Transparent
Inloggen
Sluiten

Turkije naar kwartfinale; Kaplan wacht nog op speeltijd

2 juli 2024 23:06
Foto: Pro Shots

Turkije naar kwartfinale; Kaplan wacht nog op speeltijd; image source: Pro Shots

Turkije heeft vanavond de kwartfinales van het Europees Kampioenschap Voetbal in Duitsland bereikt. Door met 1-2 te winnen van favoriet Oostenrijk neemt het Turkije van Ajacied Ahmetcan Kaplan het op tegen het Nederlands Elftal van ploeggenoten Brian Brobbey en Steven Bergwijn. Zonder minuten te maken mag de centrale verdediger van Ajax zich dus kwartfinalist van het Europees Kampioenschap noemen. Namens Turkije nam Merih Demiral de goals voor zijn rekening. Michael Gregoritsch maakte de aansluitingstreffer.

De Turken kwamen al in de eerste minuut van de wedstrijd op voorsprong. Vanuit een corner belandde de bal vanuit de kluts voor de voeten van Merih Demiral die zich geen moment bedacht en direct de bal van dichtbij de goal in volleerde. Vervolgens ontstond er een bijzonder schouwspel met kansen voor beide partijen. Oostenrijk was daarbij onmachtig om de Turkse defensie pijn te doen. Zeker nadat Merih Demiral de 0-2 binnenkopte uit wederom een corner van Arda Güler, leek het vuur even geblust bij de Oostenrijkers die in de derde speelronde nog verrassend van het Nederlands Elftal wisten te winnen. Dat veranderde op driekwart van de wedstrijd. Michael Gregoritsch maakte de aansluitingstreffer en gaf daarmee het startsignaal voor het slotoffensief. Daarin wisten beide ploegen niet meer te scoren.

Daardoor is Turkije de volgende tegenstander voor het Nederlands Elftal op het EK in Duitsland. In de laatste kwartfinale nemen beide ploegen het tegen elkaar op in het Olympiastadion van Berlijn. De aftrap staat om 21:00 uur gepland.




Discussieer mee op de forums


Tags

turkije demiral kaplan merih duitsland gregoritsch michael oostenrijk aftrap ahmetcan arda bedacht bergwijn berlijn binnenkopte brobbey driekwart geblust guler kluts kwartfinales kwartfinalist olympiastadion onmachtig startsignaal volleerde vuur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bergwijn brobbey depay dumfries eredivisie farioli gakpo godts hato kaplan kiki koeman kroes lcv lido linksbuiten malen medic oranje rcv roemenie rugani schouten sevic simons spurs sutalo tsjech turkije weghorst