Transparent
Inloggen
Sluiten

'Binnen Ajax twijfels over Christoper Vivell'

1 april 2024 11:33 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"Binnen Ajax twijfels over Christoper Vivell"; image source: Pro Shots

Volgens Voetbal International zijn er binnen Ajax twijfels over de mogelijke komst Christoper Vivell. De 37-jarige Duitser komt uit de koker van Alex Kroes en de algemeen directeur voerde al meerdere gesprekken, maar binnen de club is niet overtuigd van zijn komst. Vivell had in het verleden niet eerder statutaire bevoegdheden, alles wat hij deed moest eerst door iemand anders worden goedgekeurd. Daarnaast draagt hij normaal gesproken ook niet de typische manier van Ajax-voetbal terwijl de club juist snakt naar herkenbaarheid.

Kroes is juist zeer overtuigd van de komst van Vivell en zal in de komende periode iedereen moeten overtuigen dat de Duitser wel de juiste man is, terwijl Vivell de Ajax-manier zal moeten gaan omarmen.

Vivell begon bij 1899 Hoffenheim als video-analist en later als scout. Vervolgens wist hij bij Red Bull Salzburg een goede naam op te bouwen en had hij als technisch coördinator een belangrijke rol bij de komst van onder meer Erling Haaland, Dominik Szoboszlai en Karim Adeyemi. In 2020 vertrok hij vervolgens naar RB Leipzig als technisch directeur en pikte in die periode Brian Brobbey transfervrij op en verkocht hem een jaar later weer voor 16 miljoen euro terug aan Ajax.

In oktober 2022 werd hij echter op staande voet ontslagen toen er geruchten verschenen dat Vivell in gesprek was met Chelsea over een rol van technisch directeur. De Duitser ging uiteindelijk ook naar Chelsea, maar zag na zijn komst nog twee directeuren worden aangetrokken, terwijl de eigenaren ook hun stempel probeerden te drukken. Na acht maanden werd hij al ontslagen, vlak voordat hij contractueel recht zou hebben op een bonus.

Meer op VI.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

vivell christoper chelsea kroes adeyemi bevoegdheden bonus brobbey eigenaren haaland herkenbaarheid hoffenheim karim koker leipzig omarmen pikte salzburg snakt statutaire stempel szoboszlai

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Ik heb het wel een beetje gehad met Duitsers bij Ajax.
Bij twijfel, niet doen.
+4/-1

5 weken geleden
Een Duitser die eigenlijk scout is en het niet gered heeft bij een PL club.
Waar heb ik dit verhaal eerder gehoord?
Ik denk dat hij de sleutel van de kluis gaat krijgen.
+3/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos