Transparent
Inloggen
Sluiten

Drie internationals keren volgende week terug

8 juli 2024 11:05
Foto: Pro Shots

Drie internationals keren volgende week terug; image source: Pro Shots

Josip Šutalo, Borna Sosa en Ahmetcan Kaplan keren volgende week maandag terug bij Ajax en zullen vanaf dat moment de voorbereiding aanvangen op de kwalificatiewedstrijden voor de Europa League en het aanstaande nieuwe Eredivisieseizoen. Het drietal spelers werd uitgeschakeld op het EK en hebben aansluitend vakantie gekregen, maar staan vanaf 15 juli dus weer op het trainingsveld in Amsterdam.

Met name voor Šutalo en Sosa verliep het Europees Kampioenschap Voetbal in Duitsland teleurstellend. De Kroaten werden al in de groepsfase uitgeschakeld en hebben aansluitend twee weken vakantie gekregen. Kaplan werd afgelopen zaterdag pas uitgeschakeld met Turkije. De verdediger van Ajax speelde echter geen enkele minuut mee op het EK en heeft aangegeven bij de club aan een week vakantie voldoende te hebben. Zodoende komt ook hij dus samen met Šutalo en Sosa volgende week al terug in Amsterdam.

Ajax heeft ondertussen de hoop dat Šutalo, Sosa en Kaplan in de twee oefenduels met AL-Wasl en Olympiakos minuten kunnen maken, zodat ze speelminuten in de benen hebben als Ajax het op gaat nemen tegen het Servische FK Vojvodina om kwalificatie voor de Europa League af te dwingen.

Nederlands internationals Steven Bergwijn en Brian Brobbey halen het tweeluik voor de Europa League sowieso niet. Het Nederlands Elftal speelt woensdag de halve finale tegen Engeland en bij winst wacht zondag de finale in Berlijn. Aansluitend krijgt het tweetal twee weken vakantie, waardoor ze dus pas na de eerste ontmoeting met Vojvodina terugkeren in Amsterdam en zich melden voor hun eerste training onder Francesco Farioli.




Discussieer mee op de forums


Tags

sosa sutalo aansluitend kaplan vojvodina aanvangen ahmetcan bergwijn berlijn borna brobbey duitsland engeland eredivisieseizoen farioli francesco josip kroaten kwalificatie olympiakos ontmoeting turkije wasl

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.201 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom axel backup banel berghuis brobbey dongen elsimao faberski farioli forbs gaaei godts hato hlynsson jim kalokoh kiki kroes line linksbuiten sevic sulemana superajaxfan sutalo taylor traore weghorst wolff workshoppen