Ajax rekent in extra tijd af met FC Groningen

6 oktober 2024 18:42

Ajax rekent in extra tijd af met FC Groningen; image source: Pro Shots

Ajax heeft op de valreep afgerekend met FC Groningen. Nadat Davy Klaassen de thuisploeg halverwege de eerste helft op voorsprong zette, maakte Jorg Schreuders na zeventig minuten de gelijkmaker. De speler van FC Groningen reageerde alert na een defensieve fout van Josip Sutalo en rondde fraai af. Ajax kreeg vrijwel direct na de gelijkmaker een uitgelezen mogelijkheid direct weer op voorsprong te komen, nadat arbiter Allard Lindhout resoluut naar de stip wees na een oliedomme overtreding van Thijmen Blokzijl. Branco van den Boomen meldde zich achter de bal, deed vrijwel alles goed, schoot hard in de hoek binnen maar vond Etienne Vaessen met een weergaloze redding op zijn weg. De blessuretijd liep al toen Ajax via de even daarvoor ingevallen Wout Weghorst alsnog op voorsprong kwam, gevolgd door een assist van diezelfde Wout Weghorst op Chuba Akpom, die de 3-1 op het scorebord zette.

Ajax klimt door de late overwinning op FC Groningen weer over Feyenoord heen en meldt zich op de vijfde plaats in de Eredivisie. Met dertien punten uit de eerste zes wedstrijden vertrekken de internationals met een enigszins gerust hart richting hun interlandverplichtingen. Ajax hervat vervolgens de competitie over twee weken met een uitwedstrijd op bezoek bij Heracles Almelo, de huidige nummer elf met negen punten uit de eerste acht wedstrijden. Ook dat wordt weer een wedstrijd waarin Ajax de drie punten op moet gaan halen om hun jacht op de bovenste plaatsen verder gestalte te geven.