Transparent
Inloggen
Sluiten

Oranje met Bergwijn in basis naar halve finale

6 juli 2024 23:02
Foto: Pro Shots

Oranje met Bergwijn in basis naar halve finale; image source: Pro Shots

Het Nederlands Elftal heeft vanavond met Steven Bergwijn als basisspeler afgerekend met het Turkije van Ajacied Ahmetcan Kaplan. In de kwartfinale van het Europees Kampioenschap Voetbal in Duitsland eindigde de wedstrijd in 2-1. Turkije kwam na vijfendertig minuten voetballen verdiend op 0-1 via Samet Akaydin. Met nog twintig minuten te spelen kwam het Nederlands Elftal langszij via een kopbal van Stefan de Vrij. Zes minuten later volgde een scrimmage voor het doel waarbij Cody Gakpo de bal als laatste toucheerde voor de 2-1. Twintig spannende slotminuten billen-knijpen volgde, maar Oranje mocht na vijf minuten blessuretijd opgelucht ademhalen. Door de uitschakeling van Turkije verlaat Ahmetcan Kaplan het toernooi zonder ook maar één minuut te hebben gespeeld voor het team van bondscoach Vincenzo Montella.

Het Nederlands Elftal leek voortvarend aan de wedstrijd te beginnen door de wedstrijd zelfs licht te domineren. Dat veranderde echter totaal na de openingsfase waarin Turkije nadrukkelijk op de deur klopte en een Turkse goal steeds meer in de lucht leek te hangen. Dat gebeurde vanuit een vrije trap van Arda Güler. De speler van Real Madrid legde zijn voorzet vakkundig bij de tweede paal waar Akaydin vrij kon inkoppen.

Na rust werd het Nederlands Elftal, waar Steven Bergwijn achterbleef in de kleedkamer, alsmaar sterker. Vooral in de fase nadat Turkije bijna op 0-2 was gekomen via een vrije trap van Arda Güler die via de buitenkant van de paal naast het doel van Bart Verbruggen verdween. In de zeventigste minuut kwam de hoekschop van Memphis Depay, die hem perfect en panklaar op het hoofd van Stefan de Vrij legde. Die kopte dan ook feilloos binnen. Vervolgens drong Oranje steeds verder aan en dat resulteerde via een scrimmage dus in de 2-1 van Cody Gakpo. Hoewel Turkije twintig minuten nadrukkelijk dichtbij de gelijkmaker was, bleef het Nederlands Elftal in het restant met de billen samengeknepen overeind. Daarmee boekt het Nederlands Elftal haar eerste overwinning in het Olympiastadion van Berlijn, na de eerste wedstrijd nog met 3-2 te hebben verloren van Oostenrijk, eerder op dit toernooi.

Door de overwinning van het Nederlands Elftal wordt de terugkeer van Steven Bergwijn en Brian Brobbey nog iets langer uitgesteld. Oranje neemt het woensdagavond in de halve finale op tegen Engeland, dat eerder op de avond strafschoppen nodig had om af te rekenen met Zwitserland. Die wedstrijd wordt om 21:00 uur afgetrapt in het Westfalenstadion in Dortmund.




Discussieer mee op de forums


Tags

turkije bergwijn oranje ahmetcan akaydin arda billen cody gakpo guler kaplan scrimmage stefan achterbleef ademhalen berlijn brobbey depay domineren dortmund drong duitsland engeland inkoppen knijpen langszij lucht madrid montella olympiastadion oostenrijk openingsfase opgelucht panklaar samengeknepen samet slotminuten toucheerde vakkundig verbruggen vijfendertig vincenzo voortvarend westfalenstadion zeventigste zwitserland

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Goed gedaan, Bergwijn. Ik bedoel Oranje.
+1/-0

3 maanden geleden
Koeman heeft tot nu toe het geluk aan zijn klont hangen. Qua loting , maar ook qua uitslagen . Hij blijft maar vasthouden aan dat onzalige plan met Depasy in de spits en Simons daar achter. Nou depaay is geen spits ik vond Nederland helemaal niet goed starten. Depaay begint al om de bal simpel aan een tegenstander te geven en een duidelijk goede kans om zeep te helpen. Verder was het slappe had . Onvoorstelbaar dat zo’n Simons maar weer mag blijven staan. Hij heeft t gezicht van een clinic clown , maar dan een , met een gezicht dat altijd op huilen staat. Zoveel onnodig balverlies en domme acties.
+4/-0

3 maanden geleden
Helemaal eens. De hele voorhoede liet niets zien, Malen en Brobbey verdienden meer kans. Verder zou ik Daley wel eens in de plaats van Reijnders willen zien.
+2/-2

3 maanden geleden
Hij speelde wel maar heeft helaas niets aan zijn transferwaarde toegevoegd.
+3/-0

3 maanden geleden
We willen allemaal wel een betere Oranje zien, maar feit is dat Koeman met dit materiaal -al dan niet met veel geluk- heel ver komt. En de finale is zelfs realistisch, want ook Engeland is niet goed bezig.

Ik erger me ook mateloos aan Depay, want de ploeg is zover gekomen ondanks hem en niet dankzij hem. Dat is wat mij betreft het enige minpunt. Voor de rest zie ik een ploeg die keihard werkt en strijdt voor wat het waard is. Als je ziet hoe diep Oranje gezonken was afgelopen jaren, mag je dit gerust een verademing noemen. Er wordt tenminste geprobeerd vooruit te voetballen en als ze onder druk komen te staan, wordt er gestreden tot het bittere eind, zoals we gisteren zagen. Koeman heeft zijn zwaktes als trainer en houdt bepaalde spelers de hand lang boven het hoofd, maar verdient wel complimenten dat hij hier een hecht collectief van heeft gemaakt; spelers die voor elkaar door het vuur gaan en echt zijn gaan geloven in het hoogst haalbare.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.201 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom axel backup banel berghuis brobbey dongen elsimao faberski farioli forbs gaaei godts hato hlynsson jim kalokoh kiki kroes line linksbuiten sevic sulemana superajaxfan sutalo taylor traore weghorst wolff workshoppen