Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax VoVo


Handleiding Ajax VoVo


Wat is de Ajax.supporters.nl VoVo?

VoVo staat voor Voetbal Voorspellingscompetitie. Dat is precies wat de VoVo ook is, zij het dat de Pool ook zo omschreven zou kunnen worden. In tegenstelling tot de Pool, worden in de VoVo echter niet exacte uitslagen, maar alleen de winnaars van wedstrijden voorspeld. Een ander verschil is dat de Pool alleen wedstrijden van Ajax omvat en de VoVo meerdere wedstrijden. Fans van andere clubs, leden van andere Netwerken dus, nemen deel aan dezelfde VoVo en komen in dezelfde ranglijsten terecht.


Wanneer kan ik mijn voorspellingen doorsturen?

Ruim voor elke serie wedstrijden, wordt een VoVo gestart. Vanaf dat moment kan iedereen zijn/haar voorspellingen doorsturen. Bij elke VoVo geldt als deadline om voorspellingen in te sturen het begin van de wedstrijd, of even daarvoor. Voor dat tijdstip moet de voorspelling binnen zijn. Let altijd op wat de deadline is, omdat deze wel degelijk kán verschillen van het aanvangstijdstip van de wedstrijd.


Mag ik mijn voorspellingen achteraf nog wijzigen?

Zolang de deadline niet verstreken is, staat het eenieder vrij zijn/haar voorspelling te wijzigen.


Hoe werkt de beoordeling, waarvoor scoor ik punten?

Heel simpel. Voor elke juist voorspelde wedstrijd krijg je één punt. Een foute voorspelling levert niets op.


Als een wedstrijd pas beslist wordt in de verlenging of na penalties, gelden dan ook die late treffers bij de beoordeling?

Nee, als er verlengd wordt geldt voor de VoVo de stand na 90 minuten.


Waar en wanneer kan ik zien hoeveel punten ik heb gescoord in de VoVo?

De nieuwe ranglijsten van de VoVo worden normaalgesproken na het weekend opgemaakt. Je kunt je eigen resultaten nader bekijken op de pagina vorige VoVo's.


In het algemeen klassement heb ik hetzelfde aantal punten als degene boven mij, maar toch sta ik lager gerangschikt. Hoe kan dat?

Bij gelijke stand wordt degene die zich het eerst als lid heeft ingeschreven het hoogst gerangschikt.


Wat is de prijs voor de winnaar van het algemeen klassement?

De winnaar mag zich een jaar lang VoVokampioen noemen en krijgt een vermelding hiervan bij zijn/haar naam op de Forums. Dit geldt voor zowel de winnaar van het algehele klassement, als voor de winnaar van het klassement, met alleen de supporters van Ajax.