Kaplan blijft op de bank bij winnend Turkije

27 juni 2024 01:43

Kaplan blijft op de bank bij winnend Turkije; image source: Pro Shots

Ahmetcan Kaplan heeft vanavond opnieuw geen speeltijd gekregen van Turks bondscoach Vincenzo Montella. Hoewel de kansen na blessures en schorsingen uit het duel met Portugal aanzienlijk leken gestegen, hield de Italiaan de Ajacied opnieuw de volledige wedstrijd op de bank. Na een vroege rode kaart voor Tsjechië en een 0-0 ruststand zette Çalhanoglu kort na rust de Turken op voorsprong. Vijftien minuten later zette Soucek de Tsjechen weer op gelijke hoogte waarna Beşiktaş-spits Cenk Tosun in de blessuretijd de eindstand op 1-2 bepaalde.

Doordat Turkije haar wedstrijd wist te winnen én Portugal haar wedstrijd verrassend verloor van Georgië, eindigden beide ploegen op zes punten in groep F. Echter, dankzij de 0-3 overwinning van Portugal op hetzelfde Turkije eerder deze week, mag de ploeg van Cristiano Ronaldo zich toch groepswinnaar noemen. Dankzij de tweede plaats in groep F neemt Turkije het dinsdagavond om 21:00 uur op tegen Oostenrijk, dat gisteren verrassend als eerste eindigde in haar groep met Nederland, Frankrijk en Polen. Die wedstrijd wordt gespeeld in Leipzig, waarbij Ahmetcan Kaplan zich inmiddels ook af zal vragen of hij zelf überhaupt nog in actie gaat komen dit Europees Kampioenschap Voetbal in Duitsland.