Transparent
Inloggen
Sluiten

Supporterscollectief Nederland wil BTW-verhoging voorkomen

24 mei 2024 19:02
Foto: Pro Shots

Supporterscollectief Nederland wil BTW-verhoging voorkomen; image source: Pro Shots

Supporterscollectief Nederland heeft het kabinet opgeroepen de voorgenomen BTW-verhoging op toegangskaarten voor voetbalwedstrijden terug te trekken. Zoals reeds eerder hier aangekondigd wil het nieuwe kabinet het BTW-tarief op sportevenementen verhogen van 9 naar 21%.

Daardoor zouden seizoenskaarten en tickets aanzienlijk duurder worden. Uit onderzoek van het SERC(Sports & Economics Research Centre) is gebleken dat je het afgelopen seizoen de goedkoopste seizoenskaart bij promovendus Almere City kon vinden. Het duurste kon je uitzijn in Enschede, waar je voor een seizoenskaart van FC Twente op een regulier vak zonder kortingen 1080 euro kwijt kon zijn. Met de aanstaande BTW-verhoging zouden deze bedragen stijgen naar 151 en 1199 euro. Dat betekent concreet dat seizoenskaarten dus 15 tot 119 euro zullen stijgen in prijs.

Supporterscollectief Nederland probeert de BTW-verhoging nu dus te voorkomen. "Het kabinet zegt op te komen voor de gewone man, maar maakt het hiermee juist moeilijker voor mensen om volkssport nummer één te bezoeken," aldus Matthijs Keuning, voorziter van het collectief. "Hiermee maak je het vooral voor jongeren en mensen met lagere inkomens moeilijker om naar een stadion te komen. Het is juist de kracht van voetbal dat mensen met verschillende achtergronden hier samenkomen. Dat komt in gevaar wanneer voetbal alleen nog betaalbaar is voor mensen met een goed inkomen. Voetbal moet juist een volkssport blijven, geen elitesport."
Tags

btw nederland supporterscollectief kabinet seizoenskaart volkssport centre economics elitesport enschede gewone keuning kortingen promovendus regulier research serc sportevenementen tarief toegangskaarten twente uitzijn verhogen voorgenomen voorziter

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden (gewijzigd)
Kansloze missie, de oorlogsmachine en klimaat waanzin moet worden doorbetaald van de globslisten en Jan met de pet mag er voor betalen in de vorm van bizarre belastingdruk op werkelijk alles in NL.
+2/-3

 
2 maanden geleden
Haha. Hoe rechts het kabinet ook wordt, alles is de schuld van links.
+3/-1

 
2 maanden geleden
Dat zeg ik toch niet. Er bestaat geen links rechts meer in de politiek.
PVV zou extreem rechts zijn, als je zijn sociale standpunten zou doornemen van de PVV is het een kopie van de SP.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Laat me raden.
Het heb op facebook gestaan dus is het waar.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Verdiep je eens in de economie, zal je zien wat het kost en waar het geld vandaan moet komen. Is niet zo lastig.
+1/-0

2 maanden geleden
"Het kabinet zegt op te komen voor de gewone man, maar maakt het hiermee juist moeilijker voor mensen om volkssport nummer één te bezoeken.."


Uhm, het kabinet ziet het volkssport nummer één als een volgende melkkoe. Die weten heus wel dat mensen toch nog sportevenementen, waaronder voetbal, zullen blijven bezoeken. Deze boeven weten waar ze geld vandaan moeten halen om vervolgens uit te geven aan alles en iedereen, behalve de hardwerkende inwoners van Nederland.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Rutte en zijn maten hebben bizar (geprint) geld uitgegeven. Helaas moet dit nieuwe kabinet dik ingrijpen. Gaat nog erger worden. Als je ziet dat ze al die bizarre toeslagen willen verhogen.
Je moet het hier voor jezelf goed regelen zo veel als mogelijk buiten de systemen en overheid om. Alleen dan kan je lekker onbezorgd leven.
+2/-1


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom backup berghuis bergwijn bertjek bertrand boerhout branco brobbey elsimao farioli forbs gaaei gooijer hato kaplan kiki lcv oranje rasmussen rcm reijnders rensch rijkhoff sevic sosa sutalo timber traore wijndal