Transparent
Inloggen
Sluiten

Kaplan ziet Turkije verliezen van Portugal

22 juni 2024 19:59
Foto: Pro Shots

Kaplan ziet Turkije verliezen van Portugal; image source: Pro Shots

Ajacied Ahmetcan Kaplan wacht nog altijd op zijn eerste speelminuten op het Europees Kampioenschap in Duitsland. Turkije verloor vanavond haar tweede groepswedstrijd met 0-3 van Portugal. Silva opende de score halverwege de eerste helft. Kort daarna volgde een eigen doelpunt van Samet Akaydin na een gruwelijk misverstand met zijn keeper. Kort na rust maakte Fernandes met de 0-3 een hardhandig einde aan de aspiraties van Turkije nog terug te komen in de wedstrijd.

In een wedstrijd die meermaals werd stilgelegd in verband met op het veld rennende fans op jacht naar een selfie met Cristiano Ronaldo, was Turkije uiteindelijk de volledige negentig minuten onmachtig een vuist te maken tegen het vanavond oppermachtige Portugal. De problemen voor de Turken stapelden zich gedurende de wedstrijd alsmaar verder op. Dankzij de gele kaart die de Duitse scheidsrechter Felix Zwayer gaf aan verdediger Bardakci mist hij het cruciale groepsduel met Tsjechië. Daar kwam in de tweede helft nog een blessure voor Akaydin bovenop. Gelet op de wijze waarop hij het veld verliet, lijkt het einde toernooi voor de centrale verdediger van Turkije.

Ondanks de blessure van Akaydin werd Ahmetcan Kaplan dus opnieuw geen minuten gegund. De opties voor de Turkse bondscoach Vincenzo Montella zijn voor het laatste groepsduel echter dusdanig minimaal dat de Ajacied tegen Tsjechië haast wel moet gaan starten voor de Turken. Turkije weet in ieder geval dat het dinsdag aan één punt genoeg heeft tegen de Tsjechen om zich te kwalificeren voor de achtste finales. Portugal is dankzij haar tweede overwinning in de groep al zeker van groepswinst, wat ook gunstig uit kan pakken voor Georgië, dat tegen Portugal opnieuw op jacht gaat naar haar eerste EK-overwinning ooit.
Discussieer mee op de forums


Tags

turkije portugal kaplan akaydin ahmetcan groepsduel tsjechie alsmaar aspiraties bardakci duitsland fernandes georgie groepswedstrijd haast hardhandig misverstand montella onmachtig oppermachtige rennende ronaldo samet selfie silva stapelden tsjechen vincenzo zwayer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Ze zien een hoop, onze spelers. Misschien Kaplan een keertje ruilen met Bergwijn als een soort van uitwisselingsprogramma. Want speelminuten krijgen ze toch niet.
+2/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Brobbey, Bergwijn, Kaplan en Sosa kijken toe. Sutalo ziet er niet goed uit bij de tegengoals. Henderson niet geselecteerd (nu zeggen ze dat zijn leiderschap wordt gemist). Chico is gouden wissel en Mikautadze scoort tweemaal. Het recept hier is dat je als speler eerst reeds verkocht moet zijn door Ajax, om te mogen gaan schitteren op het EK.
+1/-0

2 maanden geleden
Niet alleen Kaplan zag ze verliezen; wij ook.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.211 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

annex avila berghuis bergwijn bertjek boomen elsimao etv farioli hato henderson inverted janse kaplan kiki kroes linkspoot pasveer quido ramaj rechterpoot rechtspoten rulli sevic sosa sutalo traore tweebenig vojvodina wijndal