Transparent
Inloggen
Sluiten

Farioli: "We moeten niet vergeten waar we vandaan komen"

11 augustus 2024 19:41
Foto: Pro Shots

Farioli: "We moeten niet vergeten waar we vandaan komen"; image source: Pro Shots

Na afloop van de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen SC Heerenveen verscheen trainer Francesco Farioli voor de camera's van ESPN om samen met Pascal Kamperman terug te blikken op de wedstrijd van vandaag: "De wedstrijd was heel moeilijk, we speelden tegen een zeer goed georganiseerd team met spelers met exceptionele individuele kwaliteiten, ik ben blij met de prestatie van het team. We zitten in een periode waar we overal rekening mee moeten houden. We zijn aan het bouwen aan ons nieuwe verhaal. We moeten zeker niet vergeten waar we vandaan komen; de moeilijkheden van vorig seizoen. Nu moeten we vooral naar de toekomst kijken. Ik weet niet wat jullie verwachten, maar ik ken de realiteit. Voor de buitenwereld is het lastig te oordelen zonder dat ze kennis van alle zaken hebben. Wat de spelers nu aan het doen zijn is ongelofelijk, op het gebied van aandacht, het verlangen om mijn ideeën en opvattingen in de praktijk te brengen. We waren eergisteren nog in Athene. Er is de wil en het verlangen om te presteren en van daaruit bouwen we verder."


Gevraagd naar de opbouw van de verdediging en aanval en tactische aspecten die Farioli graag terug wil zien: "Ja, dat ben ik volledig met je eens. We moeten echt veel beter. Maar we moeten begrijpen, vandaag wisselden we zes spelers, voor het eerst voor vijftigduizend mensen dit seizoen. Naar mijn mening zijn we nog ver weg van perfectie, maar aan de andere kant zijn er momenten... Het is ook een kwestie van vertrouwen dat we als team op moeten bouwen. Er zijn nog steeds wat geesten en angsten uit het verleden. Maar we willen competitief zijn en we zitten bovenop de details. Maar het is een feit dat we nog niet zijn waar we willen zijn."

Gevraagd naar het lage aantal tegengoals in de voorbereiding tot vandaag tegen sc Heerenveen: "Nee, ik weet niet of het toeval is. Het is ook niet een kwestie van alleen een goede verdediging, het ligt ook aan onze manier van aanvallen. Alles is met elkaar verbonden. Het is de teamspirit en de focus van het team. Een meter kan het verschil maken tussen een goal maken of een goal tegen krijgen. Dat is waar we zijn, waar we energie in stoppen en veel aandacht aan besteden. De spelers doen het heel goed. Morgen is het een rustdag en dan weten we dat er donderdag een belangrijke wedstrijd aankomt waar we weer klaar voor moeten zijn."

Gevraagd naar het ontbreken van Ahmetcan Kaplan in de wedstrijdselectie vandaag: "Ik heb Ahmetcan gisteren gesproken, dit is de periode om alle standaarden en verwachtingen in te richten. Dus we hebben afgesproken dat hij morgen negentig minuten meespeelt met Jong Ajax op bezoek bij Jong PSV. Het is vooral belangrijk dat hij nu minuten maakt zodat hij zo snel mogelijk zijn rentree bij ons kan maken. Hij is een zeer belangrijke speler voor ons maar heeft meer wedstrijdritme nodig voordat hij ons kan versterken. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit op korte termijn gaat gebeuren."




Discussieer mee op de forums


Tags

farioli ahmetcan heerenveen jong kwestie aankomt angsten blikken competitief eergisteren espn exceptionele francesco geesten kamperman kaplan meespeelt moeilijkheden opbouw opvattingen pascal perfectie rustdag standaarden teamspirit tegengoals vijftigduizend wedstrijdritme wisselden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.202 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ake axel berghuis derk dijk dongen elsimao faberski farioli hato henderson jim johanssen kiki kroes lido ofzo oranje pasveer ramaj rensch rugani rulli schreuder sevic sutalo taylor timber traore weghorst