Transparent
Inloggen
Sluiten

Juventus veroordeeld; gevolgen onduidelijk

26 november 2004 15:17

Verslaggever: AB

De rechter in Itali? heeft vandaag uitspraak gedaan in de dopingzaak van Juventus over de periode 1994-1998. Juventus' clubarts werd tot 22 maanden cel veroordeeld voor sportfraude door middel van doping, en van nalatigheid bij de bescherming van de gezondheid van de spelers.
In de periode 1994-1998 won Juve drie landstitels, en bereikte het de finale van de Champions League in 1996, waar ze wonnen van Ajax na het nemen van strafschoppen.
Wat de gevolgen de uitspraak heeft weet niemand nog precies. Een aantal spelers zal waarschijnlijk worden aangeklaagd wegens het plegen van meineed. Bovendien had het dopingorgaan van het Internationaal Olympisch Comit? al aangekondigd dat ze alles in het werk zouden stellen om de club de behaalde titels te ontnemen bij een veroordeling. Het is onduidelijk of Ajax in dat geval alsnog wordt uitgeroepen tot winnaar van de Champions League van 1996.

Meer op




Tags

juventus aangeklaagd bescherming cel clubarts comit doping dopingorgaan dopingzaak itali juve meineed nalatigheid ontnemen plegen sportfraude veroordeling

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht