Transparent
Inloggen
Sluiten

Kaplan ziet Turkije vanaf de bank winnen van Georgië

18 juni 2024 19:55
Foto: Pro Shots

Kaplan ziet Turkije vanaf de bank winnen van Georgië; image source: Pro Shots

Turkije is er vandaag voor het eerst in de geschiedenis van het land in geslaagd de eerste groepswedstrijd van een eindronde op het Europees Kampioenschap te winnen. Na vijfentwintig minuten later kwamen de Turken op voorsprong via Mert Müldür, niet veel later gevolgd door de gelijkmaker van kortstondig Ajacied Georges Mikautadze. Halverwege de tweede helft besloot Arda Güler maar eens uit te halen vanaf de rand van de zestien. Dat deed de aanvaller op sublieme wijze, zijn inzet verdween in de verre hoek van het vijandelijke doel. Daarmee tekende hij voor het winnende doelpunt in de eerste groepswedstrijd van Groep F. In de absolute slotseconde zette Kerem Aktürkoglu nog het slotakkoord op de Turkse overwinning.

Voor Ahmetcan Kaplan blijft het nog even wachten op zijn EK-debuut. De Turkse bondscoach, de Italiaan Vincenzo Montella, achtte de tijd vandaag in ieder geval niet rijp voor de Ajacied om minuten te maken in het Turkse elftal.

Turkije speelt aanstaande zaterdag om 18:00 uur tegen het Portugal van Cristiano Ronaldo hun tweede groepswedstrijd. De groep wordt vervolgens afgesloten tegen Tsjechië. Die twee ploegen trappen hun openingsduel om 21:00 uur vanavond af.
Discussieer mee op de forums


Tags

turkije groepswedstrijd kaplan georgie ahmetcan akturkoglu arda eindronde georges guler italiaan kerem mert mikautadze montella muldur openingsduel portugal rand ronaldo slotakkoord slotseconde sublieme tsjechie vijandelijke vijfentwintig vincenzo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Mikautadze speelde goed, scoort, maar verprutste ook enkele goede kansen op de gelijkmaker. Verder ook Conceição gescoord voor Portugal.. 2 spelers die ik juist behouden had willen zien worden. Maar ja, het is zoals het is. Hopelijk maken de huidige beleidsbepalers niet zulke domme fouten.
+3/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

annex avila berghuis bergwijn bertjek boomen elsimao etv farioli hato henderson inverted janse kaplan kiki kroes linkspoot pasveer quido ramaj rechterpoot rechtspoten rulli sevic sosa sutalo traore tweebenig vojvodina wijndal