou, dit roept herinneringen op aan Frank de Boer. Pijn aan de ogen. Ik mag hopen dat er nog iets gaat veranderen de komende wedstrijden anders wordt het vechten voor plek 5. Je zou maar betaald hebben om in het stadion te zitten...
+4/-1

 
11 maanden geleden
Onder de Boer wonnen we tenminste nog. Ik denk eerder terug aan 2000 e.d.
+3/-0

 
11 maanden geleden
Europees gezien niet hoor. Europese verbetering begon pas onder Bosz.
+3/-0

 
11 maanden geleden
Gaat ook niet zozeer om het resultaat, maar het totale gebrek aan voetbal wat hier vanaf straalt. Forbs had een paar veelbelovende acties en werd gewisseld, verder eigenlijk niks gezien. Tikkie terug Jaap...
+3/-0

11 maanden geleden
Godst laat al meer zien dan Bergwijn.
+7/-0

11 maanden geleden
Het is dat die gasten er geen klote van kunnen, want slaper Rensch stond weer aan de buitenkant te dekken. Had de 0-2 geweest.
+4/-1

11 maanden geleden
Ben er effe niet,.. in slaap gevallen...
+5/-1

11 maanden geleden
Vreemdelingenlegioen zonder Ajax DNA.
+3/-2

 
11 maanden geleden
Liever zonder Ajax DNA dan. Brobbey, Taylor, Rensch en Bergwijn bakken er geen kut van.
+4/-1

11 maanden geleden (gewijzigd)
Tactisch en technisch klopt het van geen kanten. Als de spelers er geen zin in hebben. Waarom zou ik als supporter er dan zin in moeten hebben . Fijne avond medesupporters, ik haak af, boeit me ook absoluut niet wat er na de wedstrijd voor lulverhaal wordt opgehangen.
+6/-0

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Ik zat eerst de eerste helft van AZ en Twente te kijken om daarna naar Ajax over te schakelen. Aangezien dat pijn aan de ogen deed ben ik weer gaan zappen maar nu dan met Ajax er bij. Het was echter erbarmelijk slecht waar ik al weken voor waarschuw bij Ajax.
Het laatste half uur heb ik dan ook niets meer gezien en bleef ik AZ kijken wat een leuke wedstrijd was.
Als de bakker mij zes keer achter elkaar oud brood verkoopt dan ga ik naar een andere bakker. Bij voetbal is dat in zoverre anders dat je toch telkens weer naar je cluppie gaat kijken maar als de wedstrijd zo bizar slecht is dan ga ik toch echt naar een andere wedstrijd kijken. Met pijn in het Ajax hart en ik zal het hele seizoen toch weer voor de tv zitten als ze spelen maar ik vraag mij af hoe vaak ik nog zal wegzappen dit jaar.
+3/-0

11 maanden geleden
Wat ongelofelijk slecht..
+5/-0

11 maanden geleden
Verbaasd mij niks.
Word janken dit jaar
+5/-1

11 maanden geleden
Yep verloren van een zwak Bulgaars team die, als ze een beetje meer klasse/ervaring hadden gehad, met 0-2 en misschien zelfs met 0-3 hadden kunnen voorstaan. Ajax welgeteld 2 mogelijkheden het is echt TE triest om te moeten vaststellen ben benieuwd waar dit heen gaat de komende weken en als ze een tegenstander van formaat krijgen.
+4/-1

11 maanden geleden
Zo, dit was écht de laatste oefenwedstrijd van dit seizoen. Vanaf nu gaat het om het echie. Steijn heeft de huidige wedstrijdselectie nog één keer kunnen wegen en kan nu gaan kijken welke spelers allemaal nog 'van de tribune' gaan komen en of die beter zijn of het beter doen, dan wat er nu rond loopt. Hato was weer prima, Forbs had een paar goede acties, Van den Boomen heeft heerlijke passes, maar is denk ik niet helemaal fit (gewisseld tegen Excelsior, invalbeurt vorige week, nu weer één helft). Op naar de volgende wedstrijd.
+3/-1

 
11 maanden geleden
We halen spelers uit de 2e divisie van Engeland Duitsland Frankrijk, speler uit City jeugd 3e keeper van Frankfurt, speler van Metz, AS Roma B en jij denkt dat het beter word?
+3/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Letterlijk aan alle kanten voorbij gelopen en letterlijk aan alle kanten voorbij getikt.

Geen plan, geen samenspel, geen drive, geen overtuiging, geen durf, geen energie, geen flair, geen gretigheid, geen killersmentaliteit, geen ... geen ... geen ...

En veel te veel ongegronde angst!

Nou een Sinterklaas verlanglijstje is sowieso korter, diepe zucht.

Op zo'n manier vraag ik straks Sinterklaas uit wanhoop nog om een positie in het linkerrijtje in de eredivisie.

Want wat ik nu zie is PSV dit seizoen heel heel erg Ajax en Ajax heel heel heel erg PSV of misschien nog wel een stuk lager.

Tsja... Dikke faal en dikke desillusie, zucht.
+5/-0

En un momento dado (geschorst)
11 maanden geleden
Nou Steijn, ga er maar aan staan. Wat een waardeloze selectie dit seizoen. Ik zou de 'oude' garde (Brobbey, Bergwijn, Wijndal, Taylor, Rensch) maar op de tribune zetten. Berghuis en Klaassen zijn wellicht nog te gebruiken, maar ga voor de rest maar met het vreemdelingenlegioen aan de gang, dan worden we wellicht nog vijfde of zesde.
+4/-0

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Denk het ook. Alleen Klaassen en Berghuis zijn bruikbaar die nog grieperig was ook. De andere fitte namen blijken niet meer in staat nog beter te worden. De wedstrijd te leren lezen. Kansen te creëeren. Creativiteit 0,0.

Brobbey ook weer niet best. Kan dan weliswaar de bal goed vast houden. Word om die reden vaak ook vanuit de diepte gezocht als betrouwbaar aanspeelpunt maar daar blijft het dan bij.

Alle hoop is op de nieuwkomers gevestigd maar word nog een hele klus om er een goed draaiend team van te maken. Tegen die tijd zitten we denk ik ergens in november.
+2/-0

11 maanden geleden
Poeh, dit was wel een lange reis naar huis. Lees dat mensen zich hebben gestoord aan Brobbey. Vond hem een van de weinige spelers die het niet eens slecht deed. Hij won zijn duels en had weinig balverlies. Hij heeft daarnaast misschien maar 1 kans gehad (en daar deed hij inderdaad niet veel mee). Medic deed het ook OK, niet geweldig maar OK. Maar voor de rest kan ik geen speler opnoemen die goed speelde. Hopelijk zijn de spelers die nog niet speelgerechtigd zijn een stuk beter dan wat er vandaag in het veld stond.
+3/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Het enigste waar ik me nu nog aan vast kan klampen is dat er binnenkort 4 of 5 nieuwe aangekochte spelers instaan die ik nog niet ken maar het bijna niet slechter kunnen doen dan de spelers die er nu instaan.
Het is droevig gesteld met Ajax, het kan weleens heel, heel lang gaan duren voor onze club er weer bovenop is.
+1/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Om het maar positief te houden: Enkele spelers geven al een tijdje niet thuis en juist voor deze spelers staan vervangers klaar. Dat onze TD dit ook heeft ingezien stemt mij positief. Nu is het nog hopen dat onderstaande nieuwe aanwinsten het gewenste niveau hebben.

Rensch --> Gaaei
Medic --> Sutalo
Wijndal --> Avila
vd Boomen --> Mannsverk
Taylor --> Mikautadze
Bergwijn --> Forbs (Berghuis naar rechtsbuiten)
Brobbey --> Akpom

De wedstrijd van gisteren heeft op een pijnlijke manier duidelijk gemaakt dat de 11 aangekochte spelers echt nodig waren.

Ben alleen bang dat Steijn z'n nieuwe aanvoerder niet snel op de bank durft te zetten.
+1/-0

11 maanden geleden
Slechte wedstrijd slecht wisselbeleid en Brobbie, Berghuis en Taylor moeten zich diep schamen. Verichten nooit extra trainingsarbeid en presteren in het veld slechter als de reservespeelsters bij de vrouwen

Stein is de grootste blunder die Ajax kon maken Bosz doet het prima bij PSV en gewoon naar verwachting. Ajax is tot een B team gedegradeerd door een stelletje op geld beluste bestuursleden.
+1/-0

11 maanden geleden
Ajaxieden gisteravond was het een drama maar ik denk als straks de nieuwelingen erin staan zullen we zeker beter gaan spelen. ik lag me de ballen uit de broek als fortuna sittart met 0-8 word afgedroogd en dan moet je die zure gezichten overal bij espn zien en alle kranten. Laat ze maar lachen!
+1/-0