Ajax overtuigt niet en laat Go Ahead op gelijke hoogte komen

4 april 2024 22:54

Ajax overtuigt niet en laat Go Ahead op gelijke hoogte komen; image source: Pro Shots

Ajax heeft donderdagavond met 1-1 gelijk gespeeld tegen Go Ahead Eagles. In een wedstrijd waarin Ajax wel veel kansen kregen, maar niet wist te overtuigen kwamen de bezoekers uit Deventer in de blessuretijd op gelijke hoogte. Na een voorzet van Mika Godts had Anton Gaaei Ajax op voorsprong gezet.

Tegen de ploeg uit Deventer waren er 2 nieuwe spelers in vergelijking met de wedstrijd tegen de rivaal van de Eagles uit Zwolle. Chuba Akpom was geblesseerd en Branco van den Boomen zat op de bank. Anton Gaaei begon als rechter wingback en Ahmetcan Kaplan keerde terug achterin na een schorsing en vergezelde daar Rensch en Hato. Hlynsson ondersteunde samen met Mika Godts aanvoerder Steven Bergwijn die als spits stond opgesteld.

Het eerste schot was na 13 minuten van Mika Godts, waar De Lange makkelijk kon redden. Het volgende schot een paar minuten later was van Tahirović die over schoot. Ook de derde kans van de wedstrijd was voor Ajax. De poging van Sivert Mannsverk ging naast.

De mooiste en grootste kans tot dan was na 21 minuten voor Bergwijn, na een mooie voorzet van Gaaei. De gelegenheidsspits werkte de bal net naast.

Uit de tegenaanval kreeg Edvardsen de kans van Go Ahead, maar Ramaj wist knap te redden. Uit de corner die eruit kreeg Ajax een goede counterkans, maar Bergwijn, Godts en Gaaei wisten samen geen schot te fabriceren. De Amsterdammers bleven aanzetten en nadat Hlynsson nog een kans gered zou worden was het Anton Gaaei die in de 24e minuut de 1-0 aantekende. Na een goede actie van Mika Godts die de achterlijn haalde, gaf de Belg de voorzet die de Deen schitterende binnen werkte.

Na 26 minuten was even te zien hoe snel te kan gaan. Willumsson kreeg een kopkans, maar kopte tegen Taylor aan. Wederom uit een counter kreeg Bergwijn hierna een schotkans, maar Jeffrey de Lange wist te redden.

Na een wat rustiger fase had De Lange moeite met een voorzet van Gaaei, maar uiteindelijk had de doelman de bal. Dit was ook een minuut later toen hij redde op een schot van Hlynsson. Een schot van Mannsverk ging recht op de doelman af van de bezoekers.

In de laatste minuut voor de rust bracht Hlynsson de bal bij Godts die de een tegen een aan kon gaan met Deijl. De buitenspeler kapte naar binnen en krulde de bal net buiten bereik van De Lange tegen de paal.

De eerste kans in de tweede helft was voor oud Jong Ajax speler Bas Kuipers. Zijn schot van net buiten het strafschopgebied was hard, maar leverde geen probleem op voor Ramaj. Na een overtreding van Hato kreeg Go Ahead een vrije trap en leverde het de verdediger een gele kaart op. Willumsson schoot de vrije trap over.

Vlak voor het uur de eerste wissel aan Ajax kant. Mika Godts ging naar de kant en Kian Fitz-Jim kwam in de ploeg.

Nadat Ramaj heel lang wachtte en Baeten bijna de kans op de gelijkmaker bood, was het aan de andere kant Gaaei die Bergwijn bereikte met een voorzet en de aanvoerder naast schoot.

Na een korte hoekschop van Go Ahead werden de bezoekers gevaarlijk via Deijl, maar Kaplan wist de bal heel knap te blokken.

Een kwartier voor tijd schoot Gaaei naast na een combinatie met Bergwijn. Hierna een driedubbele wissel bij Ajax waar Silvano Vos, Carlos Forbs en Julian Rijkhoff erin kwamen. Sivert Mannsverk, Steven Bergwijn en Kristian Hlynsson gingen naar de kant.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd werd matchwinner Anton Gaaei afgelost door Tristan Gooijer.

In de tweede minuut van de blessuretijd ging het alsnog mis. Nadat Ramaj misgreep bij een voorzet werkte Bas Kuipers uiteindelijk de bal in het doel. Ramaj verloor het luchtduel van Finn Stokkers en het schot van Bas Kuipers kon niet meer gekeerd worden door Hato vlak voor de doellijn.